Malta

jel može pomoć oko prevoza: Trebam ići iz Zagreba u Treviso na Ryanair pa za Barcelonu, samo turistički.. Međutim, problem je što su tu ukinute sve moguće linije do Italije. Nema vlaka, nema ni autobusa do Mestre-a. Dal može netko dat neki link od tih minibusa iz Srbije, da vidim dal postoji varijanta da uđem u Zagrebu za neku kintu, ako je 70e iz Rume ??
Hvala

Viza za Maltu ne treba...
Stanovi su od 280e (2 spavace sobe) pa na gore,ali su skuplji kako se blizi sezona...I zavisi od grada do grada, to je neki minimum.
Izvini a posao,konobari,ugostiteljstvo..jel tesko naci,jel prednost ako se zna recimo Engleski i Ruski..kako je uopste,ici od vrata do vrata i traziti posao ili kako..ako moze neki savet..

Sobarice, cistacice, konobari se uvek traze,pogotovo u vecim gradovima...Bila sam nedavno u poseti i u Slimi sam na vratima nekih kafica videla da traze osoblje...Mislim da je onda sasvim ok varijanta ici od jednog do drugog kafica, restorana, hotela, i posao cete naci, kakav-takav..Engleski je obavezan, i jos jedan jezik, pa moze i ruski, mada vidim da je pozeljno znati npr. italijasnki, nemacki..Ali i ostali jezici su svakako plus...Sto vise jezika to bolje.

Sobarice, cistacice, konobari se uvek traze,pogotovo u vecim gradovima...Bila sam nedavno u poseti i u Slimi sam na vratima nekih kafica videla da traze osoblje...Mislim da je onda sasvim ok varijanta ici od jednog do drugog kafica, restorana, hotela, i posao cete naci, kakav-takav..Engleski je obavezan, i jos jedan jezik, pa moze i ruski, mada vidim da je pozeljno znati npr. italijasnki, nemacki..Ali i ostali jezici su svakako plus...Sto vise jezika to bolje.

Hvala na odgovoru,izvini a sta ti tamo radis,mozda ne moze da se nadje sada posao u ovom periodu,ali pito bih jel moze da se racuna na neku pomoc,preporuku,sta znam..lupam..ono podjes sa 500 eura i trazis posao..ono,bilo bi mnogo lakse da ti neko pomogne..u startu..bar nesto..cisto pitam..

Ja ne radim, niti sam tamo, ali sam bila u poseti i imam nameru i da se vratim. Nasih ljudi ima i vecinom rade po hotelima, kaficima, restoranima, zato i mislim da nije problem naci tako neki posao...mozda ne sad ali od marta-aprila ima sta da se radi, to je sigurno. Na zalost ne bih rekla da je 500e dovoljno, jer treba naci stan, platiti unapred za mesec, a mozda i vise (kad su agencije u pitanju), platiti hranu, i ostale troskove, a bas da ne budes ni knap, a posao i kad nadjes, plata nije odmah, nego imaju neki svoj princip kako racunaju, mada mozda zavisi i od toga gde radis. Za ove ljude koje znam, tako je bilo, e sad ko nema i ne moze vise, snadje se i sa 500e...

Ja ne radim, niti sam tamo, ali sam bila u poseti i imam nameru i da se vratim. Nasih ljudi ima i vecinom rade po hotelima, kaficima, restoranima, zato i mislim da nije problem naci tako neki posao...mozda ne sad ali od marta-aprila ima sta da se radi, to je sigurno. Na zalost ne bih rekla da je 500e dovoljno, jer treba naci stan, platiti unapred za mesec, a mozda i vise (kad su agencije u pitanju), platiti hranu, i ostale troskove, a bas da ne budes ni knap, a posao i kad nadjes, plata nije odmah, nego imaju neki svoj princip kako racunaju, mada mozda zavisi i od toga gde radis. Za ove ljude koje znam, tako je bilo, e sad ko nema i ne moze vise, snadje se i sa 500e...

U redu,cisto da znam kako stvari stoje,verujem da su to najsvezije info.od tebe,tako da cu da razradim neki plan ali sto pre da se ode..da se i na klupi spava ako treba al da se nadje neki poslic,cimer,itd.

Sto se drustva tice, vidis i ovde da je njih dvoje-dvojica zainteresovano, pa kontaktirajte medjusobno, dogovorite se...
Sam put vam je najbolja varijanta kombi do Treviza pa Ryanair do Malte. Kombi u jednom smeru je 75e, a avion oko 30e (bez donjeg prtljaga) ili na to dodajte 15e za donji prtljag...
Spremite CV na engleskom i neke preporuke i krenete, ili po oglasima ili po gradu, pa od vrata do vrata...
Stan mozete naci i preko neta i cim stignete uzmete malteski broj i onda dogovarate za dalje...

Srecno :)

Sto se drustva tice, vidis i ovde da je njih dvoje-dvojica zainteresovano, pa kontaktirajte medjusobno, dogovorite se...
Sam put vam je najbolja varijanta kombi do Treviza pa Ryanair do Malte. Kombi u jednom smeru je 75e, a avion oko 30e (bez donjeg prtljaga) ili na to dodajte 15e za donji prtljag...
Spremite CV na engleskom i neke preporuke i krenete, ili po oglasima ili po gradu, pa od vrata do vrata...
Stan mozete naci i preko neta i cim stignete uzmete malteski broj i onda dogovarate za dalje...

Ok,mmmary,ako se tako nesto desi,bices oabevstena cisto radi info.a hvala ti na ovome sto znas i sto si podelila ovde sa mnom i ostalima ako citaju.

Jos jednom ti se obracam,jel znas mozda gde bismo mogli da se obratimo,ne licno nego ono,odemo itamo za posao,neke lokale,mesto..itd..

Kao sto sam vec pisala, kafici, restorani, hoteli, bilo sta sto ima veze sa turizmom moze da vam obezbedi kakv-takav posao, u nekom vecem mestu. Ne mogu da ti kazem idite kod tog i tog i on ce vam naci posao, ima uticaja i sl., jer takvog ne poznajem. Ovi ljude koje znam su tamo relativno kratko i svi oni se jos uvek bore da se dokazu, pokazu, budu prihvaceni....Treba biti uporan i ne padati u ocajanje ako ne bude sve onako kako ste zamislili....

Srecno svima :)

Imam jedno pitanje jel znas kako se krecu poslovi obezbedjenja na Malti,da li traze ljude koji imaju iskustva u tome i da li je potreban apsolutno znanje engleskog ili moze da se prodje i sa delimicnim poznavanjem ,razumes a slabije ide konverzacija

Znas kako,znam da su neki momci letos radili kao obezbedjenje u klubovima,tako da verovatno moze,ali nisam sigurna da cete bas to naci u februaru.Njima su izbori u martu i ako ih dobiju laburisti,kazu ljudi,da ce biti mnogo teze da nasi ljudi dodju,zaposle se,dobiju papire...E sad,kako god hocete...

Back