Manchester United

Ne bih se složio. Ako se Runi osećao spremnim za igru i lekari usput dali zeleno svetlo, ne vidim razlog zbog kojeg bi Ferguson držao na klupi najboljeg igrača na najbitnijem meču sezone. Postojala je velika šansa da Runi izdrži veći deo meča, i onda o ovome ne bi bilo reči već bi svi slavili povratak Runija na teren.
Obnova povrede desila se spletom nesrećnih okolnosti ali realno je i bilo za očekivati jer je Van Bujten vrlo očigledno u svaki duel sa Runijem ulazio sa namerom da ga udalji sa terena i uveren sam da bi ga Ferguson sredinom drugog poluvremena povukao iz igre.
Drugo, samo Runijevo prisustvo psihički znači za ekipu u velikoj meri, kao i za publiku, mislim da, iako nije imao direktno uticaj na golove, činio je da se ostatak ekipe razleti po terenu i maestralno započne meč.
Slažem se da je trebalo pritiskati Bajernovu odbranu, ali ja ne mogu zamisliti Berbatova kako vrši pritisak na zadnju liniju i predvodi napad, što je i pokazao u završnici utakmice.
Mislim da je i Ferguson očajan jer sigurno ne bi držao Nanija kao najisturenijeg napadača posle isključenja Rafaela da je siguran u Berbatova.

Rafael je kao igrač dorastao ovakvim utakmicama ali još uvek nije dovoljno zreo.
Međutim, opet razumem Fergusona u potpunosti. Imao je dve alternative, da ubaci Nevila koji je prespor za brza krila i čime bi napravio još veću glupost ili O'Shea koji mesecima nije igrao i bilo bi krajnje ludo da "debituje" na ovakvoj utakmici.
Ne može se iz igre izvlačiti svaki igrač koji ima žuti karton jer onda fudbal ne bi ličio na to što liči, a pretpostavke kako se iz aviona videlo da će dobiti i drugi žuti karton lako je izneti posle utakmice.
Ne mislim tu konkretno na tebe, već i na sebe, jer meni tek posle utakmice nisu jasne neke taktiče odluke Fergusona.
Ali opet pitanje je i koliko su to njegove greške, jer će tim sa igračem manje i bez pravog napadača nesvesno preći u defanzivu bez obzira na dogovor iz svlačionice.

Rafael jeste dorastao ovakvim utakmicama,ali je ipak jos mlad,i ne bi sad da se pravim pametan, i da glumim generala posle bitke,ali ja sam predosecao da ce dobiti crveni Rafael.Ulazio je u duele malo jace i to se videlo,a on je ipak mlad fudbaler i nema autoritet koji ce ga zastiti.Da je bio Gigs na njegovom mestu mislim da ne bi dobio crveni.Ferguson je pogresio takodje sto ranije nije ubacio Gigsa.

Fudbal je sjajna igra u kojoj na kraju uvek pobede Nemci.

Nerviraju me jer su nezasluzeno prosli po meni u polufinale,prvo ono sa Fiorentinim,a sad mislim da su spletom nesrecnih okolnosti po Mancester bavarci prosli...Ali ako prodju u finale,sto je realno ocekivati(koliko god da je Lion dobar),tamo ih ceka ili Barsa ili Inter...Moja prognoza je da ce pobednik dvomeca Barsa-Inter na kraju biti i novi sampion Evrope...;)

Nerviraju me jer su nezasluzeno prosli po meni u polufinale,prvo ono sa Fiorentinim,a sad mislim da su spletom nesrecnih okolnosti po Mancester bavarci prosli...Ali ako prodju u finale,sto je realno ocekivati(koliko god da je Lion dobar),tamo ih ceka ili Barsa ili Inter...Moja prognoza je da ce pobednik dvomeca Barsa-Inter na kraju biti i novi sampion Evrope...;)

Ja uopste Bayern ne smatran favoritom. Ekipa Liona je iskusnija, vec 5,6 godina igraju zavrsnicu LS i konacno ulaze u polufinale na velika vrata potpuno zasluzeno sto se ne moze reci za Bayern (pre svega mislim na dvomec sa Fiorentinom, ne sa MU). Opet, ekipa koja ima Riberija i Robena moze da da koji gol svakome, ali njihov problem je odbrana...nikako se ne mogu osloniti na nju. Mislim da bi Loris mogao da donese prevagu, covek je ove sezone medju 3 golmana Evrope. Jedva cekam ovaj dvomec.

Iako je atraktivniji par Barsa - Inter ne bih garantovao da pobednik tog duela osvaja titulu. Finale, neutralni teren, 90 minuta... tu je sve moguce.

Ne bih se složio. Ako se Runi osećao spremnim za igru i lekari usput dali zeleno svetlo, ne vidim razlog zbog kojeg bi Ferguson držao na klupi najboljeg igrača na najbitnijem meču sezone. Postojala je velika šansa da Runi izdrži veći deo meča, i onda o ovome ne bi bilo reči već bi svi slavili povratak Runija na teren.
Zato što je bolje ostaviti ga na klupi za kasnije ako već nije potpuno fit, jer u drugom poluvremenu Runi bi grizao jer puca od kondicije, a tada ima veliki uticaj na ekipu, koja dobija malo adrenalina ... Izlaskom Runija izgubili su igrača koji će da kida i koji će da pritiska odbranu, a to bi mnogo značilo u situaciji kad se brani rezultat ... De MIkelis i Van Bujten su skoro celo drugo poluvreme proveli na polovini Mančestera, a teško bi tamo igrali da je Runi bio u ekipi ...

Naravno, sve ovo pod pretpostavkom da Runi ne može ceo meč da izdrži, ako što se i očekivalo, jer su ga punili inekcijama, a predviđali su mu i malo dužu pauzu, tako da je nemoguće da samo nedelju dana mosle nimalo naivne povrede on izdrži u paklenom ritmu 90 minuta ...

Drugo, samo Runijevo prisustvo psihički znači za ekipu u velikoj meri, kao i za publiku, mislim da, iako nije imao direktno uticaj na golove, činio je da se ostatak ekipe razleti po terenu i maestralno započne meč.
Kako nije imao kad je on čini mi se lepo asistirao Gibsonu, a pokrenuo je i akciju kod Nanijevog prvog gola ... A i kod drugog je propustio loptu (možda ne namerno doduše) ...

Pa zbog tog psihičkog uticaja ga je i trebao ostaviti kao rezervu, jer bi svojim ulaskom Runi podigao moral, i ekipa bi se lakše branila u slučaju povoljnog rezultata, a u slučaju negatiivnog, on bi bio taj koji bi u nastavku kidisao na gol Bajerna ...

Rafael je kao igrač dorastao ovakvim utakmicama ali još uvek nije dovoljno zreo.
Međutim, opet razumem Fergusona u potpunosti. Imao je dve alternative, da ubaci Nevila koji je prespor za brza krila i čime bi napravio još veću glupost ili O'Shea koji mesecima nije igrao i bilo bi krajnje ludo da "debituje" na ovakvoj utakmici.
Nije još ni kao igrač potpuno, ali verujem da hoće jer je ogroman talenat ... To si mogao da vidiš u onoj neodlučnosti kod njega, kad nije znao dal da centrira ili šutira (kad se Runi iznervirao) i kad je usro izglednu akciju ...

Ne može se iz igre izvlačiti svaki igrač koji ima žuti karton jer onda fudbal ne bi ličio na to što liči, a pretpostavke kako se iz aviona videlo da će dobiti i drugi žuti karton lako je izneti posle utakmice.
Ne možeš svakog naravno, ali posteje određeni koji su kritični, i oni koji možda generalno nisu, ali na tekmi odaju takav utisak ... Takav je Rafael npr. jer imao je par oštrih startova nad Riberijem, napravio je idiotski žuti, i par puta je nepotrebno ulazio u rasprave ...

Za Maskerana se npr. iz aviona vidi na kada će na utakmici da popije crveni, za Diega se često može predosetiti kao i za još neke igrače ...

Ali opet pitanje je i koliko su to njegove greške, jer će tim sa igračem manje i bez pravog napadača nesvesno preći u defanzivu bez obzira na dogovor iz svlačionice.
Ne mora da znači, jer ja se odmah setim Barsa - Real, kad je Barsa bila inferiornija u prvom, a kontrolisali su igru kad su dobili crveni karton i nisu se povukli ...

Nije Ferguson isključivi krvac, ali je najveći ... Kao što je najzaslužniji za neke pobede, tako ima i poraza gde je najveći krivac, a ovo je upravo taj ...

@ban'ellY

Bilo "veselih" 0:0

Premijer: Nema Runija, nema golova

Niko iz Mančester junajteda ovu sedmicu neće pamtiti po dobrom. Prvo ih je iz Lige šampiona eliminisao Bajern, a danas kada se očekivalo da se iskupe na gostovanju Blekburnu, desilo se ono neželjeno. Nije u pitanju poraz, već samo remi od 0:0. Roversi su tako produžili niz od četiri meča bez poraza, dok su „đavoli" zabeležili i drugi vezani loš rezultat u Premijer ligi. S obzirom na to da su u prethodnom kolu izgubili od Čelsija. Na terenu, u dresu Mančestera svih 90 minuta bio je Nemanja Vidić. Očigledno je da kada u napadu tima Ser Aleksa Fergusona nema Vejna Runija gol nema ko da da. Federiko Makeda i Dimitar Berbatov očigledno nisu adekvatne zamene.

Ako se desi da u utorak, Čelsi pobedi Bolton, "plavci" bi mogli da pobegnu na "plus četiri" i da naprave možda i nedostižnu prednost u šampionskoj trci.

@ban'ellY

Bilo "veselih" 0:0

Premijer: Nema Runija, nema golova

Niko iz Mančester junajteda ovu sedmicu neće pamtiti po dobrom. Prvo ih je iz Lige šampiona eliminisao Bajern, a danas kada se očekivalo da se iskupe na gostovanju Blekburnu, desilo se ono neželjeno. Nije u pitanju poraz, već samo remi od 0:0. Roversi su tako produžili niz od četiri meča bez poraza, dok su „đavoli" zabeležili i drugi vezani loš rezultat u Premijer ligi. S obzirom na to da su u prethodnom kolu izgubili od Čelsija. Na terenu, u dresu Mančestera svih 90 minuta bio je Nemanja Vidić. Očigledno je da kada u napadu tima Ser Aleksa Fergusona nema Vejna Runija gol nema ko da da. Federiko Makeda i Dimitar Berbatov očigledno nisu adekvatne zamene.

Ako se desi da u utorak, Čelsi pobedi Bolton, "plavci" bi mogli da pobegnu na "plus četiri" i da naprave možda i nedostižnu prednost u šampionskoj trci.

Pa cim nema Runija loshi rezultati...mora taj nas pitbul da se oporavi..koliko sada mufc zaostale za Celzijem ???

Savršena nedelja, ponovo smo u sedlu.
Veterani odlično odigrali, fenomenalni Vidić stavio Teveza u dzep, Runi vrlo slab očigledno vuče povredu, ostali manje-više solidni.
Skols igrač utakmice.
"Paul Scholes,
He scores goals my lord,
He scores goals"

Poslednja izmena:
Eh sad je mnogo tesko.Mancester mora da pobedi sledecu utakmicu, a Chelsea da izgubi od Wigana.

Sto je malo pretesko(da Chelsea izgubi od ovakvog tima).Ali, sto bi nasi rekli, lopta je okrugla, i sve je moguce.Nadamo se tituli

Eh sad je mnogo tesko.Mancester mora da pobedi sledecu utakmicu, a Chelsea da izgubi od Wigana.

Sto je malo pretesko(da Chelsea izgubi od ovakvog tima).Ali, sto bi nasi rekli, lopta je okrugla, i sve je moguce.Nadamo se tituli

Čelsi je pobedio Liverpul. Rezulat je bio 2:0, a "plavci" su ovom pobedom došli na korak od titule, tačnije od nje ih deli samo jedan bod. U Čelsiju su se zahvaljivali Stivenu Džerardu, na "poklonu", odnosno grešci koju je napravio pre vodećeg gola, omogućivši Didijeu Drogbi da se upiše u strelce. Ali nisu svi bili zadovoljni ovim potezom, na primer trener Mančester junajteda, Aleks Ferguson čiji tim i dalje zaostaje jedan bod za liderom Premijer lige.

- Video sam šta se desilo posle utakmice, to je bio odličan poklon. Sada ne može ništa da se uradi i moramo sve to da prihvatimo - prenosi The Sun, reči Fergusona koji još uvek veruje u teoriju. Odnosno da u poslednjem kolu Junajted pobedi Stouk, a Čelsi ne trijumfuje nad Viganom, kod kuće.

- Nikada ne možete da budete sigurni, šta će se desiti. Fudbal je luda igra. Mančester siti je dva puta pobedio Čelsi i donekle nam pomogao. Znam da je situacija takva, da imamo minimalne šanse. Ono što mi možemo da uradimo je da pobedimo Stouk - zaključio je Ferguson.

Ferguson dovodi još jednog Srbina ze velike pare!
Ferguson dovodi još jednog Srbina ze velike pare!
Srpski reprezentativac i jedan od stubova Mančester junajteda Nemanja Vidić uskoro bi mogao da dobije pojačanje iz reprezentacije! Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson dobro je upamtio partiju ofanzivnog veziste CSKA Miloša Krasića na „Old Trafordu" 3. novembra prošle godine, kada je as moskovskog tima bio strelac i asistent u jednoj od najuzbudljivijih utakmica Lige šampiona ove sezone (3:3).

Stručnjak svetske reputacije, koji retko kad pogreši u proceni igrača koje dovodi, spreman je da iz klupskog budžeta izdvoji 16 miliona funti (nešto manje od 19 miliona evra) kako bi ovog leta angažovao srpskog reprezentativca. Vest koja je u sredu osvanula u britanskoj štampi, Krasića nije ostavila ravnodušnim.

- Iskreno, prvi put čujem takvu informaciju. Interesovanje vrhunskog trenera kao što je Ferguson imponovala bi svakom fudbaleru na svetu i ja svakako nisam izuzetak. Saznanje da je oduševljen mojim igrama, kako pišu engleske novine, za mene je samo motiv više da nastavim da radim što bolje mogu i da igrama potvrđujem kvalitet na svakoj narednoj utakmici - rekao je Krasić u razgovoru za Večernje novosti.

Pre Junajteda, Miloševo ime vezivalo se za mogući transfer u redove njihovog gradskog rivala Mančester sitija, kao i u Liverpul.

- Sigurno da bih rado igrao u Engleskoj. Premijer liga je jedna od najjačih, a za gledanje svakako najzanimljiviji šampionat. Potvrdu njihovog kvaliteta daje i plasman klubova u samu završnicu Lige šampiona svake sezone.

Prema informacijama sa Ostrva, menadžer Mančester junajteda želi da završi posao pre početka Svetskog kupa.

- I moja je želja da pitanje budućeg kluba rešim pre Južne Afrike i da potpuno miran otputujem na Mundijal. Zainteresovanih ima, posao je u rukama mojih agenata i videćemo kakav će biti rasplet - kaže Krasić.

Iako su najavili, čak i obećali da će pustiti svog najboljeg igrača ovog leta, čelnici CSKA sada počinju da „zatežu"...

- U Moskvi bi izgleda želeli da me zadrže cele sezone, što znači do novembra. Dobro smo krenuli u prvenstvu i sada uprava hoće da osvojimo titulu. Ali, oni vrlo dobro znaju moje namere, kao i dogovor koji smo ranije postigli, da ovog leta napustim CSKA. Verujem da će tako i biti.

CSKA u okviru devetog kola ruske Premijer lige danas igra u Rostovu.

- Poslednju utakmicu igramo 14. maja i posle duela s Rubinom dolazim u Srbiju. Jedva čekam okupljanje reprezentacije, već sam počeo da brojim dane. Video sam i fotografije sa promocije novog dresa i prezadovoljan sam - poručuje Krasić.

Back