Makedonija 16 godina bez pomaka

Македонци опет по старом!
Makedonci odbili da izruče Morinu Srbiji
Krivični savet Osnovnog suda u Skoplju, postupajući po zahtevu Ministarstva pravde, i po razmatranju dokumentacije u zahtevu, poštujući dosadašnju sudsku praksu i međunarodno pravo, donelo je rešenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju lica T.M. Republici Srbiji", navodi se u saopštenju Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, prenosi RTS.

Mera ekstradicijskog pritvora koja mu je bila određena na predlog skopskog tužilaštva ostaje na snazi do pravosnažnosti rešenja Krivičnog suda, odnosno do odluke Vrhovnog suda po ovom predmetu, dodaje se u saopštenju Krivičnog suda.

Prema makodonskom zakonu o krivičnom postupku sada slede mišljenja tužioca koje će sa rešenjem krivičnog saveta biti upućeno Vrhovnom sud Severne Makedonije koji može da potvrdi, odbaci ili preinači rešenje Krivičnog suda.

Konačnu reč ima Vrhovni sud.
https://www.blic.rs/vesti/politika/...-srbiji-ovk-zlocinac-ostaje-u-skoplju/breylkz
И није се очекивала другачија одлука Основног суда. Таква ће бити и одлука Врховног суда.
Све шта је бивша држава БЈРМ и садашња С.Македонија чинила Србији је већ уходани антисрпаки шаблон. Србија би требала да коначно окрене лист и РСМ-овце третира као Албанце. Уздржано и на опрезу.

northremembersdetails_1200x1200.jpg

AKO ME UBIJETE, U MAKEDONIJI ĆE ZAVLADATI HAOS!

1565427918351.png

Makedonska rijaliti zvezda i vlasnik TV, Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13, rekao je policiji na saslušanju da ima dokaze protiv premijera te zemlje Zorana Zaeva i njegovih saradnika.
Kako je naveo, dokaze o umešanosti u aferi "Reket" sačuvao je na sigurnom i to na više adresa, prenosi "Kurir" pozivajući se na neimenovani izvor.
Jovanovski se sumnjiči za reketiranje biznismena Jordana Kamčeva od koga je uzeo 1,5 miliona evra u kešu kako specijalna tužiteljka, štićenica Zaeva, Katica Janeva ne bi podnela zahtev za produženje njegovog pritvora.

On je na saslušanju rekao, kako navodi list, da će se u Makedoniji dogoditi politički zemljotres bude li mu se nešto dogodilo u zatvoru, kao i da će se otvoriti Pandorina kutija i da niko neće biti pošteđen.
"Ako me ubijete u zatvoru pašće i mnogi političari, a tu mislim i na Zaeva i njegovu vladu. Imam dokaze protiv Zaeva i državnog vrha. I sve sam ostavio na sigurnom kod majke i na još nekoliko adresa. Ako mi se nešto dogodi, ako me ubijete, obesite i to pokušate da predstavite kao samoubistvo, budete li me ovde tukli, mučili, zastrašivali, u Makedoniji će biti politički zemljotres", rekao je Boki 13 na saslušanju.
https://www.espreso.rs/svet/makedon...m_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

СМ-овце стално прате некакве пиз**арије.
А глупи Боки 13, лоцирао је и рођену мајку са прљавим документима. Ниједном није помислио да могу да и њу ликвидирају.

BOKI 13 POBESNEO PA PRETI ZAEVU IZ ZATVORA

BOKI 13 POBESNEO PA PRETI ZAEVU IZ ZATVORA: Vadi me  iz pritvora ili ću otkriti kako sa Haradinajem KRADEŠ MILIONE!

Vadi me iz pritvora ili ću otkriti kako sa Haradinajem KRADEŠ MILIONE!

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, koji je u Skoplju uhapšen zbog navodnog reketiranja tamošnjeg tajkuna Jordana Kamčeva, preti da će objaviti dokaze o kriminalnim vezama Zorana Zaeva i Ramuša Haradinaja! Boki 13, tvrde dobro obavešteni izvori, očekuje od Zaeva da sredi njegovo puštanje iz pritvora i to mu je jasno poručio preko advokata i za jedničkih bliskih saradnika.

U suprotnom, dodaju upućeni, Boki 13 preti da progovori o milionskim mafijaškim poslovima Zaeva i takozvanog premijera lažne države Kosovo. 'Vadi me ili...

-Boki je posle hapšenja na grčkoj granici 15. jula očekivao da će vrlo brzo izaći da se brani sa slobode, imao je i uveravanja da će sve biti zataškano. Medutim, Zaev očigledno to ne može da uradi jer je afera isuviše velika. Zato je sada Boki 13, preko jedničkih saradnika, uputio Zaevu preteću poruku, koja doslovce glasi:
,,Vadi me iz zatvora ili ću objaviti kako si sa Haradinajem opljačkao milione... - prenosi Informerov izvor, koji je upućen u detalje istrage, dodajući da se još Boki konkretno mislio.

List navodi da se spekuliše se da Boki ima dokaze da je sa Zaevim reketirao i neke druge tajkune, pa čak i bogate Albance poreklom sa Kosova. Neki tvrde i da je, posle uvođenja prištinskih taksi od 100 odsto, Boki uključen u zajednički biznis Zaeva i Haradinaja oko šverca robe iz Srbije. Postoje čak i indicije da su sva trojica upletena u trgovinu oružjem...
https://www.kurir.rs/vesti/politika...cu-otkriti-kako-sa-haradinajem-krades-milione
Има помака у новој С(кандал) македонској држави. Промичу скандали један за другим.

Боки 13 прети Заеву доказима за које и птице знају. Сви знају а нико не потеже одговорност Заева.
Значи, ....... ћорак!

Politička karijera Zorana Zaeva je gotova!

ITALIJANSKI NOVINAR KOJI JE RASKRINKAO AFERU REKET: Politička karijera Zorana Zaeva je gotova! BOKI 13 MU DOŠAO GLAVE

Foto: Instagram
BOKI 13 MU DOŠAO GLAVE

SKOPLJE - Politička karijera premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, koji je umešan u aferu Reket, koja poslednjih dana potresa Severnu Makedoniju, gotova je i on više nema međunarodni kredibilitet, izjavio je novinar italijanskog lista La verita Laris Gajser koji je objavio prelomno važne video i audio snimke koji su rasvetlili razmere ovog korupcionaškog skandala.

Iako je najavio nove činjenice u vezi sa ovom aferom, Gajser je, gostujući na italijanskom radiju Kapodistri, objasnio da je video i audio-zapise tog slučaja objavio u strahu da bi dokazi mogli da budu uništeni.
https://www.kurir.rs/region/severna...zorana-zaeva-je-gotova-boki-13-mu-dosao-glave

Заев, претедент за Нобелову награду, завршиће као обична лопужа!

Opšti HAOS u MAKEDONIJI, neka se SPREMI ZAEV!

Katica i Boki 13

Katica i Boki 13

UHAPŠENA KATICA JANEVA
Janeva se našla iza rešetaka pošto je policija pretresla njen stan u Skoplju.

Makedonska policija privela je Katicu Janevu, šeficu specijalnog tužilaštva, svega dan pošto je dala iskaz u vezi afere "Reket" u kojoj je nekolicini skopskih biznismena navodno ukinut pritvor u zamenu za novac.

Janeva se našla iza rešetaka pošto je policija pretresla njen stan u Skoplju. Tokom dana, očekuje se da će policija pretresti i njenu kancelariju u specijalnom tužilaštvu.
"Moj telefon nije bio formatiran, a ne znam da li će se istraga proširiti. Ja ne osećam krivicu, biće suđenje i imaćete mogućnost da vidite kako se odvija", rekla je u utorak Janeva ispred skopskog tužilaštva.

Od početka afere, pritisak na Zaeva je konstantno rastao, pa je makedonski premijer na kraju naprosto eksplodirao i odbrusio novinarima da neće dozvoliti da vladu sruši "par kriminalaca, sujetan novinar i jedan p...".
Policija joj je, u međuvremenu, oduzela dva mobilna telefona pošto su dve osobe uhapšene zbog pokušaja iznude šest miliona evra od lokalnog biznismena, obećavajući mu povlašćeni tretman u specijalnom tužilaštvu.
Katica Janeva je, nekoliko sati pre izbijanja ovog skandala, podnela ostavku na mestu šefice Specijalnog tužilaštva, navodeći kao razlog natezanje između vladajuće koalicije i opozicije oko zakona kojim bi trebalo da bude određena sudbina tog tužilaštva.Odmah su usledile prce reakcije i u Srbiji.

Na svom Tviteru oglasio se Vladimir Đukanović, poslanik SNS:

адв.Владимир Ђукановић
@serbia_forever

Елем, један од македонских "Чарлијевих анђела", Катица Јанева, а тако су је на Н1 називали јер је била јунак насилног доласка на власт Зорана Заева, завршила је у бувари. Дивна жена, просто се гади на лову, осим када Боки 13 нуди.
Него,шта ћемо са Бокијевим ортацима из Београда?

14:01 - 21. авг 2019.
https://www.espreso.rs/svet/makedon...i-haos-u-makedoniji-neka-se-spremi-zaev-video
Ни бугарски циркус им није раван!
А ови београдски ортаци нека се припреме!

Premijer drukara
Druknuo... Zoran  Zaev

DRUKNUO... ZORAN ZAEV

Biznismen Jordan Orce Kamčev iz Severne Makedonije rekao je u izjavi tužiteljki Vilmi Ruskoskoj kako je Bojan Jovanovski, zvani Boki 13, prijatelj premijera Zorana Zaeva, počeo da ga ucenjuje za novac i šta mu je sve u zamenu za milione evra obećala specijalna tužiteljka Katica Janeva, otkrivaju transkripti koji su procurili u javnost.
- Od septembra 2018. do negde 10. aprila 2019. stalno me ucenjuje grupa ljudi koja je od mene iznuđivala veliku svotu novca - kazao je Kamčev u izjavi tužiteljki 2. maja ove godine, piše Infomak.mk.

Ovaj portal piše da se jasno vidi da je Zaev bio umešan u reket i po tome što, kada je Kamčev rekao premijeru šta mu se dešava, ovaj upozorio jednog od aktera afere Zorana Milevskog umesto da ga privede pravdi.
https://www.kurir.rs/region/severna...a-zaev-je-rekao-reketasima-da-sam-ih-prijavio
Заев, претедент за Нобелову награду, ипак ће завршити политичку каријеру као лопужа!

Premijer drukara
Druknuo... Zoran  Zaev

DRUKNUO... ZORAN ZAEV

Biznismen Jordan Orce Kamčev iz Severne Makedonije rekao je u izjavi tužiteljki Vilmi Ruskoskoj kako je Bojan Jovanovski, zvani Boki 13, prijatelj premijera Zorana Zaeva, počeo da ga ucenjuje za novac i šta mu je sve u zamenu za milione evra obećala specijalna tužiteljka Katica Janeva, otkrivaju transkripti koji su procurili u javnost.
- Od septembra 2018. do negde 10. aprila 2019. stalno me ucenjuje grupa ljudi koja je od mene iznuđivala veliku svotu novca - kazao je Kamčev u izjavi tužiteljki 2. maja ove godine, piše Infomak.mk.

Ovaj portal piše da se jasno vidi da je Zaev bio umešan u reket i po tome što, kada je Kamčev rekao premijeru šta mu se dešava, ovaj upozorio jednog od aktera afere Zorana Milevskog umesto da ga privede pravdi.
https://www.kurir.rs/region/severna...a-zaev-je-rekao-reketasima-da-sam-ih-prijavio
Заев, претедент за Нобелову награду, ипак ће завршити политичку каријеру као лопужа!

To je udar na Bugare u Makedoniji.Ovaj biznesmen je najbogatiji covek u Makedoniji,ima i bugarsko drzavljanstvo.Pre nekoliko meseca Bugarska je dala predlog da on postane pocasni konsul Bugarske u MK.

Poslednja izmena:
MOGERINIJEVA ZNALA ZA KRIMINAL ZAEVA I BOKIJA 13!
https://www.alo.rs/vesti/region/cov...i-zemljotres-nece-biti-postedenih/248438/vest
Северна Македоније је продукт у залагању Могеринијеве. Сигурно је знала шта то њено ,,чедо'' ради. А можда је и она уплетена у финасијски део афере.

To je udar na Bugare u Makedoniji.Ovaj biznesmen je najbogatiji covek u Makedoniji,ima i bugarsko drzavljanstvo.Pre nekoliko meseca Bugarska je dala predlog da on postane pocasni konsul Bugarske u MK.
Orce Kamcev je Bugarin? Mislim,ovaj kriminalac zasluzuje bugarsko drzavljanstvo I diplomatski status? Ili je dobro "podmazao" poslovne "drugare" u Sofiji...I kazes time je "nanesen idar na Bugare u Makedoniji"..zahebavas se zar ne....

...sve je to namještaljka i virtualna proputinovska lažna stvarnost...da nije tako...a naravno da nije... bilo bi nešto i napisano i komentirano na demokratskom nezavisnom portalu N1...a pošto nije...onda i ne postoji..znanstvenici ne dvoje da postoje paralelne stvarnosti u jednoj od njih adolf je promjenio ime washingtona u konigsberg....stoga....

Почасни конзул Србије уплетен у случај „Рекет”
Siljan-Micevski.jpg

Сиљан Мицевски

Како пише македонска штампа, Мицевски је на име Међународног савеза, чији је први човек Бојан Јовановски (Боки 13), првоосумњичени у предмету „Рекет”, уплатио ауторски хонорар у висини од 720.000 евра. За јавност, ова организација је формирана са циљем да се бави изградњом домова за пензионере или социјалних станова.

Како се сазнаје из медија, читаву ствар је обелоданио новинар Бранко Героски, пишући о односу Мицевског и Бокија 13 и о ауторском хонорару пензионерке Тодорове у износу од 720.000 евра, који је подигла из банке и предала непознатој особи. Истрага треба да покаже коме је упућен тај новац.

Према наводима из македонске штампе, није искључена могућност да је фирма „Пелистер” била умешана у противправне радње, због чега је и Мицевски, иначе почасни конзул Србије у Македонији, постао жртва у предмету „Рекет”. У такозваним Заевљевим бомбама, које су илегално снимљене, чула се и умешаност и Сиљановског у изборном процесу, у којем је особа из ЕЛЕМ-а договарала гласање.
http://www.politika.rs/scc/clanak/437115/Pocasni-konzul-Srbije-upleten-u-slucaj-Reket
У С.Македонији не да има помака већ се све дрма!

Back