MACECA KLADIONICA

• Začetnik teme Začetnik teme jelaA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste,jeste,...sve zenke,kuce i mace moraju makar jednom da budu mame,zdravo je za njih,psihichki,fizichki,...Meni se kuja kotila tek sa 5 godina prvi put i tek je onda postala praaaviii onaj luuuudd doberman,odnosno,tek je onda znala kako pravilno da brani teritoriju,kuce,nas,bila je i poslushnija ali je i promenila izgled,zrelije je izgledala ,...i opasnije:)

Moja Rea ce se pariti chim napuni 2 godine,a maca,....pa razmishljala sam,..mogla bih da izadjem na kraj i sa zenkom macom i njenim macama,...kad sam bila glavna babica za 13 dobermana moje Alfe,moci cu i par maca..:)

Juce ujutru smo kastrirali Micka. Srce mi je bilo u petama kad smo ga doveli, a on poceo da se tetura po kuci. Posle mu je bilo bolje, ali mu je pogled bio cudan. Delovao je tuzno, pa sam i ja bila tuzna. Danas je sve ok, odlicno jede i hoce da ide napolje. Nisam sigurna da cu ga pustiti, neka se jos malo odmara.
Debelica je brizna, kruzi oko njega i zagleda ga.
Macici postaju "vrcavi", gledaju pametno i hoce da izadju iz kutije. Danas kad sam im menjala "posteljinu" iznela sam ih, a oni se razmileli. Jos uvek su nestabilni, malene klimave nozice ih ne drze...
Mi smo jedna srecna porodica :)

To sto ste ga kastrirali je vrlo pametan potez. Na zalost, uslovi u kojima nasi ljubimci zive im ne dozvoljavaju da se normalno pare, ipak im mi i pored sve ljubavi i paznje namecemo i mnoga ogranicenja. Nemoj da se brines sto"tuzno gleda", on nema pojma sta mu se desilo, niti ikome "zamera". Cak nece biti ni svestan odsustva frustracije koja ga inace nagoni da lunja okolo i da se bije. Jednostavno ce mu sve biti potaman.

Dve mace su rezervisane, ima jos nekoliko potencijalnih kandidata kojima treba ubedjivanje. Iskreno, ne bih da ljude ubedjujem, pa da mi vracaju mace, volela bih da to budu pravi ljubitelji sa iskustvom..

...samo da vidite kako su micoshi porasli... ostali nam samo Medena i Mali Micko... :(

Prilozi

• 98.jpg
    98.jpg
    35,6 KB · Pregleda: 18
  • 156.jpg
    156.jpg
    34,4 KB · Pregleda: 16
Mnogo slatka temica...
Nazalost, nisam kandidat za usvojenje macica, ali avijam za tebe da ih fino udomis i da budu slatke i pametne na tatu (eto i mamu, mada je ne znamo mnogo).

Pomenuli ste sterilizaciju. Imam dvije sijamkice i primile su tu hormonsku inekciju. Koji su evntualni problemi. Nas veterinar nam je preporucio, ali hocu da cujem sva misljenja. Voljeli bismo da jednom dobijemo macice (ali zamisli bude ih po pet od svake!!!)
Nesto ne volim tu sterilizaciju majku mu. Nemam pojma. Jednom kada njih ne bude (ne mogu o tome ni da mislim) voljela bih da imam nekog njihovog potomka.

A opet ne zelim macije zabaviste svake godine u nasem malom stancicu. I ne mogu da slusam ono mjaukanje (kao da ih neko muci) kada imaju tjeranje.

Help.
Hvala. I opet poz za Micka, Rumenku i macice!

HEBEHA:
Mnogo slatka temica...
Nazalost, nisam kandidat za usvojenje macica, ali avijam za tebe da ih fino udomis i da budu slatke i pametne na tatu (eto i mamu, mada je ne znamo mnogo).

Pomenuli ste sterilizaciju. Imam dvije sijamkice i primile su tu hormonsku inekciju. Koji su evntualni problemi. Nas veterinar nam je preporucio, ali hocu da cujem sva misljenja. Voljeli bismo da jednom dobijemo macice (ali zamisli bude ih po pet od svake!!!)
Nesto ne volim tu sterilizaciju majku mu. Nemam pojma. Jednom kada njih ne bude (ne mogu o tome ni da mislim) voljela bih da imam nekog njihovog potomka.

A opet ne zelim macije zabaviste svake godine u nasem malom stancicu. I ne mogu da slusam ono mjaukanje (kao da ih neko muci) kada imaju tjeranje.

Help.
Hvala. I opet poz za Micka, Rumenku i macice!

U vezi hormonske inekcije - moj macor je tri godine dobijao te inekcije,ukupno 6 komada.E sad jedna veterinarka je rekla da te inekcije nisu bas najbolje resenje jer nisu mnogo zdrave, dok je druga rekla da moze da ih prima do kraja zivota. Koliko su ti stare mace? Mozes recimo da im dajes te inekcije 4-5 godina,onda pustis jednu da se omaci pa je sterilises,pa pustis naredne godine drugu da se omaci pa je sterilises.A ako ne zelis da ih stelises a veterinar ti kaze da su te inkcije ne zdrave, mozes kada udju u teranje da im "nabavis" macora koji je sterilisan a koji moze jos da se pari sa njima (kao na primer moj ;) ) i tako ti ne mjaucu po kuci ali ne ostaju u drugom stanju.

Sterilizacija zenke je mnogo komplikovanija nego kastracija muzjaka. Mi planiramo da sterilisemo i mamu Debelicu, ali sve odlazemo, dok se oporavi od porodjaja, dok prodju macici...itd. Jedino me brine njena tezina, jer je i sada super alava, moze brdo hrane da pojede...
Mi smo nekako pregurali ovih dva meseca sa leglom od 5 malih maca, jos ove dve da udomimo i da se odmorim konacno i vratim zivot u normalu... Mogu ti reci da uopste nije lako, nisam imala predstavu, mada je moja Maza tri puta imala macice, ali to je bilo dok sam zivela sa roditeljima, pa je mama najvise vodila racuna o njima...
Ja obozavam macke i uzivala sam u ovoj avanturi, ali sam se zesce umorila...
Sto se tice hormonske injekcije, cula sam da ne treba vise od 3-4 puta da se da..
Micka smo kastrirali, i srce me je bolelo zbog toga, ali on je outdoor macak, dolazio je izgreban, prljav, izbezumljen, nestajao na po par dana (pa sam ja bila izbezumljena), tako da je ovo bilo neophodno, radi njegove bezbednosti...
Pozdrav!

Ljudi, hvala puno na informacijama.
Sto se tice kastracije muzijaka, mislim da je to naprosto jedino rijesenje.Kada sam bila mladja imaa sam divnog macora mjesanca koga smo svi obozavali, ali nismo mnogo znali o mackama pa nismo htjeli da ga sterilisemo (sve je ok dok mu zene ne uvale macice ili dok ne traze alimentaciju :) . Medjutim, da, dolazio je izgreban, kupio je kojekakve infekcije, i na kraju pobjegao :( . Bilo je to prilicno potresno iskustvo i mislim da je sterilizacija jednostavno najlakse rijesenje.

Moje mace su stare oko 7 mjseci. Nas veterinar je preporucio te inekcije. I sad ne znam sta da radim, da zbrajam glasove za i protiv? Samo se bojim da ne napravimo gresku.

Inace, po pitanju Debelice, nakon pomenutog macka smo nabavili macu za koju nismo imali pojma sta je i bilo nam je jako drago kada smo culi da je devojcica. Sterilisali smo je tako da ima polni nagon, ali da nema macice. Jeste, malo je bauljala poslije operacije, bila je osamucena, i sada je malo punija od drugih ,aca mada jede normalno ( s tim da okolne mace nemaju bas toliko dobre uslove koliko ona ima, pa je valjda logicno da je malo punja od njih). Uglavnom je zimi debela kao prasence, a sada je manje-vise dovela liniju u red. U doba parenja zna da ne dodje kuci po 2-3 dana, ali se uvijek vraca i dobro se najede jer nije bas sklona jedenju hrane iz prirode.

Back