Marchelo

To sto ti kazes to kaze svako ko nema blage veze nista o rep muzici. Ti si napisala VECINA repera. Ti indijanci su velika manjina, samo sto su uz pomoc para oni su na TV-u i zato svi misle da ih ima vise. Takvi kao 50Cent se mogu izbrojati na prste. I kod nas i u svetu...

ali su popularni svejedno i imaju najvishe para.
i nemoj da mi atakujesh kuju :: :thumbdown:
a i da..."mogu se izborjati na prste" pa naravno...ne mozhe ih biti puno toliko bogatih :p
ali to ne znachi da komercijalnih repera ima toliko "da se mogu izbrojati na prste"...ma daaaj bre
naravno da cje dosta njih da napravi komercijalnu pesmu ne bi li se chuli.

Poslednja izmena:
Da, ali samo kazem da koristi prave termine, ne atakujem niti hejtujem vec samo kazem da je pogresnu rec iskoristila. A to sto je komercijala, ne mora da znaci da je lose, pa i 2Pac je bio komercijala u svoje vreme, pa je i dalje legenda. Boga mi ni Ajs Nigrutin kod nas nije underground pa je opet car. Mislim ne moze se to tek tako podeliti komercijala - shit, underground - cool. Ima i mnogo sranja u undergroundu.

I da, ne budi bukvalista, ono "izbrojati na prste" je vise kao neka metafora...

@tema

Kao sto Hellicia kaze, marcelo je 17 i Valjevu, i ima da bude ludilo BRE :)

Poslednja izmena:
pa znam da nisi bukvalno mislio izbrojati na prste :? :s [logichno da ih nema 10 komata :p]
eh sada shto se tiche komercijale i undergrounda slazhem se potpuno
ali nije ni svako s***e za koje skoro niko nije chuo undergorund....
nebitno skrenusmo sa teme
marchelo
shta znam...nisam ga dugo slushala..uopshte domacji rep...dobar je...ali nikako najbolji.

ali su popularni svejedno i imaju najvishe para.
i nemoj da mi atakujesh kuju :: :thumbdown:
a i da..."mogu se izborjati na prste" pa naravno...ne mozhe ih biti puno toliko bogatih :p
ali to ne znachi da komercijalnih repera ima toliko "da se mogu izbrojati na prste"...ma daaaj bre
naravno da cje dosta njih da napravi komercijalnu pesmu ne bi li se chuli.
:kiss: uredu je qjo :p

da ne bude zabune,preformulisacju.....

DANASHNJI NAJPOZNATIJI REPERI VECJINOM PISHU TEXTOVE TIPA KESH,KOLA,RIBE...OU JEA...TRA LA LA (ovo se ne odnosi na underground rep,da se razumemo,oke? )....da li je sad jasnije :roll: (mislim,znam da je i onaj prvi post bio shvatljiv al ae..uvek mora neko da se nadje da pametuje.... :thumbdown:

daklem....kujo,izvinjajem se za spam....ovaaaaj.....marchelo je ql,volEm njegove pesme ...i takoN... :mrgreen:

To sto ti kazes to kaze svako ko nema blage veze nista o rep muzici. Ti si napisala VECINA repera. Ti indijanci su velika manjina, samo sto su uz pomoc para oni su na TV-u i zato svi misle da ih ima vise. Takvi kao 50Cent se mogu izbrojati na prste. I kod nas i u svetu...
vala zeko jedino ako si mutant pa imas ne znam koliko prstiju :lol::D

a sto se tice te podele na komercijalu i underground, na drugom forumu procitao sam recenicu "komercijala je lik koji bi radio kako publika zeli" i u potpunosti se slazem sa konstatacijom.. to je ono konotativno znacenje koje je pripisano reci komercijala ovde koje mozda i nije odgovarajuce, ali ae.. i da se razumemo, kada govorim o komercijali mislim na ove ljude gore..

Marchela postujem kad se iznerviram na casu ......kuci......stavim sluske u fon i slusam njegovu muziku or sluske na uveta pa slusam
Inace znam sve o njemu i poznajem ga licno
A u junu ima koncert u Kikindi i idem naravno za DZ + idem na binu sa njim + cemo malo popricati
:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy:happy

brate shto ste odma svi tu kad treba da se napada neko....:lol: a' ste opaki 8-)
Ma niiismo, čini ti se... nego su nam životi dosadni, pa eto malo razonooode :lol:
I tebi treba da ljubimo dupe da nas upoznas sa njim ;)
Ma ne treba ti meni ništa da ljubiš ;) Lepo priđeš čoveku: "Ćao, ja sam Alexa" itd. itb. :grin: :lol: Bože, kakva je ova današnja omladina... sve mora preko neke veze :lol::lol::lol:

Ovako tekstovi su mu super, prvi album mu je mngogo bolji od drugog, jer se u njemu već zanosi...tripuje da je Bog ili šta ti ja znam već, mnogo se qurchi, izvinite na izrazu, a konkretno ni nema sa čim.Činjenica je da je reper za sve likove pa i za one koji slušaju rock, metal, ali me ipak zapanjuje i to koliko njega fensera sluša...Ima neke super stvari.Meni su iskreno najbolje Novi Vavilon, Kuća na promaji, Šarada, Jedan život mi i nije nešto ali je pesma kvalitetna, Suze....itd.Ne zanosi se ko drugi reperi kolima, ribama i životom iz američkih filmića i to mi se sviđa...Ma Marčelo je super, samo se bojim da će ubrzo izgubiti kontakt sa Zemljom.
P.S. Ne znam da li sam već pisala ovde....

Xexexe, ume, ume, nego se zeza malo :) vidiš da sam stavila smajlije bre... Jeste, '93 sam :mrgreen:

Pa, sh'a onda seresh :lol: :D Ako sam ja omladina za tebe onda treba da skacem sa mosta. BTW ja sam '93 takodje moja "ostarino" ;)

Ovako tekstovi su mu super, prvi album mu je mngogo bolji od drugog, jer se u njemu već zanosi...tripuje da je Bog ili šta ti ja znam već, mnogo se qurchi, izvinite na izrazu, a konkretno ni nema sa čim.Činjenica je da je reper za sve likove pa i za one koji slušaju rock, metal, ali me ipak zapanjuje i to koliko njega fensera sluša...Ima neke super stvari.Meni su iskreno najbolje Novi Vavilon, Kuća na promaji, Šarada, Jedan život mi i nije nešto ali je pesma kvalitetna, Suze....itd.Ne zanosi se ko drugi reperi kolima, ribama i životom iz američkih filmića i to mi se sviđa...Ma Marčelo je super, samo se bojim da će ubrzo izgubiti kontakt sa Zemljom.
P.S. Ne znam da li sam već pisala ovde....

Tipicna pocetnicka greska. Tako sam se i ja zanosio u pocetku, ali suva istina je da je Puzzle Shock mnogo, mnogo bolji od De Facta. Produkcija je u odnosu na De Facto vrhunska, na Puzzle Shock-u Marcelov flow i deliveri su mnogo bolji, a i Puzzle Shock je po meni i liricki prevazisao De Facto. Poslusaj opet i jedan i drugi, udubi se i vedeces da gresis, da je Puzzle Shock zaista bolji, a ocekujem da i Treca strana medalje bude jos, jos bolji album.

On ne tripuje da je Bog ili sta vec. Lako je reci, i ja sam to mislio u pocetku, ali poslusaj opet. Shvatices da je Marcelo ustvari pisac, koji textove pise sa dosta strpljenja i obrazovanja (da se tako izrazim) u odnosu na sve druge repere, sto ga i cini boljim i da je skoro svaki tekst na Puzzle Shock-u u prenesenom znacenju, kao npr. pesma "Novi Vavilon" koja je 100% u prenesenom znacenju i treba je shvatiti. Svaka pesma nosi poruku.

Pa rockeri i metalci ga gotive nakon izlazenja njegovog drugog albuma, jer taj album zaista ima elemente rock-a, onda gotive ga jer verovatno nisu utripovani da je metal ili rock vrh, da ne postoji druga vrsta muzike, neki ga slusaju, eto cisto da znaju o cemu se radi, a neki ga slusaju jer ga znaju licno, pa iz respecta, a neki, jer ih tekstovi zaista dodirnu. Fenseri (mada bih pre iskoristio rec "dizelasi", jer ipak "fensi" u stranim jezicima je nesto sto je sasvim cool) ga uglavnom slusaju zato sto hoce da budu kao neke kvazi face, pa kao slusaju Marcela. A navedene pesme su zaista odlicne, a "Jedan zivot" je jedna fenomenalna ljubavna rep balada koja je liricki oborila sve druge, i nema bolje. Zaista je fenomenalno napisana. Nemam comment. Citiram "i ko zna, mozda jednom nadjes me, tamo gde prestajem ja, gde pocinjes ti, gde stali smo mi, gde sada su drugi, ali sresces stranca, slucajnog prolaznika, i pogled leden, iako te taj neznanac nekada voleo vise od sebe" - ma savrsenstvo. Prelepa pesma. A to dal' se qrci, e to ne znam, ne poznajem ga u privatnom zivotu, tako da to treba da presude oni koji ga licno znaju...

Pa Marcelo je jedan od onih ne politicki opredeljenih, onaj koji hoce da ostane Srbin, da pomogne svojoj zemlji (ne na nacin protesta i nasilja, kao sto radi BS, vec na miran nacin. Pa poslusajte "Senke" i vidite neki njegov intervju i bice vam jasno) i zato ga ne zanima taj americki crnacki burzujski zivot poput 50Cent-a (to, kola,ribe, pare). A i pored toga u Srbiji se od repa necete 'leba najesti. Pa vidite i po pseudonimu da je Marcelo, a ne neki MC Izzy ili MC MS ili MCM ili tako nesto, njemu nije zelja da bude sto "stranskije", nego sto "domacije".

Mozes li da mi samo kazes u kom smislu "izgubiti kontakt sa zemljom", ako mislis da ce otici iz Srbije, to, kako on kaze, to je ne moguce. Bas je neki dan imao intervju povodom nastupa i promocije knjige za Noc Muzeja u Valjevu 17.-og tj sutra. A ako je u smisli "izgubiti kontakt sa zemljom", da ce ga slava dici u nebo, da ce zaboraviti ko je i sta je, to je opet na njemu, kakav je on kao covek, kao licnost, ali opet ljudi koji ga poznaju, tvrde da ga slava nije promenila i da je jos uvek dobri stari Marko, a i on sam to tvrdi, ali vreme ce pokazati sve... A to da je Marcelo super, tu se slazemo :D

E sada, raspisah se ja. Mozda je ovo puno gluposti, ali to ce reci oni koji znaju vise od mene. Tipa Thruo, LG Floyd, moze cak i Pacer itd... (da ne zavrsim sa nabrajanjem, jer cu izostaviti sigurno nekog, jer na ovom forumu ima ljudi koji dosta znaju o ovoj temi od mene)

I da, svi valjevci koji volite Marcela, dodjite i 18:40 ispred maticne biblioteke na promociju knjige Marka Selica - Marcela "Zajedno Sami", a u 23:00 u Omladinskom Centru a.k.a. domu kulture koncert Marcelo & Filter Crew, sa predgrupom Tripolis Tribe.

Tipicna pocetnicka greska. Tako sam se i ja zanosio u pocetku, ali suva istina je da je Puzzle Shock mnogo, mnogo bolji od De Facta. Produkcija je u odnosu na De Facto vrhunska, na Puzzle Shock-u Marcelov flow i deliveri su mnogo bolji, a i Puzzle Shock je po meni i liricki prevazisao De Facto. Poslusaj opet i jedan i drugi, udubi se i vedeces da gresis, da je Puzzle Shock zaista bolji, a ocekujem da i Treca strana medalje bude jos, jos bolji album.

Pa rockeri i metalci ga gotive nakon izlazenja njegovog drugog albuma, jer taj album zaista ima elemente rock-a, onda gotive ga jer verovatno nisu utripovani da je metal ili rock vrh, da ne postoji druga vrsta muzike, neki ga slusaju, eto cisto da znaju o cemu se radi, a neki ga slusaju jer ga znaju licno, pa iz respecta, a neki, jer ih tekstovi zaista dodirnu. .

Što se tiče prvog citiranog dela, Puzzle Shock jeste mnogo bolji od De Facta, prvenstveno zato što nije čisto orijentisan na hip - hop, i na neki tvrđi zvuk, već ima elemente, kao što si rekao, rocka i još nekih drugih vrsta muzike koje se tu mešaju. Sudeći po blogu na MySpace, Treća strana medalje će biti još bolja. Očekujem fenomenalne tekstove, lepo upakovane, tako da to izgleda kao jedna skladna celina, baš kao što je bio i Puzzle Shock.
E sad, što ga rockeri i metalci gotive, osim tog argumenta koji si naveo, ja stvarno ne znam, znači, možda zato što ima i nešto pametno da kaže, za razliku od mnogih.
Ja ga lično, gotivim, iako ne slušam rep, ali nekad ume da pretera i da se nalupava gluposti... U svakom slučaju, sutra treba da kupim knjigu, pa ćemo videti uostalom, kako se Marko Šelić pokazao i kao pisac...

Back