Malta

Pozdrav.Imam nekoliko pitanja vezanih za Maltu,pa bih ti bio zahvalan ako mi mozes pomoci. :)
Da li je moguce otici na Maltu "na blef" i tamo naci posao i smestaj(isti dan)?Konobar ili neke sezonske poslove,ja sam zavrsio srednju elektrotehnicku pa pretpostavljam da nema nista u mojoj struci?Engleski znam solidno(pricam preko skajpa sa ljudima koje sam upoznao preko neta), znao sam nekad dobro i Italijanski jer sam bio na Silciliji oko 6mjeseci(ali to je bilo pre 6 godina pa sam sada dosta zaboravio,ali nesto osnovno je ostalo u glavi). :)
Dakle,posao-konobar. Da li se moze naci posao? Ako odgovor bude potvrdan onda cu se dalje raspitivati za papire... Hvala unapred.

Cao svima :D! Imam jedno pitanje a to je , u kom gradu je najbolje raditi, gde je najjeftinije za stanovanje? Hvala svima na dosadasnjoj pomoci , nadam se da vam necu oduzeti previse vremena sa ovim pitanjem :)) Hvala unapred i srdacan pozdrav!:hvala:

Pozdrav, zanima me da li se na malti moze naci stalan posao, a da nije sezonski? Ja sam zavrsio za opticara (zanat), a moja devojka prirodno matematicki fakultet za optometristu (odredjivanje dioptrije). Video sam da ima optika na Malti, pa me zanima da li se moze dobiti posao u tim strukama i ako neko zna nesto vise o tome? Pozdrav

Sezona pocinje pocetkom Juna, i traje negde do Oktobra.

E,ovako citam ovaj forum,pa bih zelio ljudima da dam iskreno misljenje,i svoja iskustva sa Malte..jer kada sam ja isao,susrtao sam se sa sturim informacijama i misljenjima ljudi koji nisu bili na Malti..bez ubrede ali drugacije to izgleda od ljudi koji su zivjeli tamao ili zive..i zbog tog razloga tu sam da odgovorim svima,iskreno i realno sta god koga zanima..Radio sam razne poslove ..od cistaca,pa spasioca,obezbedjenja..tu sam da pomognem i uputim sve nase ljude..jer znam sta nas tjera da dodjemo u tudjinu..moramo se pomagati..tu sam..

Pozdrav Vladimire tebi i ostalima, mene zanima gde si konkretno na Malti bio i kako si nasao smestaj?
I sa koliko bi para trebalo krenuti tamo pre nego sto se nesto zaradi ( ne mislim naravno na zaradu velikih para ali ono za zivot), odnosno koliko dugo si trazio posao i po kom principu, od vrata do vrata ili..?

Ako moze bilo ko da odgovori hvala!

Cao svima :D! Imam jedno pitanje a to je , u kom gradu je najbolje raditi, gde je najjeftinije za stanovanje? Hvala svima na dosadasnjoj pomoci , nadam se da vam necu oduzeti previse vremena sa ovim pitanjem :)) Hvala unapred i srdacan pozdrav!:hvala:

jovana ja cu možda imati pomoć kada dođem dole, da li si ti zainteresovana da ideš? da delimo troškove i da se zajedno snalazimo?

Da probam opet sa odgovorom prvi put izgleda nije proslo ili ce se pojaviti dva odgovora odjednom, nebitno..
Mila85 da planirala sam ali nemam dovoljno informacija o svemu niti imam bilo kakvu varijantu dole, pa se zbog toga lomim sta ciniti

Da probam opet sa odgovorom prvi put izgleda nije proslo ili ce se pojaviti dva odgovora odjednom, nebitno..
Mila85 da planirala sam ali nemam dovoljno informacija o svemu niti imam bilo kakvu varijantu dole, pa se zbog toga lomim sta ciniti

I ja se baš potpno isto osećam:confused: mada koliko sam se raspitala posla ima, nije neka specijalna lova ali... Meni se jedino ne ide sama zbog put, troškova.....
Jedna poznanoca pokušava da me spoji sa svojim drugarima koji su dole pa...

Cao druze,jesi li otisao na Maltu?Ja se tek registrovao posto sam procitao sta si napisao.Ja bih isao sad polovinom jula,hteo bih da se cujemo ako ti nije problem,da platimo stan jeftinije itd,sve sto bismo mogli da pomognemo jedan drugom

Danas je moja drugarica otisla na Maltu.Ona ovih dana trazi posao a i stan.Potrebna joj je cimerka.Ona je 62 g.Ako nekom odgovara da bude sa njom nek se javi meni na mail:dpks@ptt.rs.

Pozdrav.Ja bih te nesto pitao ako imas vremena da mi odgovoris.Sad u julu bih otisao na Maltu.Trazio bih poslove u ugostiteljstvu,hotelima bih voleo,jer sam dva puta bio na brodu,neke preporuke imam.Ali pomenuo si Cleaner servise,kako naci to,je li to neka odredjena zgrada-institucija itd,imas li adresu?Jos me interesuje ako se,kako ti kazes,zaposlim tu(jeste malo)da li nakon nekog perioda recimo mogu dati otkaz pa traziti nesto drugo?Da li to tako moze uopste...HVALA TI

358 Malta da li si ti htela u skorije vreme da ideš? Ja imam kartu za 10. jul ali nešto ne bi da idem sama :-)

Moja prijateljica je juce otisla a i pored obecanja poznanika da ce imati smestaj dok ne nadje posao ostace na ulici...nazalost ja sam je uputila kod tih ljudi u Bugibbu.Trazi posao a i stan ,ako je neko zainteresovan da zivoi sa njom neka se javi mail:danica.pavlovic@yahoo.com

Pozdrav svima,
koliko vidim ima nas dosta koji ovih dana idemo na Maltu, ja sam sutra (petak) tamo i imam problem sa smestajem, tako da ako neko moze da mi kaze na koju stranu, grad da krenem kad izadjem sa aerodroma bilio bi extra, a ja vam se javim sa svezim informacijam kad nahvatam internet tamo! :)

Pozdrav svima.Nova sam na forumu ali sam uredno iscitala od pocetka do kraja.Moze li mi neko nesto reci o mestu San Gwan,koliko je,koliko je udaljeno od mora,od nekih vecih mesta?

San Gwan je mala i ni po cemu atraktivna varosica za dosljake i turiste i uglavnom se po njemu mora kretati uzbrdicama sto zna ponekad biti zamorno.
Za pocetnika na Malti koji je dosao da nesto zaradi i snadje se za dalje, mesto je super izbor. Kada se malo bolje upoznaju ulice u tom kraju, moze se lako stizati do poznatih i atraktivnih lokacija na Malti.
Do centra Slime (nezvanicni centar Malte) 20 minuta pesice. Do centra Sen Dzulijana (Pacevil, glavna lokacija za nocni provod na Malti+lepa mala peskovita plaza), takodje oko 20 minuta pesice. Osim u nocnim satima postoje i busevi za Valetu (prestonica) ili do aerodroma iz San Gwan-a.
LIDL supermarket postoji u San Gwann-u, sto je znacajna stavka i verovatno najjeftinija opcija za troskove ishrane i drugih kucnih potrebstina.
Stanovi imaju prihvatljive cene za iznajmljivanje.
Normalno vecina nasih Indijanaca, podcenjuje takvo mesto i glavna im je zelja da nadju stan u Slimi, pa makar ga placali i 50% skuplje.

Komodo iz San Dzuana do Pacevila za 20 minuta? Mozda ako si visok 2,15 i imas korak od 2 ipo metra. Hehehehe
Iz San Dzuana do Pacevila moze za 20 mindzi al, trcecim korakom. Takodje do Slimare se stize za 20 minuta, al do *gornje* Slime, a od gornje Slime strčiš do Stranda za 10 minuta, ovo su distance od orjentira Lidl, ili Mensija road ulice.
San Dzuan je lepo mesto, i ne tako brdovito, mada jeste na brdu, grdji su sokaci po Beogradama i ostalim brdjanskim habitatima (Banovo, Petlovo, Labudje itd, sve neko BRDO). Ziveo sam gore 2 godine i 2 u Kappari, gde je jos lepse, samo se treba drzati dalje od Sliema road ulice, mnogo velika guzva danju, a nocu napaljeni malteri sa odvaljenim auspusima isteravaju ventile kroz sulundar.
Ziveo sam tu, a sad sam u Gziri, Slima je predgradje Gzire, hehehe, tako da vredi napomenuti da iz Gzire do Slime ima 20 minuta pesice, od Savoy Gardens do Offshore kafica, tj sad je ID, a i Zara je pored. hehehehe i nisam indijanac, vec kauboj, posto sam kupio gajbu i ne placam kiriju vec ratu banci ;) a rata mi je niza od rente koju sam placao u Dzuan Sanu . . . .

Iz Pacevila voze minibusevi u SVIM pravcima za 3 jura u koje hoces doba noci . . .

Fakat je da gro Srblja zivi u Slimari i njenom užasu, tj užoj okolini . . .

Aj zdravo

Poslednja izmena:
Definitivno ti je boravak na malenom izolovanom, ostrvcetu dosadio i trazis drustvo za raspravu... Evo,malo cu da ti izadjem u susret.
I plus si postao veliki folirant. Ajd , ako smes objasni ljudima, zasto si se instalirao bas u Gziri ? Mislim ja te shvatam, vec si se solidno situirao i za tebe nije nista 25 eventualno 30 evrica, da izdvojis dva, tri puta nedeljno. Ali, vodi racuna, ako te navata tvoja gospodja, bice kuku-lele. :rtfm:

Nov sam na ovom forumu, pročitao sam mnogo pitanja i odgovora ali ne nađoh ono što mene zanima. Interesuje me dali je neko u ovoj godini rešavao problem samozapošljavanjem na Malti, kakva su iskustva i preporuke.
Pozdrav svima.

Back