Manchester United

manchester SUX

JUVENTUS FTW!!!!!!!!!!!!!

juventus_2.jpg

Napadač Junajteda u Saragosi?

Španska Saragosa zainteresovana je za mogućnost da u svoje redove na pozajmicu do kraja sezone dovede mladog napadača Mančester junajteda Kika Makedu.

Makeda ove sezone nije odigrao nijednu prvenstvenu utakmicu, i Aleks Ferguson uveliko razmišlja o mogućnosti pozajmice 18-godišnjeg igrača, koji je prošle sezone odigrao važnu ulogu u osvajanju šampionske titule postigavši nekoliko ključnih golova u završnici prvenstva Premijer lige.

Za pozajmicu Makede zainteresovan je i Njukasl, ali pretpostavlja se da Ferguson špansku ligu vidi kao bolje okruženje za sticanje znanja od engleske druge lige.

- Uz naše probleme sa finansijama, moramo tražiti igrače koji će doći na pozajmicu, što je dobro funkcionisalo poslednjih godina. Makeda je jedan od onih za koje smo zainteresovani, to je sigurno - rekao je sportski direktor Saragose Pedro Herera.

Tajms: U Junajtedu se pomirili sa odlaskom Vidića....

Ako je verovati uglednom engleskom listu "Tajms" odgovorni u Mančester junajtedu pomirili su se sa time da će Nemanja Vidić na leto napustiti klub! Na "Old Trafordu" su svesni da će teško odoleti ponudama, pre svih Real Madrida, koji je, za sada, najagilniji u nameri da srpskog reprezentativca uvrsti u svoje redove. "Tajms" dalje navodi i da će menadžment Junajteda spremno sačekati odlazak Vidića kome su već pronašli alterantive u jednom od dvojice kandidata, Džeku Rodvelu, defanzivcu Evertona i Simonu Kjaeru, štoperu Palerma.

Bivšem kapitenu Crvene zvezde ugovor sa Mančesterom ističe 2012. godine, a njegovi sadašnji poslodavci su odlučili da ne nastavljaju saradnju, već da dobro popune kasu od prodaje igrača koji godinama unazad predstavlja nezamenjiv stub odbrane ekipe ser Aleksa Fergusona.

U tekstu se navodi i "stara priča" o nezadovoljstvu Nemanjine supruge životom i klimom u Mančesteru i njenoj želji da ode u toplije krajeve, u Španiju ili Italiju.

Ferguson ruši Ovenove snove

Majkl Oven je u više navrata ponavljao da mu je velika želja da igra na Svetskom prvenstvu, ali u Mančester junajtedu dobija šansu na kašičicu, pa samim tim i odlazak u Južnu Afriku je pod velikim znakom pitanja. Snove napadača "đavola" donekle je srušio menadžer Aleks Ferguson.

- Znam da Oven želi da ide na SP i mi ćemo pokušati da ga tamo i odvedemo. Međutim, teško je pronaći mesta za njega uz Runija. Sličan su tip igrača i meni treba Dimitar Berbatov kao drugi špic u ekipi. Izgledniji mi je napad Berbatov-Runi ili Berbatov-Oven od bilo kog drugog. Zaigraju li Runi i Oven zajedno, onda Runija moram da povučem u sredinu terena, a više volim kada mi je u samom špicu napada - kazao je Ferguson.

Oven je u 89 nastupa postigao 40 golova za reprezentaciju na čijoj se večnoj listi strelaca nalazi na četvrtom mestu.

Ferguson i Vidić "zaratili"?

Povreda ili odbijanje da igra? Britanski novinari ipak veruju da je druga pretpostavka razlog zbog kojeg Nemanja Vidić nije igrao u utakmici FA kupa u kojoj je Lids junajted pobedio "đavole" sa 1:0. Kako prenosi "Miror", Srbin koga je zamenio Ves Braun, "misteriozno se povredio" tokom zagrevanja, a sve to nimalo nije radovalo trenera Aleksa Fergusona.

- Ne mogu da vam kažem šta je Nemanji. Zaista, to ne mogu da vam kažem - bilo je sve što je Ferguson rekao posle eliminacije Mančester junajteda iz nacionalnog kupa. Naravno, sve to je odmah povezano sa spekulacijama o odlasku Vidića sa "Old Traforda". I selidbi, verovatno u Španiju.

Ode Nevil u penziju....

Iskusni Geri Nevil, koji u februaru puni 35 godina, a u junu mu ističe važeći ugovor sa Mančester junajtedom, završiće karijeru po završetku ove sezone, prenosi "The Sun".

Zbog čestih povreda, ali i činjenice da mu klub ne nudi produžetak saradnje Geri je doneo odluku da okači "kopačke o klin" posle 18 godina više nego berićetne karijere na "Old Trafordu". Nevil je za jedini klub dres nosio na 583 utakmice i postigao pet golova, uz pregršt osvojenih trofeja. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 85 mečeva.

Ja nisam veliki gotivac Vidica, ali otkud znas da nije Ferguson kriv, nije bas moguce da se on tako dobar i neduzan sa pola fudbalera posvadjao, cuo sam negde da ima dosta zeznutu narav.
Nadam se da cemo vas nakantati u osmini finala.

Baš sam pre mesec, dva, pročitao neki Nanijev intervju u kome se žali da ih Fergi na treningu psuje i vređa k'o nenormalan.

Ali vidiš, možda je baš u tome caka. Zato oni izrastu u igračine i nauzimaju se trofeja i individualnih priznanja. A ne k'o naš tunjavi Stevanović. Nije ni čudo što momci igraju k'o sisice pored njega takvog.

Ja nisam veliki gotivac Vidica, ali otkud znas da nije Ferguson kriv, nije bas moguce da se on tako dobar i neduzan sa pola fudbalera posvadjao, cuo sam negde da ima dosta zeznutu narav.
Ali opet koliko vrhunskih fudbalera, legendi fudbala, u njega gleda kao u rođenog oca...nije ni to slučajno.
Nadam se da cemo vas nakantati u osmini finala.
Pa nadaj se :mrgreen:

Defanzivac Fulama prelazi u Mančester

Fudbaler Fulama Kris Smoling od sledeće sezone igraće za Mančester junajted, prenosi Beta. Aktuelni prvak Engleske saopštio je danas da je sa 20-godišnjim Smolingom potpisao višegodišnji ugovor, ali da će talentovani fudbaler do kraja sezone nastupati za Fulam. Smoling je odbrambeni igrač, a u Fulam je došao u junu 2008. godine iz niželigaša Mejdstouna.

Ovo je, pretpostavljam, zamena za Vidića ?

Ne vjerujem da je Chris Smalling zamjena za Vidića, već ulaganje u budućnost...ipak treba neko iskusniji da zamijeni Vidića, a i Ferdinand više nije ono što je bio, tako da vjerujem da nas očekuje transfer još jednog centralnog beka za sledeću sezonu.
Nadam se da će to biti Kjelini.

Zamena za Vidića je valjda trebalo da bude neki klinja iz Palerma.

To sam citao, izvesni Kjaer.
Kazu da je talentovan, nisam ga gledao.

@ Ligament

I ja se nadam da je tako, ali s' obzirom da je klub u dugovima...ne znam.
Ipak, Venger je rekao da je Mancester ponudio vise novca za Smolinga i da je to navodno presudilo.

Ako ode Vidic i ja sam za Kjelinija.
Najradije bih da vidim tandem Vidic - Kjelini. :mrgreen:

Back