Ma ja hoću da živim NORMALNO i to je sve .....integrisan ili ne ... baš me briga....

vlada.visoki

Aktivan član
Poruka
1.663
Integracije.... Evropske integracije , bezalternativne..... Integracije sa Rusijom i Belorusijom , integracije , integracije ......EVRO_AFRO_AZIJSKE ( što bi rekao Srećko Šojić) ....

A ja se pitam.... zašto ja uopšte od vlasti i opozicije slušam o bilo kakvim integracijama .....

Ja, kao običan građanin dužan sam da poštujem zakone ove zemlje a za uzvrat oni koji njome vladaju i oni koji dođu da vladaju su dužni da mi obezbede normalan život .....a taj normalan život podrazumeva :

1. Mir

2. Posao adekvatan mom obrazovanju sa adekvatnom platom

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd

4. Pristupačno i kvalitetno obrazovanje za moju decu .....

5. Primerenu penziju za moje roditelje ......

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost .......

I TO JE TO ....... to je ono što ja tražim od ljudi koji vode državu ........

a da li će oni to da urade kroz integracije ovde ili onde i da li će uopšte da bude integracija , ŠTA TO MENE BRIGA ......

zašto meni uopšte o tome pričaju .... ne interesuje me ..... ja znam šte je država ( odnosno vlast ) dužna da mi obezbedi....ona koja to uspe dobiće opet moj glas koja ne uspe neće dobiti i tačka ..... velike priče i ideologije mene kao običnog čoveka ne interesuju niti treba da me interesuju .....

DAKLE, PREKINITE VIŠE SA PRIČOM ..... PREĐITE NA DELA ......

p.s. Naravno ja s obzirom na struku ne mislim ovako pojednostavljeno , ali je sasvim opravdano i logično da ovako rezonuje svaki građanin republike Srbije kom politika nije usko vezana za srtuku ........

Šta vi mislite o ovakvom rezonovanju?

Integracije.... Evropske integracije , bezalternativne..... Integracije sa Rusijom i Belorusijom , integracije , integracije ......EVRO_AFRO_AZIJSKE ( što bi rekao Srećko Šojić) ....

A ja se pitama.... zašto ja uopšte od vlasti i opozicije slušam o bilo kakvim integracijama .....

Ja, kao običan građanin dužan sam da poštujem zakone ove zemlje a za uzvrat oni koji njome vladaju i oni koji dođu da vladaju su dužni da mi obezbede normalan život .....a taj normalan život podrazumeva :

1. Mir

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost .......

a da li će oni to da urade kroz integracije ovde ili onde i da li će uopšte da bude integracija , ŠTA TO MENE BRIGA ......

zašto meni uopšte o tome pričaju .... ne interesuje me ..... ja znam šte je država ( odnosno vlast dužna da mi obezbedi) ....ona koja to uspe dobiće opet moj glas koja ne uspe neće dobiti i tačka ..... velike priče i ideologije mene kao običnog čoveka ne interesuju niti treba da me interesuju .....

p.s. Naravno ja s obzirom na struku ne mislim ovako pojednostavljeno , ali je sasvim opravdano i logično da ovako rezonuje svaki građanin republike Srbije kom politika nije usko vezana za srtuku ........

Nece biti da ti je opaska na mestu ....

a trazim da zivim NORMALNO ....a ne da zivim u raju u kom teku med i mleko .....

ne trazim ja da BE RADIM a da mi padaju pare , ne trazim ja da penzija mojim roditeljima bude isplaćena za nerad ...već za godine mukotrpnog rada...... ne trazim ja da mi deca studiraju na oksfordu ili kembrudžu ...... već da imaju obrazovanje pristojnog kvaliteta i da im bude pristupacno itd.....

I šta tu nije normalno? ........šta je tu za bajke?

Ne bih da budem cinican, ali mnogo trazis.

Od ovih zahteva koje si istakao, nekoliko njih su medju redovnim obecanjima u predizbornim kampanjama, ali znas kako se kaze, obecanje ludom radovanje.

Sto se tice evrointegracija, jedan deo naroda masta o tome i vlast to koristi da bi dobila njihove glasove a onda nastavila da ih pljacka.

Crveno ----a šta je to što je mnogo? Konkretno?

Plavo - Da ali bi za to trebali da poloze račune....a ne za to da li su u ovoj ili u onoj uniji ili su u aziji ili africi....zašto bi to bilo koga bilo briga......

Бизгови на власти и посланици у скупштини имају добре плате иако је држава у беди, па не морају ни да се труде да ураде нешто него гледају само како да се накраду и обезбеде своје фамилије до краја живота од народне муке......
Кад би плата министра и посланика била као просечна плата у Србији око 270 евра другачије би се понашали,а овако зинуло им дооопе па само грабе на све стране дупле функције у држави са 1,5 милиона незапослених,плаћена одсуства,паушали,пиде материне......

A ja se pitam.... zašto ja uopšte od vlasti i opozicije slušam o bilo kakvim integracijama .....

1. Mir

zašto meni uopšte o tome pričaju .... ne interesuje me ..... ja znam šte je država ( odnosno vlast ) dužna da mi obezbedi....ona koja to uspe dobiće opet moj glas koja ne uspe neće dobiti i tačka ..... velike priče i ideologije mene kao običnog čoveka ne interesuju niti treba da me interesuju .....

Mislim da je sebično i nerealno.

Бизгови на власти и посланици у скупштини имају добре плате иако је држава у беди, па не морају ни да се труде да ураде нешто него гледају само како да се накраду и обезбеде своје фамилије до краја живота од народне муке......
Кад би плата министра и посланика била као просечна плата у Србији око 270 евра другачије би се понашали,а овако зинуло им дооопе па само грабе на све стране дупле функције у држави са 1,5 милиона незапослених,плаћена одсуства,паушали,пиде материне......

I to je ono što treba da bude tema....ono što jedan običan čovek danas ima da stavi na sto ....a ne integracija , dezintegracija ....

a trazim da zivim NORMALNO ....a ne da zivim u raju u kom teku med i mleko .....

ne trazim ja da BE RADIM a da mi padaju pare , ne trazim ja da penzija mojim roditeljima bude isplaćena za nerad ...već za godine mukotrpnog rada...... ne trazim ja da mi deca studiraju na oksfordu ili kembrudžu ...... već da imaju obrazovanje pristojnog kvaliteta i da im bude pristupacno itd.....

Pa da to ,sto si naveo, trazio u nekoj normalnoj drzavi- to bi bilo normalno. Ali ovde, to najvise odgovara klipu koji sam postavio kao odgovor. Ovo ovde je i On zaboravio....

Poslednja izmena:
Crveno ----a šta je to što je mnogo? Konkretno?

Nije mnogo ako se poredis sa normalnim zemljama, ali kad pogledas Srbiju, jedini period kad je prosecan covek sve to imao bilo je nekoliko decenija socijalizma, pod uslovom da je mogao da prihvati partijsko jednoumlje i da Boga zameni Titom.

Plavo - Da ali bi za to trebali da poloze račune....a ne za to da li su u ovoj ili u onoj uniji ili su u aziji ili africi....zašto bi to bilo koga bilo briga......

I za ovo isto pogledaj kroz istoriju pa mi reci kad je bilo koji politicar u Srbiji polagao narodu racune za svoje postupke, a najcudnije od svega je sto je za to kriv upravo taj narod sa svojim podanickim mentalitetom i kratkim pamcenjem. Obecaju mu radna mesta i bolji zivot, a bace mu koru hleba i puste Farmu na TV. Srbi prezadovoljni.

Kada kazes "da zivim normalno" mislis da zivis onako kako se zivelo u Jugoslaviji?

Pa da to sto si naveo, trazis u nekoj normalnoj drzavi- to bi bilo normalno. Ali ovde, to najvise odgovara klipu koji sam postavio kao odgovor. Ovo ovde je i On zaboravio....

a zar nije stvar koju svaki građanin treba da trazi pre bilo koje druge od vlasti jeste da mu omogući da živi U NORMALNOJ DRŽAVI .....

šta bilo koga od nas briga da li je ta država integrisana ili dezintegrisana ...... bitno je da li ona može ili ne može da nam obezbedi one gore postavljene postulate ...

Непрестано слушамо кукњаву наше власти како су нам неопходне стране инвестиције, стратешки партнери, евро-атлантске интеграције, чланство у ЕУ, НАТО ...
Све то ће нам донети бољи живот.
Нова радна места, већи стандард, развој индустрије, пољопривреде .... свеколики напредак земље.
А таква њихова кукњава заправо показује само једно - колика је размера апокалипсе коју су нам нанели.
Колико су стравично разорили државу и друштво ... пре свега бесомучном пљачком, отимачином ...
И показује колико у овој земљи нема закона, права и правде. Онога чега је обичан човек жељан к'о жедан воде !
Заправо, има али за - обичну рају. Ови са свим могућим видљивим и невидљивим имунитетима су недодирљиви.

Нама само требају поштени људи, да преузму руковођење земљом.
Није битно ни које су нације, вере ... само да су часни, поштени и одговорни.
И да кажу - доста више овако ! Од данас Србијом владају закони ... од чистача улице до председника. Доста је више овог шљама !
Србија вапи за поштењем. Оно је наша ЕУ, БРИК, оно је наш живот .... оно нема алтернативу !

Nije mnogo ako se poredis sa normalnim zemljama, ali kad pogledas Srbiju, jedini period kad je prosecan covek sve to imao bilo je nekoliko decenija socijalizma, pod uslovom da je mogao da prihvati partijsko jednoumlje i da Boga zameni Titom.

I za ovo isto pogledaj kroz istoriju pa mi reci kad je bilo koji politicar u Srbiji polagao narodu racune za svoje postupke, a najcudnije od svega je sto je za to kriv upravo taj narod sa svojim podanickim mentalitetom i kratkim pamcenjem. Obecaju mu radna mesta i bolji zivot, a bace mu koru hleba i puste Farmu na TV. Srbi prezadovoljni.

Ama sve ja to znam .... zato i kažem...... zar nije vreme da počnemo da razmišljamo drugačije...svako od nas pojedinačno?

Kada kazes "da zivim normalno" mislis da zivis onako kako se zivelo u Jugoslaviji?

Mislim tačno ono što sam napisao u uvodnom postu ..... pročitaj gore ako nije jasno .....

E sada , ..... istina je da je Titova Jugoslavija i ako ne sve ispunjavala mnogo više uslova nego današnja Srbija , tj vlast u njoj .....

Pa sa ovakom i vlasti i opoziciom je prilično nerealno .....a zašto je sebično ????? Pa ja to ne trazim samo za sebe...veća za svakog građanina u Srbiji!

Pa šta ja znam...Ti tamo tražiš da ti država obezbedi posao i dobru platu, da ti zaposli ženu, odškoluje decu, roditeljima obezbedi dobre penzije...
A šta ćeš ti za državu da uradiš?
Ili još bolje...Šta ćeš ti za sebe da uradiš?

Ama sve ja to znam .... zato i kažem...... zar nije vreme da počnemo da razmišljamo drugačije...svako od nas pojedinačno?

Pa vecina nije ni sposobna da razmislja drugacije, nego im se misljenje formira pod uticajem medijske propagande, u duhu visedecenijske tradicije. Izlazak na izbore je samo zavrsni cin tog procesa ispiranja mozga.

sam koncept i ideja demokratije potice sa petog nivoa morlanog razvoja po kolbergovoj skali..
ako su vecina pripadnika..VELIKA vecina pripadnika nekog drustva zaglavljeni negde u razvoju u prelasku iz prvog u drugi nivo..demokratija postaje ..nemogucom..odnosno..u takvom drustvu demokratija postaje "kako se dogovorimo" u prevodu kakav dil s kim napravimo..a to nije demokratije vec postaje kodeksom lopova..pocesi ti moja ledja ja cu tvoja..

drugim recima..oni koji se bore za vlast za pozicije u drustvu..uspon u hijerarhiji prosto receno se bore zbog sebe a ne zbog drustva u celini..to je u ljudskoj prirodi..i da bi drustvo uopste moglu da funkcionise ti ljudi moraju imati zestoku gradjansku kontrolu..a to znaci INKLUZIJA..odnosno ukljucenje i upucenost svakog gradjanina u drzavnu politiku ekonomiju poslove itd itd..nesto sto se naziva transparentnoscu..

ne moze se ziveti dobro a prepustiti drugima da organizuju..jel oni ce dobar zivot sebi da organizuju..a ne drustvu i sirim narodnim masama..
i dok arapi demonstriraju i traze pravo glasa..na zapadu porucuju da od glasanja nema vajde..
sve bi bilo u redu kad bi politicari iz svog dzepa finansirali svoje tajkune ..a ne iz naseg..

Непрестано слушамо кукњаву наше власти како су нам неопходне стране инвестиције, стратешки партнери, евро-атлантске интеграције, чланство у ЕУ, НАТО ...
Све то ће нам донети бољи живот.
Нова радна места, већи стандард, развој индустрије, пољопривреде .... свеколики напредак земље.
А таква њихова кукњава заправо показује само једно - колика је размера апокалипсе коју су нам нанели.
Колико су стравично разорили државу и друштво ... пре свега бесомучном пљачком, отимачином ...
И показује колико у овој земљи нема закона, права и правде. Онога чега је обичан човек жељан к'о жедан воде !
Заправо, има али за - обичну рају. Ови са свим могућим видљивим и невидљивим имунитетима су недодирљиви.

Нама само требају поштени људи, да преузму руковођење земљом.
Није битно ни које су нације, вере ... само да су часни, поштени и одговорни.
И да кажу - доста више овако ! Од данас Србијом владају закони ... од чистача улице до председника. Доста је више овог шљама !
Србија вапи за поштењем. Оно је наша ЕУ, БРИК, оно је наш живот .... оно нема алтернативу !

Evo ga...nemojte levo idite desno ....... ma čoveče...zašto bi se ja kao građanin zamarao u pogledu dileme EU ; BRIK ILI CIK ;) ..... ja one koji su na vlasti i one koji su u opoziciji treba da pitam da li mogu da ispune one gore postavljene uslove i ako mogu kada to mogu da urade....a onda ako ne urade da ih pozovem na odgovornost zašto to nisu uradili.....

a da li će oni te uslove da ispune kroz EU , BRIK , MIK ; CIK ;LIK ...ili ko zna šta već ...šta to mene briga?

Mislim tačno ono što sam napisao u uvodnom postu ..... pročitaj gore ako nije jasno .....

E sada , ..... istina je da je Titova Jugoslavija i ako ne sve ispunjavala mnogo više uslova nego današnja Srbija , tj vlast u njoj .....

Titova Jugoslavija je bila drzava gde je 90% Srba zivelo kako NIKADA NIJE I NIKADA VISE NECE ZIVETI u CELOJ SVOJOJ ISTORIJI!

Titova drzava je bila JEDNA OD NAJBOLJIH DRZAVA ZA ZIVOT NA CELOM SVETU!

Bas zato su je i rasturili!

Pa šta ja znam...Ti tamo tražiš da ti država obezbedi posao i dobru platu, da ti zaposli ženu, odškoluje decu, roditeljima obezbedi dobre penzije...
A šta ćeš ti za državu da uradiš?
Ili još bolje...Šta ćeš ti za sebe da uradiš?

Evo šta ću ...ja ću da se obrazujem , da marljivo učim kako bi imao adekvatno znanje za mesto koje ću kasnije dobiti , na poslu ću raditi vredno i odgovorno , time ću doprinositi onom ko me je zaposlio a posredno i državi ...poštovaću njen ustav i njene zakone ..... braniću je u slučaju da je neko napadne .......svoju decu ću patriotski odgajati i vaspitavati da isto tako postanu vredna radna i marljiva.... redovno ću plaćati porez itd itd itd ......

Back