MaČiĆi

ja imam jedan problem što se tiče mačića... naime mama maca ih od jutros stalno kažnjava, frkće na njih i bije ih šapom, ne da im da sisaju, ma ni da joj se približe, a oni jadni mali uplaše se pa se i ne pomeraju... ne znam zašto je to, možda nema mleka, ili možda samo hoće da uspostavi neki autoritet, ne znam ali oni su bili gladni pa sam im kupila juniorske granule i one kesice, kako su samo ručkali a ona ih iz daljine gleda, neće ni da im priđe... :(:dontunderstand::besna::think::sad2:

ja imam jedan problem što se tiče mačića... naime mama maca ih od jutros stalno kažnjava, frkće na njih i bije ih šapom, ne da im da sisaju, ma ni da joj se približe, a oni jadni mali uplaše se pa se i ne pomeraju... ne znam zašto je to, možda nema mleka, ili možda samo hoće da uspostavi neki autoritet, ne znam ali oni su bili gladni pa sam im kupila juniorske granule i one kesice, kako su samo ručkali a ona ih iz daljine gleda, neće ni da im priđe... :(:dontunderstand::besna::think::sad2:

jaoj to je rano pocelo.ja sam primijetila da je kod mene to sada pocelo ali ne uvek samo ponekad,,,,I to sto kazes mozda nema mlijeka a koliko su macici stari ako su do 3-4 nedelje hrani ih isto sa mlijekom i u njega dodaj jaje i pavlake,verovatno to znas a nisam imala slicno iskustvo u to vrijeme kada su macici bili mali,,moja maca msm mama maca ona mislim da da hoce da uspostavi autoritet,i da im ona da sisaju kad-tad oni jos nemaju 2.5 meseca sada za jednu 8 dana pune,da neznas ti ili nekko drugi do kada macici sisaju,posto ovi moji su porasli jedno mace izgleda kao da ima 3.5 meseca ostalaa eto po 3 posto su sitnije gradje :per::per:.....

Sto se tice macica i mame mice to je ono mace sto smo nasli prekjuce njih smo srecno udomili kod one zene sinoc , prije pola sata sam je zvala i rekla mi je da je sve ok,da se mama maca dobro snasla u novoj sredini,kada sam ostavila macu kod nje dala sam joj onu cucu za svaki slucaj onu sto janisam upotrebljavala jer mi nije trebala i dala sam joj jednu kesu whiskas hrane za odrasle mace posto u prodavnici nestalo,a ona odmah otisla i kupila konzervu za mamu macu i jednu junior kesicu za macica,,,meni je veoma drago sto sam uzela macica onaj dan kada je izaslo na podkrovlje jer kada nebi bio u kontakt sa ljudima mozda bi postao divlji mackic i zavrsio pregazen na ulici sto je cest slucaj kod nas ;(

Sto se tice macica i mame mice to je ono mace sto smo nasli prekjuce njih smo srecno udomili kod one zene sinoc , prije pola sata sam je zvala i rekla mi je da je sve ok,da se mama maca dobro snasla u novoj sredini,kada sam ostavila macu kod nje dala sam joj onu cucu za svaki slucaj onu sto janisam upotrebljavala jer mi nije trebala i dala sam joj jednu kesu whiskas hrane za odrasle mace posto u prodavnici nestalo,a ona odmah otisla i kupila konzervu za mamu macu i jednu junior kesicu za macica,,,meni je veoma drago sto sam uzela macica onaj dan kada je izaslo na podkrovlje jer kada nebi bio u kontakt sa ljudima mozda bi postao divlji mackic i zavrsio pregazen na ulici sto je cest slucaj kod nas ;(

CESTITAMO!!!!!:vatromet:
A sto se tice onog slucaja od gore,nisam sigurna ali mislim da vise nema mleka.

i kod mene je situacija bolja... mama je bolja prema mačićima i to mnogo... izgleda da je malo htela da bude autoritet da pokaže da je strašna, al je malo više bila ljubomorna kad sam je dobro izmazila i izljubila ispričala se sa njom kako treba da bude dobra mama :hahaha: čak sam joj i pustila pesme ''najlepša mama na svetu'' i ''kako deca rastu'' odmah je zevnula (znak zadovoljnosti i samouverenosti; to sam pročitala u priručniku za ponašanje mačaka) i otrčala kod njih da ih doji... a budći da joj je danas rođendan napravila sam joj tortu :zcepanje::zper: uzela sam onu hranu iz konzeve i ispasirala je i napravila oblik kruga... granulama sam ''napisala'' broj 1 jer toliko puni i opkružila njima tortu...:mrgreen: onda, pošto sam prethodno iscedila sav umak iz hrane koja je bila u konzervi da bi dobila bolji oblik prelila takozvanu tortu... posle je usledila pesma dok je ona sa slašću jela:zcepanje::zcepanje:
posle smo pustili i mačiće da malo jedu pošto je mami bilo previše...:hahaha::hahaha:

možda izgleda smešno i luckasto ali važno da je mama maca dobro jela i da je sada zadovoljna eno oblizuje se na krevetu dok se jedan mačić igra sa njenim repom :zcepanje::zcepanje::hahaha::klap::super:

i kod mene je situacija bolja... mama je bolja prema mačićima i to mnogo... izgleda da je malo htela da bude autoritet da pokaže da je strašna, al je malo više bila ljubomorna kad sam je dobro izmazila i izljubila ispričala se sa njom kako treba da bude dobra mama :hahaha: čak sam joj i pustila pesme ''najlepša mama na svetu'' i ''kako deca rastu'' odmah je zevnula (znak zadovoljnosti i samouverenosti; to sam pročitala u priručniku za ponašanje mačaka) i otrčala kod njih da ih doji... a budći da joj je danas rođendan napravila sam joj tortu :zcepanje::zper: uzela sam onu hranu iz konzeve i ispasirala je i napravila oblik kruga... granulama sam ''napisala'' broj 1 jer toliko puni i opkružila njima tortu...:mrgreen: onda, pošto sam prethodno iscedila sav umak iz hrane koja je bila u konzervi da bi dobila bolji oblik prelila takozvanu tortu... posle je usledila pesma dok je ona sa slašću jela:zcepanje::zcepanje:
posle smo pustili i mačiće da malo jedu pošto je mami bilo previše...:hahaha::hahaha:

možda izgleda smešno i luckasto ali važno da je mama maca dobro jela i da je sada zadovoljna eno oblizuje se na krevetu dok se jedan mačić igra sa njenim repom :zcepanje::zcepanje::hahaha::klap::super:

CESTITAMO!!!Srecan rodjendan!!!:vatromet:

Prilozi

• red_heart.png
    red_heart.png
    3,3 KB · Pregleda: 68

Drago mi je da je sve u redu,,a mami maci :rodjendan::vatromet:

imam veliki problem.. sinoc kada sam isao do grada u jednom kontejneru sam cuo male mace kako kukaju... nisam mogao da odem i da ih pustim da umru u tom kontejneru.... grizla me je savest... neki " kreten ih je bacio".. stavio sam ih u jedan stari akvarijum stavio sam lampu od 40 wati i krpice da im bude meko... povremeno stavljam flasu sa vrucom vodom umotanu sa peskirom... u tak akvarijum odnosno sada je vec terarijum sam stavio o termometar tako da kontrolisem temperaturu... inace temperatura je oko 25 c. hranio sam ih sa mlekom i vodom..mix 50:50 postp.. sve to sto sam uradio video sam na nekom hrvatskom forumu... MOJE PITANJE JE DA LI MOZE JOS NEKO NESTO JOS DA ME POSAVETUJE... PS IZVINITE STO PISEM OVAKO Z"BRDA Z"DOLA ALI SAM SE I SADA IZNERVIRAO NA TO KRETENA DOK SAM VAMA PISAO... POMOZITEEE

Idealna hrana za tako male macice je zamena za macje mleko u prahu, na ovom razblazenom kravljem nece moci dugo da prezive. Ima ga u Pet centru, verovatno i u drugim bolje opremljenim pet shopovima. Posto ne mogu da kake bez masiranja stomaka i analnog otvora, vazno je da to radis nekoliko puta dnevno, i obavezno posle svakog hranjenja. Najbolje da neku pamucnu krpu ili majicu (ako imas sterilnu gazu jos bolje) nakvasis toplom vodom, iscedis, njome obmotas prst i onda kratkim pokretima nezno ali odlucno masiras stomak nanize prema anusu, i sam analni otvor. Pre hranjenja istim takvim pokretima jednog prsta ih masiraj po celu i ledjima, niz dlaku, jer to ih stimulise da jedu. Oba ova pokreta su nesto sto mama macka radi kada ih lize. Vise saveta ces naci na ovom sajtu: http://www.netbre.info/animals/asc/ishranamacica.html

hvala na savetu. evo ovo im je drugi dan kod mene.. inace da imam ih 4.. cim jedu odmah zaspe to je dobo valjda koliko sam procitao... zanima me koliku kolicinu parafinskog ulja da im dam zbog stolice?

Prvi put cujem za parafinsko ulje, zar je to uopste jestivo? U cemu je problem sa stolicom? Macici ne mogu da kake bez masaze stomaka i anusa, to moras da radis obavezno posle svakog hranjenja zaspali ne zaspali, i pozeljno bi bilo i izmedju hranjenja posto macka njih lize non stop. Mozes li da procenis koliko imaju nedelja? Imas tabelu koliko cesto da ih hranis na tom sajtu iznad, nazalost to znaci da moras da se budis i nocu posto je opasno za male macice da budu celu noc bez hrane.

to sam isto negde procitao za parafinsko ulje..... znam za masaze stalno ih masiram kao na onom video klipu sa sajta sto si mi dao..... macici su jako mladi imaju najvise 5 dana zivota.... to je moja procena i procena jednog decka mog komsije koji je na 4 godini veterine... za sada su macici jako dobro ali taj komsija mi je rekao da ce najverovatnije svi uginuti nazalost...ali ja necu da odustanem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

I ne treba da odustanes, za sada sve radis kako treba, prezivljavali su i manji macici... cak i samo jedno da prezivi, spasao si jedan zivot! Ako kake i piske normalno, verovatno ne moras da im dajes to ulje, ja dosad nisam cula da se i ono koristi.

Back