Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tallinn_040809_martin4news.jpg

MADONNA 25/50 je romansirana biografija Kraljice popa, koja je svojevrsni presek njenog dosadašnjeg života, kao i nesvakidašnje, 25 godina duge karijere.

Knjiga MADONNA 25/50 je mala Biblija za fanove, ali i za sve one koji žele da saznaju nešto više, o ženi koja je ostavila dubok trag u istoriji savremene pop kulture.

MADONNA 25/50 - USKORO U PRODAJI!

Informacije i narucivanje: knjigamadonna@gmail.com

Posetite i oficijelnu Facebook stranicu:
MADONNA 25/50

„Danas nam je divan dan… Madoni je rođendan”! Da li će joj ovu ili neku drugu pesmicu pevati njena deca ili bivše i nove ljubavi, da li će duvati 51 svećicu na rođendanskoj torti ne znamo, ali jedno je sigurno – Madona ima razloga da u svojoj 51. godini bude zadovoljna.

Ali, nije tako bilo kada je kao problematično devojče (u petoj godini ostala bez majke) iz Detroita 1977. godine sa 35 dolara u džepu prvi put selo u avion i stiglo u Njujork da bi ostvarilo svoje snove. „Bila je to najhrabrija stvar koju sam ikada uradila”, rekla je davno. Ostvarenje „američkog sna” ili ne, tek Madona, ili Kraljica popa, od 1983. godine, kada je objavila prvi album do danas, slovi za jednu od najuticajnijih, najmoćnijih i najkontroverznijih osoba u istoriji muzike.

U „Ginisovoj” knjizi rekorda stoji da je prva dama pop muzike najuspešniji ženski izvođač svih vremena. Madona Luiza Veronika Čikone prodala je više od dvesta miliona albuma i jedna je od najbogatijih žena u šou biznisu.

Od kada je počela karijeru, Madona ne prestaje da pravi haos oko sebe. A šta drugo očekivati od žene perfekcioniste, koja je uz sve to još i lavica (u horoskopu). Da li zbog imidža, izjava, ponašanja, pesama, video spotova, ljubavnih veza, dece, tek oko moćne pop zvezde se uvek dizala prašina. I danas je tako.

– Ja sam ambiciozna i tačno znam šta hoću. Ako me to čini kučkom, okej. Držim do slobode izražavanja, do toga da svaki čovek treba da radi ono u šta veruje i da prati svoje snove. Imam isti cilj još od detinjstva – da vladam svetom!

I zaista, šta god da je želela u životu – dobila je. Imala je najpoželjnije muškarce, uspela je da se ostvari kao majka, rodivši dvoje dece (Lurd i Roka) i usvoji dva deteta iz Malavija, uprkos protivljenju tamošnjih vlasti, oprobala se na filmu i postala cenjeni autor dečijih knjiga, a o muzičkoj karijeri da i ne govorimo. Iako je odrasla u strogoj katoličkoj porodici, često se tokom karijere zamerala Katoličkoj crkvi koja je nebrojeno puta reagovala na njene „skandale”. Polovinom devedesetih, međutim, posvetila se kabali, mističnom judejskom učenju. Zahvaljujući kabali, istakla je nedavno, „složile su joj se sve kockice u životu”.

Pre nekoliko dana napravila je pravu pometnju u Pragu, veću nego njen predsednik Barak Obama ovog proleća. Takav saobraćajni kolaps u češkoj prestonici zbog Madoninog koncerta ne pamti se. Verovatno joj nije milo što će je vlasti Praga kazniti zbog prekoračenja dozvoljenih decibela na koncertu. Ali, šta je 20.000 evra za nju.

Nezaustavljivu Madonu, koja slavi 30 godina karijere kakvu mnogi muzičari mogu samo da sanjaju, konačno ćemo imati prilike da vidimo i čujemo u Srbiji – na Ušću za osam dana.

POLITIKA

Verujem da je extra..nisam mogo da idem..a mozda i bolje posto bih se postideo nasih ultramegagiga zvezda zdravka i cece koji imase duplo vise od madonne..sta ce jadna..toliki trud uzalud..ovima ne treba ni reklama..mozda da je prevela neku pesmu na srpski da je bolje shvatimo

Ni sam ne znam šta, ali nešto mi je na tom koncertu falilo. Da li to što baš i nisam neki ultra-fan, da li to što mi je nedostojalo malo više komunikacije sa publikom, da li to što je koncert dobrim delom izgledao kao da stojeći gledaš televizor (onu njenu pesmu sa Justinom Timberlakom mogao sam da odvrnem i MTV, isti je ugođaj)...
Rečju, koncertu je falilo malo duše, ma šta to bilo. Sve je nekako izgledalo previše industrijski.
Ako ja i nisam neko merilo, na momente sam posmatrao ljude oko sebe. Ni oni nisu bile nešto previše egzaltirani, osim kad su bili najpoznatije pesme. Sa druge strane, drugarica mi je posle koncerta rekla da je zadovoljna. Kažem, otkud znam...

Back