gjorgji_bgd
Domaćin
- Poruka
- 4.307
pitaj kumunjarskog bugarina Centa mozda on zna odgovor .
pa da pitam centa od kad si ti srbin? pa valjda ti sam znas....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pitaj kumunjarskog bugarina Centa mozda on zna odgovor .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Р’СЛИЕ (5000 - 4.500 г.п.н.е) Ресенско
“ТУКА Е И КРИЈ ЈА НЕА.
УМРЕ ТУКА Р’СЛИЕ,
ЗЕМАЈЌИ & ГО СИОТ УМ УЧИТЕЛОТ.”
The language of Homer is identical with the Macedonian language dialect in Voden/Odessa.
![]()
Дакле ни г од грчког...
a posle kažete da je Deretić prolupao kad kaže da su Srbi starosedeoci Balkana............
Zanimljiva tabela. Da li je problem da nam malo pojasniš izvor. Ali onako realno, koliko mu se može verovati?The language of Homer is identical with the Macedonian language dialect in Voden/Odessa.
![]()
Дакле ни г од грчког...
Zanimljiva tabela. Da li je problem da nam malo pojasniš izvor. Ali onako realno, koliko mu se može verovati?
Makedonac, smiri doživljaje, pa upravo je makedonski jezik neoborivi dokaz da ste došli u velikoj seobi Slovena, nemoj se više brukati
....vidi na onoj tabeli izvučeno je tek 30-40 reči........to stvarno i nije neki dokaz..........da je 300-400 pa da se zapitam.......predpostavljam da svi jezici iz okruženja imaju bar 50-ak sličnih reči sa izvornim iz karte........
Meni je konkretno interensantno to što je srpski jezik ponajmanje slovenski od svih ostalih slovenskih jezika. Nisu u pitanju samo tudjice kojih imamo više od svih ostalih slovenskih jezika već je u pitanju i naglasak i nekako grub izgovor.
Ovako nešto (o tuđicama) često čujem, ali se posle u diskusiji ispostavi da to jesu tuđice, ali srbizmi koji su prešli u druge jezike.
Samo mi nazivamo mesece januar, februar ... pa onda fudbal, vaterpolo ... pa gomila nemačkih i turskih izraza.
Немци се користе изворима Отоманског царства, тако да треба добро пазити зашто су нешто написали.
]Meni je konkretno interensantno to što je srpski jezik ponajmanje slovenski od svih ostalih slovenskih jezika[/B]. Nisu u pitanju samo tudjice kojih imamo više od svih ostalih slovenskih jezika već je u pitanju i naglasak i nekako grub izgovor. To je bilo interensantno i mojoj prijateljici iz dalekog Čilea, pošto je bila na proputovanju po Evropi i posećivala mnoge slovenske zemlje.
Što se tiče Antičke Makedonije i Antičkih Makedonaca stvari stoje ovako. U Antici su postojali Antički Makedonci na teritoritoriji danasnje BJR Makedonije i Severne Grčke koji su bili različiti i po izgledu i po kulturi i po jeziku od Antičkih Grka koji su naseljavali Centalnu i Južnu Grčku i Malu Aziju. Tokom istorije grci su uz pomoć Vizantije potpuno skrajnuli makedonce. Pa tako sada imamo Grčku sa grčkim jezikom koji makedonce vole da svojataju ali ih ne priznaju kao posebne u odnosu na njih. Sa druge strane imamo danasnje BJR Makedonce koji ozivljavaju Antičke Makedonce. Pa kad bi se oni pitali sigurno se ne bi priklonili grcima jer ih oni ne priznaju već smatraju za svoje pleme ili šta već. Što se tiče genetike - postoji zasigurno jedan specifičan prostor koji se i dan danas naziva geografska Makedonija a to je 1/2 juznije BJRM, 1/3 severnije Grčke i 1/5 zapadnije Bugarske na kome živi jedna specifična mešavina Antičkih Makedonaca i Slovena. Najpoštenije bi bilo kada bi se sve tri zemlje odrekle svog dela i uspostavila prava Makedonija. Ovako Prava Makedonija ne pripada ni BJR Makedoncima a ni Grcima.
Inaće razlika između bugarskog i bjr makedonskog jezika je ista kao i između bugarskog i starosrpskog jezika koji je izmenjen u Sentandreji, Beču i Budimpešti i tada ponemčen i latinizovan.
Samo mi nazivamo mesece januar, februar ... pa onda fudbal, vaterpolo ... pa gomila nemačkih i turskih izraza.