Dijana Hrka izašla iz bolnice, nastavlja štrajk glađu kod Skupštine
Usled pogoršanog zdravstvenog stanja, gospođa Dijana Hrka primljena je u Opštu bolnicu MediGroup večeras radi pružanja neophodne medicinske pomoći, saopštili su.
Jedan od veterana koji je obezbeđuju rekao je kratko novinarima da je primila infuziju, te da je njeno stanje trenutno stabilno i da nastavlja štrajk glađu.
Dijana Hrka je, podsetimo, nešto pre 20 sati napustila šator kod Skupštine Srbije u kojem štrajkuje glađu tražeći odgovornost za smrt svog sina Stefana i još 15 žrtava pada nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu.
Kako je objavljeno, Dijana Hrka bila je u bolnicu koju je napustila posle oko sat vremena i nastavlja štrajk glađu pored Skupštine
Građani zapalili sveće za zdravlje Dijane Hrka
Paljenje sveća za zdravlje Dijane Hrke
Paljenje sveća za zdravlje Dijane Hrke
"Hvala mom narodu što je uz mene"
"Hvala mom narodu što su uz mene. Ja da nisam ovo u radila, ko zna kako bi se ovo završilo. Da nisam pričala, ne bi se istina saznala", rekla je Hrka.
"Zašto jedan predsednik ne sme da izađe među svoj narod, a sme među kriminalce", dodala je Hrka.
"Pokušaću da dođem do pravde zbog svog deteta i zbog svih nas. Ovo radim za budućnost svih nas. Moramo da se udružimo i da ovo rešimo", rekla je ona.
"Veću kukavicu od Vučića nisam videla"
"Policija je krenula mene da bije milion puta. U Valjevu, kada je krenuo policajac krenuo da me udari pendrekom, da nije bio tu veteran višlji od mene, ja sam goluraka stajala ispred kordona, postoje slike na svim mestima. Vetaran je u Valjevu uhvatio pendrek iznad mene, dobila bih ga po sred glave. U Novom Sadu vetarani su pretučeni zbog mene, zašto su me zagrlili da me zaštite. Kome da se obratim, kome da prijavim, kada u našoj ovoj Srbiji ništa ne funkcioniše", rekla je Hrka.
"Tužilaštvo mora da krene da radi svoj posao. Niko nije u zatvoru, samo naši studenti. Ovaj čovek (Vučić) je najveća kukavica. Ja veću kukavicu od njega nisam videla. Ja sam jako razočarana u njega kao čoveka, on ima troje dece, nek samo seti svoje dece. Mnogi smo svoju decu izgubili zato što je on na vlasti", dodala je Hrka.
"Ako treba podneću tužbu i protiv predsednika za nadstrešnicu"
"Za svaku neistinu biće svi tuženi. Protiv svih ću podneti tužbu, ako treba i protiv predsednika za nadstrešnicu, naravno da ću je podneti", rekla je Hrka.
"Zašto se preti mom advokatu?"
"Predsednik mi je rekao da on nije nadležna institucija za tužilaštvo. Rećiću mu direktno da laže. Kada je izašao sa registratorima rekao je da je on nadležan, a sada kada je mene pozvao rekao je da nije. Budem li ja imala neki problem ja mogu da objavim njegov razgovor. Neko od njegovih tamo je snimio taj razgovor. Poziva se na VBA pa neka kaže šta smo pričali", rekla je Hrka.
"On meni nema šta da oprosti, kako ga nije sramota. Ja njemu neću nikada oprostiti, jer taj isti predsednik kada se desila nastrešnica je obećao da će svi biti procesuirani. Do dana današnjeg niko", dodala je ona.
"Zašto se Ivanu Niniću preti? Zašto se mom advokatu preti? Zato što nije odustao od mene, zato što je stao uz mene. Ne daj bože da se desi nešto mom advokatu, svi znate ko će biti kriv za to. Meni da se desi nešto zate ko je kriv. Ovo je otišlo predaleko", istakla je Hrka.