muzjak
Poznat
- Poruka
- 8.000
Sviđa mi se ovo.
Borba mišljenja
Zabava do bola.
Zahvaljujem se učesnicima koji me zabavljaju.
Borba mišljenja
Zabava do bola.
Zahvaljujem se učesnicima koji me zabavljaju.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ovo ti je Epoha Svaljivanja Krivice.Niko ni za šta nije kriv,samo se traže krivci izvan sebe.U društvenim sukobima je uvek kriv onaj drugi.Ljudi racionalizuju,sve ubacuju u foldere,čak i ako ne može da stane naguraju nekako,i uveče mirno spavajuPravi se da ga ne vidi. Dajem ruku ako nije tako (naravno ne svoju). Nisu svi spremni da priznaju da greše ili da se suočavaju sa nečim neprijatnim. Često skrene sa teme, pređe u napad za nešto deseto za šta se u određenom momentu nije negativno reagovalo (napad je najbolja odbrana). Ili jednostavno ćutanje. Ljudi ne žele da se suoče sa svojim greškama, nesavršenošću, manama.
Čovek obično nije toliko nesvestan svojih vrlina koliko mana (K.G.Jung, ako se ne varam)

Pa na koji način još mogu ovde da iznosim svoja razmišljanja sem da kuckam po tastaturi. Što, jel ima još neki način?
Nisi na to mislila, jel da?
Pa sad da pogađam na šta si mislila?
Budi jasnija i argumentovana.
Citiraj ono što sam napisao i skreni mi pažnju na ono što misliš da nije u redu.
Sad odjednom nije problem sa ti i vi, a bio je. Pa ja ne znam.
Tebi kako kad dođe tako i reaguješ.
Ne podnosiš me?
Antipatičan sam ti?
Glup sam?
Pa to si ti odredila da jeste. Ja se ne slažem da a priori jeste. I to obrazlažem.
Šta tebi ovde nije jasno?
Otkud meni pravo da se ne složim sa tobom?
Ko si ti da da odrediš da je ćutanje manipulacija i da to svi mora da aminuju. To možeš tako kod mame i tate, dečka ili koga već, ali ne i sa mnom, dokle god imam mogućnosti da se suprotstavim i borim za svoje mišljenje (koje mi uzgred budi rečeno i nije važno). Ako se neprimereno izražavam, ne uklapam u tvoja visokoumna mišljenja, neka budem odstranjen sa foruma (ako imaš neke veze sa vlasnicima). Ako ne, neka ti tata kupi krstaricu pa isteravaj sve koji ne aminuju ono što ti kažeš da jeste.
Pitanje bi moglo da glasi: "da li ste ikada ćutanje koristili kao manipulaciju i zašto". Ali ne glasi tako. I ja se pozivam na ono što piše (što si ti napisala).
I spreman sam da komuniciram sa tobom i davao sam odgovore, kritike, obrazloženja na tačno citirane izjave, a ne paušalnu ocenu tvoga izlaganja zasnovanu ni na čemu.
Sad ja ovo tvoje pisanje mogu da shvatim kao ze-zanje dok se u sebi smeješ kako sam se primio. Ali to ničim ne mogu da dokažem i nemam pravo da te optužujem za to. Dakle ako to radiš, možeš i dalje da nastaviš - niko ti ništa ne može.
Mislim da "manipulisu" samo oni koji su nesigurni u sebe, a sigurni u ljubav partnera.
To je neka potreba za samopotvrdjivanjem, pa makar i na taj nacin.
Tako je,ovca se rodi svakog minuta.Meni je pozicija tih ljudi pakleno pokvarena i sebična.Makar da znaš da su manipulatori ono što se kaže ogrezli,pa da to lako sebi ''objasniš'',ovako ''nesigurni'',sa tim ponašanjem toplo-hladno, lako nametnu osećaj krivice onom ko ništa nije skrivio.

Tačno, kakvo otkriće!Poceo si da se raspravljas i da raspravu svodis na licni nivo.
Argumenti devojčice, argumenti...U proslim postovima sam sve rekla, pa samim tim nema smisla da se ponavljam...
Ali čitaš li i shvataš li šta sam napisao.Pitanje bi moglo drugacije da glasi...ali ne glasi!! Postavila sam pitanje koje me je interesovalo...tebe ako to pitanje ne interesuje, nadji drugu temu pa citaj..
Da li sada shvataš one koji ćute i izbegavaju da odgovore.Ako ti je toliko stalo da ucestvujes na temi, niko ti ne brani i slobodno prosiruj temu ali se mani rasprave samnom ..sem ako imas viska vremena, u tom slucaju mozes da vodis monologe...
Sad se postavlja pitanje da li će tvoje ćutanje i ignorisnje biti manipulacija?P.S.Toliko o vestini manipulacije..neki misle da im bas ide od ruke...sad u potpunosti razumem cutanje i ignorisanje...kojeg cu se posluziti na ovoj temi...

Nije samo ovo ta epoha. Toga je bilo uvek.Ovo ti je Epoha Svaljivanja Krivice.Niko ni za šta nije kriv,samo se traže krivci izvan sebe.U društvenim sukobima je uvek kriv onaj drugi.Ljudi racionalizuju,sve ubacuju u foldere,čak i ako ne može da stane naguraju nekako,i uveče mirno spavaju![]()
)Pazi da ne budeš opomenuta od Neodoljiva jer pitanje glasi:Mislim da "manipulisu" samo oni koji su nesigurni u sebe, a sigurni u ljubav partnera.
To je neka potreba za samopotvrdjivanjem, pa makar i na taj nacin.

Naravno i 100 puta sam se izvinio kad sam napravio grešku,to mene više boli nego osobu s kojom se nisam razumeo,pa sam nešto ''ljosnuo'' neprilično.Problem je sa onima koji se nikad ne izvinjavaju jer im je to ''ispod časti'',kao da su iz kraljevske ili plemićke porodice.A čak i iz tih porodica su znali za lepo vaspitanje.Nije samo ovo ta epoha. Toga je bilo uvek.
A to svaljivanje krivice je u dobroj meri nesvesno.
Verujem d to u nekim momentima možeš da prepoznaš i kod sebe. Ja mogu kod sebe, ali se umem da se korigujem i priznam grešku (naravno ne uvek)
To je sve tačno ali mi nije jasno da te to toliko čudi. Takva je ljudska priroda, raznovrsna. Teško je čoveka naterati prvi put da to iskreno uradi i vidi da mu nije pala kruna sa glave. Posle ide lakše. Ali nije lako.Naravno i 100 puta sam se izvinio kad sam napravio grešku,to mene više boli nego osobu s kojom se nisam razumeo,pa sam nešto ''ljosnuo'' neprilično.Problem je sa onima koji se nikad ne izvinjavaju jer im je to ''ispod časti'',kao da su iz kraljevske ili plemićke porodice.A čak i iz tih porodica su znali za lepo vaspitanje.
Cutanje i ignorisanje kao nacin manipulacije u vezi. Partner nas ostavlja da nagadjamo sta on zapravo misli.
Da li ste ikad koristili tu tehniku i zasto?
![]()
Cutanje i ignorisanje kao nacin manipulacije u vezi. Partner nas ostavlja da nagadjamo sta on zapravo misli.
![]()
Pazi da ne budeš opomenuta od Neodoljiva jer pitanje glasi:
"Da li ste ikad koristili tu tehniku i zasto?"
Da li tvoj odgovor znači da nisi?
Odgovori brzo inače...![]()
Aj me sad pitaj što sam se navrzo na nju?![]()
Nisam, a zasto, zato sto mislim da je bespotrebno, jer ako ti je stalo do nekog, ti ces to i pokazati, neces dozvoliti da taj neko misli i razmislja, to je psiholoski rat, za mene licno.
Neodoljiva:...sad u potpunosti razumem cutanje i ignorisanje...kojeg cu se posluziti na ovoj temi...

Ženehaha...
e to vec sami raspravite na pp
pa i u neku ruku jeste!
nagadjaj samo zasto je to rekla
to ti i jeste na neki nacin manipulacija
sad ona ceka da joj se dodvoris haha

ŽeneUvek ćemo u nekim stvarima razmišljati skroz suprotno
![]()
ŽeneUvek ćemo u nekim stvarima razmišljati skroz suprotno
![]()
![]()