MALI PRINC

Učiteljica je pokupila sveske sa ispisanim lektirama u ponedeljak.
Onda je otišla na slavu i nije ih pregledala do danas.

Danas je došla i redom ih prozivala vraćajući im sveske.
Svi dobili sveske osim nje.
Priča ona tako nešto o malom princu, priča...
U učionici se čuje listanje.

Mačak gleda, otvorila oči ovoliko :shock:
Svi dobili sveske osim nje.
Uhvatila je panika.
Ne sme ni da pita šta se dešava.

Gleda :shock:

Ništa ih ne sluša, kaže - Noge su mi se zalepile za stolicu.

I onda, učiteljica reši da završi sa svojim izlaganjem i prozove mačka imenom i prezimenom da ustane.

Mačak kaže - Ustala sam jedva, sve mi se ručice tresle pa sam se naslonila na sto.
Učiteljica počinje da čita zadatak i čita zadatak do kraja.

Krava, morala je da je maltretira.
Čitala je zadatak takvim glasom koji nije govorio ništa, ni da je oduševljena ni da nevalja ni ništa, ništa, ništa.

Kad je završila, pozvala je da priđe i uzme svoju svesku uz jedno bravo.

commodore, bravo - pet ko vrata

5

:D :D :D :D

A kakva to učiteljica nije provalila da rad nije pisalo dete iz osnovne škole, nego nekko više nego duplo stariji :/
meni je par puta tata napisao sastav kada nije imao vremena sa mnom da se bavi... i nastavnica je obožavala tatin stil pisanja... moj već malo manje, ali je ipak volela moju originalnost...
Najbolji znak da dobro pišem je to što su učenici tražili da čuju šta sam napisala,... samo na njihovo insistiranje sam čitala svoje sastave :D
uvek sam pisala nešto humoristično i blesavo :D

ra-ta-tat:
A kakva to učiteljica nije provalila da rad nije pisalo dete iz osnovne škole, nego nekko više nego duplo stariji :/
meni je par puta tata napisao sastav kada nije imao vremena sa mnom da se bavi... i nastavnica je obožavala tatin stil pisanja... moj već malo manje, ali je ipak volela moju originalnost...
Najbolji znak da dobro pišem je to što su učenici tražili da čuju šta sam napisala,... samo na njihovo insistiranje sam čitala svoje sastave :D
uvek sam pisala nešto humoristično i blesavo :D

A jel bi htela da postuješ nešto od toga što si pisala ranije?
... Mislim, ako još uvek nešto čuvaš, baš bih volela da pročitam :wink:

chokolada:
E nisam ni ja. :) Dobro imala sam nekada puskice sa formulama iz matematike i fizike :roll: ali nikada na srpskom i drugim predmetima. :)

e, a ja sam dobijala nagrade na literarnim takmičenjima. jednom sam osvojila prvu nagradu Modre laste i pošalju me u Zadar kod neke porodice. Njihova ćerka me izvede kao da mi pokaže grad i onda ode sa dečkom, a ja se izgubim tražeći put do njihove kuće. I policija me na kraju tražila :lol:

pa ti sastavi su u sveskama na tavanu u kući mojih roditelja :)
tako da sada nemam pristup njima :)
isto tako i u srednjoj školi je bilo... sa tim što profesorica nije volela moju ekscentričnost i nikad nisam imala pet iz srpskog, uvek joj je nešto smetalo
ipak... sećam se jednog sastava iz trećeg srednje u kojoj sam pisala o nekom ljubavnom paru, ali tako da se podrazumeva da su muško i žensko, ali se nikako ne vidi po glagolskim oblicima i zamenicama, a prozivala sam ih po inicijalima... i tek u poslednjoj rečenici se otkriva da su to dva muškarca... tu sam dobila keca velikog ko kuća :lol:

Queen_:
e, a ja sam dobijala nagrade na literarnim takmičenjima. jednom sam osvojila prvu nagradu Modre laste i pošalju me u Zadar kod neke porodice. Njihova ćerka me izvede kao da mi pokaže grad i onda ode sa dečkom, a ja se izgubim tražeći put do njihove kuće. I policija me na kraju tražila :lol:
Jaaaaaao! :-( :lol: :lol: :lol:

ra-ta-tat:
pa ti sastavi su u sveskama na tavanu u kući mojih roditelja :)
tako da sada nemam pristup njima :)
isto tako i u srednjoj školi je bilo... sa tim što profesorica nije volela moju ekscentričnost i nikad nisam imala pet iz srpskog, uvek joj je nešto smetalo
ipak... sećam se jednog sastava iz trećeg srednje u kojoj sam pisala o nekom ljubavnom paru, ali tako da se podrazumeva da su muško i žensko, ali se nikako ne vidi po glagolskim oblicima i zamenicama, a prozivala sam ih po inicijalima... i tek u poslednjoj rečenici se otkriva da su to dva muškarca... tu sam dobila keca velikog ko kuća :lol:

:lol: :lol: :lol:

Ma ja sam ranije gledala kakav je profesor i uvek i bezuslovno - šlihtarski pisala po njihovim ukusima, kao po komandi - naravno, uvek sam vukla dobre ocene :lol:
Imala sam šablon i vukla ga dok sam mogla
U III godini srednje mi je došao izvesni profesor Stupar, šokirala sam se kad mi je zavalio dvojku na pismenom :lol: :lol: :lol:
Onda je jedan lik rekao da nije pročitao lektiru jer ga ,,rusi smaraju'' sećam se, kao juče da je bilo - a ovaj je rekao ok, reci - koju pesmu najviše voliš. Onda su analizirali Boru Đorđevića i dobio je petaka.

E, čini mi se da sam se tek tad opustila i počela da pišem ono što stvarno mislim i osećam :wink:

Daj vidi, nađi te radove - da se malo smejemo, dodajem - ne podsmevamo nego smejemo.

Queen_:

ta mora da je neka moja rođaka :lol:
ja sam tako izgubila sestru - ostavili mi da je čuvam a yebiga, došao neki on i ja je potpuno zaboravila, ebali su mi sve po spisku :roll:

Mali princ je za mene prva knjiga posle Svetog Pisma po vaznosti i ozbiljnosti sadrzaja. Autor je napomenuo da je knjiga namenjena odraslima tako da je razumljivo sto je nisam shvatio kao decak. Sama analiza knjige bi bila tolika da bi prevazisla obim samog dela.

HeBePoBaTaH_:
Mislim da se Mali Princ radi u osnovnoj školici....za šta bi drugo bilo...
da, lektira za sesti razred u moje vreme, ali knjiga koja se cita i voli ceo zivot.
ljudi kako mozete da ne volite malog princa i da ga zaboravite? pa to je ravno ubistvu jedne divne emocije.
majo duso procitaj ga obavezno ne jednom nego vise puta.
svojevremeno imala sam seanse citanja malog princa za one koje je mrzelo da ga citaju sami. i jedno vreme to je bila knjiga koju sam redovno poklanjala.
mali princ, lisica, ruza i cetiri trna, baobabi, ovca i brnjica, tri ugasena vulkana, bunar i zardjali cekrk, zmija, pilot, cuturica vode, pustinja i milioni zvezda koje se smeju ili placu, asteroid B612...to se bre ne zaboravlja. i slon u zmijskom caru.....

Ja volim priču o tuskom astronomu i kada (ne sećam se tačno ko) kaže: - Video sam kuću sa crvenim krovom, prelepu kuću
- A kakva je ta kuća, vredi li milion funti?
- Ta kuća je lepa, nije bitno koliko vredi
- Ako vredi milion funti onda je i lepa

Volim Noćni let i Poštu za Jug i Memoare Egziperijeve žene, nikako da ih prevedu kod nas.
Nije ni čudo što je najviše voleo avione..

kada je dosao obucen u svoj nacionalni kostim niko ga nije shvatio ozbiljno, tek posle kad je izgledao po ukusu odraslih ljudi, dobio je priznanje i veliki aplauz.
da, a niko ne pita da li ta kuca ima geranijume u prozoru.
antoan de sent egziperi, zavrsio je ovozemaljski zivot na svom poslednjem letu.krhotina aviona nikada nije pronadjena. ja verujem da je otisao kod malog princa da zajedno gaje ruzu, ciste ona tri ugasena vulkana, cupaju izdanke baobaba i gledaju zalaske sunca

Struja:
da, lektira za sesti razred u moje vreme, ali knjiga koja se cita i voli ceo zivot.
ljudi kako mozete da ne volite malog princa i da ga zaboravite? pa to je ravno ubistvu jedne divne emocije.
majo duso procitaj ga obavezno ne jednom nego vise puta.
svojevremeno imala sam seanse citanja malog princa za one koje je mrzelo da ga citaju sami. i jedno vreme to je bila knjiga koju sam redovno poklanjala.
mali princ, lisica, ruza i cetiri trna, baobabi, ovca i brnjica, tri ugasena vulkana, bunar i zardjali cekrk, zmija, pilot, cuturica vode, pustinja i milioni zvezda koje se smeju ili placu, asteroid B612...to se bre ne zaboravlja. i slon u zmijskom caru.....

Па то сам Струјо и написао.
Нисам компликовао. Ипак је било намењено детету.
Мали Принц је врхунска књига - и нисам је никад заборавио.
Учи нас једноставну ствар - да "не постоји продавница у којој можеш да купиш пријатеља"

...а на коментаре се не осврћем више. :D

Нема везе, расправа је почела јер сам ја мајчекиној сестрици написао рецензију принца за лектиру. тражила ја помоћ и сад људи из неког разлога имају потребу да коментаришу... то је суштина.

Back