Majka?

Не одузимају се деца због грешке или због немаштине (како се често подмеће по друштвеним мрежама).

Ово није грешка нити батина. Ово је тешко злостављање које траје годинама сигурно.

Ово је болесно домаћинство.

Мајка проси по крају, има 40 година старијег мужа који је отац другог детета. А где је отац првог? Оптужује своју мајку (бабу) за намештаљку, а можда је стварно баба уценила мајку (опет болесно домаћинство).

Толико тога указује да ово није место за дете, не не видим зашто се ограничавате само на шамаре. Не питате се како ће детету психа да се развија после оваквог психичког (оставимо п острани физичко) малтретирања.
Opa, sve to znate, godinama traje i tek se sad reaguje.
Na čiji obraz to ide? :)

Post nije bio dopunjen samo je bilo bliže rečeno da je roditeljsko pravo reverzibilan proces.

И даље не дајеш своје мишљење и оцену, иако си прилично упознат са поступком.

Ако би да глумиш мапетовца који ће да седи изнад нас осталих на балкону и пљуцка, онда и не мораш да пишеш.

ovo je nesto sta si potpuno napamet rekao bez ikakve osnove.

Као што и ви пљујете хранитеље који раде изузетно хуман посао за мале паре. Потпуно напамет причате или сте негде прочитали или чули за неки изолован случај и онда од изолованог случаја правите законитост.

Како је теби дато право да пишеш напамет, а мени није?

Опет, ја могу да кажем да се хранитељи бирају у посебном поступку, а ви за ваше изоловане тврдње немате ништа осим "чуо сам".

Pod uslovom da neko "garantuje" da ide u bolju sredinu!
Već sam napisala šta smatram da bi u ovom slučaju bilo najbolje rešenje. Makar i privremeno.

гарантује Центар јер даје дете хранитељу који је отхранио Х деце и који је редовно контролисан, а пре статуса вероватно прошао поступак пред психологом, те је претпоставка да иде у бољу средину, а ко тврди супротно, нека докаже.

Као што и ви пљујете хранитеље који раде изузетно хуман посао за мале паре. Потпуно напамет причате или сте негде прочитали или чули за неки изолован случај и онда од изолованог случаја правите законитост.

Опет, ја могу да кажем да се хранитељи бирају у посебном поступку, а ви за ваше изоловане тврдње немате ништа осим "чуо сам".
ja ne pricam napamet nego da je za dete uvek bolje da zivi u svojoj porodici nego tudjoj ako je to moguce

Hranitelji bi trebalo po Zakonu biti, dobrostojeći i primereni građani koji mogu prihvatiti tuđu decu, bez ikakve nadoknade. Ovde je sistem "šupalj"!
Slično kao što podržavam USA model dolaska predsednika na vlast.
Prvo dokaži da možeš biti gazda na svom imanju, pa onda rukovodi državom.

ja ne pricam napamet nego da je za dete uvek bolje da zivi u svojoj porodici nego tudjoj ako je to moguce

Шта мислиш, колико има сјебаних породица са лудим родитељима који злостављају своју децу и од њих праве тотално бескорисне чланове друштва?

ја мислим много више него што можемо да видимо или да замислимо.

Hranitelji bi trebalo po Zakonu biti, dobrostojeći i primereni građani koji mogu prihvatiti tuđu decu, bez ikakve nadoknade. Ovde je sistem "šupalj"!

Не.

То није тачно.

Хранитељи треба да буду пристојни људи који раде ПОСАО - ЗАНИМАЊЕ, чување деце и обезбеђивање деци симулације породичног дома, да не би деца живела у дому.

То је сиротињски али поштен посао, а не забава за аристократију.

Хранитељ није усвојитељ.

бебу од годину дана дати оцу од 68 година можда (одлучиће се у поступку),

а прво дете има другог оца.
Ponoviću, po tebi sa roditeljima ne bi živjelo više od 30% djece :)
Lijepo je što misliš da je većina djece srećna, bezbrižna, bez fizičkog ili emocionalnog zlostavljanja, ali...
Znaš li, a ja znam jer mi je to zanimanje, da se čak i djeca koju očevi sexualno zlostavljaju, vrate u tu istu porodicu?

Da li ti znas koliko hranitelji primaju novca za bavljenje hraniteljstvom?
I kako se bira neko da li je podoban za bavljenje tim poslom?

Prvo treba pokusati da se sacuva porodica sto izgleda nije u interesu drzave,dal su popricali s njima i upozorili da sledi zatvor i oduzimanje dece,mene pogodi decja suza i kad nisu batine ukljucene ali da ih oduzmu porodici je osuda svih na propast,ceo zivot dete bude samo i kao covek se tesko izgradi u nesto sto treba osnovati porodicu
Pa dal si ti normalan? Kakvo čuvanje porodice sa majkom koja ovako krvnički tuče i baca dete na pod?

Не.

То није тачно.

Хранитељи треба да буду пристојни људи који раде ПОСАО - ЗАНИМАЊЕ, чување деце и обезбеђивање деци симулације породичног дома, да не би деца живела у дому.

То је сиротињски али поштен посао, а не забава за аристократију.

Хранитељ није усвојитељ.
Hranitelj to radi za pare. Tačka. Ljubav može da se desi ali ne mora. Između roditelja i djeteta je urođena.

Da li ti znas koliko hranitelji primaju novca za bavljenje hraniteljstvom?
I kako se bira neko da li je podoban za bavljenje tim poslom?

"Да ли ти знаш" да никад не треба саговорнику да се обраћаш са "да ли ти знаш"?

Примају двадесетак - двадесет пет хиљада или тако нека цифра. Не знам тачно. Теби је то очигледно професија па знаш, и не видим зашто себе тиме уздижеш.

Не знам како се бира, као што нико ко овде пише не зна, али ти се ето, мени обраћаш. Оно што знам, а сви остали то никако да укапирају, јесте да је поступак сложен и да се бирају квалитетни кандидати, а други су ти који сумњају у њихове квалитете.

Не знам зашто се мени обраћаш кад пишеш, још "да ли ти знаш".

Back