Mackanje

Moja koza je suva i osetljiva,preko 10 godina koristim Eucerin hyaluron filler dnevnu i/ili nocnu,cak mi ni ove nove dve verzije ne odgovaraju sa elastinom i volumenom ili cime vec.
Probala sam i druge kreme,ne vredi. Koza mi posle mesec dana bude sklona iritacijama,crvenilu.
Ove ostale serume i ta cuda mogu,ali nista bez te kreme,mozda bih i mogla da posetim dermatologa.
Jednom mi je jedan preporucio gel za tusiranje Linola,koji koristim i za lice.Dakle ko ima suvu kozu,moja preporuka za ova dva proizvoda 🌹

I kod mene je tako. Uvek koristim kremu. Imam suvu kožu. Nije problematicna, naprosto joj prijaju mlečne kreme.
Od ulja preporučujem Kiehl's (ne znam da li se prodaje kod nas, mislim da ga ima) a gel za tuširanje u koji se kunem je La Roche Posay Lipikar...koža je poput pamuka nakon upotrebe...vezala sam skoro tri godine sa njim i zaista ga od srca preporučujem. Ponekad istrljam i lice uveče ako se osećam prljavije ili više oznojeno.

Kiehl's midnight recovery concentrate zbilja vredi...isplati se dati novac ali kod mene je uz kremu, bez kreme ne mogu. Na startu sam gresila i mazala samo ulje...

IMG_20200717_183825.jpg

Kupim danas ovaj tecni karmin,bas je lepa boja,dodjem kuci,otvorim ono tecno rumenilo.vrlo intezivno.tako da, klovn u najavi

Stvarno? Ja sam mislila da svi tako, da i dizajneri ambalaže za kozmetiku svakako razmišljaju o tome. Možda ne svi, ali bar neki. Ne kupujem ništa roze, ciklama ni ljubičasto, remeti mi moj "natural" fazon u kupatilu gde je sve bež, zelenkasto i belo : )
Nikad o tome nisam ni razmišljala, važno mi je ako je moguće da je kozmetika što kvalitetnija iz moje pozicije i to je to.

Kod mene je kontra,sto je lepse,elegantnije "skuplje" pakovanje, stim imam veci osecaj da placam nepotrebno ambalazu toliko i da sam mogla dobiti vise proizvoda ili jeftinije da prodjem :think:
Uglavnom sve mackalice drzim sklonjene sa vidnog polja, ne volim da mi se nakupljaju dzidzabidze a i lakse je za odrzavanje tako.

Evo kome treba da se slaze uz kupatilo :zcepanje:
Za leto je super,hidrira,a ne masti.mislila sam da uzmem i njihov akva serum,meni je savrsen,al zatrpana sam uskladistenim serumima ,kao da ce rat,pa sam odustala.izvinjavam se sto mi je slika bez bobija,nisam mogla da ga uklopim zbog boje :lol:
IMG_20200727_122357.jpg

Tj dok ne skoci.a skakao je i sa porata,budala
Nego zaboravila sam da kazem da je sada u dm ta akva linija baleina snizena 30%,tako da je maska 100 din,roll on oko ociju 209,a hidratantna krema,tj gel 299 din
Nece da otkloni bore,napravi od babe devojku,al za male pare ce da hidrira kozu
Mozda nekom znaci info

Ja se sa tim Balea proizvodima uvek razocaram,barem sta god da sam kupila do sada :( Cak mi i Avon nekih 3x bolji od njih. Nedavno sam kupila neko mleko za telo,niti mirise niti mi se upija,a imam uvek jaku zelju da pronadjem nesto da mi odgovara :(
Koja drogerijska sminka vas je odusevila? ruzevi,senila,sta god

Meni se iz Lidla jako svidja Cien vlazna maramica za skidanje sminke ona roza kao i krema za ruke sa mirisom bademovog mleka za oko 100 din koja im stoji kod kasa,ostalo nisam probala od njih.

Jedna od najboljih krema za lice a koju sad koristim proizvode kaluđerice u manastiru Sveti Stefan kod Vranja. Ima je u manastirskim suvenirnicama, a potpuno je prirodna i sa lekovitim biljem.
A koristila sam ranije sve Nivea do Lankom.

E samo je neugledno pakovanje.
:mrgreen:

Ne mora da znaci da odgovara koži krema zato što ima prirodne sastojke.
Ja sam dobijala osipe od svake maske iz kuhinje i nikada nisam mogla lepiti voće i med na kožu. Isto tako mi muževljeva sestra napravi kremu ponekad bez ijednog konzervansa, stoji u frižideru, bukvalno sa ruzinom vodom je meša i meni je svaki put neprijatno što je ne mogu koristiti iako je prepuna raznog bilja i vitamina. Najstrasniji osip je izazvala Hauschkina krema sa narandzom i vitaminom C. Podiglo mi se celo od reakcije.
Mislim da je u pitanju balans, određena koncentracija nekog sastojka pa nekako da se ti sastojci uklope.

Fino je sto tebi paše ali u mojim ocima cim čujem potpuno prirodno bilje dodje mi da spustim obrvu uz "hm".

Ne mora da znaci da odgovara koži krema zato što ima prirodne sastojke.
Ja sam dobijala osipe od svake maske iz kuhinje i nikada nisam mogla lepiti voće i med na kožu. Isto tako mi muževljeva sestra napravi kremu ponekad bez ijednog konzervansa, stoji u frižideru, bukvalno sa ruzinom vodom je meša i meni je svaki put neprijatno što je ne mogu koristiti iako je prepuna raznog bilja i vitamina. Najstrasniji osip je izazvala Hauschkina krema sa narandzom i vitaminom C. Podiglo mi se celo od reakcije.
Mislim da je u pitanju balans, određena koncentracija nekog sastojka pa nekako da se ti sastojci uklope.

Fino je sto tebi paše ali u mojim ocima cim čujem potpuno prirodno bilje dodje mi da spustim obrvu uz "hm".

Slažem se da ne mora da odgovara ako je prirodna, mnoge biljke izazivaju alergije.
Ja isto imam problem da nađem odgovarajuću kremu,imam osetljivu kožu i retko koja mi prija. Zato sam probala sve i svašta.
Koristila sam odavno neku sa šitaki gljivama i bila je fantastična, a onda su prestali da je proizvode.
Ali svakako treba obratiti pažnju na sastojke.

Mrtva mi je najomiljenija tema :(
IMG_20201031_112648.jpg

Inace juce sam donela odluku da 2 meseca ne kupim nista od kozmetike, 3 nista od garderobe, a 4 nista od obuce. Vidim da sam se totalno pogubila sa kupovinom,samo dovlacim kao hrcak,kozmetiku skladistim kao da imam deset glava,a odecu ne oblacim.i dalje nosim stvari od pre deset godina.cak i dukseve nasledjene za moju decu od dece prijatelja.kao da nisam sva svoja
Imam problem da bacim,ne u fazonu trebace mi ,nego ja zaista nosim samo ono sto sam nosila unazad godinama
Ne znam zasto ovo pisem??? Sigurno sam nesto htela drugo da kazem :)

Back