Mackanje

Kad sam bila mladja bila sam sigurna da kad dodje vreme priusticu sebi neke boc boc ili sta vec.ali izgleda dok sam trepnula to vreme je doslo i proslo,izgleda da sam to vreme preskocila.
Sad se gledam u ogledalo vrlo blagonaklono,svidja mi se ta baba koju vidim takva kakva je
Nista ja tu ne bih dirala

Najviše volim kad odem kod žmuovih pa odem kod njegove sestre i razgledam guzamaze dok se ona sprema za izlazak pa se macka i šminka i sve, pa garderoba i cipele i kaput, a ja zarozana zadnji put kosu oprala u prošli četvrtak pokušavam da se odbranim od šmrljavca da ne obriše nos o mene

Ja bih trebala da se pozabavim skidanjem fleka od sunca,a nesto mi se ne mili.ne znam ni vredi li sta od kucne nege ili bih morala kod dermatologa,kozmeticara...?
Ako si sklona tome samo sun block. Ne 50 SPF , jedino mi je pomoglo Bioderma Photoderm spot Age SPF50+. Od kada se time mazem ni jedna fleka koliko god da sam na suncu. I da ranije sam pila AB pilule koje su sa suncem kontraindikovane, a i tu je sklonost. Skidala sam ih vocnim kiselinama i bilo je uspesno.
Za mene koja obozavam suncanje ovo je spas, ali lice ne pocrni.

Ako si sklona tome samo sun block. Ne 50 SPF , jedino mi je pomoglo Bioderma Photoderm spot Age SPF50+. Od kada se time mazes ni jedna fleka koliko god da sam na suncu.
Potpuno mi je poznat taj osecaj
Deca su mi bila mala,dosla kuma kod nas na nedelju dana da radi na sajmu.ja sedim u rasparenoj pizami,neocesljana,debela i gledam je kako se sminka i pegla kostimcic rezedo boje
Meni je tad bio orman pun samo farmerki i muskih majica dva broja vecih.gledam sebe,gledam nju i tu mi je bila neka prekretnica
Secam se odvezla sam je na sajam,otisla na pijacu nakupovala voca i povrca,povadila stvari iz ormana,pregledala,pocela da vezbam,kupila sminku...ne znam zasto sam uopste sebe tretirala kao musko

E pa i ovoj drugarici su takve
To nije za kortikosteride koje pominje leptir....
Ako ste I ti I Macka reagovale na pomen kortikosteroida zacudjeno a poznajete materiju, onda je vrlo vjerovatno da sam pomijesala kreme. Ja sam tada uzimala kremu za pjegice I za neku upaljenu bubuljicu, ako su kort.za upale onda sam ja permutovala. U koto detmi uzimala, njihova regularna linija, al nisam vidjela nikakve promjene.

Ako ste I ti I Macka reagovale na pomen kortikosteroida zacudjeno a poznajete materiju, onda je vrlo vjerovatno da sam pomijesala kreme. Ja sam tada uzimala kremu za pjegice I za neku upaljenu bubuljicu, ako su kort.za upale onda sam ja permutovala. U koto detmi uzimala, njihova regularna linija, al nisam vidjela nikakve promjene.
A pa njihovi proizvodi su ugl sa kortiko...

Ma mozda si pomesala... nema frke...

Da li je ta Bioderma prirodna ili je i to hemija?
Ja moram da mažem kremu za sunčanje kada sam na moru jer jako puno vremena provodim u vodi, ali još nisam otkrila kreme za sunčanje na prirodnoj bazi.

ti razumijes da je i kiseljenje tursije hemija?
mislim, razumijes sta su to hemijski procesi?
razumijes da je upravo hemija covjeka dovela na ovaj stupanj razvoja i da nije sama po sebi nikakvo zlo?

Da li je ta Bioderma prirodna ili je i to hemija?
Ja moram da mažem kremu za sunčanje kada sam na moru jer jako puno vremena provodim u vodi, ali još nisam otkrila kreme za sunčanje na prirodnoj bazi.

Nije prirodna ali je dobra krema. Ja imam ti photoderm, cuva kozu tokom letovanja, syo je najbitnije.
Uzmi na mineralnoj bazi ako je neka alergija u pitanju, one slabije prodiru u kožu. Baziraju se na cinku.

Ja koristim kombinaciju mineralne kreme i La roche posay athelios...ne pamtim kada sam izgorela na suncu ili dobila mladež, pegu, fleku...a izložena sam često jakom, jakom suncu.

Nije prirodna ali je dobra krema. Ja imam ti photoderm, cuva kozu tokom letovanja, syo je najbitnije.
Uzmi na mineralnoj bazi ako je neka alergija u pitanju, one slabije prodiru u kožu. Baziraju se na cinku.

Ja koristim kombinaciju mineralne kreme i La roche posay athelios...ne pamtim kada sam izgorela na suncu ili dobila mladež, pegu, fleku...a izložena sam često jakom, jakom suncu.
Probala sam po preporuci da mažem obično maslinovo i kokosovo ulje i radi posao, ali je jako masno pa je nepraktično, a i za moju belu kožu nije dovoljno. :(
Onda ja koristim domaće preparate TOP TEN i za sunčanje i posle sunčanja i fantastični su.

Ju Luna, ti si prva koja mi to kaže, a znam puno ljudi koji ga koriste. Pogotovo onaj gel posle sunčanja, on mi je spas i fantastično hladi pocrvenelu kožu.
To samo govori da svi imamo različitu strukturu kože i da sve mora da se proba.

Ju Luna, ti si prva koja mi to kaže, a znam puno ljudi koji ga koriste. Pogotovo onaj gel posle sunčanja, on mi je spas i fantastično hladi pocrvenelu kožu.
To samo govori da svi imamo različitu strukturu kože i da sve mora da se proba.

Ma da...
Mojim sestrama super odgovara, a starija inače isto ima alergiju n asunce, ali s atim joj je ok. Zetu isto, klincima takođe. A meni užas.

Probala sam po preporuci da mažem obično maslinovo i kokosovo ulje i radi posao, ali je jako masno pa je nepraktično, a i za moju belu kožu nije dovoljno. :(
Onda ja koristim domaće preparate TOP TEN i za sunčanje i posle sunčanja i fantastični su.
Ako imas beo ten taj koji ti je preorucio kokosovo ili maslinovo nije bas pametan osim ako nije mislio da dobije plikove i rane...
Ja posto sam cigaNJske krvi tamo negde peti dan hranim samo kozu sa kokosovim ali i dalje koristim SPF8. Top Ten nisam probala nikada, ne lzoim se na prirodno i bez hemije, slazem se sa Vraganom od reci to reci kada je kemija u pitanju.

Meni je Top Ten katastrofa, ne sto mi izbijaju alergije, nego sto nicem ne sluzi. Koristila sam ga samo jedne godine pre deset i vise godina 2 dana (nakon kojih sam izgorela) i posle toga nikad zastitna sredstva tog tipa.

Inace, sredstva za suncanje se dele na fizicke i hemijske.

Fizicki (vecina koja ostavlja onaj beli trag) sadrzi najcesce titanijum - oksid koji je samo fino samlevena stena (kamen) sa reflektujucim svojstvima. Funkcionise tako sto odbija sunceve zrake kao ogledalo i ostaje na povrsini koze, uopste ne prodire u nju.
Problem je sto mnogi komercijalni i jeftini proizvodi (kao Top Ten) varaju korisnike tako sto pokusavaju da ustede i ne stavljaju dovoljno kolicinu titanijum - oksiida u bazu kreme i onda su neefikasni.

Back