Goscica
Domaćin
- Poruka
- 4.534
hahaha, e parka super si me nasmejala, ali od srca.Ne ide ovde kombuha gljiva, vec kombu alga!
Ima da se kupi po prodavnicama zdrave hrane, ali nije je neophodno staviti u pirinac! I sram te bilo sto ubi kombuhu! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ovo je forum za sve!!!!Teme koje te ne zanimaju nemoj da citas.
Mozda neko iz zdravstvenih razloga mora da jede makrobioticku hranu!!!
![]()
![]()
![]()
Moja mama je makrobioticar od 1986.god.Ne samo iz zdravstvenih, makrobioticka hrana zna da bude veoma ukusna kad je vesto spremljena.
Miso pasta je jedan od najznacajnijih pasti u ovoj vrsti ishrane!hej sta se radi s "miso pastom"?znam da ima drugih mesta gde moze da se sazna ali nemam pojma kad sam vec ovde!
Moja mama je makrobioticar od 1986.god.
Mislim da kurseva ima a da skoro sve info mozete dobiti na kalenic pijaci u makrobiotickoj radnji!!!!
Takodje znam da je pod obavezno ici na neki takav kurs i prouciti literaturu jer je mnogo opasnije jesti neizbalansiranu hranu nego jesti meso!!!!!
!!
Miso pasta je jedan od najznacajnijih pasti u ovoj vrsti ishrane!
Koristi se uglavnom u corbama ali i u lecenju teskih bolesnika (pogotovu onih koji su malaksali i neophodno im je vratiti snagu)
Postoji letnji/od jecma (ne greje telo i organizam)
i zimsku miso/od soje(greje )

)))))Citala sam jednom ne bas skoro na nekom forumu kako neka Katarina pise o tome. Nik joj je bio nesto kaca dzumbus, kaca haos, ne znam Kuvala je izvesnoj gospodji koja ima sopstven atelje, sto godina i kucu sa bazenom(enterijer nije opisala a samo se naslucuje). A taj poso je dobila od neke nadlezne na kermaickom kursu koji je posecivala. Kaze, otisla sam ja da skuvam to, nisam imala pojma kako se ta makrobioticka kuhinja sprema dok nisam naucila. Ono se brate sve meri na grame, cepice, stapice, sve nesto alge kvasis vodom, koren cicka i jos sto magarca, jedino grasak i kukuruz poznajem al toga ima najmanje.
I kad sam ono spremila, ajde kao treba svi da probamo. Ja pomisli: Ko prezivi pricace. Kad ono kad sam okusila, hrana da se sledis koliko dobra. Em na izgled, em ukus.
Znaci, valja, ako je kaci verovati.
Kaca katasrtofa! Tako joj je nik, sad se setih. E dobra je bila, secam se da smo nas dve i niko vise non stop Bessy Smith komentarisale.
A sto se soje tice, ja koliko znam ona nije zdrava vec nekih 10 godina, kaze moj cale. Kao, menjaju joj sastav ili modifik.. Ne znam kako rece
Ali ja soju tamanim, a tek sojino mleko, u neogranicenim kolicinama, i nista mi ne fali , jos mi pomaze da kakim, ja vazdan imam neka lenja creva.
)))))
A jel znas mozda koji je to forum?
...
Makrobiotika je filozofija, a ono što se naziva makrobiotičkom ishranom je samo sastavni deo te filozofije. Nikako ne jesti soju, soja je hrana za stoku i đubre za čoveka. Pošto su za mesojede osmislili da meso i mleko budu neizbežne i neophodne grupe namirnica (a koje upropašćuju čovekovo telo), tako su i za vegetarijance morali da osmisle nešto ''zdravo'', a što će im podjednako trovati telo.
Soja uopšte nije zdrava, ona je dovedena na stranu zdravlja preko zamene teza i pogrešnih tumačenja određenih istorijskih perspektiva.
Sva soja je genetski modifikovana, i sva soja je puna heksana (izuzetno toksično jedinjenje), jer se tokom proizvodnje tretira njime. Pre prelaska na makrobiotički način ishrane potrebno je da se čovek upozna sa makrobiotikom generalno.
. Pre prelaska na makrobiotički način ishrane potrebno je da se čovek upozna sa makrobiotikom generalno.

).