macOS

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne brinem za koronu, zato je i nemam, ma kolko se druzhio sa koronisanima :P
Да не спамујемо. Ја то не због мене него због НВМе у Меку. Кажу ови што имају АМД и обичне ХД да хоће тај да тешко оболи. Зналци, сваки од њих када види само АјМеков магнетни напонски џек, зине као коњ кад чека коцку шећера.

izasao zvanicno mont, znaci rc2 beta koja solidno radi...ima bagova vec je 12.1 beta na stolu koja podrzava nove radeon karte,. klasicna apple glupost da nisu tu podrsku stavili i u zvanicnu betu 12.01. nvidia odlazi u zaborav, ali ko zeli moze da skine patch sa githuba od chrisa1111 koji vraca sve drajvere kepler karti u sistem...dokle ce da to funkcionise pojma nemam, mozda apple ponovo napravi neki biser mada sumnjam da ce u montu blokirati nvidiu apsolutno, jer ima starih masina koje ljudi koriste sa patchevima za big sur i mont...

Molim vas, jedan rec, probajte ako neko od vas ima stariji MacOS X 10.6 32bit, ove programe pa da mi javite da li rade, molim vas jako mi je bitno: solvespace 2.1, messenger 4 mac, jalada Commander Stalin for mac, Mac anti malware free sa softpedie.

Molim vas, jedan rec, probajte ako neko od vas ima stariji MacOS X 10.6 32bit, ove programe pa da mi javite da li rade, molim vas jako mi je bitno: solvespace 2.1, messenger 4 mac, jalada Commander Stalin for mac, Mac anti malware free sa softpedie.
najbolji os ikada...snow leopard.

sta imas da probas, idi na sajt svakog developera i pise ti sa kojim mekovim os-om radi...ima i sajt gde je info oko 1000 najpoznatijih aplikacija sa kojim minimalnim os-om radi..al da me ubijes ne znam sad koji je.

Niko izgleda ne zna sta je system storage koji kod mene jede 80GB, na SSD od 250.
Screenshot 2021-12-05 at 19.24.29.png

Gospodo, ako neko ima neku krsinu od PPC Mac masine i ta masina mu ne igra neku ulogu, a razume se onako po bolje u kompjutere i spreman je da zrtvuje takvu masinu, imam dva eksperimentalna operativna sistema za takvu vrstu masine, jedan je Android 2.3 portovan za PPC a drugi je jos ludji, ReactOS portovan za PPC.ReactOS dodje kao stari Windows NT sistem (pre Win2000) po svojim mogucnostima, ali imati Windows na PPC meni deluje so cool.

Gospodo, ako neko ima neku krsinu od PPC Mac masine i ta masina mu ne igra neku ulogu, a razume se onako po bolje u kompjutere i spreman je da zrtvuje takvu masinu, imam dva eksperimentalna operativna sistema za takvu vrstu masine, jedan je Android 2.3 portovan za PPC a drugi je jos ludji, ReactOS portovan za PPC.ReactOS dodje kao stari Windows NT sistem (pre Win2000) po svojim mogucnostima, ali imati Windows na PPC meni deluje so cool.
Nemas na ebay da nadjes?

laptope vise nikad
nisam ja za njih
mini sam imao i ne svidja mi se jer volim da cackam a nema nista sta moze osim memorije...sada cak ni to :lol:
mek pro skup kao djavo ne bi dao ni da imam toliko, znaci ostaje samo nova 27ica...a i to zaebano ako se nesto desi, kad sam video kako vakumom skidaju ekran umal' nisam infarkt dobio od tuge :lol:

mislim da je 2010 .... nisam siguran - tu negde
moj ti savet skini sierru ona je laganica sistem koji radi solidno bez velikih zahteva, napravi boot usb pa probaj..mozda uspes.

sierra ide na:

• MacBook (Late 2009 or newer)
  • MacBook Pro (Mid 2010 or newer)
  • MacBook Air (Late 2010 or newer)
  • Mac mini (Mid 2010 or newer)
  • iMac (Late 2009 or newer)
  • Mac Pro (Mid 2010 or newer)

moj ti savet skini sierru ona je laganica sistem koji radi solidno bez velikih zahteva, napravi boot usb pa probaj..mozda uspes.

sierra ide na:

• MacBook (Late 2009 or newer)
  • MacBook Pro (Mid 2010 or newer)
  • MacBook Air (Late 2010 or newer)
  • Mac mini (Mid 2010 or newer)
  • iMac (Late 2009 or newer)
  • Mac Pro (Mid 2010 or newer)
Da mislim da je mogao da tera Sieru, ali ja ne bih OSX, mislim da bootujem linux na mbp.

Da li sam u pravu ako tvrdim da je Siera uvela takoreci obaveznu instalaciju sa apple app store?

naravno to znas kada butujes option key drzis dok ti ne pokaze usb flash....
ce da probam. mislim da cak imam neki bootable sdcard.

Back