Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
likeavirgin30.jpg

Zbog čega ljudi vole da idu u bioskop da gledaju kako nekoga raznose na komadiće, a niko ne želi da vidi dve devojke kako se Ijube ili dva muškarca da se maze? Više nego išta na svetu, intrigiraju me ženstveni muškarci. Doživljavam ih kao alter ego. Stejt muškarac bi trebalo da barem jednom u ustima oseti jezik drugog muškarca.

Rekla bih da je, posle mog oca, najmoćniji i najvažniji odnos u mom životu bio onaj sa Christopherom Flynnom, koji je bio moj učitelj baleta i koji je bio gej. U to vreme nisam razumevala koncept toga biti gej. Bilo mi je možda oko 12, 13 godina. Sve sto sam znala bilo je da je moj učitelj baleta bio drugačiji od svih drugih. Bio je tako živ. Bio je pomalo teatralan. Činio je da ponosni na sami sebe. Taj način na koji bi došao do mene, stavio ruke na moje lice i rekao: "Lepa si". Do tada u meni još niko nije probudio taj deo ličnosti. Moj otac, katolik se potrudio da to u meni suzbije.

Sa 15,16 godina prvi put me je odveo u neki gej klub da igram. Nikada ranije nisam bila u nekom gej klubu. Bila sam samo na igrankama u srednjoj školi, ali tamo nijedan momak nije hteo da me pita da igramo, jer su mislili da sam luda, tako da sam jednostavno na podijum izlazila i plesala sama. U školi i u kraju u kome smo živeli, i svuda, osećala sam se kao autsajder, kao vezana vreća, kao čudak. I, odjednom, pošto sam otišla u gej klub, nisam se tako osećala. Osećala sam se kao kod kuće. Stekla sam potpuno novu predstavu o sebi. Sve do tada sebe sam posmatrala mačo heteroseksualnim očima. Pošto sam bila stvarno agresivna devojka, momci su me doživljavali kao mnogo čudnu. Znam da sam ih plašila. Nisam se uklapala u njihove predstave. Nisu me zvali da izlazimo. U njihovom društvu sam se osećala nekako neadekvatno, mislila da nisam lepa i da nikada neću uspeti da budem kao one lepotice sa maturskih proslava i vođe navijačica i savršene lutkice koje su sve izlazile sa momcima iz školskog ragbi tima. Znate šta hoću da kažem? Bila sam baš usamljena. A kad me je Christopher uveo u svoj život odjednom sam pomislila: ,,Pa ne mora baš tako da bude". Osetila sam se prihvaćenom u njegovom okruženju. U Katoličkoj crkvi nije se govorilo o gej životu. Jedva da se uopšte govorilo o seksu. Tako da to nisam doživela kao nešto čega treba da se čuvam ili plašim. Znala sam kako me je privlačio Christopherov način života. Zaljubila sam se u njega i u to kako se ponašao prema meni. Počela sam da provodim mnogo vremena sa plesačima, a skoro svi muški plesači koje sam poznavala bili su gej. A onda sam se ponovo osećala neprilagođeno, jer sam se stalno zaljubljivala u gej muškarce. Naravno, bila sam očajna sto nisam muškarac.

Elemente gej kulture nisam svesno ugrađivala u svoj rad. Jednostavno se dogodilo. Moj brat Christopher je gej, a on i ja smo od cele porodice uvek bili najbliskiji.

Smešno je to. Kada je Christopher bio mlad bio je tako lep i devojke su ga ganjale više nego ostalu moju braću. Znala sam da tu ima nešto, ali nisam bila sigurna šta. Čudila sam se koliko se devojaka muva oko njega, a on nema devojku. Bio je magnet za devojke. Sve su ga toliko volele i nekako su mu bile bliske na način na koji nisam viđala da su se muškarci zbližili sa ženama.

Reći ču vam kako sam saznala o čemu se radi. Kada sam upoznala Christophera Flynna odvela sam brata na čas baleta, jer je želeo da počne da se bavi plesom. Osetila sam nešto između njih. Ne mogu da kažem šta tačno. Ali, sećam se da sam pomislila:“Oh, to je znači. I on voli muškarce“. Bilo je to neverovatno otkriće, ali mu i dalje nisam ništa rekla. Nisam sigurna da je i on sam da je gej. On je dve godine mlađi od mene. Još je bio beba. Ali sam osetila nešto.

Oduvek sam sarađivala sa gej muškarcima. Iz nekog razloga najviše drugara imam među njima.

Ne znam zašto. Mislim da ja snažno osećam to kako su progonjeni. Smatraju ih za autsajdere, a i sama se tako osećam. S druge strane, većina gej muškaraca je u dosluhu s nekom posebnom vrstom senzibiliteta, onim ženstvenim u sebi; strejt muškarcima se ne dozvoljava da to u sebi prepoznaju. Za mene su oni kompletnija ljudska bića, mnogo više od većine strejt muškaraca koje znam.

Ja sam slavna i znam da oni znaju da u potpunosti podržavam njihov izbor i način života. Njima znači što na svojoj strani imaju nekog kao sto sam ja. Oni to cene. Ali, tu su možda i neke druge stvari. Mnoga pitanja kojima se bavim su seksualne prirode; neprekidno pokušavam da uzdrmam poglede i stavove o prihvaćenim načinima seksualnog ponašanja. Možda je to ono što kod mene cene. Mislim da je gej zajednica prevalila dug put, ali je sida na neki način sve vratila unazad. Svima je dala povod da prstom upru na gej zajednicu i kažu: "Vi ste grozni i prljavi". Možda je to sve vratilo nazad u ilegalu. Ne znam.

Mislim da su svi ljudi biseksualne prirode. To je moja teorija. Možda grešim.

Uzbuđuje me da posmatram dvojicu muškaraca kako se ljube. Je li to nastrano? Uzbuđuje me pomisao da vodim ljubav sa ženom dok nas neki muškarac ili žena posmatra. Je li i to nastrano?

Da pojasnim, samo zbog toga što prezentiram život na određeni način ne znači da radim sve te stvari. To su samo stvari koje sam odlučila da izrazim.

Sva moja seksualna iskustva iz mladosti su sa devojkama. Pa nismo za džabe organizovale one žurke posle kojih bi noćile jedne kod drugih. Mislim da je sve to normalno, eksperimentisanje sa istim polom. Ti radoznala, a tu ti je drugarica koja noći kod tebe, i tako sve krene....

Iz knjige Ikona Madonna sopstvenim rečima

Alexandar Lambros

Esohteria, Beograd

Čik, čik, čik pogodi tko nosi jaknu s likom Madonne? Kraljica folk glazbe Lepa Brena je na nedavno održanom koncertu odjenula sako čiju je leđnu stranu krasila Madonnina slika sa snimanja spota 'Justify My Love' 1990.

Poznato je da je Lepa Brena velika Madonnina obožavateljica, čak je posjetila njen koncert u Austriji 2008. za vrijeme turneje 'Sticky & Sweet'. Tvrdila je kako ju je osobno pozvao Madonnin menadžer. "Oduvek sam bila Madonnin fan i naravno da neću propustiti njen koncert, koji svakako vredi pogledati. Tom prilikom, međutim, neću ići u Crnu Goru, već ću koncert pogledati dan ranije u Beču, gde me je lično pozvao njen menadžer" - izjavila je Brena.

lepabrenamad-1.jpg

Kylie Minogue potvrdila status pop princeze

Australska pjevačica Kylie Minogue je u razgovoru sa New Magazine izjavila kako joj odgovara status pop princeze pored Madonne kraljice popa.

- Madonna je kraljica popa, gdje sebe vidiš u ovo vrijeme?
Kylie: Ne smeta mi biti princeza. Uopće mi ne smeta.

Helen obožava hrabru Madonnu

64-godišnja glumica Helen Mirren je nedavno pozirala gola u svrhu promocije filma 'Love Ranch', te izjavila kako se divi ženskim slavnim osobama koje nemaju srama pozirati nagi. "Obožavam hrabre žene, kao što su Madonna i Scarlett Johansson, sexy i predivne!"

Jerry Seinfeld o Gagi/Madonni

Slavni komičar, glumac, producent Jerry Seinfeld je u intervjuu za New York Post uputio teške riječi američkoj pjevačici Lady Gagi nazvavši je kretenušom i da je mrzi. Misli da Lady Gaga očajnički pokušava provokacijama i kontroverzama preuzeti Madonnino mjesto.

"Očajnički pokušava preoteti prijestolje od Madonne, ali ona nije Madonna. Nisam veliki obožavatelj materijalističke djevojke, ali ni najdraža pjevačica Perez Hiltona ne može nositi Madonnin korzet."

Gotovo je, gotovo!
Madonna je za poslednje dve godine mnogo ostarila.
Toliko se pricalo o odlasku iz Warnera i mega projektima u Live nation vrednih 120 miliona dolara, i nigde nista od toga. Planirane su jos najmanje tri turneje i tri albuma, ali nista od toga. A i s obzirom da sve vise prelazi u komercijalu, ne znam kakva bi bila ta tri albuma, najezio sam se kad sam cuo da je Guetta trebao da joj radi, srecom to je bio trac.
Voleo bih da gresim, ali sta smo dobili od Madonne - dobili smo. Ne sumnjam da ce joj to zadrzati najvece ime u svetu muzike. Gornja fotografija je bila pre 4-5 godina, ona nema ni u snu vise takvo lice.
article-0-0A2C5C54000005DC-554_226x626.jpg

Poslednja izmena:
Pa naravno da je ostarila - svi stare to je normalan tok zivota. I na kraju ce i da umre. Kao i svako od nas. Ne vidim sta je tu za padanje u nesvest. A i cisto sumnjam da smo culi poslednje od nje.

Express yourself, don't repress
yourself

And I'm not sorry (I'm not sorry)
It's human nature (it's human nature)
And I'm not sorry (I'm not sorry)
I'm not your bitch don't hang your shit
on me (it's human nature)

You wouldn't let me say the words I longed to say
You didn't want to see life through my eyes
(Express yourself, don't repress yourself)
You tried to shove me back
inside your narrow room
And silence me with bitterness and lies

Did I say something wrong?
Oops, I didn't know I couldn't talk about sex
(I musta been crazy)
Did I stay too long?
Oops, I didn't know I couldn't speak my mind
(What was I thinking)

You punished me for telling you my fantasies
I'm breakin' all the rules I didn't make
You took my words and made a trap for silly fools
You held me down and tried to make me break

Did I say something true?
Oops, I didn't know I couldn't talk about sex
(I musta been crazy)
Did I have a point of view?
Oops, I didn't know I couldn't talk about you
(What was I thinking)

yourself [repeat twice]
yourself [repeat twice]

(I'm not apologizing)
(Would it sound better if I were a man?)
(You're the one with the problem)
(Why don't you just deal with it)

(Would you like me better if I was?)
(We all feel the same way)
(I have no regrets)
(Just look in the mirror)

(I don't have to justify anything)
(I'm just like you)
(Why should I be?)
(Deal with it)

Back