Mačkica i Stefan pitaju...

E zaboravih jedan bapski savet. Ne bi trebalo da jedes pasulj, kupus, jezgrasto voce i jake zacine, kazu da to utice na grceve. Ja nisam verovala kad su mi to pricale "babe" ali sam to kasnije procitala i u ovoj knjizi sto je napisala americka doktorka. Jedna moja prijateljica je provalila da kad god jede banane beba posle ima gasove. Pokusaj i ti da nadjes neku vezu izmedju onoga sto jedes i grceva mozda ima nesto sto bas njemu smeta.

Baš pazim na ishranu, nema šanse da je nešto od toga što pojedem uzrok.
Joj, ljudi spava lepo već posle drugog podoja, prosto ne znam šta ću od sreće:-D :-D :-D Nadam se samo da neće noćas sve to da nadoknadi:?

Još pitanja:razz:
jel' smem već da nosim onaj pojas-steznik za stomak, ili treba da sačekam da prestane krvarenje?

Taj Nurse sirup stoji na stolu i čeka da napunimomak mesec dana.

E ja sam ludela od mog sestomesecnog stomaka tri meseca posle porodjaja, i kukala sam muzu da mi kupi steznik ali on nije hteo jer je cuo da se misici pre vrate u normalu ako se ne utezu. A kad stavis steznik onda ne rade ti misici i sporije se spajaju (oni su uglavnom razdvojeni posle porodjaja). Posle sam pocela da radim trbusnjake i kad je Stefan imao sest meseci imala sam ravan stomak i kilazu kao pre. Jedino ako te bole ledja onda steznik zna da pomogne jer pridrzava krsta umesto oslabljenih misica trbuha.

mackica ns:
Da ne ugušim ''gerijatriju''; kao sa grčevima, a biće mi potrebno i još saveta, bolje da vse lepo ovde stoji:wink: A i Suzy i ostale devojke kad se porode imaće pomoć:smile:

Znači, započeta su pitanja grčeva - šta uraditi, koliko traju - vaša iskustva, naravno. I pitanje kako beba treba ili kako su vaše bebe spavale: na leđima, na stomaku, sa strane?

A ima i mačkicino pitanje:razz:
Meni je non-stop sve mokro od mleka:? Super sam srećna što imam puno mleka, ali nema šanse da budem suva duže od 15 min, samo od sebe curi i curi i curi... Sve sam isflekala:-( Jel' se dešavalo nekome? Sve se bojim, neću nigde smeti da idem dok ga budem dojila, a ne 'samo' 6 nedelja:|
Da, i koliko dugo ste krvarile posle porođaja; meni ne prestaje posle 20 dana:roll: Nije jako, ali je dosadno.

Eto, hvala vam unapred, hvala svima i na gerijatriji koji su nas savetovali; biće još pitanja kako rastemo:smile:

Ja nemam ovakvih iskustava ... ali samo sam želela da ti čestitam rodjenje bebe :)

Evo ga moj Stefan!

Prilozi

• IMG_0729.jpg
    IMG_0729.jpg
    28,8 KB · Pregleda: 10
  • IMG_0686.jpg
    IMG_0686.jpg
    27,6 KB · Pregleda: 13
Hvala Nato:smile:

Ma, nije mi ni tako velik stomak. Koliki je bio u trudnoći, kao da nosim trojke, sad je super:lol: Više me nervira što mi je gadna koža na njemu; sve se onako smežuralo, bljjljlj... I samo mažem, mažem, mažem; sama sebi sam već dosadna sa tim kremama:roll:
I ja jedva čekam da počnem da vežbam; imam sobni bajs i trbušnjake, biće mi nadam se dovoljno... Pored svog posla oko Stefana:smile:

mačkice, ja mislim kada se srede ponuda i potražnja mleka...
a to bi trebalo uskoro, srediće se i curkanje...
a čudno je to što je to kao sat...procurki taman kada beba treba da ručka...
meni bilo haos kada se sagnem:lol:
inače, ja nisam oduševljena dojenjem....te ne bi dalje da kakim:lol:
ma kupi one tupfere i menjaj...
kupi one jednokratne, jes skuplje ali mnooogo jednostavnije od onih pamučnih.
(pobogu i pampers koristiš, da ne bi prala...)
e,slatki vam ti bebčići:p

I moj muž željno iščekuje da Stefan malo poraste pa da mogu zajdno da gledaju fudbal Od juče je sto puta ponovio - što nisam ranije pravio decu:lol:
Mislim da će večeras posaditi Stefana ispred TV-a... da se dete uči:razz:

A meni izgledao veći tvoj sinak, bar pet godinica.

Ej, imam i ja Stefana, ima isto 3.5 kao tvoj sin Queen! A sto se tice grceva, mi smo koristili fen, jer ih je samo to smirivalo (i njega i seku). Valjda i toplota od fena i monoton zvuk, citala sam da ih to smiruje. za foru sam cula od komsinice i posle toga drugarica se porodi i dodjem kod nje, kad ona isto. Pitam je ko joj je rekao, a ona kaze- pedijatar!!! Nisam mogla da verujem. Ali kad sam to predlozila rodjaki, ona je rekla da nece ni da proba, kaze istraumiracu dete.
I ja sam curela kao luda, narocito nocu kad mu dam da sisa, a on pusti, a ja u tom polozaju zaspim i probudim se u neko doba sa baricom oko sebe. A ulosci mi nisu uopste bili dovoljni, a i bili su neudobni, tj. zuljali su me. Najbolje mi je bilo sa pelenom. Ulosci samo kad krenem negde. A i to curenje je prestalo kad se izjednacilo lucenje sa potrebama bebe, a to je bilo valjda oko 3. meseca.
Pozdrav za Stefana, odosmo na spavanje!

Jaoj, još jedan Stefan... Moja drugarica je rodila Stefana, ali prošle godine.
Imala je malo rastegnut stomak, ali se uopšte nije smežurao, doduše ja sam je videla tek posle mesec dana...
Fenomenalno je izgledala.
A jedna sestra je rodila dvojke (pre više od dve godine), i toliko joj se rastegao stomak da je morala da ranije prestane sa terapijom, da bi se porodila. Kako je ušla u deveti tako je prestala da uzima lekove, odmah porođaj! :shock:
I još uvek joj je stomak, onako, u ožiljcima, ne znam kako bih to opisala... Jerte bio carski rez, ali ne govorim o tome.
Pitam vas, koje ste mame, da li to mora tako? Mene je baš prepao njen stomak :(
Mislim da je to malo više od običnih strija, nije mi jasno...

To sa strijama zavisi od mnogo faktra. Zene koje su sklone strijama i imaju tanku, osetljivu i svetlu kozu ispucaju pre nego one sa tamnijom i debljom. Znaci dosta i nega i stalno mackanje tokom trudnoce. Negde sam procitala da zene koje vezbaju imaju rastegljiviju kozu. Meni je stomak kao da se nisam poradjala, ali imam malo strija na butinama valjda kako se rastezala koza ona tu popucala jer je tu bila najosetljivija. Koza se polako posle porodjaja vraca u normalu i tek posle oko godinu dana to je kao pre. Prva poboljsanja se vide vec posle mesec, dva ali ne moze koza odmah da se vrati. Smezurana koza je normalna, i meni je bila uzasna na stomaku i sve je bilo nekako mekano i uzasno i to je dodatno uticalo na moju postporodjajnu depresiju. Posto sam rodila sa 22 mislila sam da sam zauvek upropastila telo i da sam osudjena da mlada nosim bapski stomak. Sad kad se pogledam smesne su mi moje tadasnje brige. Bolje izgledam nego pre porodjaja jer sam pocela i po malo da vezbam i vodim racuna o svom telu, a i kad je Stefan prohodao on me je doveo u top formu.

Pa sve ste imale te depresije:-? Ja nisam; ili to možda dolazi malo kasnije??:-?

Ja sam baš strava raspoložena i mnogo sam manje nervozna nego ranije, imam više strpljenja i mnogo sma srećna:-D :-D :-D Čak se na muža ne ljutim za neke stvari za koje bih sigurno ranije poludela. Blago njemu8-)
Jel' vam se nekako promenio odnos prema mužu; ili malo osećanja? Ja imam utisak da ga sad još više volim, nije svesno, ali možda kao što mi je podario to malo:smile: Mislila sam da će biti drugačije, da mi on neće trebati više u životu:lol:

Back