mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Ne vidim razlog da se iko ljuti što sam ja napisala da na žalost nemamo na temi ni jednog vrsnog poznavaoca rase, jer ga i nemamo, da ga imamo pisao bi nam svoje iskustvo. Zna se ko ima izvanredne pse i koje su odgajivačnice na glasu,pa to svako ko imalo poznaje rasu zna.Ne znam ko me ignoriše ili ne, ja to tako ne doživljavam ,ko ima šta da napiše , on napiše, ko nema on ćuti. Ovo nije čat tema da se mi "družimo" .
![]()
Mozda je to pretesko, mozda nemamo vrhunske predstavnike rase, ni dovoljno ambiciozne poznavaoce. Ali fakat da ni u tom leglu vrhunskih roditelja ne mogu sva 3-4 steneta da budu vrhunska, da stvarno vrede tih 1500-2000 evra, recimo da jedno bude vrhunsko, ostatak pet kvaliteta. Ali ako paris dva psa pet kvaliteta, verovatnoca da dobijes sampiona je skoro pa ravna nuli. A standardi postoje da bi se postovali i da bi im se tezilo, to si mislila?
Nisam stigla do sad. Reagujem na deo teksa koji sam podebljala jer za za ostalo ne osećam prozvano.
Moj maltezer nije olindran. Do sad se redovno šišao u salonu Puffypet. Šišam ga redovno zato što voli da se šeta, igra skače valja ...radi stavri koji radi većina kućnih ljubimaca a sve to ne bi mogao radi da ima dugu dlaku.
Goco, Mrca ima pet frizuricu, vidi se da je maltezer.
Mislim, vidi se i na Jasmininim psima ali opet... Slazem se, stvar ukusa. Meni se ne svidja. Da se bavim nekom rasom koja zahteva neku frizuru, pa jos i prodajem stence, 99% bih se drzala toga. Za sve postoji razlog, zar je malo skotija i vestija koji su zavrsili sa ekcemima zbog previse rada makazama, a premalo hand-strippinga?! Mozda postoji i neki vrlo konkretan razlog zasto maltici i jorkiji izlozbenog kvaliteta imaju dlaku do zemlje. Mozda vezano za istorijat rase... Ne znam, opet, ovo je forum na kom se druze amateri i razmenjuju svoja misljenja i (najcesce mala) iskustva. Ja opet stvar gledam sa te veterinarsko-zastitarske strane, najbitnije je da budu zdravi i srecni, a sa kinoloske strane, da se vidi sta su, majku mu!
Ne znam ko me ignoriše ili ne, ja to tako ne doživljavam ,ko ima šta da napiše , on napiše, ko nema on ćuti. Ovo nije čat tema da se mi "družimo" .

.. dobiti jednu malu belu pufnu, jeeee
Htela bi dobro da se raspitam,informisem i definitivno ne brzam...Radi se o kupovini, tj. izboru onog pravog odgajivaca..ne bih da pogresim posto sam cula razne pricice pa se prepala. Zato je svaki predlog dobro dosao
Pa ako neko ima neke informacije ili iskustva, slobodno podelite