Mačkica i Stefan pitaju...

Potiljak je vezan za genetiku i neko od antropologa bi mogao sve lepo i tacno da vam objasni - to nema veze s tim kako beba spava vec sa GENIMA!!! Znaci da li je nordijski, dinarski itd. tip! Od toga zvisi oblik potiljka, tj. lobanje - znaci - nasledje!

mackica ns:
I moj muž željno iščekuje da Stefan malo poraste pa da mogu zajdno da gledaju fudbal Od juče je sto puta ponovio - što nisam ranije pravio decu:lol:
Mislim da će večeras posaditi Stefana ispred TV-a... da se dete uči:razz:

A meni izgledao veći tvoj sinak, bar pet godinica.

mi smo sinoć pobedili8-)
sad mi žao što nisam imala aparat da slikam sina u Ronaldinjovom dresu.

Dugo me nije bilo?!
Pozdrav i par saveta od mene :)
Stomak ce se vratiti na normalu koliko se sirio toliko otprilike treba i karlici da se vrati u normalu.Steznik nosi samo kad ides negde inace radi vezbe.I grudi u brshalter obavezno!
Ako ne nosis brus dajes prostora mleku da nadolazi.Sto se tice muza!? :shock:
Izlazi iz spavacice :mad:
Moras da vodis racuna jer posle prvog odusevljenja pocece da trazi onu staru Mackicu.
Drugo moras da budes lepa i tvom Stefanu a i sebi.Koliko paznje posvecujes sinu gledaj da isto toliko posvetis njemu jer oni bukvalno podetinje u tom periodu.Emocije su ti sasvim normalne i ja nikad nisam imala depresiju dok nisam dosla u ove god.I najlepsi period mog zivota je bio trudnoca,dojenje i radost dok sam gajila moje devojke koje mi i sad pruzaju radost i zadovoljstva.Sad ih ganjam da podju tvojim stopama.
Sve savete prihvati ili odbaci u zavisnosti od toga kako Stefan reaguje na njih.
Slusj njega i nikad neces pogresiti
d060.gif

nisam pratila celu prichu pa ne znam koliko Stefan ima...
postoji neki sirup mislim da se zove Nurse Harvey, provericu
ali on se daje samo uz dozvolu lekara i to kada beba napuni 1 mesec pa od sledeceg dana
ako su grchevi jaki za skoro mesec dana na bebu prestane da deluje taj sirup pa onda slede kapi koje reshavaju sve probleme...
naziv kapi javljam chim ih nadjem

...to be continued

Mackice uzivajte u setnji sto vise to bolje i za tebe i za Stefena.
Divlja smizlica ti je preslatka.Kad poraste bice opasnica.
Ma naj lepse je biti MAMA.
Uzivajte u tome i u svojoj deci ali nemojte ostati na jednom dtetu.
Mnogo je lepo kad s ponosom kazete MOJA DECA.
h058.gif

Nadam se da neću da se ureknem, ali danas je prvi dan da mi liči na normalan život:smile: Svi su rekli doći će, ali meni kako se učini da krene lepo, tako u već sledećem delu dana nešto:? Ili jaaaako plače, ili nosić.

Imamo problema sa nosićem:-( I svi kažu da nije strašno, ali meni jeste. Kao da je pun šlajma i tako krklja... Ja premrem od straha. A nije iz pluća, slušali ga doktori.
Prskam mu u nosić Marisol sa morskom soli i onda izvlačim usnim aspiratorom. Njemu jedan kraj u nosić, a ja sa druge strane vučem ustima. I najsrećnija sam kad nešto izađe. Uglavnom je nosić čist, a to valjda sve u grlu bude... Jel' ima neko iskustva? Pile moje, kako mi je strašno kad čujem da ne može normalno da diše. Onda kad je tako, ni ne jede lepo:cry: Ali nije stalno, sva sreća; nekad i lepo diše i onda je sve diiivnooo:smile: 8-)

U svakom slučaju, idemo u šetnje; ja se dobro osećam, nisam više malaksala i premorena... A i njegov plač sam prihvatila kao nešto normalno, nije mi više baš toliko strašno.

Nemoj samo da skaces svaki put kad zaplace. Sad mogu drugom da pricam, ali mi smo tako naseg Stefija razmazili. Ja sam bukvalno na svaki sum skakala i nisam slusala one koji su mi pricali da se opustim. Tek sa drugim detetom sam pocela normalno da se ponasam.

Normalan zivot u smislu onoga pre deteta neces imati. Ali kad steknes iskustvo pa ne budes skakala na svaki sum, pa kad ga budes okupala, nahranila i povila rutinski za petnaest minuta, onda ce ti sve biti normalno kao kad peres zube. Meni su poceli posle treceg meseca da se javljaju cak i periodi dosade, pa poceh da spremam ispite iako sam mislila da ce to u prvoj godini biti nemoguce jer nisam imala nikog da mi pomogne oko bebe. Sto se tice nosica ne mogu da ti pomognem konkretnim savetom jer nisam imala slicna iskustva, ali mogu da ti kazem da verovatno bezrazlozno previse strahujes. Ako je doktor rekao da je ok onda nemas razloga za brigu. Imas da kupis pumpice za nos za bebe u apoteci, to ce ti trebati i kasnije jer dete do dve godine ne zna da izduva nos samo.

Ja sam imala pumpicu za nos ali to nije pomagalo. A sto se izduvavanja nosica tice sve je individualno. Moj stariji sin je sa 3 godine naucio da izduvava nosic a mladji sa 15 meseci.
Ja sam problem resavala na sledeci nacin. Fizioloski rastvor u nosic (marisol je skupa varijanta fizioloskog rastvora) i stapicem za usi ocistim nosic.

Mi smo imali problem sa nosićem. Pola sata pre klope mu sipam fiziološki, ostavim par minuta pa onda izvučem pumpicom i opet malo fiziološkog. Drži mu glavicu niže da može da se slije. Ja sam se užasno frustrirala zbog toga, ali posle desetak dana je prošlo samo od sebe. Fiziološki ti je bolji od bilo kakvih kapi jer možeš da ga stavljaš i sto puta dnevno. Ja sam Vanji stavljala Adrianol kapi, ali samo 2-3 puta dnevno i nije bilo neke razlike.
A što se skakanja tiče, ako znaš da nema neki problem, gladan, mokar i sl. ne skači. U početku je jako teško i srce ti se kida kad plače ali brzo će biti bolje. Uveče pogotovo. Ja Vanju okupam, nahranim i stavim u krevet i on zaspi. A naravno da nije bilo tako, njemu je naravno lepše da spava na rukama ili da ga ljuljaš. Probaj da kad počne da plače, sedneš pored kreveca i maziš ga ali ga ne uzimaj u ruke. Navikne se posle nekog vremena.Vanja čak i noću kad se probudi ne plače, pogleda vidi da mi spavamo pa nastavi i on. Bitno je da on zna da ćeš biti tu kada mu stvarno budeš trebala. Zvuči nemoguće ali ja uspela. A koliko Stefan ima, čini mi se da smo mi vršnjaci?

Јао, Мачкице, да знаш које муке мучимо са најмлађим што се тиче носа! И дан-данас се "рвемо" са тим секретом који скоро и да не престаје, ма шта му доктори све давали. И како беба је кркљао, са 2 месеца добио први антибиотик. Значи, физиолошки, може и Марисол са пантенолом неограничено, пумпица и све то пре дојења. Звучи грозно, али често је мој супруг устима исисавао садржај из носа и тада би било супер, као да нема ништа. Мислим, човек буде на све спреман само да помогне свом детету. Проћи ће то, битно је да су га послушали. Не брини.
Поздрављам те!

Draga Mackice&Stefane,
Nurse Harvey/kod nas poznatija kao engleska vodica/samo to sam davala, i naravno masaža,vežbice za grčeve (savijaš mu noge ka stomaku, i masiraš jastičiće na tabanima ispod prstiju),ili staviš dete da leži na stomaku na tebi, -to je što se tiče grčeva.
A za nos -fiziološki, malo sačekaš da deluje,pa tek onda izvlačiš, ali najčešće nema šta da se izvuče,a deluje kao da ga ima u nosu.Proćiće i to, ne brini.

E baš ste me ubole:lol: I on je meni više na rukama nego u krevetiću... Evo sad, zaspao mi na rukama dok sam ja ovo iščitavala, kako sam ga spustila tako se probudio i kenjka:-( I šta kažete, da ga ne uzimam ako mu ništa ne fali?
Ja sebe dovodim u situaciju da ne mogu u wc da odem normalno, kao ako zaplače - šta ću onda:shock: Jesam kreten, 'a? Ne mogu da se obučem, da jedem; sve to traje satima kod mene, samo ako on čvrsto spava obavljam svoje osnovne fiziološke potrebe:lol:
I taman kad se ja zainatim i neću da ga podižem, stojim pored krevetića i ljuljuškam ga i pričam mu, kad ZNAM da mu ništa ne fali jer je do pre minut spokojno spavao u mom krilu; dođe muž ili svekrva i podignu ga oni:? Ili ga dižu dok on (retko kad:lol: ) mirno leži ali ne spava; da se maze... Onda se baš iznerviram, jer samo ja noću ustajem kad je njemu dosadno u krevetu...

Uh, a što se tiče nosića tačno ću nervni slom doživeti:mad: Kako ga pogledam, tako prskam marisol, imaće traume dete, neće niko smeti nos da mu pipne ceo život:lol: Ali nije zezanje, ne mogu ništa da mu izvučem tim aspiratorom, jako retko i to kad se vidi da ima nešto u nozdrvi. Inače je sve to mnogo 'dublje'... Tako da pogotovo štapić za uši ne dolazi u obzir, mislim nemam šta sa njim da uradim. Marisol je fiziološki rastvor sa morskom soli:wink: a imam i običan fiziološki... Rekla mi jedna doktorica da je to jedino rešenje da mu se 'razvodni' taj sekret pa da ga proguta d aode u stomak, pa ili iskaki ili kad bljucka mleko izbaci. Ili tako, ili inhalacija. Ali, malo sam se smirila u poslednje vreme kad sam skontala da se ipak neće ugušiti od toga:?

Uh, ne znam da li je ovome mesto ovde, ali kad sam već tu:? Moja svekrva mi je jako mnogo pomogla, baš, baš jako ovih mesec dana; ali koliko joj to daje za pravo da se mnogo meša??? Ne bih da ispadnem nezahvalna, ali bih tako volela da tu zahvalnost mogu drugačije da pokažem... On recimo zaplače, a ona dotrči - zašto plače:shock: Kao da ga ja mučim ili tako nešto, onda mi ga redovno uzima iz ruku kad plače, kao ona će ga bolje smiriti od mene... I smiri se, naravno da se smiri i kod mene bi; a ona mi sva ponosna pokazuje kako se on smirio kad ga ONA drži, a ja kao ne znam:roll: ...
Onda gledam moju jetrvu sa njenim sinom (7 godina) koja je skroooz kul kad svekrva kaže kako kod nje najviše voli da jede, kako samo ona zna lepo da ga upaše i obuče, pa čak i kako on više voli da bude kod nje, nego kod kuće; da ne spominjem koliko je ona bolja baba od druge babe. I pitam se da li sam ja nenormalna što mi sve to smeta; a moja jetrva pametna što joj na jedno uđe a na drugo izađe:-?
Baš sam sluđena, s jedne strane joj stvarno mnogo dugujem, a sa druge me nervira to ponašanje:? I onda kad pomislim da ona to ne radi iz neke loše namere još me grize savest što sam takva; ali šta da radim kad me nervira:roll:

Back