Македонски језик

Па морају...шта би друго радили на нету....

Иначе језик признају све земље света па чак и грци...Али тема није доказивање језика него упознавање са њиме...

Да ли се словенски Македонац (прост чобанин са Шаре нпр.) разуме са неким сличним Бугарином?
Ако им не треба преводилац онда би требало да говоре истим језиком. Ја мислим да им не би требао преводилац.

Имате ли ви уопште неки осећај стида кад крадете туђе наслеђе и присвајате име?
То за језик, да није српски је ок, али име...Као кад би се Србио заозбиљно прозвали Илирима или Далматима. Било би помало жалосно.

Да ли се словенски Македонац (прост чобанин са Шаре нпр.) разуме са неким сличним Бугарином?
Ако им не треба преводилац онда би требало да говоре истим језиком. Ја мислим да им не би требао преводилац.

Имате ли ви уопште неки осећај стида кад крадете туђе наслеђе и присвајате име?
То за језик, да није српски је ок, али име...Као кад би се Србио заозбиљно прозвали Илирима или Далматима. Било би помало жалосно.

И ја мислим да не треба превод са Српског на Турски јер је исти....то ја мислим...

У чему је твој проблем?

И ја мислим да не треба превод са Српског на Турски јер је исти....то ја мислим...

У чему је твој проблем?

И јес ти поређење, српски и турски!
Проблем што не могу да схватим како неко може украсти нешто туђе и поред тога убеђивати себе да није лопов.
У овом случају -име.

И јес ти поређење, српски и турски!
Проблем што не могу да схватим како неко може украсти нешто туђе и поред тога убеђивати себе да није лопов.
У овом случају -име.

Тема - Македонски језик....

Ко коме краде име расправи на фудбалским утакмицама јер се тамо образујеш...

Па морају...шта би друго радили на нету....

Иначе језик признају све земље света па чак и грци...Али тема није доказивање језика него упознавање са њиме...

Sandanski...da bi nam predstavio nesto, moras i da nas upoznas sa korenima i pocetkom.
Zvanicna nauka smatra sraromakedonski jezik izumrlim jezikom, jezikom, kojim su pricali anticki Makedonci.
Takodje, zvanicno jezik, kojim govore ljudi koji se osecaju i izjasnjavaju Makedoncima, zna se kada je utemeljen.
Iz tih razloga, da bi predstavio makedonski jezik, tako kako ga ti predstavljas, moras da das validne dokaze, da su ljudi koji se danas osecaju i izjasnjavaju Makedoncima, ustvari potomci antickih Makedonaca i da govore jezikom antickih Makedonaca.
Nema potzrebe da se sizi ovde na temi, moze i normalno da se diskutuje.

Sandanski...da bi nam predstavio nesto, moras i da nas upoznas sa korenima i pocetkom.
Zvanicna nauka smatra sraromakedonski jezik izumrlim jezikom, jezikom, kojim su pricali anticki Makedonci.
Takodje, zvanicno jezik, kojim govore ljudi koji se osecaju i izjasnjavaju Makedoncima, zna se kada je utemeljen.
Iz tih razloga, da bi predstavio makedonski jezik, tako kako ga ti predstavljas, moras da das validne dokaze, da su ljudi koji se danas osecaju i izjasnjavaju Makedoncima, ustvari potomci antickih Makedonaca i da govore jezikom antickih Makedonaca.
Nema potzrebe da se sizi ovde na temi, moze i normalno da se diskutuje.

Сада полако иди листај од почетка теме.....
И уместо само да пишеш и негираш потруди се да оставиш неки писани траг.....

Сада полако иди листај од почетка теме.....
И уместо само да пишеш и негираш потруди се да оставиш неки писани траг.....

Sta sam ja negirala?
Ja samo cekam od tebe, validan dokaz da su ljudi, koji se danas osecaju i izjasnjavaju kao Makedonci, potomci antickih Makedonaca.
Mnogo li je?
Poznato je da prvi pisani tragovi makedonskog su iz 10 veka.
Takodje je poznato, da i se koristi od 12. veka cirilicno pismo.
Ti tvrdis nesto suprotno...

Poslednja izmena:
Sta sam ja negirala?
Ja samo cekam od tebe, validan dokaz da su ljudi, koji se danas osecaju i izjasnjavaju kao Makedonci, potomci antickih Makedonaca.
Mnogo li je?
Poznato je da prvi pisani tragovi makedonskog su iz 10 veka.
Takodje je poznato, da i se koristi od 12. veka cirilicno pismo.
Ti tvrdis nesto suprotno...

Тема није за античке људе....
Ја тврдим другачије?

Naravno maco, da ima veze sa jezikom.
Jer ako tvrdimo, da pricamo jezikom antickih Makedonaca i da smo anticki Makedonci, moramo to i da dokazemo.

Нико званично не тврди да је данашњи језик Македонаца исти као у време антике....
То се труде да докажу неки професори који имају подршку Руса конкретно и још пар истраживача у свету...
Али то још увек није званично..

Званично је да је Старословенски писани траг на основу говора Македонаца из околине Солуна и да су они измислили Глаголицу и Ћирилицу..

Нико званично не тврди да је данашњи језик Македонаца исти као у време антике....
То се труде да докажу неки професори који имају подршку Руса конкретно и још пар истраживача у свету...
Али то још увек није званично..

Званично је да је Старословенски писани траг на основу говора Македонаца из околине Солуна и да су они измислили Глаголицу и Ћирилицу..

U svakom slucaju, stariji je od bugarskog jezika, sto je po meni logicno.

Koliko treba da imas mozga da mislis da Makedonci nemaju veze sa antickim Makedoncima.
Kao prvo gde su ziveli anticki Makedonci i gde su ostali, pa naravno u Makedoniji od Soluna do Bitola, Prilepa i gore do Velesa.
Isti taj region naseljavaju makedonski Sloveni i mesaju se sa antickim Makedoncima.
Teorija ne mora da bude skroz tacna ali ima logike.

Бугари су имали Канове за владаре (Татари) све до 900 стоте године до се нису полако покрстили временом.

Znam bre i svakako je krajnje nelogicno, da plasiraju lazi, kako je njihov jezik najstariji :lol:
Samo su preuzeli jezik Slovena, koji su vec bili tu i izmesali se sa njima.
Nego, ne znam, da li je vec neko postavljao dokument, koji rusi Grcki mit.
Naime radi se o stranici, koju je neko namerno ili slucajno zaboravio da koriguje :lol:
Ali i ako jeste, nije naodmet, podsetiti se :)

dimi1920.gif

Koliko treba da imas mozga da mislis da Makedonci nemaju veze sa antickim Makedoncima.
Kao prvo gde su ziveli anticki Makedonci i gde su ostali, pa naravno u Makedoniji od Soluna do Bitola, Prilepa i gore do Velesa.
Isti taj region naseljavaju makedonski Sloveni i mesaju se sa antickim Makedoncima.
Teorija ne mora da bude skroz tacna ali ima logike.

Eto, ja neuka i glupa imam 0.5 mg mozga, ali zato si ti tu, da me prosvetlis i prosvetis :worth:

Svako ima pravo na svoje misljenje.
Da su anticki Makedonci ziveli na teritorii Kipra pa da kazemo da nisu mogli da budu Makedonci, ali ovako kad si u Makedoniji imas sigurno vezu sa Makedoncima.

Misljenje treba da se iskaze na normalan nacin, a ne da se provocira i vredja.
Kao sto je vec genetskim analizama utvrdjeno, danasnji stanovnici koji naseljavaju teritoriju koju ti pominjes, imaju najvise kompatibilnosti sa Srbima, a zvanicno Srbi su Sloveni, dosljaci, a ne anticki Makedonci :lol:

Нису грци стигли на време да попале своје пописе и документе...1921..

http://3.***************/_zjiFYuK8vGQ/SNOWmnPzfqI/AAAAAAAAAI4/-zYyIq10d50/s400/GreekCensus-declaingMacedonians.jpg
Језик - Македонски
Нација - Македонци

Misljenje treba da se iskaze na normalan nacin, a ne da se provocira i vredja.
Kao sto je vec genetskim analizama utvrdjeno, danasnji stanovnici koji naseljavaju teritoriju koju ti pominjes, imaju najvise kompatibilnosti sa Srbima, a zvanicno Srbi su Sloveni, dosljaci, a ne anticki Makedonci :lol:

A koga sam ja to uvredio sto sam rekao da su anticki Makedonci ustvari danasnji Makedonci?
Tebe to vredja? Istina vredja? Neznam sta si htela da kazes.
Opet spominjes genetiku a i sama znas da su istrazivanja pokazala da su upravo Makedonci "najsrodniji" sa antickim Makedoncima.

A koga sam ja to uvredio sto sam rekao da su anticki Makedonci ustvari danasnji Makedonci?
Tebe to vredja? Istina vredja? Neznam sta si htela da kazes.
Opet spominjes genetiku a i sama znas da su istrazivanja pokazala da su upravo Makedonci "najsrodniji" sa antickim Makedoncima.

Obratio si se meni licno provokacijom, nevezano za temu.
Da ne bi spamovali temu, vratimo se temi.
Takodje morate da naucite, da uvazavate tudje misljenje, ma kakvo bilo, a ne odmah da kmecite i uzvracate uvredama i provokacijama (pojedinci od vas).

Нису грци стигли на време да попале своје пописе и документе...1921..

http://3.***************/_zjiFYuK8vGQ/SNOWmnPzfqI/AAAAAAAAAI4/-zYyIq10d50/s400/GreekCensus-declaingMacedonians.jpg
Језик - Македонски
Нација - Македонци

Dokumet, koji sam postavila, u postu #817 je popis stanovnistva u Grckoj (19.12. 1920.god), objavljeno u knjizi 1929. godine.
To jasno dokazuje postojanje Makedonaca u Grckoj i minira grcki mit.

Back