E nemam ovu Dok rechi lete visoko i Heroj naroda
Tnx...
A sada,ovo je blog postavljen na Bebu,a za sve one koji nemaju Bebo profil evo ovde:
"Vere" uskoro u prodaji 1 day ago
Nakon onog silnog mog laganja iz nehata i odlaganja, roman "Vere" napokon ce se pojaviti u knjizarama tokom oktobra, a kako sam obavesten - bice ga i u Bosni i Hrvatskoj. Sto se nase zemlje tice, trebalo bi da se lako nadje svugde gde se inace mogu kupiti knjige, je l' Tacan datum izlaska objavicu cim ga i sam doznam. "Vere" ce izdati VEGA MEDIA - fini novosadski izdavac.
Ehm, da iskoristim priliku i za razbijanje nekolicine katastrofalnih zabluda koje kruze okolo do te mere da su stigle i do mene.
Dakle:
Ne, roman ne govori o teskom zivotu na ulici. Nema ama bas nikakve veze s tom idiotskom klise-temom. Ne, to nije autobiografija. Taj koji se dosetio da bi neko sa 24 godine pisao autobiografiju pravi je car, nema sta. Sto bi nas savremeni pisac Goran Petrovic rekao, mi stalno pozajmljujemo sebe svojim likovima. Ipak, to i dalje nema nikakve veze s autobiografijom, 'ajte molim vas. Ne, nikada nisam izdao knjigu ciji je naslov "De facto", na cijoj prvoj stranici, cim otvoris, pise "Ja imam sidu". E pa, verovali ili ne, cuo sam cak i tu pricu. Nista spram one koja veli da sam ***** kravu, jer sam iz nekog sela pored Paracina gde svi to rade. Mastoviti majmunci, veoma mili srcu mom. Ne, roman nema NIKAKVE veze s repom i zato je ne preporucujem ljudima koji inace ne citaju, nego su se sad setili povodom moje knjige - jerbo su ubedjeni da ona ima veze s mojim repom. Nema razloga da zapocnu citanje bas mojim romanom. Ako ce carevi da mi po romanu traze skrivena aludiranja na razne repere - a upravo to su radili sa mojim drugim albumom - ljubazno ih molim da se manu, tamo toga nema taman kako nema ni na albumu. Kad smo kod toga, carevi nadjose kako je Deniro prozvan u pesmama "Pozeriste" i "Geto", ali takodje (ovo mi je apsolutno omiljeno) - u pesmi "Sveti bes". Dakle, jos jednom ponizno molim takve genijalce da se kretenisu uz tudje pesme i tudje romane, te im svecano saopstavam: to ne postoji ni na albumu, taman posla u romanu. Sve izmisljate sami i bice mi potrebne godine da vas skinem s vrata i nateram da slusate (i citate) nekog drugog. Polako, radim na tome jos od drugog albuma - valjda careve izda snaga kod romana i treceg albuma.
Svi oni koji, naprotiv, od romana ocekuju - roman, bicu im veoma zahvalan ako posalju komentar 'vamo ili na mejl, nakon citanja. Hvala vam za ovoliko strpljenje i podrsku, u nadi da vas necu razocarati.
Marchelo