Manchester United

Direktnim prenosom skupštinske rasprave o rezoluciji o Srebrenici, umesto predviđene utakmice Lige šampiona, RTS je preksinoć prekršio ugovor s UEFA, zbog čega će odštetu, po svemu sudeći, morati da plate građani Srbije.
Eto vidite kakav ste vi fudbalski tim :( umesto da ste pomerili utakmicu zbog vaznijih stvari u drzavi banbukovac :think: ja sada treba da placam odstetu :think: sramota :lol:

Manchester United to sell players and stadium to pay off £700m debt

BURIED under mountains of debt and interest payments, Manchester United’s American owners have decided to cash in their star players and get rid of the club’s debt in an ambitious plan to be debt-free by 21 December 2011.

With Manchester United expected to win the Premier League and also win the Uefa Champions League, the Glazers have decided that this is the right time to take a calculated loss and pay off a considerable portion of their debt.

While raising the £700m or so required to service the debt + interest payments is no small task, the Glazers are certain that their money-scrimping American ways coupled with naked extortion of the fans will help Manchester United debt-free and hence on the path to being the biggest, richest and most powerful football club ever ™.

Proposed fundraising activities include:

* Selling star players – such as Vidic, Rooney, Ferdinand, Carrick, Hargreaves, Evra, Nani and Anderson. These players will be replaced from the most promising members of the first-team / youth squad, and it is believed that Manchester United have enough depth in their ranks to survive the loss of such front-line players.

* Terminating contracts for high-maintenance, low-value OAPs such as Gary Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes and Edwin van der Sar. Some reports suggest that the money saved on the combined wages for these players plus the star players sold above will help fund another expansion of Old Trafford to help increase stadium capacity to 100,000, thus pissing on Wembley.

* Dropkicking deadwood out of the club – yes, we’re talking of Dimitar Berbatov and Michael Carrick. The transfer fee from selling these players will be used to buy an Arab, a South African, an Egyptian, a Turk, an American, a Mexican, an Australian, a Canadian and even an Indian. This is all part of Manchester United’s push for globalisation and tapping new markets to – yes, you guessed it – squeeze more money out of the club.

* Pushing Sir Alex Ferguson into retirement (he’s going to win the Champions League this season, after all) and bringing Roy Keane on board. There are rumours that the reserves team might be scrapped and the money to be spent more on the scouting network in an effort to find young talent – as young as 6 years in some cases – to bring to Old Trafford. The money saved on managerial wages is to be used to setup a cheerleader squad whose main aim will be to distract referees, distract opposition players and distract opposition managers (in that order). Fans will be asked to pay for the traveling expenses of the Manchester United Cheerleaders Squad (MUCS).

* Selling 50% of Old Trafford to Manchester City owner Thaksin Shinawatra after the expansion to 100k in a unique ground-sharing bid. This will net Manchester United £300m plus the rights to the City of Manchester stadium, which they will then develop and sell off to raise another £100m.

In an exclusive interview to Soccerlens, Malcom Glazer said:

We’re working very hard to raise money to pay off the debt – in fact, I’ve even instructed players to start donating their kits back to the club instead of exchanging them or throwing them to the fans, so we can sell them on Ebay and get some money out of it. They even have instructions to grab shirts from opposition players and turn them in. To make it fun, we’ve turned it into a contest, with a United shirt earning 1 point and an opposition shirt 2 points. The 11 players with the most points at the end of the season will stay, the rest will be sold on to bring in more profits to the club.

Even the marquee players – those that come from places like China and Korea – have to play this game – but they get a 100 points for convincing a countryman to join the United youth team, just to make it a bit easy for them to win.

And it’s not just the shirts – socks, boots, shorts – they all count. Do you have any idea how much a pair of Cesc shorts goes for on Ebay? All the Arsenal fans are nuts, they pay more than the girls do for Rooney’s shorts!

Already United have made deals for Vidic, Rooney and Ferdinand, as well as arranged for Darren Fletcher contract to be terminated at the end of this season in exchange for a £10m payment by an unknown club. Many more players are expected to leave in this summer exodus, and the Glazers hope to make around £300m in transfer fee earnings this summer. Coupled with the potential sale of Old Trafford in 2010 (once the 100k capacity is reached) to net Manchester United another £400m, Manchester United look set to meet their debt targets by 21 December 2011, the date set by Malcolm Glazer.

Sources close to the Glazers say that if Manchester United are not debt-free by this date, it could mean the end of the world.

No comments yet on the rumours that Glazers will help the Thailand police to frame and arrest Thaksin Shinawatra in return for getting back their 50% of the stadium – all before 21 December 2011.

Do you think that Manchester United can win the Premier League next season?

Soccerlens.com

E sad dole napisi c/p i koje ovo sastavio.

A onda prevedi na srpski ! :D :D :hahaha:;)

Srećom lakše je povređen, ali opet propušta dve najvažnije utakmice u sezoni.
Ali imam neki osećaj da će se ipak čudesno oporaviti i da će sedeti na klupi protiv Bajerna.

Izvor : http://www.mufc-serbia.com

RuniBoginja-1.jpg

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi povredio je zglob tako da ga na terenu neće biti između 2 i 4 nedelje - otkriva nam Sky Sport.

Runi se povredio pred kraj meča protiv Bajerna i tako neće igrati u derbiju Premier Lige protiv Čelsija kao ni protiv Bajerna na drugoj utakmici Lige Šampiona u Sredu - kod kuće.
Runi će se verovatno vratiti 17. Aprila na derbiju protiv Mančester Sitija.
Prošle noći Luis Van Gal se takođe zabrinuo za Runija:
"On je njihov najvažniji igrač, ako pogledate statistiku Junajteda videće te da je njihov drugi najbolji strelac zapravo njihovi protivnici. Protivnici su dali 11 autogolova na mečevima protiv Junajteda. Zbog toga je Runi toliko važan."

Srećom lakše je povređen, ali opet propušta dve najvažnije utakmice u sezoni.
Ali imam neki osećaj da će se ipak čudesno oporaviti i da će sedeti na klupi protiv Bajerna.

Izvor : http://www.mufc-serbia.com

RuniBoginja-1.jpg

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi povredio je zglob tako da ga na terenu neće biti između 2 i 4 nedelje - otkriva nam Sky Sport.

Runi se povredio pred kraj meča protiv Bajerna i tako neće igrati u derbiju Premier Lige protiv Čelsija kao ni protiv Bajerna na drugoj utakmici Lige Šampiona u Sredu - kod kuće.
Runi će se verovatno vratiti 17. Aprila na derbiju protiv Mančester Sitija.
Prošle noći Luis Van Gal se takođe zabrinuo za Runija:
"On je njihov najvažniji igrač, ako pogledate statistiku Junajteda videće te da je njihov drugi najbolji strelac zapravo njihovi protivnici. Protivnici su dali 11 autogolova na mečevima protiv Junajteda. Zbog toga je Runi toliko važan."

Meni je isto, jako zao.Jedan od mojih omiljenih igraca.A i nije morao bas sad da se povredi.Ali, mislim da je Mancester dovoljno velik, da moze revans da resi i bez njega,Tu su i Valencia, Nani i ostala ekipa.

Subota, 03. april, Premijer Liga, TV RTS 1 13:40

Manchester United : Chelsea

Pretpostavljam da će Berbatov igrati kao usamljeni napadač, imaće priliku da u narednih nekoliko utakmica dokaže da je kvalitet.
Mislim da se treba osloniti na brza krila jer i Čelsi je uzdrman povredama u odbrani.
Moj tim:

---------------------VDS-------------------------
--Rafael----Ferdinand----Vidić------Evra--
---------Scholes--------Fletcher---------------
Valencia-------Giggs(Park)-------------Nani
-------------------Berbatov-------------------

Zašto je Nani ostao na klupi, to nikada neću razumeti.
Valensija nikakav u napadu, proveo previše vremena u defanzivi i prateći krilne igrače sa loptom, ako je Nevil prespor da isprati igrače onda bi definitivno Rafael trebao da igra.
Skols, Gigs i Flečer kao centralni vezni igrači ništa nisu uradili i ponovo Fergi eksperimentiše sa tom centralnom linijom koja na nekoliko utakmica nije dala rezultate.
Situacija se malo popravila kada su Park i Gigs na kratko zamenili mesta.
Park očajan, neverovatno loš prvi dodir i pregled igre tj. situacije kada treba reagovati hitro.
Nani je u odličnoj formi, čim je ušao asistirao kod gola i uneo živost u igru.
Vidić i Ferdinand standardno dobri.
Uvođenje Gibsona najnelogičnija izmena koju sam u životu video, u trenucima kada treba stvarati pritisak, kružiti oko njihovog šesnaesterca uvodi se igrač kojeg karakterišu apsolutno suprotni atributi.
Berbatov očigledno ne može igrati usamljenog napadača protiv jačih protivnika i to je činjenica.

Zašto je Nani ostao na klupi, to nikada neću razumeti.
Valensija nikakav u napadu, proveo previše vremena u defanzivi i prateći krilne igrače sa loptom, ako je Nevil prespor da isprati igrače onda bi definitivno Rafael trebao da igra.
Skols, Gigs i Flečer kao centralni vezni igrači ništa nisu uradili i ponovo Fergi eksperimentiše sa tom centralnom linijom koja na nekoliko utakmica nije dala rezultate.
Situacija se malo popravila kada su Park i Gigs na kratko zamenili mesta.
Park očajan, neverovatno loš prvi dodir i pregled igre tj. situacije kada treba reagovati hitro.
Nani je u odličnoj formi, čim je ušao asistirao kod gola i uneo živost u igru.
Vidić i Ferdinand standardno dobri.
Uvođenje Gibsona najnelogičnija izmena koju sam u životu video, u trenucima kada treba stvarati pritisak, kružiti oko njihovog šesnaesterca uvodi se igrač kojeg karakterišu apsolutno suprotni atributi.
Berbatov očigledno ne može igrati usamljenog napadača protiv jačih protivnika i to je činjenica.

To bi bilo to, dobra analiza.
Nevil je imao bar 15 pogrešnih dodavanja a Valensija je siromah morao da trči napred nazad kako bi ga pokrivao.

@Krang

Secas se kad sam ti rekao da nikad nisam gotivio G.Nevila?On ti je kao Karager iz L'poola balvan koji jedino sto se lozi da je navijac pa ga zato vole.I Beks ga je svojevremeno napusavao na sred tekme za idiotska dodavanja.

@tema

Protiv Bajerna ce biti bas,bas cupavo iz razloga sto nemamo napadaca.:roll:
Prosle godine ''smo'' se oslanjali ana CR,ove na Runija.I sta sad?Imamo Berbatova koji je spor u p.m. i 20 igraca sredine terena.Makeda i onaj Gibson su deca.Dobri su ali iskustvo nula...videcemo.Nisam optimista,pogotovo sto jurimo jedan gol.

@Krang

Secas se kad sam ti rekao da nikad nisam gotivio G.Nevila?On ti je kao Karager iz L'poola balvan koji jedino sto se lozi da je navijac pa ga zato vole.I Beks ga je svojevremeno napusavao na sred tekme za idiotska dodavanja.

Znam da ga ne gotiviš. :mrgreen:
Geri je nekada imao ok centaršut i bar je mogao da trči napred-nazad.
Ali ne može čovek od 35 godina da igra beka...jedan je Zaneti ;)

Od 2007 godine pričam da je ta pozicija desnog beka rak-rana, to sam pisao i na ovoj temi.
Ok je Rafael ali je još uvek mlad, iako bi trebao da dobija veću minutažu. Ne znam čemu to forsiranje G.Nevila kada on posle ove sezone ide u staro gvožđe....

@ Bajern

U lošoj smo situaciji usled nedostatka kvalitetnog špica ali se nadam da će Bavarce spucati karma.
Dovoljno je što su se provukli protiv Fiorentine, pa i ova dva gola koja su dali Mančesteru...jedan je srećna odbijanka a drugi neshvatljiva nepažnja Patrisa Evre- možda i najboljeg levog beka na svetu.

Krivac za ispadanje je Ferguson!
Prvo što je uopšte u tim stavljao povređenog Runija čijim izlaskom se sve poremetilo i igrači se nisu snašli u postavci igre koja je usledila.
Drugo što je ostavio u igri nervoznog Rafaela sa žutim kartonom, koji je naivno dobio crveni.
Bajern prošao samo na iskustvo u igri sa igračem više.

Odose supci u 1/2

Hvala Realu za davanje ovakvog majstora za bam badava

Odose nazalost:( Nisam ljubitelj ni jednih ni drugih,ali sam ipak navijao za Mancester.U Bajernu nemam nijednog igraca koji mi je gotivan,nerviraju me i Riberi i Roben,i Olic i Svajnstajger.Mada su sva cetvorica dobri igraci.U Mancesteru igraju Runi,Vidic,Skols i Gigs koje gotivim...Ovo je najvise kriv glupi Rafael sto je dobio onako glupi crveni karton.Steta umesto da ih djavoli napune sa 5-0 prakticno su poklonili prolaz u cetvrtfinale...I Ferguson je pogresio sto nije ranije ubacio Gigsa, i sto nije predvideo da Rafael moze da dobije drugi zuti....

Real je napravio dva toilko glupa poteza kad je prodao Robena i Snajdera.Prvi je odveo u polufinale Bajern a drugi Inter.Dok Real sa njegovim zvezdama ne moze da prodje ni osminu finala!Sad jos ako prodaju Iguana onda su totalni idioti...

Ono sto je zanimljivo izgleda da je zavrsena dominacija engleza u LS.Ove godine eto nece imati ni jednog predstavnika u polufinalu...

Poslednja izmena:
Runi će propustiti meč protiv Blekburna dok će za Siti biti spreman. Nije Fergijeva krivica što je on zaigrao jer je očigledno Runi insistirao da igra a ako su još lekari tvrdili da je spreman onda tu nema dileme, ne znam kod kojeg trenera bi takav igrač sedeo na klupi na ovako važnoj utakmici.
I opet kako predvideti da će Rafael dobiti drugi žuti karton, lako je biti general posle bitke.
Junajted ove sezone muku muči sa povredama odbrambenih igrača, a ubaciti Nevila da igra protiv Bajernovih brzih krila bilo bi ravno samoubistvu...
Ali Fergijeva greška su ponovo zakasnele izmene, isto kao protiv Čelsija.
Velika je greška što je Nani posle isključenja Rafaela prebačen na napadača, i nije mi jasno zbog čega smo igrali tako pola sata, sve do drugog gola Bajerna, a iskreno bilo je samo pitanje trenutka kada će pasti koncentracija.
Berbatov iako je igrao koliko je igrao ponovo je razočarao. Njegovo ponašanje je kao da je odigrao čitavu utakmicu a ne da je ušao pred sam kraj meča - Deluje isrpljeno, sporo, u trenucima kada treba jurišati ka Butu koji je očigledno teška rupa i primorati ga na loše ispucavanje ili čak kiks, onda ne pritiska dovoljno zadnju liniju, sve u svemu kod mene je prilično kredita istrošio.
VDS, Vidić, Ferdinand, Valensija, Flečer, Evra - vrlo dobri, posebno Vidić koji je većim delom utakmice pokrivao Evrine izlete u napadu
Kerik očajan - loša predaja lopte, promašio šansu za gol, dugo zadržavao loptu da bi je kasnije vrlo rizično vraćao zadnjoj liniji ili golmanu, u drugom poluvremenu još gori. Očajan večeras.
Rafael do isključenja odličan, budućnost kluba
Gibson takođe vrlo dobar, mora poraditi na tehnici kontrole lopte
Nani - Igrač utakmice. Apsolutno postaje moj omiljeni igrač.

Sve u svemu zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, ne i konačnim ishodom.
Da smo imali 11 igrača na terenu, ne sumnjam da bismo razbili Bajern i u drugom.

Poslednja izmena:
Runi će propustiti meč protiv Blekburna dok će za Siti biti spreman. Nije Fergijeva krivica što je on zaigrao jer je očigledno Runi insistirao da igra a ako su još lekari tvrdili da je spreman onda tu nema dileme, ne znam kod kojeg trenera bi takav igrač sedeo na klupi na ovako važnoj utakmici.
Itekako je njegova krivica, jer ne određuje Runi tim i ne dodeljuje on sam sebi minutažu niti je pametniji od doktora ... Bolje je i držati ga na klupi nego ga ubaciti nespremnog, jer jedino Runi je tamo imao snage da trči i pritiska Bajernovu odbranu, i učestvovao je kod sva tri gola ...

Ferguson se zajebao što je krenuo da brani 3-0, trebao je da dotuče protivnika, jer Bajern je morao na sve ili ništa, a Ferguson im je ostavio previše prostora da napadaju ...

I opet kako predvideti da će Rafael dobiti drugi žuti karton, lako je biti general posle bitke.
Posle onog prvog žutog se videlo da je dečko nezreo i neiskusan za ovakve tekme, i da ne razmišlja unapred ... Mada ja sam za Bomela mislio da će dobiti crveni, pre Rafaela ...

Sve u svemu zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, ne i konačnim ishodom.
Da smo imali 11 igrača na terenu, ne sumnjam da bismo razbili Bajern i u drugom.
U prvom su ih razbili, ali nakon onih par startova na Runiju, videlo se da Mančester nema ko da povuče, jer Runi je delovao sve umornije ...

Krivac za ispadanje je Ferguson!
Prvo što je uopšte u tim stavljao povređenog Runija čijim izlaskom se sve poremetilo i igrači se nisu snašli u postavci igre koja je usledila.
Drugo što je ostavio u igri nervoznog Rafaela sa žutim kartonom, koji je naivno dobio crveni.
Bajern prošao samo na iskustvo u igri sa igračem više.

Neshvatljivo da covek sa tolikim iskustvom napravi onakve greske.
Jos je u drugom poluvremenu prepustio inicijativu Bajernu, i kad Rafael dobio crveni morao je definitivno da osakati napad, pa posle primljenog gola nisu mogli da se vrate u ofanzivnu igru.

Mada i onaj klinac snosi veliki deo krivice. Dovoljno je pogledati samo onaj nameran start na Svanstajgeru.

Mada i onaj klinac snosi veliki deo krivice. Dovoljno je pogledati samo onaj nameran start na Svanstajgeru.
Slazem se, iako je klinac ne moze dozvoliti sebi da podlegne pritisku ako sebe smatra profesionalcem...sad se dalje postavlja pitanje ko ga je smatrao spremnim za tako veliku utakmicu i ko mu nije striktno skrenuo paznju na neke stvari...
Sve u svemu, neka su ispali, neka ispadne i Barsa pa da malo gledamo nesto drugo, muka mi vise...

Itekako je njegova krivica, jer ne određuje Runi tim i ne dodeljuje on sam sebi minutažu niti je pametniji od doktora ... Bolje je i držati ga na klupi nego ga ubaciti nespremnog, jer jedino Runi je tamo imao snage da trči i pritiska Bajernovu odbranu, i učestvovao je kod sva tri gola

Ne bih se složio. Ako se Runi osećao spremnim za igru i lekari usput dali zeleno svetlo, ne vidim razlog zbog kojeg bi Ferguson držao na klupi najboljeg igrača na najbitnijem meču sezone. Postojala je velika šansa da Runi izdrži veći deo meča, i onda o ovome ne bi bilo reči već bi svi slavili povratak Runija na teren.
Obnova povrede desila se spletom nesrećnih okolnosti ali realno je i bilo za očekivati jer je Van Bujten vrlo očigledno u svaki duel sa Runijem ulazio sa namerom da ga udalji sa terena i uveren sam da bi ga Ferguson sredinom drugog poluvremena povukao iz igre.
Drugo, samo Runijevo prisustvo psihički znači za ekipu u velikoj meri, kao i za publiku, mislim da, iako nije imao direktno uticaj na golove, činio je da se ostatak ekipe razleti po terenu i maestralno započne meč.
Slažem se da je trebalo pritiskati Bajernovu odbranu, ali ja ne mogu zamisliti Berbatova kako vrši pritisak na zadnju liniju i predvodi napad, što je i pokazao u završnici utakmice.
Mislim da je i Ferguson očajan jer sigurno ne bi držao Nanija kao najisturenijeg napadača posle isključenja Rafaela da je siguran u Berbatova.

Posle onog prvog žutog se videlo da je dečko nezreo i neiskusan za ovakve tekme, i da ne razmišlja unapred ... Mada ja sam za Bomela mislio da će dobiti crveni, pre Rafaela ...

Rafael je kao igrač dorastao ovakvim utakmicama ali još uvek nije dovoljno zreo.
Međutim, opet razumem Fergusona u potpunosti. Imao je dve alternative, da ubaci Nevila koji je prespor za brza krila i čime bi napravio još veću glupost ili O'Shea koji mesecima nije igrao i bilo bi krajnje ludo da "debituje" na ovakvoj utakmici.
Ne može se iz igre izvlačiti svaki igrač koji ima žuti karton jer onda fudbal ne bi ličio na to što liči, a pretpostavke kako se iz aviona videlo da će dobiti i drugi žuti karton lako je izneti posle utakmice.
Ne mislim tu konkretno na tebe, već i na sebe, jer meni tek posle utakmice nisu jasne neke taktiče odluke Fergusona.
Ali opet pitanje je i koliko su to njegove greške, jer će tim sa igračem manje i bez pravog napadača nesvesno preći u defanzivu bez obzira na dogovor iz svlačionice.

Back