da se vise ne bi svadjali , raspravljali i psovali sa svima onima koji misle da je michael cudan , bolestan i ostalo , bolje je samo pokazati ovaj tekst :
DA LI JE MICHAEL JACKSON CUDAN ?
Dugogodišnji prijatelj Ian "Molly" Meldrum kaže - bili bi i vi da ste živeli Jackson-ov čudni život!
Michael Jackson je čudan zato što nikada nije saznao šta je normalan život.
Najveći svetski zabavljač je super zvezda od ranog detinjstva... a život zvezde je pakao koji se veoma teško podnosi.
Niko nije toliko dugo na samom vrhu kao on, a većina onih koji su makar i na kratko uspeli doći do vrha nisu izdržali. Kurt Cobain je izvršio samoubistvo posle samo par albuma. "Oasis" nisu izdržali ni dve godine slave. Boy George je brzo ispao iz koloseka, odao se drogama, a i "Gun's n Roses" su brzo nestali.
Prince, Madonna i Michael Jackson su jedine opstale super-zvezde.
Prince i Madonna postoje nekih 14 godina, a ista su generacija kao Michael.
Michael je na sceni duplo duže od njih, čak i više. U stvari, i Prince i Madonna su kao tinejdžeri slušali "Jackson 5". Oni su imali detinjstvo, iako bolno, makar je bilo privatno...Michael nikada ništa od toga nije imao.
Jedino su Elthon, Bowie, McCartney i Jagger prisutni na sceni jednako dugo kao Michael, ali i oni su imali detinjstvo i ranu mladost samo za sebe.
Michael je jedinstven izvođač u svetu, jer njegovo ime svetli neverovatno dugo. Zato je on toliko drugačiji.
Dok smo se vi i ja igrali vojnika i bolničarki, on je pevao.
Dok smo vi i ja pokušavali po prvi put voziti bicikl, on je pevao.
Dok smo se vi i ja spremali za prvi školski dan, on je pevao, a biti pevač je veoma, veoma drugačiji svet.
Michael-ov otac je bio veoma strog i stalno ga je terao da vežba, vežba, vežba, snima, snima, snima... dok su se druga deca igrala sa prijateljima.
Čak ga je terao na binu iako je povraćao od nervoze jer mora stati pred 50.000 ljudi.
Mi smo nervozni kad staneme pred 100 ljudi u školi.
Michael-ov život je jedinstven. Veoma malo dece sa karijerom uspe da održi tu karijeru do svog odrastanja. Malo je onih koji su se pomakli s početka, još manje onih koji su potrajali duže, a samo je jedan ostao na samom vrhu- Michael Jackson. Naravno da ste drugačiji ako ste čitav život proveli na pozornici.
Nikada niko neće saznati kako je to biti Michael Jackson. Jedini prijatelji koje ima su ljudi slični njemu, koji su takođe u detinjstvu postali zvezde, kao Diana Ross i Elizabeth Taylor. Jedino u takvom društvu Michael se oseća prijatno, jer one ga razumeju.
Život zvezde za Michael-a je normalan život, jer za drugi ne zna. Zamislite sebe u situacijama da ne možete šetati ulicom a da vas ne prati gomila ljudi.
Zato nije čudno što je Michael izgradio ranč sa visokom ogradom. To je privatnost, nešto sasvim normalno za nas.
Jedina familija koju Michael ima je njegova profesionalna familija. Njegovi menadžeri, grupa, prateći vokali... Za Michael-a je bina isto što i ulica. Pogledajte kako se oblači, gotovo ista garderoba i kad je na bini i kad nije. On živi jedan isti život i na bini i van nje, a to je čudno za neke ljude, ali za Michael-a je to jedini život.