WhiteRhapsody
Početnik
- Poruka
- 15
Potrebna mi je pomocMoje stene je pocelo da podize nogicu kad obavlja malu nuzdu i obelezava teritoriju u stanu, pocev od stolova, stolica, patika itd... U pitanju je obicno par kapi ali dovoljno da napravi nered.
Kad ga drzim na povodcu to ne radi, ali mi nije resenje da mi pas bude na povodcu non-stop dok je stanu... Inace ima svoje mesto u stanu (u sobama u kojima provodi najvise vremena to ne radi) i pelenu na koju je naucen (tu piski kao curicai na nju ide posle obroka, igre...). Neka ideja, kako da sprecim ovo? Jos nije poceo da izlazi napolje, sad vec ima 4 i po meseca...
Pozdrav paragox,
Koliko sam shvatila vi imate samo jednog psa? Nema vise pasa u stanu, zenkica ili drugih muzjaka? Da li ste nedavno imali posjetu nekog psa? I koliko je staro vase stene?
Vrlo je bitno to sprijeciti na vrijeme ukoliko imate samo jednog psa jer ako dopustite onda vam nema pomoci, cisto sumnjam da biste kasnije uspjeli rijesiti problem. Dakle cim vidite da zapisava - vrlo bitno ako ga uhvatite ga na djelu (jer od lokvice koju kasnije ugledate nema fajde, on je vec zaboravio sta je uradio obzirom da pamte svega nekoliko sekundi, pa nema fajde ni od najgore kazne za pse - ignorisanja jer pas jednostavno nece shvatiti radi cega ga "kaznjavate") glasno viknite NE, FUJ, sta si to uradio, neka pas vidi da ste se jako uvrijedili, da ste tuzni, a potom slijedi totalni IGNOR, niti mu se obracajte, niti radite sa njim stvari koje on voli.... vjerujte jako su pametni i sve shvacaju, ignorisanje je za pse najgora moguca kazna....niti slucajno primjenjivati druge odgojne metode tipa udaranja jer cete stvoriti samo kontra efekat sto svakako nije pozeljno.. i opcenito sam jaaako protiv takvog nacina odgajanja pasa