Macro fotke

natasha`:
kontam ja to..i znacu za ubuduce..
ali sad...ovog puta...ja nikako nisam mogla da udovoljim sve..sve to sto ti trazis....i besmisleno je....blaaah

Ja to ne trazim,to je tvoje vidjenje i pravo,samo pokusavan prijateljski da te usmerim da radis bolje slike,da ti svaka sledeca slika bude bolja od prethodne.

Stavis malo meda na cistu belu hartiju i cekas ...

Znas,kvantitet ne radja uvek kvalitet,posebno ako se radi sablonski i bez plana.

anaboj:
Ja to ne trazim,to je tvoje vidjenje i pravo,samo pokusavan prijateljski da te usmerim da radis bolje slike,da ti svaka sledeca slika bude bolja od prethodne.

Stavis malo meda na cistu belu hartiju i cekas ...

Znas,kvantitet ne radja uvek kvalitet,posebno ako se radi sablonski i bez plana.
znam...znam da nisi nista lose mislio...ali..to me je u trenutku tako iznerviralo..mislim...u trenutku..ona u zivotu..ja joj nista nisam mogla..kako ista mogu zahtevati..priroda je tako divlja :P
pokusala sam kasnije..jedna je bila mrtva...
a ovo drugo..to joj je prirodno okruzenje...sace...vosak..valjda je dobro...
ima ih jos..ali sada nemam vremena..sutra cu pogledati jos malo... mozda mi je ova previse osvetljena..ma sta ga znam..sutra....
IMG_0179g-1.jpg

IMG_0181g-1.jpg

OK,slazem se,mada postoji jos jedan korak,koji se cesto zaboravlja,slika na razlicitim monitorima ume prilicno da se razlikuje od stvarne slike,neophodno je izvrsiti kalibraciju monitora (malo googla,svasta moze da se nadje na tu temu)

Pcela je dosta ostra, dobro je i svetlo. Mnogo je lakse uslikati puza na biljci nego pcelu koja stalno menja poziciju. Za to treba malo strpljenja, i jos pri tom uskladiti svetlo i boje.
Bilo bi jos bolje da je Fibi3 kropovala fotografiju sa pcelicom pa da bude malo bliza nasim ocima. Cvet, latice sve je ostro.

lepa slika...(:
meni je bolja ovako cela..nego samo to krupovano zbog okoline ;)

gigo..isto sam i ja radila sa mojom pchelom..pazila na pokrete...a onda i na svetlo...ali nisam mogla da promenim pozadinu...noviiine...sledeci put je hvatam u prirodi...ne na novinama (:

Natasha, mislim da sam ti pisao o tome gde ces ih najlakse naci. Parkovi,livade svagde gde ima cveca. Stanes i posmatras i videces ih nekoliko. Cim slete na cvet ti navali. Obicno se zadrze dovoljno dugo za fotkanje. Sa bumbarima imam najveci problem, pa sa leptirima i na kraju vilin-konjicima. Cini mi se da dok jurim leptire i vilin-konjice oni se u medjuvremenu smore i pristanu da mi poziraju ali bumbar nikako.

Dobro Fibi3, onda je to to. Velika fotka, ima dobar kvalitet i posle kropovanja.
Samo napred, lepo ti ide.
Pozdravljam vas i zelim tebi i Natashi jos puno lepih fotografija.

Back