Majka?

У поступцима одузимања родитељског права увек постоји незадовољна страна, која после прича своју страну приче за медије и друштвене мреже.

А институције не могу да кажу праву истину, јер је забрањено изношење појединости из предмета где се одлучује о правима малолетника.

Зато не знамо све гадости које родитељи којима се одузме родитељско право приређују својој деци.
Mnogo treba da bi se nekome oduzelo roditeljsko pravo. Prvo se vrši preventivni nadzor nad vršenjem roditeljskog prava, pa ako on ne pokaže rezultate ide se na korektivni nadzor. To je postupak koji traje, ponekad i godinama. Takodje, roditeljsko pravo može i da se vrati, kada se isprave činioci koji su doveli do gubitka.

naravno da dete ne moze da razume, ali mozda je uradilo nesto toliko strasno da je majka koja moze da bude i brizna i pazljiva u trenutku pukla i dobila nervni slom..mi ne znamo detalje.
ponavljam ne pravdam, ali mi ne znamo da li je ovo prvi put da se desilo i da li postoji opasnost da se ponovi.
Pa ako može tako da pukne razlog više sa ne bude s djetetom. Ko može jednom može uvijek. Nema opravdanja. Ni bolest ne može da bude opravdanje za ovo. Nije ovo prutić pa po turu. Ovo su šake u malenu glavu. Ej, šake!!!

I ja znam jedan slučaj gde je svekrva oduzela majci roditeljsko pravo nad detetom, jer se razvela od njenog sina.
Bila je neki "fac.men" u Centru za socijalni rad.
To je ekstreman primer, tim više jer sud odlučuje o oduzimanju roditeljskog prava. S tim da CSR daje nalaz i mišljenje, ali sud nije u obavezi da postupi po tom nalazu i mišljenju.

Valjda smo svi dobili nekad batine pa nas sreca nisu odvojili od porodice,dobio sam ja samar i od razredne i prof fizickog pa nikom nista,bilo je raznih probisveta i onih za primer koji su postali losi ljudi,sad treba sve nas na sud da neko drugi odlucuje sta se sme i da deca imaju pravo da biraju pol,eto dokle ide ludost

Mnogo treba da bi se nekome oduzelo roditeljsko pravo. Prvo se vrši preventivni nadzor nad vršenjem roditeljskog prava, pa ako on ne pokaže rezultate ide se na korektivni nadzor. To je postupak koji traje, ponekad i godinama. Takodje, roditeljsko pravo može i da se vrati, kada se isprave činioci koji su doveli do gubitka.

Овим постом ниси много рекао.

Дакле, расправа иде како институције не раде добро свој посао и често греше у одлукама.

Ако си упознат са поступком, који је прилично детаљан и садржајан, онда значи да је одлука најчешће исправна, те не треба да допуњујеш мој пост, већ пост оних који сумњају у институције и да посебно напишеш своје оцену и мишљење, а не неутралан коментар.

Valjda smo svi dobili nekad batine pa nas sreca nisu odvojili od porodice,dobio sam ja samar i od razredne i prof fizickog pa nikom nista,bilo je raznih probisveta i onih za primer koji su postali losi ljudi,sad treba sve nas na sud da neko drugi odlucuje sta se sme i da deca imaju pravo da biraju pol,eto dokle ide ludost

Није исто шамар од учетеља и живот са насилником 24 сата дневно у истој кући од кога зависиш 100 %.

Посебно од стране оваквих родитеља.
Kad bi ti pitao neko dete:
"Da li hoćeš da te bije majka kod kuće ili neko drugi (nepoznat), kladim se da bi svako dete pre izabralo majku".
Ne podržavam batine, kamoli prebijanje dece,...samo kažem da deca nisu u situaciji ni da sama biraju "od dva zla, manje zlo) i da uvek postoji verovatnoća da im neko učini više štete, nego koristi.
Da li slučajno ili namerno, to više i ne bude važno.

"Da li hoćeš da te bije majka kod kuće ili neko drugi (nepoznat), kladim se da bi svako dete pre izabralo majku".
Ne podržavam batine, kamoli prebijanje dece,...samo kažem da deca nisu u situaciji ni da sama biraju "od dva zla manje zlo) i da uvek postoji verovatnoća da im neko učini više štete, nego koristi.

Није нормално да се детету постави такво питање.

У хранитељским породицама (а на то мислиш) се деца не туку, осим у ретким случајевима.

Хранитељство је једно изузетно хумано занимање које је бедно плаћено.

Pa ako može tako da pukne razlog više sa ne bude s djetetom. Ko može jednom može uvijek. Nema opravdanja. Ni bolest ne može da bude opravdanje za ovo. Nije ovo prutić pa po turu. Ovo su šake u malenu glavu. Ej, šake!!!
Ja nisam gledao snimak ne mogu potresa me to,ima snimaka dadilja koje bacaju male bebe pa ni takve ne odgovaraju nesto preterano,zato je oduzimanje prejako i prerano bez ranijih reakcija,uvek kazu ne mogu da reaguju dok nema krivicnog dela,kad ga bude kasno je

Ma ja ću da napišem pa me linčujte ako hoćete...ovo izgleda da su Romi a kod njih ovakve stvari nisu strane. Znam slučajeva gdje namjerno sakate malu djecu da bi prosili sa njima, podvezuju im ruku ili nogu da se razvije u neprirodnom položaju da bi zarađivali. Užas živi! Treba da reaguje država i Centar za socijalni rad ali oni ne znaju za bolje jbg.

Ne podržavam batine, kamoli prebijanje dece,...samo kažem da deca nisu u situaciji ni da sama biraju "od dva zla, manje zlo) i da uvek postoji verovatnoća da im neko učini više štete, nego koristi.
Da li slučajno ili namerno, to više i ne bude važno.

Опет, родитељи су некада луди, а хранитељи пролазе процену психолога и ко зна које све поступке пред Центром пре него што им се додели тај статус.

Kad bi oduzimali djecu svima koji griješe u roditeljskim zadacima, malo koje bi ostalo u roditeljskom domu. Apsolutno osuđujem bijes ove majke, ničim se ne može opravdati fizičko kažnjavanje ovako malenog djeteta ali ovoga je među nama, svakodnevno, na hiljade slučajeva. Samo ne budu snimljeni, pokazani..
Pitanje je koliko smo mi spremni pomoći nesrećnoj djeci za koju čak znamo da su zlostavljani. Koliko nas bi se suprostavilo roditelju koji u trgovini ili parku svoje dijete vuče za kosu ili uho u pokušaju da ga smiri, kazni, urazumi? Koliko nas bi nazvalo policiju ili socijalne radnike da prijavimo komšiju za kojeg znamo da pijan tuče dijete ili ženu?
Slabo ćemo mi pomoći ovom ili bilo kojem djetetu cyber hajkom na majku..
Osim toga, stručne osobe treba da procijene šta je za dijete najbolje.
Svi imamo "žute minute". Ova porodica je očito disfunkcionalna, ali to ne mora značiti da su djeca ove majke baš vječno zlostavljana ili djeca koju treba dodatno traumatizovati odvajanjem od roditelja.

Овим постом ниси много рекао.

Дакле, расправа иде како институције не раде добро свој посао и често греше у одлукама.

Ако си упознат са поступком, који је прилично детаљан и садржајан, онда значи да је одлука најчешће исправна, те не треба да допуњујеш мој пост, већ пост оних који сумњају у институције и да посебно напишеш своје оцену и мишљење, а не неутралан коментар.
Post nije bio dopunjen samo je bilo bliže rečeno da je roditeljsko pravo reverzibilan proces.

Ja nisam gledao snimak ne mogu potresa me to,ima snimaka dadilja koje bacaju male bebe pa ni takve ne odgovaraju nesto preterano,zato je oduzimanje prejako i prerano bez ranijih reakcija,uvek kazu ne mogu da reaguju dok nema krivicnog dela,kad ga bude kasno je
Pogledaj. I mene je potreslo. I majku bih u zatvor ili u ludnicu. Onako samo dušmanin može da tuče.

Kad bi oduzimali djecu svima koji griješe u roditeljskim zadacima,
Не одузимају се деца због грешке или због немаштине (како се често подмеће по друштвеним мрежама).

Ово није грешка нити батина. Ово је тешко злостављање које траје годинама сигурно.

Ово је болесно домаћинство.

Мајка проси по крају, има 40 година старијег мужа који је отац другог детета. А где је отац првог? Оптужује своју мајку (бабу) за намештаљку, а можда је стварно баба уценила мајку (опет болесно домаћинство).

Толико тога указује да ово није место за дете, не не видим зашто се ограничавате само на шамаре. Не питате се како ће детету психа да се развија после оваквог психичког (оставимо п острани физичко) малтретирања.

Onda on da ispasta ne dete,o tome se radi on ce nastaviti po starom kapiras,nije im u interesu da njega sprece

Дете треба спасити.

Дете ће испаштати ако остане у ненормалном домаћинству, а развијаће се правилно ако буде у нормалном домаћинству.

Back