Pa, sh'a onda seresh

Ako sam ja omladina za tebe onda treba da skacem sa mosta. BTW ja sam '93 takodje moja "ostarino"
Tipicna pocetnicka greska. Tako sam se i ja zanosio u pocetku, ali suva istina je da je Puzzle Shock mnogo, mnogo bolji od De Facta. Produkcija je u odnosu na De Facto vrhunska, na Puzzle Shock-u Marcelov flow i deliveri su mnogo bolji, a i Puzzle Shock je po meni i liricki prevazisao De Facto. Poslusaj opet i jedan i drugi, udubi se i vedeces da gresis, da je Puzzle Shock zaista bolji, a ocekujem da i Treca strana medalje bude jos, jos bolji album.
On ne tripuje da je Bog ili sta vec. Lako je reci, i ja sam to mislio u pocetku, ali poslusaj opet. Shvatices da je Marcelo ustvari pisac, koji textove pise sa dosta strpljenja i obrazovanja (da se tako izrazim) u odnosu na sve druge repere, sto ga i cini boljim i da je skoro svaki tekst na Puzzle Shock-u u prenesenom znacenju, kao npr. pesma "Novi Vavilon" koja je 100% u prenesenom znacenju i treba je shvatiti. Svaka pesma nosi poruku.
Pa rockeri i metalci ga gotive nakon izlazenja njegovog drugog albuma, jer taj album zaista ima elemente rock-a, onda gotive ga jer verovatno nisu utripovani da je metal ili rock vrh, da ne postoji druga vrsta muzike, neki ga slusaju, eto cisto da znaju o cemu se radi, a neki ga slusaju jer ga znaju licno, pa iz respecta, a neki, jer ih tekstovi zaista dodirnu. Fenseri (mada bih pre iskoristio rec "dizelasi", jer ipak "fensi" u stranim jezicima je nesto sto je sasvim cool) ga uglavnom slusaju zato sto hoce da budu kao neke kvazi face, pa kao slusaju Marcela. A navedene pesme su zaista odlicne, a "Jedan zivot" je jedna fenomenalna ljubavna rep balada koja je liricki oborila sve druge, i nema bolje. Zaista je fenomenalno napisana. Nemam comment. Citiram "i ko zna, mozda jednom nadjes me, tamo gde prestajem ja, gde pocinjes ti, gde stali smo mi, gde sada su drugi, ali sresces stranca, slucajnog prolaznika, i pogled leden, iako te taj neznanac nekada voleo vise od sebe" - ma savrsenstvo. Prelepa pesma. A to dal' se qrci, e to ne znam, ne poznajem ga u privatnom zivotu, tako da to treba da presude oni koji ga licno znaju...
Pa Marcelo je jedan od onih ne politicki opredeljenih, onaj koji hoce da ostane Srbin, da pomogne svojoj zemlji (ne na nacin protesta i nasilja, kao sto radi BS, vec na miran nacin. Pa poslusajte "Senke" i vidite neki njegov intervju i bice vam jasno) i zato ga ne zanima taj americki crnacki burzujski zivot poput 50Cent-a (to, kola,ribe, pare). A i pored toga u Srbiji se od repa necete 'leba najesti. Pa vidite i po pseudonimu da je Marcelo, a ne neki MC Izzy ili MC MS ili MCM ili tako nesto, njemu nije zelja da bude sto "stranskije", nego sto "domacije".
Mozes li da mi samo kazes u kom smislu "izgubiti kontakt sa zemljom", ako mislis da ce otici iz Srbije, to, kako on kaze, to je ne moguce. Bas je neki dan imao intervju povodom nastupa i promocije knjige za Noc Muzeja u Valjevu 17.-og tj sutra. A ako je u smisli "izgubiti kontakt sa zemljom", da ce ga slava dici u nebo, da ce zaboraviti ko je i sta je, to je opet na njemu, kakav je on kao covek, kao licnost, ali opet ljudi koji ga poznaju, tvrde da ga slava nije promenila i da je jos uvek dobri stari Marko, a i on sam to tvrdi, ali vreme ce pokazati sve... A to da je Marcelo super, tu se slazemo
E sada, raspisah se ja. Mozda je ovo puno gluposti, ali to ce reci oni koji znaju vise od mene. Tipa Thruo, LG Floyd, moze cak i Pacer itd... (da ne zavrsim sa nabrajanjem, jer cu izostaviti sigurno nekog, jer na ovom forumu ima ljudi koji dosta znaju o ovoj temi od mene)
I da, svi valjevci koji volite Marcela, dodjite i 18:40 ispred maticne biblioteke na promociju knjige Marka Selica - Marcela "Zajedno Sami", a u 23:00 u Omladinskom Centru a.k.a. domu kulture koncert Marcelo & Filter Crew, sa predgrupom Tripolis Tribe.