MaČiĆi

Kao prvo CESTITam ti na dobrom delu,veoma lijepo od tebe,,,cini mi se da si za sada dobio svee odgovore ali ukoliko bude problema mozes nam se javiti bilo kada mi cemo pokusati da pomognemo ,,,,

Nemoj gra hraniti whiskas hranom, znam da je najpovoljnija hrana za macke ali je najlosijeg kvaliteta. Ja sam sa mojim macorom imao velike probleme zbog whiskas hrane, ti problemi su nestali kad smo mu promenili ishranu.

e da se ponovo pohvalim da imam prinove u kući... naime ćerka od moje mace (cace) danas, jutros, dobila prinove na svu sreću ona nije morala na carski rez kaok njena mama... :D 6 malih mačića došlo je na svet, uz moju malu pomoć, 5 dečaka i 1 devojčica... eto toliko od mene...

Ivana da li ti zadrzavas sve te macice? Ima li ta maca sto se omacila vise od godinu dana?

Sto, ako zelis mace, imam crno, ako hoces, za mesec dana, ja cu vakcinisati i sve... Ako mi jos das da ga vidim ponekad.... (izv, al sve trazim nekog ako mi da da ih vidim). Ne u smislu da bih ti sedela po kuci, imam i ja posla :)

Poslednja izmena:
Haha, znam da ima kod tebe da se nabavi macica, nego ne pitam zbog toga... kad ljudi pustaju svoje macke da se pare ne smeta mi to ako hoce da zadrze macice, ali ako to rade sa namerom da ih razdele i tako oduzmu dom nekim nesrecnicima nadjenim na ulici, to stvarno nije u redu, nehumano je. A i nije nista cime covek treba da se hvali. Ko voli da gaji macice ima izbacenih trudnih macaka milion, a i macaka sa malim macicima ima koliko hoces, uzmes jednu bar privremeno dok odgajis macice a nju sterilises i tada stvarno imas cime da se pohvalis.

Prvi put cujem za parafinsko ulje, zar je to uopste jestivo? U cemu je problem sa stolicom? Macici ne mogu da kake bez masaze stomaka i anusa, to moras da radis obavezno posle svakog hranjenja zaspali ne zaspali, i pozeljno bi bilo i izmedju hranjenja posto macka njih lize non stop. Mozes li da procenis koliko imaju nedelja? Imas tabelu koliko cesto da ih hranis na tom sajtu iznad, nazalost to znaci da moras da se budis i nocu posto je opasno za male macice da budu celu noc bez hrane.[/QUO

Čini mi se da si upućena u ovo, pa rekoh da pitam...
Moja maca je starija, gleda hoda, ima po mojoj proceni 3-4nedelje... Urinira redovno, ali onaj drugi izmet nisam našla!!! Pa se malo brinem! Treba li i njoj masaža? Stomačić joj je ok, mislim nije naduven i to. Ili ga je mozda sakrila negde ? Moj nos to nije registrovao u pesku i okolini! Koliko često imaju stolicu?

zadržavam mace naravno... i ne puštam ih ja da se pare, samo jedan okot i onda sterilizacija... nemam srca da ih dam... em što mi žao njih da razdvajam i nikad ne znam koga bih pre dala... a i to što ti kažeš toliko drugih *napuštenih* maca bi moglo biti udomljeno... pogotovo što znam, jer sam i ja usvojila dva psa, da ih ima baš puno... ja ni cacine mačiće nisam dala... jednostvno vežem se za njih... xD e i još nešto ne koštaju mace kao deca... to može da se kaže za pse, ali ne i za mace... one su potpuno drugačije....

Čini mi se da si upućena u ovo, pa rekoh da pitam...
Moja maca je starija, gleda hoda, ima po mojoj proceni 3-4nedelje... Urinira redovno, ali onaj drugi izmet nisam našla!!! Pa se malo brinem! Treba li i njoj masaža? Stomačić joj je ok, mislim nije naduven i to. Ili ga je mozda sakrila negde ? Moj nos to nije registrovao u pesku i okolini! Koliko često imaju stolicu?

Tvoja maca je verovatno starija od 4 nedelje čim sama pije mleko....urinira redovno jer je na mleku....govanca neće biti tako česta sve dok ne bude jela čvrstu hranu....može proći i par dana bez velike nužde...
Za zatvor je parafinsko ulje 1ml jednokratno....ili bolje nekoliko zalogaja ribice to ih uvek protera kroz nekoliko sati......

pitanje... jedno mače je već otvorilo oba oka... drugi nisu ali im je sve uredu okice su čiste i sve, ali jednom je jedno oko krmeljivo, zasuzilo, kako da kažem bukvalno zalepljeno,,, kako i čime bih trebala to da čistim,,, i da li će se to proširiti...?

sad naravno svi kažu da bacim to mače, i šta će mi mače bez oka itd... ali to je živo biće, već rođeno, već diše jede vrši nuždu... kako bi ga bacila... i zašto bih ga bacila... on je savršen takav kakav jeste različit od drugih, mali borac...

još nešto, ne vezano za mačiće već za odraslu mačku koja je sterilisana (njihovu babu) jedan mačor iz komšiluka je stalno napada (valjda je u teranju) i hvata je za vrat i namešta se, a ona reži i beži... em je nedraželjubiva , em sterilisana i nema nagone a on joj dosađuje... sobzirom da ne može da ostane skotna to nije problem, ali ima li nešto drugo na šta treba da se obrati pažnja...

i još nešto mama maca kad može da se steriliše jer i ona je sad često napolju (kad nije sa mačićima i kad ne jede i ne spava) pa da ne bude da je ponovo skotna...

i još nešto kad bi trebala da sterilišem mačiće... ima jedno žensko i 5 muških, tu ženkicu bih sterilisala pre prvog teranja, a mužjake posle (doduše oni ne bi trebalo da imaju teranje jer se njima pojavi nagon kad čuju mačku... ili tako nešto) ... u svakom slučaju kada da sterilišem mužjake (da ne šire lozu i ovako je previše napuštenih mačaka) i da li je dobro da sterilišem ženkicu pre prvog teranja... i koji je to mesec otprilike... 4 , 5 mesec?

Poslednja izmena:
sad naravno svi kažu da bacim to mače, i šta će mi mače bez oka itd... ali to je živo biće, već rođeno, već diše jede vrši nuždu... kako bi ga bacila... i zašto bih ga bacila... on je savršen takav kakav jeste različit od drugih, mali borac...

još nešto, ne vezano za mačiće već za odraslu mačku koja je sterilisana (njihovu babu) jedan mačor iz komšiluka je stalno napada (valjda je u teranju) i hvata je za vrat i namešta se, a ona reži i beži... em je nedraželjubiva , em sterilisana i nema nagone a on joj dosađuje... sobzirom da ne može da ostane skotna to nije problem, ali ima li nešto drugo na šta treba da se obrati pažnja...

i još nešto mama maca kad može da se steriliše jer i ona je sad često napolju (kad nije sa mačićima i kad ne jede i ne spava) pa da ne bude da je ponovo skotna...

i još nešto kad bi trebala da sterilišem mačiće... ima jedno žensko i 5 muških, tu ženkicu bih sterilisala pre prvog teranja, a mužjake posle (doduše oni ne bi trebalo da imaju teranje jer se njima pojavi nagon kad čuju mačku... ili tako nešto) ... u svakom slučaju kada da sterilišem mužjake (da ne šire lozu i ovako je previše napuštenih mačaka) i da li je dobro da sterilišem ženkicu pre prvog teranja... i koji je to mesec od prilike... 4 , 5 mesec?

Tako su meni pricali isto kad me ujela ova macka: baci gov.a na ulicu itd. I islogiravali se sto ja nisam izbacila ni nju ni macice. Sebicnjaci jedni sebicni.

Poslednja izmena:
Moras macku drzati zatvorenu dok je ne sterilises, jer bi trebalo da prodje bar 2 nedelje otkako su macici prestali da sisaju do sterilizacije, a idealno bi bilo mesec dana. Za to vreme ce garantovano uci u teranje i pariti se.

Zenke ulaze u teranje od 4. meseca zivota pa nadalje, prilicno su nepredvidive u tom smislu pa je tesko proceniti kada ce to tacno biti. Ali najveci broj ulazi u teranje tek posle 6 meseci, tako da je to neko standardno doba za sterilizaciju, ali ti ako zelis da budes sigurna mozes da je sterilises i pre, narocito ako je napredna i lepo dobija na tezini. Muzjake isto po obicaju kastriraju sa 6 meseci, mada je kod njih svejedno, jedino ako ih kastriras tek nakon sto udju u pubertet moze da se desi da su vec postali malo agresivniji ili da obelezavaju teritoriju.

A tu sterilisanu macku koju napada macak, ako on nije mnogo agresivan i nema ujedanja i grebanja onda su jedini potencijalni problemi oni koji inace vaze sa kontakt sa drugim mackama, znaci eventualna zaraza nekom macjom bolescu (treba biti oprezan jer ima par neizlecivih protiv kojih se kod nas ne daje vakcina).

Poslednja izmena:
To su govnari...teraj ih u p.m.......takvi prvi mole za milost kad dodje sudnji čas
Izvinjavam se ali takve stvari mi dižu pritisak...

Poslednja izmena:
Sve više ljudi je svesno da su i ljubimci živa bića.
Baš mi je drago kad u pet šopu vidim nekog starog seljaka koji je došao da pazari za svoju macu ili kucu, a ne samo za krmaču.
Pre 10-20 godina tako nešto se nije moglo ni zamisliti, ali zaista se svest ljudi brzo menja.
Naravno, još uvek ima divljaka, ali oni su, srećom, već u manjini.

:cao:

Prolece 2011.g. 056.jpg

:heart:

Не знам да ли сте гледали прилог о Хомеру, слепом мачку, који није имао оба ока а одбранио је своју газдарицу и преплашио лопова.
И није то једини мачор којег је чувала, али је Хомер био најодважнији, односно само он је реаговао.. :)
Мачка "чује" и уз помоћ вибрација, а ако има тај недостатак вида, није проблем!!

PROBLEM sa malom macom... zapušen mu je nos i zakrmeljilo mu se oko... vodila sam kod jednog veta on kaže da je to samo prehladica... ali pošto nije mogao da diše na nos krenuo je na usta i onda nije mogao da jede ni da pije vodu za samo 3 dana užasno je smršao i dehidrirao... onda je dobio infuziju fiziološki rastvor i malo se poboljšalo, onda sam mu na špric davala taj rastvor i jogurt i sad je malo bolje živahniji je... oko sam mu ispirala kamilicom i ono se otvori i vidi se da je crveno i posle 2-3 sata se zatvori ponovo, vet je rekao da mu za oko kupim kapi za decu... sad PITANJE kupila sam kapi za oči i kapi za nos za malu decu sad znam da mogu te kapi za oko ali ove kapi za nos da li da mu dam vet nije ništa rekao pa zato pitam... HVALA

Back