Beti, nema šta - u pravu si sto posto ali mislim da ću joj napisati nešto, pa makar i sama. Ona je moj mali boske i mnogo je volim. A i reč je reč, ne mogu sad da joj pametujem, čitaj knjigu bla, bla.. nek je vaspitava i obrazuje njena keva a ja ću da je razmazim i pokvarim koliko mogu
Iskreno, temu sam otvorila pošto me je toliko zbunilo to što ne mogu da napišem yebeni tekst o malom princu. Kao - mala, šugava knjižica o malom princu i malim stvarima - ****... priča i o čoveku i o ljudima, ljubavi i prijateljstvu.... Ma sve su obuhvatili.
Evo sad je ispred mene i prosto ne mogu da shvatim kako su mislili da se u tim godinama klinci bave filozofijom - a to je ništa drugo nego čista filozofija.
Pazi ovaj citat, utisci sa jedne od planeta:,,Možda je taj čovek zbilja bezuman. Ipak, on je manje bezuman od kralja, od uobraženka, od poslovnog čoveka i od pijanice. Njegov posao ima bar nekog smisal. kad upali svoj fenjer, to je kao da se rodila jedna nova zvezda ili jedan cvet. Kad ugasi svoj fenjer, on uspavljuje cvet, ili zvezdu. To je vrlo lepo zanimanje. To je zaista korisno jer je lepo.''
... ,, Ovog ovde, reče u sebi mali princ dok je produžavai svoj put, prezirali bi svi, i kralj, i uobraženko, i pijanica i poslovan čovek. Međutim, to je jedini koji meni nije smešan. Možda zbog toga što se bavi nečim drugim, a ne sobom.''
On uzdahnu sa žaljenjem i reče sebi opet:
,,Taj tu je jedini sa kojim bi se mogao sprijateljiti ali je njegova planeta isuviše mala. Nema mesta za dovojicu...''
Ali mali prnc se nije usuđivao da prizna sebi da je on u stvari žalio za tom blaženom planetom zbog njenih hiljadu četriri stotine četrdeset sunčevih zalazaka za dvadeset četiri sata.
Ili ovu misao:,,Kad čovek želi da bude duhovit, dešava se da malčice slaže.''
ili ovaj deo o ružama:,, Lepe ste, ali ste prazne, reče im on još. Čovek ne može da umre za vas. Naravno, običan prolaznik bi pomislio da moja ruža liči na vas. Ali ona sama je značajnija od svih vas zajedno zato što sam ja nju zavoleo. Zato što sam nju stavljao pod stakleno zvono. Zato što sam njoj napravio zaklon. Zato što sam zbog nje poubijao gusenice (sem one dve, tri radi leptirova). Zato što sam nju slušao kako se žali, hvališe ili ponekad ćuti. Zato je to moja ruža.''