Македонски језик

Пази шта пишу о томе на википедији да се човек смеје...

Bulgarian/Macedonian Slavic Slavic-speakers of Greek Macedonia 10,000-250,000

Greece_linguistic_minorities.svg

Али процена - од 10,000 па до 250.000....
Сами себи упадају у клопку и признају да их негирају...

Пази шта пишу о томе на википедији да се човек смеје...

Bulgarian/Macedonian Slavic Slavic-speakers of Greek Macedonia 10,000-250,000

Greece_linguistic_minorities.svg

Али процена - од 10,000 па до 250.000....
Сами себи упадају у клопку и признају да их негирају...

Ma ko jos smatra teta wiki verodostojnom. :lol:

Имате ли ви уопште неки осећај стида кад крадете туђе наслеђе и присвајате име?

Јадан покушај са твоје стране....

Грчке новине.
http://3.***************/_zjiFYuK8vGQ/SX0tf2HED2I/AAAAAAAAAiU/hHJzByl5oTA/s1600/%CE%9B%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%82%2B%CF%83%CF%84%CE%BF%2BReal%2BMoney.JPG

http://2.***************/_zjiFYuK8vGQ/SX0t_o98XRI/AAAAAAAAAic/6xmr7Di3Z_M/s1600/untitled.JPG

ПС.
Ето како вам браћа грци гледају на Косово...;) а како на нас...

За обичне грке којима је само угоститељство битано, а не политика немају дилему..

http://4.***************/_6nvZlnqI5gs/SFpC441A71I/AAAAAAAADFo/aUVElaUP8YM/s1600/leptokaria.jpg

http://3.***************/_6nvZlnqI5gs/SFpC6J-6BXI/AAAAAAAADFw/kFYTfrF1pIA/s400/leptokaria_zoom.jpg

-Македонски језик-...

Па морају...шта би друго радили на нету....

Иначе језик признају све земље света па чак и грци...Али тема није доказивање језика него упознавање са њиме...

Име теме је сасвим у реду.Али проблем је у томе што се овде не говори о македонском језику него у сваку тему повезану Македонијом срби се увек хватају за антику.Како смо покрали историју, како данашњи македонци немају везе са именом, језиком и све што је повезано Македонијом.Е а ко може доказати како су говорили антички македонци?Ко може доказати дали данашњи грци имају право на име Македонија?И на крају крајева ко су па грци да мени кажу како да се ја зовем?А и Плаво Анџелче овде млати празну сламу а када неко постира неки пост у коме се види ничиј труд онда је то рекла казала.Или то није валидно.Или је то нека профитабилна институција итд.Значи све је узалуд.Срби једно мисле ми друго.А када их нешто изгори онда смо ми арамије.

Naslovna.jpg

White Dawns (Macedonian: Бели мугри, Beli mugri) is a collection of poems by the famous Macedonian writer Kočo Racin (Кочо Рацин), published in 1939 in Samobor, near Zagreb, Croatia. This is the third collection of poems published in contemporary Macedonian language, after Venko Markovski's Folk Sorrows (Народни бигори) and The Fire (Огинот), published in 1938.

Mugri.jpg

[Mr. Blake];12438240:

Почетно питање теме је којим се језиком говорило на територији Македоније у доба Византије пре досељавања Словена на Балкан? ...

Добродошла су сва знања и подаци о језику на територији области Македоније од периода Византије до данас...

latinskim i grckim jezikom

Da Coki, za tebe "су Словени увек ту..и пре 7 века ", i to specijalno za tebe.

Одјаши Сточару...Пошто су Власи сточари увек и били....
И не смарај ме на овој теми...и не спамуј више овде...

Супер...Јер оно као Деретић...видео сам негде али не могу да вам покажем...али верујте ми...
Да..да...

И не смарај ме на овој теми...и не спамуј више овде...

Bravo.
Coki, to je tvoje pravo lice:
"Пошто су Власи сточари увек и били...."

Ovo da kazjesh tvojim prijateljima "vlasima", pa cekaj njihovu reakciju, Coki.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da "vlasi" su "nomadi" shto znaci "stocari", i tako ih "velikodushno" u ime Ustava imenujete.
Dobro je da si konacno izneo pravu istinu.
--------------------------------------------------------------------------------

Shto se mene tice,
Coki ako ti nije poznato, ja nemam apsolutno nishta "vlashco", i to unatrag 2.400 godina.

Ja sam Makedon (Makedon-Arman) i to IZVORNI.

@Sandanski

Nema u Makedoniji Vlaha, vec Makedona ili Armana. Njima je naziv "Vlav" stran, drugo stocare mozes naci kod svih naroda pa i kod makedonskih Slovena.

Vi niste Makedonci, vec Sloveni, ili je staroslovenski jezik zapisan od nekih drugih Slovena a ne od vasih predaka?

Konfuzija nastaje zbog jezika kojim govorite, nazivati nekoga VLAV je pogresno, razumem da vam je veoma tesko da ih nazivate MAKEDONI :D ali ARMANI ne bi trebalo da vam tesko pada.

Kako se na staroslovenskom naziva isti staroslovenski jezik?

Poslednja izmena:
Nema u Makedoniji Vlaha, vec Makedona ili Armana. Njima je naziv "Vlav" stran, drugo stocare mozes naci kod svih naroda pa i kod makedonskih Slovena.

Vi niste Makedonci, vec Sloveni, ili je staroslovenski jezik zapisan od nekih drugih Slovena a ne od vasih predaka?

Не е баш од нивните предци, од Реп. Мак. Основата на старословенскиот е од Солунско и уште на изток, од словените од Константинопол и Витиниjа (Мала Азиjа).

"ѩзыкъ словѣньскъ" и "ѩзыкъ блъгарьскъ".

@Sandanski

Konfuzija nastaje zbog jezika kojim govorite, nazivati nekoga VLAV je pogresno, razumem da vam je veoma tesko da ih nazivate MAKEDONI :D ali ARMANI ne bi trebalo da vam tesko pada.

Što volim kad se prodaju muda za bubrege, do juče niste znali da ste Armnji nego Karavlasi, Kucovlasi, Meglenovlasi, danas već time polažete pravo na državu, što ste, uostalom, radili i 1941 pod patronatom fašističke Italije i Rumunije. Zapitajte se odakle vetar duva.

Što volim kad se prodaju muda za bubrege, do juče niste znali da ste Armnji nego Karavlasi, Kucovlasi, Meglenovlasi, danas već time polažete pravo na državu, što ste, uostalom, radili i 1941 pod patronatom fašističke Italije i Rumunije. Zapitajte se odakle vetar duva.

Do juce je malo vremena, :D
naravno da naziv Vlasi nema,
imaga jedino kod Meglenita.

Odakle vetar duva kod tebe iz Rusije? :)

Ja sam Makedon (Makedon-Arman) i to IZVORNI.

ХАХАХАХАХАХХАХА.........Од када...од пре 5 година?

@Sandanski

Nema u Makedoniji Vlaha, vec Makedona ili Armana. Njima je naziv "Vlav" stran,

Види нема стварно...Ма какви...Баш је страно....

Partija na vlasite od Makedonija - PVM ...Demokratski sojuz na Vlasite...Vlaskata zaednica...
.?!?!!?!?!?!?!?!?
:worth:

О Боже...Идите лечите се обоје!!!!
Где сте се родили? Имате ви неки проблем тежак у глави!!!
Ви сте Власи и увек сте били...И СВИ ВЛАСИ У МАКЕДОНИЈИ су поносни што су Власи...

Ви сте неки Шано-Душо...видим ја...

Poslednja izmena:
И замолио бих све Влахе на овом форуму да не спамују тему за Македонски језик....

Свака даља дискусија ван теме ја ћу лепо да пријавим....

Ваше комплексе лечите на друго место и на другој теми...

Име Власи је словенско-германског порекла и значи Римљани или Романи. Сами Власи, на својим језицима, за себе користе имена која су обично варијација речи Романус. Власи су углавном православне вероисповести.

Da ponovim pitanje:

Kako se na staroslovenskom naziva staroslovenski jezik?
Posto je to jezik predaka danasnjih makedonskih Slovena.

Back