Macro fotke

Miner bee
800-33-1.jpg

• Podržavam
Reactions: Em.
@sceliano, super si uhvatio pčelicu u letu :)
@Emocija, ta tvoja pčelica živi u zemlji, a onaj portret što sam skoro postavio je ista ta vrsta. Uskoro ću postaviti seriju fotki sa tim pčelama dok grade svoje domove na zemlji :)

@sceliano, super si uhvatio pčelicu u letu :)
@Emocija, ta tvoja pčelica živi u zemlji, a onaj portret što sam skoro postavio je ista ta vrsta. Uskoro ću postaviti seriju fotki sa tim pčelama dok grade svoje domove na zemlji :)

Još ću,vežbajući macro,naučiti nešto i o insektima :D

Ovde je oblačno već 2 dana,ništa od fotografisanja,ali sam našla jednu prošlogodišnju fotku.

img2106msolata.jpg

@DeVil79

'fala ti DzaVole :) ipak ste svi vi za mene ovde dvadeseti i peta kategorija... skup je to sport za mene :D Ove slike su..... hhhhhh!!! Meni su jako velika gotiva zbog ostrine i broja detalja koje realno ne mozemo videti golim okom.... otvara se potpuno novi svet iz totalno cudne perspektive za nas naspram insekata i sl. sitnih zivuljki... dok su recimo ove koje ja mogu da uhvatim vise, eto, simpaticne... samo me jedno interesuje. S obzirom na ozbiljnost opreme koju morate da posedujete za ovaj kvalitet fotografije da li postoji trziste na kome mozete da realno unovcite ove slike ili je to cist entuzijazam kad se sve sabere? Generalno neki kvazi fotograf moze studio da opremi od vaseg jednog objektiva srazmerno tome i njegovoj zaradi koliko realno moze da kosta jedan vas otisak? Dakle NE vredi nego kosta... jer siguran sam da ne kosta koliko vredi s obzirom na nivo komercijalnosti i ulaganje koje vas prati, sto novcano, sto edukativno :)

@DeVil79
S obzirom na ozbiljnost opreme koju morate da posedujete za ovaj kvalitet fotografije da li postoji trziste na kome mozete da realno unovcite ove slike ili je to cist entuzijazam kad se sve sabere? Generalno neki kvazi fotograf moze studio da opremi od vaseg jednog objektiva srazmerno tome i njegovoj zaradi koliko realno moze da kosta jedan vas otisak? Dakle NE vredi nego kosta... jer siguran sam da ne kosta koliko vredi s obzirom na nivo komercijalnosti i ulaganje koje vas prati, sto novcano, sto edukativno :)
-Kao što si primetio skup je ovo sport ;)
Nisam pokušavao da prodajem fotke, mene makro fotografija ispunjava i sve što radim je iz čiste ljubavi. To mi je i izgovor da se malo fizički aktiviram i izađem u prirodu, tako ja punim baterije. A ako tokom jednog izlaska u prirodu "ubodem" makar jednu fotku po mom ukusu sreći nema kraja i to mogu da opišem samo osećajem kada ribolovac (pošto obožavam i pecanje) uhvati kapitalca :)
Što se tiče tržišta za makrofotografiju - slaba vajda. Najneatraktivnija za prodaju je makrofotografija insekata (mada po svetu ima mnogo fanova koji su zaluđeni istima) mada se po neka proda po stock sajtovima. Jedno vreme sam razmišljao da fotke kojima nisam zadovoljan (a koje su ustvari jako dobre, ali ne meni) postavljam na te sajtove jer ništa ne košta ako tamo vise (svakako bi ih obrisao), ali me mešto mrzi da se makljam sa time, možda jednog dana.
Što se tiče cene jednog štampanog postera manjeg formata zadovoljan sam sa 10€. Naravno, da ne sme dalje da se umnožava jer od daljeg tiraža zavisi i cena. Nije isto jedna za na zid i jedna na kalendaru u par hiljada komada.
Pomenuo sam da nisam jurio da prodajem moje radove, ali sam par puta naleteo na neke konkurse i jedna fotka (ona gadna muva sa balonom http://www.flickr.com/photos/devil_macro/5690337834/in/photostream ) mi je donela što u robi što u novcu nekih 180€.

@Moghrion, fino je ispala gusenica

Evo "foto ribolovzzi" :)) izasao sam i ja danas s namerom bas da uhvatim neki Pimp (makro) :)) doduse cisto tehnicki da vidim koliko mogu da silujem aparat po tom pitanju pa sam slikao cvet i manje vise ovo je proizvod....

002ix.jpg

scaled.php

... Sad, jeli, s belih rada prelazimo na neke sitnije gmizavce, sisare i insekte i .... jurimo koMp0zizziju :D .... prema svojim mogucnostima :) ;)

Back