MACECA KLADIONICA

• Začetnik teme Začetnik teme jelaA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala na cestitkama, mi smo odusevljeni, macici su lutkice, Debelica je brizna i preslatka, a Micko je radoznao, zaviruje u kutiju, ali kad malisani zacvile, on zbrise :)
Ko zeli macu, nek se javi :)
Prilazem moju omiljenu fotku!

Prilozi

• MOTHERHOOD.jpg
    MOTHERHOOD.jpg
    33,7 KB · Pregleda: 25
Hvala, mislim da ce mi sreca biti vise nego potrebna. Nocas je jedno mace izbauljalo iz kutije. Mnogo je plakalo, svi smo skocili iz kreveta . Sad pravim barikade, a zamislite kad progledaju...uf...

Jesi li proverila kod vet-a ONAJ krvavi iscedak?
Ja mislim da je to najnormalnije! Pa kad se žena porodi krvari i po mesec dana, pa nekako kapiram da je kod svih babinjara ista situacija ma koje vrste one bile! ;)

Veterinar mi je odgovorio da je iscedak normalna pojava, ali da treba da obratim paznju da li je tamniji ili svetliji, pa ako je sveza krv u pitanju, onda treba da konsultujem veterinara. Medjutim, to se desilo samo jednom i vise ne, Debelica je zivahna, super jede, cak se i igra, tako da mislim da je necu maltretirati sa doktorima sada.

Inace, na slici je ponosni tata Micko (mislim na avatar).

Meni treba jedna mushka maca,mladja od 2-3 meseca,....trazila sam danas po oglasima i ispalili su me neki ljudi,....Imam uslove,imam dvorishte,pa vas molim da mi javite ako neko ima mushku sivo-tigrastu macu,dolazim po nju,uzela bih je danas ako mi se javite na vreme!

Molim vas sve ko chita da mi javite na private da li postoji shto mladja mushka sivo-tigrasta maca za mene!

Molim vas.....!!!Pozurite!

Hvala!!

Sanha:
Meni treba jedna mushka maca,mladja od 2-3 meseca,....trazila sam danas po oglasima i ispalili su me neki ljudi,....Imam uslove,imam dvorishte,pa vas molim da mi javite ako neko ima mushku sivo-tigrastu macu,dolazim po nju,uzela bih je danas ako mi se javite na vreme!

Molim vas sve ko chita da mi javite na private da li postoji shto mladja mushka sivo-tigrasta maca za mene!

Molim vas.....!!!Pozurite!

Hvala!!
Погледај тему "Поклони - куце, маце и остало"!
Надам се да ћеш наћи мацу!

Pa ne znam,znash shta,imam malog dobermana i njena majka,braca i moja Rea su rasli uz machice i sad nemam macu,pa sam mislila shto pre da udomim jednu tigrasti,te mi se iskreno najvishe svidjaju i takvog sam machora jednom imala,pitom je bio,sad mi nedostaje maca,a i hocu da naviknem psa da ne juri mace nego da budu drugari:)

Ne znam koliko se ti slazesh sa tim,ali ja ceo zivot gajim dobermane i machke pored njih,spavale su machke sa njima u leglu moje kuje,a sad je ova mala i volela bih da odrastu zajedno,.

Mada,ako mi ti kazesh da cesh imati josh maca i da sachekam(a strashno mi se svidjaju tvoje mace,bash takve i trazim,svidja mi se i slika tate,verovatno ce svi takvi da budu:)),sachekacu,pa jedino da se dogovorimo,da ne trazim dalje i da ne jurim,...da sachekam da mace porastu ili da sachekam novo leglo da uzmem jednog muzjaka..

Danas me ispalila josh jedna zena,prvo mi rekla da hoce da mi da zuto-belu macu od 3 meseca,a posle se ne javlja ceo dan na mob.,tako da bih te sachekala,ako se slazesh,...mozemo da se dogovorimo,javi mi se:)

Pozz...jedva chekam da dobijem macu,majke mi,tako sam sad nestrpljiva i nervozna,...jedva chekam:)

Uh, vec sam pomislila da imas kod kuce gladnog pitona pa sam se zabrinula!
U svakom slucaju, ako svoje pse ne ucis da mrze macke, i ako su vec ziveli sa mackama, onda nece biti problema, mislim - nece oni odjednom promeniti odnos prema macama.
A sto se tice novog legla, nece ga biti, izgleda da se nismo razumele. Vidis, ja sam prvo usvojila Micka sa ulice (avatar). On izlazi napolje i ja sam u traumi svaki put kada ga nema vise od nekoliko sati. Ovaj kraj je pun pasa lutalica, jedan copor velikih crnih zivih na oko 150 metara od moje zgrade, a i deca u zgradi su bahata...
Micko je ponovo u nekom teranju, potpuno je poludeo, nosic mu je izgreban, mjauce po zgradi i oko zgrade...Skoro je imao i neku uzasnu infekciju (nastalu od ogrebotine) koje je mogla biti fatalna. A da ti ne pricam da obelezava po kuci, a ja idem za njim i ribam...
Zato smo odlucili da ga kastriramo, verovatno u subotu. Nadam se da necu izazvati gnev kod ucesnika foruma, jer to radimo najvise iz bezbednosnih razloga.
A mamu Debelicu je Micko doveo u decembru, pokusala sam da je udomim, ali stomacic je poceo da joj raste (a ko bi uzeo trudnu macu?!) i onda smo je zadrzali. Sva sreca, ona ne izlazi napolje, sirota se smrzla tada u decembru...pa joj ne pada napamet.
Kad poklonimo macice, ostaju nam Micko i Debelica i to je to.

Mnogo je medena :D
Podrzavam to sto ces da ga sterilises,moram da napomenem pre nego sto me neko napadne da ce onda on moci da se pari sa mackom ali nece imati male (logicno) i nece biti mnogo zainteresovan da jurca po kraju,a takodje nece piskiti po stanu.
Moj macor (avatar) je bio nepodnosljiv kad ga je hvatalo to obelezavanje teritorije, najgori slucaj je bio kad se popeo na civiluk i odozgo se popiskio na sve jakne koje su bile tu.U pocetku je dobijao hormonske inekcije na svakih 6 meseci,ali smo culi da one nisu bas dobre za njegovo zdravlje,tako da smo ga sterilisali kad je imao 2 godine. I tada nam je veterinar rekao da moze da se pari ali nece imati potomke. Mada mu nismo do sada dovodili mace jer se on sokira kad vidi drugu zivotinju u kuci,pa prvo bezi a onda pokusava da napadne istu.Ker ga se i dalje plasi iako je vec skoro 1,5 godinu kod nas.

:) Pa nisam te razumela:)Nemam nishta protiv sterilisanja,znam kakav je to problem,mada su moje machke sve bile u dvorishtu,na ulici,tudjim dvorishtima,imala sami 6 u jednom trenutku,chak jednog bez levog oka,...imao je i gusarski povez,napravila mu ja,.>:)Slatke su mace na slikama,predivne su,mada ne znam kako bih izdrzala jer ce mi se i pas shteniti u svoje vreme,vec sam pomagala pri porodjaju mojoj kuji i josh zamisli da mi se omaci i maca na gajbi..:)Samo zato trazim muzjaka,ali sad kad sam prochitala ovo za chiviluk,...:)

Ma zezam se,...ocu macu definitivno,i Rea ce rasti sa macama,samo da odluchim da li da uzmem tvoju zenkicu ili da trazim nekog muzjaka,...

Можеш и мачкицу да стерилишеш (женку). Ја сам имала дивну мацу и хтела сам да, када се први пут омаци, је стерилишем. Каже ми ветеринар да је тако најбоље, мада можеш и да прескочиш омацивање. Мени се Јелине маце јако свиђају, очито да она јако лепо брине о њима а то треба да ти помогне у избору.

Milly73:
Можеш и мачкицу да стерилишеш (женку). Ја сам имала дивну мацу и хтела сам да, када се први пут омаци, је стерилишем. Каже ми ветеринар да је тако најбоље, мада можеш и да прескочиш омацивање. Мени се Јелине маце јако свиђају, очито да она јако лепо брине о њима а то треба да ти помогне у избору.

Ja sam čak negde čula da je za ženkice zdravije da ih sterilišeš i pre prvog teranja. Ovo sam čula za pse, pretpostavljam da isto važi i za mačke. U stvari najbolje je da se konsultuje veterinar, mada kapiram da se i oni razlikuju po stavovima šta je najbolje!

Значи им као превентива од рака материце, којем су женке склоне (како код куца, тако и код маца). Али пре првог терања, то не знам. Знам да им је битно да бар једном буду "маме" а после можеш да их стерилишеш. Наравно, пресудно је мишљење доброг ветеринара у кога се има поверења.

Back