Mackanje

Probala sam po preporuci da mažem obično maslinovo i kokosovo ulje i radi posao, ali je jako masno pa je nepraktično, a i za moju belu kožu nije dovoljno. :(
Onda ja koristim domaće preparate TOP TEN i za sunčanje i posle sunčanja i fantastični su.

Jesi li veoma svetloputa?

Slažem se sa tobom u vezi hemikalija sa razlikom da ja pokušavam da smanjim iste koliko mogu. Koliko da ne ugrožavam važnije stvari. Iz tog razloga nisam za ulja jer ista možda mogu da daju neki rezultat na tamnijoj koži ali na mojoj...pa to bi bio put u teško gorenje.
Kao što mi nema maramica koje menjaju vodu i sapun tako mi nema kreme koja menja odeću. Ukoliko imaš bas veliki problem a volis da plivaš kupi sebi odelce kao deci što kupujemo, ima lepih majicica 3/4 rukava sa faktorom 50. Za decu je to spas i uvek imam takvu majicu, sa dužim sortsem ispod kolena na decacima chic izgleda. Za nas je zgodna jer možeš da je navučeš samo za plivanje i čim izadjes iz vode opet je skineš i ostaneš u bikiniju. To je za nas, jako svetlopute jer ja ne mogu da pocrnim, samo požutim, to mi je maksimum boje.

Dete mi je nasledilo ten na majku a sklonost ka mladežima na oca, divna genetska kombinacija, tako da njega minimalno izlažem suncu i skoro uvek u dužim pantalonama. Nikada se nije zacrveneo tako da od odeće ipak mnogo zavisi a sada ova moda sa kaftanima i dugim haljinama ide nama na ruku dok za njega stvarno hvalim La roche athelios 50SPF on nije na mineralnoj bazi ali menjam sa Eucerinom koji jeste, doduse, na svim kremama piše da deca ispod 3 godine ne bi trebalo da budu direktno golišava na suncu.

Tako da...bolje ta jedna hemikalija nego da goris i crvenis. Ja bih ti za lice savetovala Avene (bela tubica), na mineralnoj je bazi, deset godina je imam redovno, jeste malo vampirska i to joj je mana ali kada udjes u štos posluži i za matiranje. Nisam ja vise mlada i godine sam provela u Emiratima a na licu se ne vidi dok se mom muzu vidi a on je daleko tamniji od mene tako da pravilna nega ipak dosta znači. Nisu to skupe kreme, 20-ak evra za celo leto.

Meni je Top Ten katastrofa, ne sto mi izbijaju alergije, nego sto nicem ne sluzi. Koristila sam ga samo jedne godine pre deset i vise godina 2 dana (nakon kojih sam izgorela) i posle toga nikad zastitna sredstva tog tipa.

Inace, sredstva za suncanje se dele na fizicke i hemijske.

Fizicki (vecina koja ostavlja onaj beli trag) sadrzi najcesce titanijum - oksid koji je samo fino samlevena stena (kamen) sa reflektujucim svojstvima. Funkcionise tako sto odbija sunceve zrake kao ogledalo i ostaje na povrsini koze, uopste ne prodire u nju.
Problem je sto mnogi komercijalni i jeftini proizvodi (kao Top Ten) varaju korisnike tako sto pokusavaju da ustede i ne stavljaju dovoljno kolicinu titanijum - oksiida u bazu kreme i onda su neefikasni.
Top Ten nije neefikasan. Ja sam lično proverila. Bela sam kao sir i posle sat vremena u vodi bih bila kao rak da se ne namažem.
Fora je samo da li nekome prija ili ne.

Ako imas beo ten taj koji ti je preorucio kokosovo ili maslinovo nije bas pametan osim ako nije mislio da dobije plikove i rane...
Ja posto sam cigaNJske krvi tamo negde peti dan hranim samo kozu sa kokosovim ali i dalje koristim SPF8. Top Ten nisam probala nikada, ne lzoim se na prirodno i bez hemije, slazem se sa Vraganom od reci to reci kada je kemija u pitanju.
Nije mi niko preporučio nego sam probala jer mi je delovalo neverovatno.
Može posle nekih 7 dana kada već dobijem boju, ali je previše masno. To je u principu ok za tamnopute.

Meni je Top Ten katastrofa, ne sto mi izbijaju alergije, nego sto nicem ne sluzi. Koristila sam ga samo jedne godine pre deset i vise godina 2 dana (nakon kojih sam izgorela) i posle toga nikad zastitna sredstva tog tipa.

Inace, sredstva za suncanje se dele na fizicke i hemijske.

Fizicki (vecina koja ostavlja onaj beli trag) sadrzi najcesce titanijum - oksid koji je samo fino samlevena stena (kamen) sa reflektujucim svojstvima. Funkcionise tako sto odbija sunceve zrake kao ogledalo i ostaje na povrsini koze, uopste ne prodire u nju.
Problem je sto mnogi komercijalni i jeftini proizvodi (kao Top Ten) varaju korisnike tako sto pokusavaju da ustede i ne stavljaju dovoljno kolicinu titanijum - oksiida u bazu kreme i onda su neefikasni.

...@...
Valjda na mineralne i sitneticke...fizicki ne znaci nista i nije fakticki prikaz nacina na koji rade...a sinteticke nisu zlo kakvim se predstavljaju....sve zavisi od koze pojedinca, alergenih sklonosti,....
Za taj top ten pretpostavljam da pricas na osnovu sadrzaja...bilo bi lepo da se navede kolicina titanijuma i puni sadrzaj, pa da se uporedi...najcesce su nefikasni jer vecina ne razume sta spf 50 znaci, maze zrno graska i ocekuje celodnevnu zastitu...

Sto se bioderme tice, ok su mi sebium hydra, hydrabio gel i photoderm max 50 + sa touch dry ....ostalo iz sun kolekcije je suvise masno i tesko za lice, ali moze biti ok za stariju kozu...

je.bem li ga, mene naucili davno na niveu i ja ne odstupam.
deciji faktor 50 za prvih nedelju dana, onda faktor 30 za ostatak letovanja i niko ne gori
Ja sam najgora, ja nikada dete nisam mazala sa pedeseticom..30 i ok je. Pa kako ce jadnu sunce da je vidi pod Tim blokom?
Ako mene patate ja najvise volim Australian Gold, i miris i pritom odlicna zastita i sto vrsta ima sta kome odgovara a sada ga ima i u Beogradu.
Posle suncanja se nacapam uljem ( ove godine sam imala pravo koksovo sa Tajlanda, a imam i zalihe i tako onda lezim dok to ne upije jedno 20 minuta) a za hladjenje neki LA roche Posay Posthelios kako mu i ime kaze...nisam inace ljubitelj tih gelova jel uglavnom su lepljivi.

Ja sam najgora, ja nikada dete nisam mazala sa pedeseticom..30 i ok je. Pa kako ce jadnu sunce da je vidi pod Tim blokom?
Ako mene patate ja najvise volim Australian Gold, i miris i pritom odlicna zastita i sto vrsta ima sta kome odgovara a sada ga ima i u Beogradu.
Posle suncanja se nacapam uljem ( ove godine sam imala pravo koksovo sa Tajlanda, a imam i zalihe i tako onda lezim dok to ne upije jedno 20 minuta) a za hladjenje neki LA roche Posay Posthelios kako mu i ime kaze...nisam inace ljubitelj tih gelova jel uglavnom su lepljivi.
mi se svi mazemo pedeseticom i svi pocrnimo, ali niko ne izgori

Mm ima taman ten pa izgori ako se ne maže prvih nekoliko dana. Kad nas sunce celo leto ni ne vidi, a onda provodimo po ceo dan na plaži.
Mi svi volimo da budemo dugo u vodi, a to ne može bez sredstva za sunčanje.
Ja sam najgora, ja izgorim u aprilu po licu i dekolteu kada se prošetam napolju pola sata. Moja koža ne tamni nego gori i treba joj jako puno zaštite.
I prepuna sam mladeža. Nisam to ni primećivala dok mlađi sin nije počeo to da mi govori i da negoduje jer je primetio i kod sebe da mu izbijaju mladeži.
Stalno mi izlaze novi mladeži svuda po celom telu. Tati i tetki su konstatovali rak kože koji je počeo u vidu mladeža, ali su ih oboje operisali i sada su ok.
Malo mi je frka zbog svega toga, zato sam opsednuta hemijom.

Ja nikad nisam koristila te gelove za suncanje,nikad nisam dozvolila sebi ni da porumenim,a ne da izgorim

Smokvice žive ćeš 300 godina.
Ja se stvarno pečem ali i neverovatno me hvata sunce. I boja mi stoji 12 meseci. Ne sećam se da sam izgorela, malo po crvenim prvi dan sutra je to već crno..
i uvek se vodim time da od nečega mora da se ‘mre.

...ja sam zaključila da sam navikla na odredjeni nivo hemikalija...dobila sam sveze smuckanu kremu sa finim sastojcima a lice mi reaguje užasno na nju...mazem je deset puta dnevno i kao da je nisam namazala...sve me zateže. Možda mi je koža u soku bez nevaljasnih supstanci a inače mi nikada nisu prijale maske sa gnjecenim voćem, medom, jajima...

Po meni su prirodni preparat mac sa dve ostrice, koliko dobrog toliko i loseg, generalno se preteruje s potenciranjem organskog / prirodnog kao nuzno boljeg za sve tipove kozhe. Posebno kad se ljudi ne razumeju u to nego eto pomama.

Moje lice , do sada - lose reaguje na prirodne preparate. Drzim se hemije hvala.

Ja nikad nisam koristila te gelove za suncanje,nikad nisam dozvolila sebi ni da porumenim,a ne da izgorim
Исто.
На плажи сам до 11 пре подне јер ујутру и јесте најлепше, када нема гужве и када је море као огледало а сунце прија. И после 17 часова па некад и до поноћи и дуже, обожавам ноћно купање.
Мажем се искључиво уљима из домаће радиности. За сунце маслиново са шаргарепом и оним младим, зеленим орасима, а увече, након туширања маслиново са кантарионом. Оба прави моја тетка.

Исто.
На плажи сам до 11 пре подне јер ујутру и јесте најлепше, када нема гужве и када је море као огледало а сунце прија. И после 17 часова па некад и до поноћи и дуже, обожавам ноћно купање.
Мажем се искључиво уљима из домаће радиности. За сунце маслиново са шаргарепом и оним младим, зеленим орасима, а увече, након туширања маслиново са кантарионом. Оба прави моја тетка.
Tebi I ne treba sunce pored tih mladih oraha da dobijes boju:D
Meni se ide na jos nekoliko finih destinacija u grckoj, al svaka podrazumijeva kola I voznju do plaze I onda uhvatis bas malo tog jutarnjeg sunca I prazne plaze.
Kantarion prilicno zabranjuju ljeti. I kao kreme I cajeve.

Tebi I ne treba sunce pored tih mladih oraha da dobijes boju:D
Meni se ide na jos nekoliko finih destinacija u grckoj, al svaka podrazumijeva kola I voznju do plaze I onda uhvatis bas malo tog jutarnjeg sunca I prazne plaze.
Kantarion prilicno zabranjuju ljeti. I kao kreme I cajeve.
Зато кантарион и мажем ноћу.
Ја се рано будим. Ако у 7 нисам већ на плажи, са све кафом и књигом, рачунам да ми је тај дан пропао. Зато спавам по највећој врућини. Па надоместим.

i onda kažu čisto more, čista ada, a na površini sloj masti od bar hiljadu kupača,
supa deco moja ne voda brrrrrr
Мени се базени прилично гаде. Неколико пута годишње као забава, али често...
Поготово када је гужва.
А море лечи и душу и тело. После 2 дана на мору све што је сметало прође, бар мене.
А бирам пусте плаже. Или бар оне где у 10 м у пречнику немаш никога.
Ја у оне хотелске комплексе нема шансе да идем. Полудела бих, или би други полудели од мене :lol:

Зато кантарион и мажем ноћу.
Ја се рано будим. Ако у 7 нисам већ на плажи, са све кафом и књигом, рачунам да ми је тај дан пропао. Зато спавам по највећој врућини. Па надоместим.
kantarion uopce ne bi trebalo ljeti koristiti

Back