Maler

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
75.352
Krenem da krenem guma zadnja ispustila. Ne upalim auto napumpam gumu malim kompresorom da krenem ispraznio se akumulator.

80 vati potrošnja kompresora radio je dobrih 20 minuta auto na kontaktu.

Svratim do vulkanizera u gumi samorezac fino se obrusio.

Pitanje, koliko je akumulator loš? Upalio je na kablove i posle 10 min je anlasovao bez problema.

20 minuta na kontaktu ,pa nije ni cudo sto se ispraznio ...ako ti je relativno noviji akumulator ,onda nema sta da brines ....mada gledaj da nabavis neki efikasniji kompresor .

Bogme, moguce da je los akumulator ili da je bio vec dobro prazan. 80W da ga iscima za 20min je bogme za zabrinutost. Jer neka i ostatak stvari u autu vuku struju, pa sve ukupno neka je i 200W, ne bi se trebao tako brzo isprazniti.

Neka je 55A/h akumulator, to znaci da sa max praznjenjem, naravno ako je napunjen, trebao bi izdrzati sat vremena. A to je nekih 650-660W da nesto vuce. Sa recimo navedenih 200W bi trebao oko 3h da drzi. A tebi drzi 20-ak minuta.
Da bi bio siguran, mozes uratiti ovako. Napuni akumulator. A onda izmeri napon i upali farove. I meri vreme za koje ce napon pasti na oko 12V. To je neka krajnja granica. I onda izvedi racunicu. Neka jedan far vuce 55W, oba ce 110W. 110W podeljeno sa 12V je oko 9A. Aku od npr. 55A/h bi trebao drzati ( 55:9 ) oko 6h. Za upola krace vreme, bi znacilo da je kapacitet opao na pola. Ako izdrzi sat vremena znaci da je opao na samo sestinu nazivnog kapaciteta. Sto je vec...

Kao sto sam iznad dodao, mozes uracunati i neku potrosnju elektronike u samom autu. Sto bi znacilo da jos vise cima struju. Tako da prema ovome mozes preracunati veoma, veoma pribliznu vrednost.

Da bi bio siguran koliko zaista vuce, mozes iskoristiti digitalac instrument. Svi oni imaju merenje jacine struje jednosmernog napona. Vecinom je 20A. Namestis digitalac na merenje jacine struje jednosmernog napona. Onda raskacis plus pol od akumulatora. Jednu pipalicu stavis na plus pol akumulatora a drugu na kabli koji si raskacio. Digitalac ce pokazati koliko ampera se trenutno vuce. Paljenjem farova videces koliko u tom momentu vuce. Bilo koji potrosac da ukljucis, na dikitalcu ce se pokazati vrednost. Kada ukljucis farove, ocitaj koliko je zaista potrosnja. Obzirom da kao sto rekoh i elektronika vuce. Kada ocitas, vrati kabli na akumulator. Onda digitalac prebavi na merenje jednosmernog napona. Ukljuci farove i meri vreme dok ne padne napon na 12V. Kada padne onom racunicom iznad mozes preracunati u kakvom je stanju akumulator.

Poslednja izmena:
Kupljen auto nov, prva uvradnja neko đubre Exide iebo nas je od prvog dana, posle uzet plavi boš s4 ako se ne varam 100 evra kešnut. evo mu 8 godina nikad štucno nie 🤪

Sad vergla brz problema evo prešao sam 400 km. Pali bez problema sada. Na kablove je upalio a na unimeru pokazuje struju punjenja 14v

Vrv je pred smrt akumulator.

Ovo stalno vadim iz guma otkad je srbin otkrio samoresce i sa njime rešava pola auta.

Beoguma demontaža, krpljenje, balansiranje, montaža 1400 din.

IMG_20220729_151243.jpg

Akumulator izdahnuo posle duže vožnje pod farovima. Upalio pred kraj puta od 700 km na gurku. Da mi je neko rekao kako dan može da se iskomplikuje nebi mu verovao!

Ovo stalno vadim iz guma otkad je srbin otkrio samoresce i sa njime rešava pola auta.

Beoguma demontaža, krpljenje, balansiranje, montaža 1400 din.

Pogledajte prilog 1196345

Akumulator izdahnuo posle duže vožnje pod farovima. Upalio pred kraj puta od 700 km na gurku. Da mi je neko rekao kako dan može da se iskomplikuje nebi mu verovao!
To bacaju namerno ,znam da sam i ja imao problem pre ...otisao kod vulkanizera ,blizu mene .....nesto sam rekao u vezi toga ,a ovaj radnik se smeska ...odmah sam provalio .

Kupljen auto nov, prva uvradnja neko đubre Exide iebo nas je od prvog dana, posle uzet plavi boš s4 ako se ne varam 100 evra kešnut. evo mu 8 godina nikad štucno nie 🤪

Sad vergla brz problema evo prešao sam 400 km. Pali bez problema sada. Na kablove je upalio a na unimeru pokazuje struju punjenja 14v

Vrv je pred smrt akumulator.
To ti je to 7-8 godina plafon ...

To bacaju namerno ,znam da sam i ja imao problem pre ...otisao kod vulkanizera ,blizu mene .....nesto sam rekao u vezi toga ,a ovaj radnik se smeska ...odmah sam provalio .
Nekada su vulkanizeri bili mudri, da sinu štap sa ekserom na vrhu i pošalje ga u kraj da se igra :lol: to mi pričo drugar čiji je ćale radio u gumarskoj industriji :mrgreen:

Nekada su vulkanizeri bili mudri, da sinu štap sa ekserom na vrhu i pošalje ga u kraj da se igra :lol: to mi pričo drugar čiji je ćale radio u gumarskoj industriji :mrgreen:
Nije im to fora da namerno buse gume ,ovde kod mene barem bacali niz put .,parkinzi...mada ne secam se zadnji put kad sam krpio gumu ,davno to bilo.

Na putu prednji točak podigne a zadnji se nabode na to i eto bušne gume. Dok je drugar živeo na žarkovu stalno sam krpio gume. To šta tamo istovare to nema nigde. Armatura, staklo, ekseri, šrafovi.

Krenem da krenem guma zadnja ispustila. Ne upalim auto napumpam gumu malim kompresorom da krenem ispraznio se akumulator.

80 vati potrošnja kompresora radio je dobrih 20 minuta auto na kontaktu.

Svratim do vulkanizera u gumi samorezac fino se obrusio.

Pitanje, koliko je akumulator loš? Upalio je na kablove i posle 10 min je anlasovao bez problema.
Nije akumulator loš, bar nije bio do sada. Kompresor mora vući više struje i normalno je da se prilikom korišćenja istog drži upaljen motor.

Ma rikavela je aku, posle duge vožnje sa farovima nije hteo da upali. 8 godina je star našao sam isti za 80 evra. Preksutra to rešavam. Eto kako može jedno za drugim odjednom da se desi pred sam put. Još ja pre neki dan razmišljam da svejedno promenim aku jer je 8 god.

Ovo mi je prvi put da zaboravim uopšte kako je aku potrošni materijal.

Poslednja izmena:
Nisam nikada pumpao potpuno praznu gumu nego eventualno dopumpavao jbg odsad ću sa upaljenim motorom.

Pre će biti da slab aku ima ogromno pražnjenje prilikom ovakvih akrobacija. To je kao kada zaboraviš farove 20 minuta.

Odmah sam znao da je loš jer sam se nedelju dana pre toga vratio sa dužeg putovanja i morao bi da bude pun.

Kakav je ovaj auto krešo? Kod njega ima ovaj isti aku 600 kuna. Valjaju li nečemu ove gaće što ih ima aku ili da bacim?

Pogledajte prilog 1196808
Pa dobar je Auto Krešo. Prije su imali dosta trgovina po cijeloj Hrvatskoj, ali su sve pozatvarali i u potpunosti se prebacili na internet prodaju. Pa uzmi taj ako imaš s njim dobra iskustva.
Ja sam uzeo slovenski Black line pro 3 godine ima garanciju i zadovoljan sam za sad, mislim još nema 2 godine, tako da vidjeti ćemo poslije isteka garancije što će biti.

Našao sam kod autodijelovi.net je najpovoljniji ali možda i nije, nigde nema info koliko košta dostava?!?? 547 kuna ali nema ništa o dostavi. Kod kreše je 620 sa dostavom. U ciaku je 700 kuna.
Screenshot_2022-07-31-15-36-37-516_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Poslednja izmena:

Back