Macro fotke

nemanja_m:
Moze li neko da mi detaljnije objasni onaj nacin kada se prikaci novi objektiv na naki kompaktan aparat i na taj nacin slika macro? Shta mi treba? Imam pentax optio 30

Tesko da moze fizicki da se prikaci na kompaktni aparat, ali moze da se slika iz ruke. Objasnjenje kao i probne fotografije imas na strani 2 ove teme.

Deky75:
Tesko da moze fizicki da se prikaci na kompaktni aparat, ali moze da se slika iz ruke. Objasnjenje kao i probne fotografije imas na strani 2 ove teme.

Pa da... Znao sam da sam to vec negde video :) A koje treba da budu specifikacije objektiva (otprilike) i ako ti nije problem daj neki link ka objasnjenjima sta te brojke u stvari znace...
Thanks..

Evo jedne usputne slicice:

nemanja_m:
Pa da... Znao sam da sam to vec negde video :) A koje treba da budu specifikacije objektiva (otprilike) i ako ti nije problem daj neki link ka objasnjenjima sta te brojke u stvari znace...
Thanks..

Nisam ja neki profesionalac da ti dam dobro objasnjenje ali potrudicu se. Brojke predstavljaju svetlosnu propustljivost i ziznu daljinu. Za to zasta nameravas da koristis mislim da to nije toliko bitno jer sam ja isprobao dosta objektiva i nisam primetio neku razliku, jedino sirokougaoni objektiv tzv. "riblje oko" nije mogao ta posluzi za tu svrhu.

cvet5la.md.jpg

s3700210uf4.md.jpg

s3700155da6.md.jpg

s3700285qe3.md.jpg

0604ez9.md.jpg

0618vz3.md.jpg

03923is.md.jpg

02019aw.md.jpg

kapi21tg.md.jpg

03907eg.md.jpg

cvet25dh.md.jpg

03875je.md.jpg