Ma ja hoću da živim NORMALNO i to je sve .....integrisan ili ne ... baš me briga....

samo sto nemac vise mogao da kupi robe tom nemackom markom ondak nego ovim eurom danas iako navodno vredi dve marke..

nije bitno koliko ti je evra plata nego sta i koliko mozes tom platom kupiti..standard se ne meri evrima neko kupovnom moci..al ko ce to vama expertima da objasni

Expertu ...kakve veze ta diskusija između vas dvojice ima sa temom koju sam otvorio ?

A šta ako skupština predstavnika naroda neće da uruči otkaz premijeru?

Kako se uopšte biraju predstavnici naroda u takvom sistemu?
Ko odlučuje o tome ko je u Srbiji najpametniji, najsposobniji i najtalentovaniji

Ono prvo pitanje ti je malo iz domena SF, ali dobro: takva skupština bi teško opstala, bar u tom sazivu, jer zašto bi narod za svoje predstavnike uzimao one koji tolerišu lažljive i nesposobne?
Pa kad već insistiraš: takva skupština bi brzo od strane naroda bila proglašena nevažećom i zamenjena drugim sastavom.

Predstavnici naroda se mogu birati između onih koji će biti zastupnici Stalnih veća građana, a jedno veće će se računati legalnim ako ima bar 100 članova, ljudi iz ove ili one lokalne zajednice.

Na teritoriji jedne opštine može biti i više tih Stalnih veća.

Dakle, predstavnika neke opštine iz svojih redova mogu izabrati već pomenuti zastupnici SVG.

Mada ima i drugih načina, sve do onih da se neko sam ponudi za to mesto i prepusti građanstvu da tu njegovu ponudu prihvati ili ne.

Za razliku od tzv. poslanika, čije mesto je i unovčivo, biti predstavnik naroda u sistemu pronarodne meritokratije je više pitanje časti i lične važnosti nego novca.
U suštini, predstavnici naroda i neće imati platu, samo će im se iz državne kase refundirati logični troškovi koji mogu nastati, ali koji su, u odnosu na troškove koje prave "parlamentarci" neznatni.

Čak šta predstavnici naroda, odnosno Skupština predstavnika naroda neće zasedati kao ova partijska skalamerija i kad treba i kad ne treba, nego samo kad aje potrebno i kada ih po svojoj proceni sazove unutar njihovih redova izabran predesdnik ili na inicijativu predstavnika iz ove ili one opštine.
To će ipak biti nešto što će odlučivati život...

U Srbiji niko neće odlučivati " ko je najpametniji, najsposobniji i najtalentovaniji".

O tome će odlučivati činjenice i rezultati, kao i u svakom poslu.

Samo će se u startu formirati vlada na svim nivoima po meritokratskim principima (stručnost, dokazana sposobnost), a potm će rezultati odlučivati hoće li ta vlada ostajati u prvobitnom sastavu ili će se menjati.
Značajnu ulogu će imati i premijer, ali pre svega pa i jedino kao koordninator i kontrolor rada članova vlade.
A ni on nije "zakovan za fotelju", nego će i njgov sudija biti rezultati sveukupne vlade...

Sve je to, u suštini, jednostavno.:cool:

A ako se pitaš ko će biti u sastavu te "startne vlade" i kako će se znati da li su to sposobni ljudi, pa razmisli i sam: zar se neće računati u sposobne već i zato što će
uspeti da pobede ove besputnike i uvedu sistem o kojem te informišem?
No, naravno, ni taj uspeh ih neće staviti van kontole.

I, još nešto, za razliku od diletanata, koji sada glume vlast i time se prave važnima, pošto inače nisu,meritornim ljudima, a to je i u praksi dokazano, je pre svega stalo do toga da uspešno obave posao za koji su stručni.
Na ovome počiva uspeh svih uspešnih kompanija u kojima meritorni imaju glavnu reč.
Tako će biti i u politici, kad u nju "ulete" ljudi takvog profila.
To je prosto neizbežno.:cool:

Poslednja izmena:
Expertu ...kakve veze ta diskusija između vas dvojice ima sa temom koju sam otvorio ?

svakakve..ti bi da zivis dobro i bezbrizno a da se o tvom kvalitetu zivota stara neko drugi..to na zalost nece ici..ni kod babe nema za dzabe..i socijalisticki experimenat u sfrj "radis koliko oces imas koliko ti treba" se pokazao kratkog daha..
o svom kvalitetu zivota moras sam da se staras..
i danas ima ljudi u srbiji koji rade i stvaraju i imaju..iako rade mnogo vise i za te poslove bi da ih rade u inostranstvu mlatili pare ovde zaradjuju pristojno..ono sto npr ja radim se placa u recimo svajcarskoj od 40 do 120 franaka po satu..u zavisnosti od slozenosti konkretnog zadatka..ovde zaradjuem 10 puta manje..a troskove u poslu imam iste kao taj svajcarac..softever i hardver kostaju ovde isto koliko u svajcarskoj..

kako je prosao nas tim na microsoftovom takmicenju odrzanom onomad u njujorku i zbog cega? nisu prosli zato sto susvoj projekat predstavili petoro inzinjera a ne petoro preduzetnika koji projekat vide kao posao kojim ce sebi da obezbede egzistenciju i da njiem pomognu nekome resavajuci njegov problem..
jos uvek kod nas ne postoji nesto sto se zove ..preduzetnistvo..i dalje se ovde od drzave ocekuje da bude generalni direktor svake firme..i ko zna sta jos..da nekome nesto obezbedjuje..

u srbiji danas jedino je zanatski sektor jos uvek koliko toliko zdrav sektor..ali ne zahvaljujuci drzavi nego zantlijama..i ova vlada cvetkovic macek se obrusila na taj sektor novim nametima da mi plavcamo drzavne parazite i lezilebovice..sto je izazvalo kontraefekat..pa mersto da placaju namete ljudi odlaze u ilegalu i sivu ekonomiju.
ocete pare? gospodo zasucite rukave i zaradite ih..

Normalno cem ziveti samo ako se ujedinimo sa Rusijom - u protivnom necemo upste ni ziveti jer ce nas genocidni nacisti sa Zapada unistiti i kao narod i kao drzavu ...

Hoces da kazes da cemo imati ispunjene sve one uslove koje sam u uvodnom postu postavio kao uslove za normalan zivot ako se ujedinimo sa Rusijom?

I još nešto , odakle tebi uopšte ideje da Rusija hoće da se ujedinjuje sa bilo kim , pa i sa nama?

svakakve..ti bi da zivis dobro i bezbrizno a da se o tvom kvalitetu zivota stara neko drugi..to na zalost nece ici..ni kod babe nema za dzabe..i socijalisticki experimenat u sfrj "radis koliko oces imas koliko ti treba" se pokazao kratkog daha..
i danas ima ljudi u srbiji koji rade i stvaraju i imaju..iako rade mnogo vise i za te poslove bi da ih rade u inostranstvu mlatili pare ovde zaradjuju pristojno..ono sto npr ja radim se placa u recimo svajcarskoj od 40 do 120 franaka po satu..u zavisnosti od slozenosti konkretnog zadatka..ovde zaradjuem 10 puta manje..a troskove u poslu imam iste kao taj svajcarac..softever i hardver kostaju ovde isto koliko u svajcarskoj..

kako je prosao nas tim na microsoftovom takmicenju odrzanom onomad u njujorku i zbog cega? nisu prosli zato sto susvoj projekat predstavili petoro inzinjera a ne petoro preduzetnika koji projekat vide kao posao kojim ce sebi da obezbede egzistenciju i da njiem pomognu nekome resavajuci njegov problem..
jos uvek kod nas ne postoji nesto sto se zove ..preduzetnistvo..i dalje se ovde od drzave ocekuje da bude generalni direktor svake firme..i ko zna sta jos..da nekome nesto obezbedjuje..

u srbiji danas jedino je zanatski sektor jos uvek koliko toliko zdrav sektor..ali ne zahvaljujuci drzavi nego zantlijama..i ova vlada cvetkovic macek se obrusila na taj sektor novim nametima da mi plavcamo drzavne parazite i lezilebovice..sto je izazvalo kontraefekat..pa mersto da placaju namete ljudi odlaze u ilegalu i sivu ekonomiju.

Komentarisacu samo početak , jer kad je početak loš kakav kraj može biti i da ne čitam najbolje je ..... dakle JA NECU DA SE O MOM KVALITETU ŽIVOTA STARA NEKO DRUGI ...ne ja samo hoću da mi kao u svim normalnim svetskim zemljama oni koji su na vlasti i čiji je to posao... ( JER TO JE NJIHOV POSAO TO I NIŠTA DRUGO) ..... stvori uslove da od mog angažovanja zavisi moj kvalitet života....

a ne da me stavlja u situaciju u kojoj se nalazim danas..... gde se mogu angazovati koliko god hocu ali mogu doći samo na nivo da preživljavam .....

jer.... sta vredi što ja hocu da učim kad profesori neće da predaju već čekaju da ih podmitim i kupim ispit ...šta vredi što hoću da radim kada će posao dobiti neko ko ima vezu , šta vredi što se ponašam primereno propisima države kada drugi to ne čine i ugrožavaju moju bezbednost a država ih u tome ne sprečava , itd itd itd ...?

to bi bilo to

Normalno cemo ziveti samo ako se ujedinimo sa Rusijom - u protivnom necemo uopste ni ziveti jer ce nas genocidni nacisti sa Zapada unistiti i kao narod i kao drzavu ...

A sto smo mi Zapadu pretnja ? Jel ugrozavamo njihov stil zivota i na koji nacin ?

Sta imamo mi i oni to traze od nas da hoce da nas unisti taj Zapad ? Mogli su da nas uniste kad hoce do sad.

Komentarisacu samo početak , jer kad je početak loš kakav kraj može biti i da ne čitam najbolje je ..... dakle JA NECU DA SE O MOM KVALITETU ŽIVOTA STARA NEKO DRUGI ...ne ja samo hoću da mi kao u svim normalnim svetskim zemljama oni koji su na vlasti i čiji je to posao... ( JER TO JE NJIHOV POSAO TO I NIŠTA DRUGO) ..... stvori uslove da od mog angažovanja zavisi moj kvalitet života....

a ne da me stavlja u situaciju u kojoj se nalazim danas..... gde se mogu angazovati koliko god hocu ali mogu doći samo na nivo da preživljavam .....

jer.... sta vredi što ja hocu da učim kad profesori neće da predaju već čekaju da ih podmitim i kupim ispit ...šta vredi što hoću da radim kada će posao dobiti neko ko ima vezu , šta vredi što se ponašam primereno propisima države kada drugi to ne čine i ugrožavaju moju bezbednost a država ih u tome ne sprečava , itd itd itd ...?

decko SFRJ se raspala pre 20 godina a ti koliko vidim jos u njoj zivis..

tebe lepo pitali na ovoj tvojoj temi "cime ti doprinosis da srbija postane takva zemlja?"
cekanjem na vlast?

Integracije.... Evropske integracije , bezalternativne..... Integracije sa Rusijom i Belorusijom , integracije , integracije ......EVRO_AFRO_AZIJSKE ( što bi rekao Srećko Šojić) ....

A ja se pitam.... zašto ja uopšte od vlasti i opozicije slušam o bilo kakvim integracijama .....

Ja, kao običan građanin dužan sam da poštujem zakone ove zemlje a za uzvrat oni koji njome vladaju i oni koji dođu da vladaju su dužni da mi obezbede normalan život .....a taj normalan život podrazumeva :

1. Mir

2. Posao adekvatan mom obrazovanju sa adekvatnom platom

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd

4. Pristupačno i kvalitetno obrazovanje za moju decu .....

5. Primerenu penziju za moje roditelje ......

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost .......

I TO JE TO ....... to je ono što ja tražim od ljudi koji vode državu ........

a da li će oni to da urade kroz integracije ovde ili onde i da li će uopšte da bude integracija , ŠTA TO MENE BRIGA ......

zašto meni uopšte o tome pričaju .... ne interesuje me ..... ja znam šte je država ( odnosno vlast ) dužna da mi obezbedi....ona koja to uspe dobiće opet moj glas koja ne uspe neće dobiti i tačka ..... velike priče i ideologije mene kao običnog čoveka ne interesuju niti treba da me interesuju .....

DAKLE, PREKINITE VIŠE SA PRIČOM ..... PREĐITE NA DELA ......

p.s. Naravno ja s obzirom na struku ne mislim ovako pojednostavljeno , ali je sasvim opravdano i logično da ovako rezonuje svaki građanin republike Srbije kom politika nije usko vezana za srtuku ........

Šta vi mislite o ovakvom rezonovanju?

Слабо ти је "резоновање".

Ти хоћеш да те власт васпитава("образује"), да ти власт даје посао, да те власт издржава кад остариш. То што ти хоћеш неће моћи још дуго да опстане, а камоли да ће постојати у овом облику који је сад на снази. Јер је цена за то све већа - одузимање слободе и могућности стварања људи(породице). Цена је све мање људи и одгој неспособних генерација за самосталан живот. Штанцовање оваца за шишање и клање.
Кад се човек, као говедо, научи да не може без мафијашке руке која ће га издржавати и стварати му услове у животу, онда такав човек жели ово што ти желиш.
Последице су на терену по целој Србији - све мање људи, а поготову способних и самосталних.

Ти би требао да желиш организацију на индивидуалном, породичном и државном нивоу онако како је то дао Створитељ овог света. Према томе, треба да улажеш у своју самосталност, да се оспособљаваш да радиш за себе и породицу и да се издржаваш самостално, без мафијашке сукње и сисе(за коју ће да ти наплате различитим врстама зала у животу). Ако нећеш, увек ћеш да кривиш власт и да тражиш за кога ћеш гласати. Ни једна власт ти неће то обезбедити, бар не да може да опстане на дуже стазе, или да не прихватиш да будеш део машинерије зла која меље по налогу из Рима и Брисела.

Кашеш хоћеш пензију. У наредним деценијама, тако нешто неће ни постојати, или ће бити пука симболика од које никакве користи нећеш имати.
Твоја "пензија" треба да буду твоја деца у коју ћеш ти током живота да улажеш и да их оспособљаваш да раде самостално и да се брину о теби кад остариш као што се ти бринеш о њима док су мали.
Бриј радно способних становника је све мањи у Србији(и Европи, генерално), па ће пензије морати да се сведу на симболику или у потпуности укину.
Систем пензија је нешто најгоре што постоји и што је ослонац глобалне мафијашке власти како уништити породицу и како спречити људе да рађају децу и буду самостални(јер је то вишедеценисјки мотив за паразитизам, себичност и самодовољност, небригу о оспособљавању породице и деце за самосталност).

Џаба гледаш у власт од које очекујеш да ти нешто ствара у твом животу. То је филозофија за овце и говеда којима власт спрема шишање , па клање(ако не буду могли да се склоне на време из тора - система који држи мафија, а од којег ти очекујеш све те илзије које си побројао).

Poslednja izmena:
Ja sam na to decko ( hvala na komplimentu) ...odgovorio ...a ti se vrati nazad pa nađi taj post i pročitaj ga ......

pa decko si..jos nisi odrastao ..po postovima rekao bih da si zaglavio u nekoj ranoj adolescenciji..barem po demonstriranim zivotnim shvatanjima..

i ja bi da zivim u nekoj boljoj srbiji..i svako normalan zeli to isto..nenormalan je onaj koji ceka od nekog drugog da mu te uslove obezbedi..

Ти хоћеш да те власт васпитава("образује"), да ти власт даје посао, да те власт издржава кад остариш. То што ти хоћеш неће моћи још дуго да опстане, а камоли да ће постојати у овом облику који је сад на снази. Јер је цена за то све већа - одузимање слободе и могућности стварања људи(породице). Цена је све мање људи и одгој неспособних генерација за самосталан живот. Штанцовање оваца за шишање и клање.
Кад се човек, као говедо, научи да не може без мафијашке руке која ће га издржавати и стварати му услове у животу, онда такав човек жели ово што ти желиш.
Последице су на терену по целој Србији.

Ти би требао да желиш организацију на индивидуалном, породичном и државном нивоу онако како је то дао Створитељ овог света. Према томе, треба да улажеш у своју самосталност, да се оспособљаваш да радиш за себе и породицу и да се издржаваш самостално, без мафијашке сукње и сисе(за коју ће да ти наплате различитим врстама зала у животу). Ако нећеш, увек ћеш да кривиш власт и да тражиш за кога ћеш гласати. Ни једна власт ти неће то обезбедити, бар не да може да опстане на дуже стазе, или не, а да не прихватиш да будеш део машинерије зла која меље по налогу из Рима и Брисела.

Кашеш хоћеш пензију. У наредним деценијама, тако нешто неће ни постојати, или ће бити пука симболика од које никакве користи нећеш имати.
Твоја "пензија" треба да буду твоја деца у коју ћеш ти током живота да улажеш и да их оспособљаваш да раде самостално и да се брину о теби кад остариш као што се ти бринеш о њима док су мали.
Бриј радно способних становника је све мањи у Србији(и Европи, генерално), па ће пензије морати да се сведу на симболику или у потпуности укину.
Систем пензија је нешто најгоре што постоји и што је ослонац глобалне мафијашке власти како уништити породицу и како спречити људе да рађају децу и буду самостални.

Џаба гледаш у власт од које очекујеш да ти нешто ствара у твом животу. То је филозофија за овце и говеда којима власт спрема шишање , па клање(ако не буду могли да се склоне на време из тора - система који држи мафија, а од којег ти очекујеш све те илзије које си побројао).

potpisujem

Последице су на терену по целој Србији - све мање људи, а поготову способних и самосталних.

Ти би требао да желиш организацију на индивидуалном, породичном и државном нивоу онако како је то дао Створитељ овог света. Према томе, треба да улажеш у своју самосталност, да се оспособљаваш да радиш за себе и породицу и да се издржаваш самостално, без мафијашке сукње и сисе(за коју ће да ти наплате различитим врстама зала у животу). Ако нећеш, увек ћеш да кривиш власт и да тражиш за кога ћеш гласати. Ни једна власт ти неће то обезбедити, бар не да може да опстане на дуже стазе, или да не прихватиш да будеш део машинерије зла која меље по налогу из Рима и Брисела.

Систем пензија је нешто најгоре што постоји и што је ослонац глобалне мафијашке власти како уништити породицу и како спречити људе да рађају децу и буду самостални.

Zanimljiv je tvoj pogled da je drzava jednako mafija....

nego ako je sve tako kao što ti kažeš ...reci ti meni ..koja je svrha DRŽAVE.... zbog čega jednom običnom građaninu treba država?

Rim i Brisel su krivi za sve i svima, sve se na kraju svodi na to

pa decko si..jos nisi odrastao ..po postovima rekao bih da si zaglavio u nekoj ranoj adolescenciji..barem po demonstriranim zivotnim shvatanjima..

i ja bi da zivim u nekoj boljoj srbiji..i svako normalan zeli to isto..nenormalan je onaj koji ceka od nekog drugog da mu te uslove obezbedi..

Bravo bravo ....samo nastavi sa vređanjima.....to ti daje moć i superiornost ali na žalost to ne potvrđuje tvoje stavove .....

Nego hajdemo ovako .... i tebe da pitam ....

ako DRZAVA nije tu da ispuni one unapred postavljene uslove...ŠTA JE SVRHA DRŽAVE , zašto država postoji?

Nisam ga ja tako razumeo, oce covek zdravu podlogu, koja je potrebna, ne verujem da bi plansku ekonomiju

vlast je koliko je meni poznato uvek i u svakom vremenu bila ogledalo naroda..kakav nam je narod takva nam je vlast..ako nam je vlast losa mi ne valjamo kao narod..to je stanje koje se vidi cim krocis na ulicu..da banalizujem..vise je smeca pored kontejnera negu u kontejenru..ne daj boze da srbin ubaci staklariju u kontejner za staklo plastiku u kontejner za plastiku a organsko smece u kontejner za organsko smece..a konzerve u kontejner za metalni otpad..i cigani preduzimljiviji od nas..kako je US steel krenuo u otkup gvozdjurije cigani pocistili sve jaruge i potoke od raznog metalnog otpada koju su srbi tamo pobacali./..

Izgleda da se sve svodi na to .... ;)
Ја бих се запитао следеће, шта ако неко има 75 година, нема деце, а радио је читав пуни радни век ? Ко ће њега да издржава ако нема пензија ? Или добро, можда је алтернатива систем приватних пензија...

Bravo bravo ....samo nastavi sa vređanjima.....to ti daje moć i superiornost ali na žalost to ne potvrđuje tvoje stavove .....

Nego hajdemo ovako .... i tebe da pitam ....

ako DRZAVA nije tu da ispuni one unapred postavljene uslove...ŠTA JE SVRHA DRŽAVE , zašto država postoji?

to je filozofsko pitanje..idi na pdf filozofija..mozda nadjes koji odgovor..

Back