Mi smo imali problem sa nosićem. Pola sata pre klope mu sipam fiziološki, ostavim par minuta pa onda izvučem pumpicom i opet malo fiziološkog. Drži mu glavicu niže da može da se slije. Ja sam se užasno frustrirala zbog toga, ali posle desetak dana je prošlo samo od sebe. Fiziološki ti je bolji od bilo kakvih kapi jer možeš da ga stavljaš i sto puta dnevno. Ja sam Vanji stavljala Adrianol kapi, ali samo 2-3 puta dnevno i nije bilo neke razlike.
A što se skakanja tiče, ako znaš da nema neki problem, gladan, mokar i sl. ne skači. U početku je jako teško i srce ti se kida kad plače ali brzo će biti bolje. Uveče pogotovo. Ja Vanju okupam, nahranim i stavim u krevet i on zaspi. A naravno da nije bilo tako, njemu je naravno lepše da spava na rukama ili da ga ljuljaš. Probaj da kad počne da plače, sedneš pored kreveca i maziš ga ali ga ne uzimaj u ruke. Navikne se posle nekog vremena.Vanja čak i noću kad se probudi ne plače, pogleda vidi da mi spavamo pa nastavi i on. Bitno je da on zna da ćeš biti tu kada mu stvarno budeš trebala. Zvuči nemoguće ali ja uspela. A koliko Stefan ima, čini mi se da smo mi vršnjaci?