Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
20080421131309990001

Film je dobio Zlatnog globusa, kao i Madona za najbolju glumicu i najbolju pesmu ("You Must Love Me"). Ista pesma osvojila je i Oskara (a film još šest nominacija za Oskara).

Kada je "Evita" snimljena Madona je iza sebe već imala nekih 13 godina svetske karijere ali je, kao pevačica, od strane kritike još uvek bila osporavana. "Kao pevačica ja možda i nisam tehnički posebno jaka. Uopšte nije presudno biti tehnički dobar pevač; dobro je ako jeste, ali to je samo početak. Mnogi veliki pevači nisu tehnički savršeni. Ono što je važno jeste biti strastven, biti iskren prema sebi i osećati to što pevaš" - odgovarala je na te kritike. Za vreme snimanja "Evite", međutim, uzimala je časove pevanja kod čuvene profesorke Džoan Leder i, napredak je bio više nego očigledan. "Snimajući "Evitu" otkrila sam opseg i dubinu glasa za koje nisam imala pojma da ih posedujem. Pre toga ni deo svojih glasovnih mogućnosti nisam znala da iskoristim. Uzgred budi rečeno, bilo je to dobro otkriće" - izjavila je po završetku snimanja.

Kada smo vec kod Meril Strip i Madonne, isto tako mislim da u filmu "Music of My Heart" uloga nastavnice violine vise lezi Stripovoj. Tu ulogu je prvo dobila Madonna ali je odustala pred sam pocetak snimanja.

Tacno tako. Mislim da su izbori oko glavnih zenskih uloga u tim filmovima bili ispravni, a to su i Meril i Madonna potvrdile, jer je recimo Meril rekla kako joj nije zao sto nije igrala u Eviti posto joj se mnogo dopala Madonna koja je i po nekim karakternim crtama slicna Eviti Peron.

Back