Sta je bila Srbija u SFRJ. Samo zrvta. 1. Kazi mi ijedno srpsko ime koje je nesta znacilo u SFRJ posle Rankovica?
2. Zasto je samo Srbija bila podeljena u SFRJ kao da u drugim republikama nije bilo durgih nacionalnosti osim maticnih?
3. Je li ustaski pokret postojao i za vreme Tita, ko je stavio bombu u beogradsko pozoriste, ko je ganjao ustase po Velebitu, ko je ubio Vladimira Rolovica?
4. Je li na tom istom Kosovu bila savezna policija koja je stitila srbe i nealbansko stanovnistvo od siptara?
U takvoj jednoj atmosferi kada su siptari bivali sve agresivniji, a milicija kostala pojavio se Milosevic kao zastitnik srba. Da nije bilo siptara nikad ne bi bilo ni Milosevica. 5. Hrvati i Slovenci koji nikada nisu imali svoje drzave su videle sansu da ostvare svoje "tisucljetnje snove". Pa nije hrvatsko prolece bilo u Srbiji. I kao rezultat tog proleca tito deli Srbiju 1974.
Nisu hrvati stvarali SFRJ kroz svoju NDH. Pa po tebi su i srbi sami sebe ubijali u Jasenovcu....
Nego da ni ja ne duzim..
6. Pojavljuje se Milosevic, koji slazem se cini mnogo gresaka...ali je cinjenica da je prvi put u istoriji stvorena drzava srba preko Drine. Mada ja licno mislim da ju je Mladic stvorio.
7. Kad pominjes BiH, pa svi znaju da je prvo ubistvo u BiH bilo ubistvo srpskog svata Gardovica. kakve to ti muslimanke pominjes ..ne znam..
Pa zar nije prvo ubistvo u Hrvatskoj bilo ubistvo srpske porodice u Zagrebu...ne mogu sad da se setim prezimena.
8. Sta je trebalo da rade oni jadni ljudi tamo, da dobrovoljno ideu pod ustaski noz. Da zive zivot u NDH?
Kako su srbi u BiH mogli da veruju Aliji Izetbegovicu tvorcu Islamske Deklaracije koji je i bio u zatvoru zbog toga?
9. Sta je trebao Milosevic da uradi? da iseli sve srbe sa Kosova jer im tamo zivota nije bilo? Preduzeo je ono sto i svaka drzava radi, borba protiv terorizma.
Onda ide namestaljka i propaganda sa zapada. Namestaljka u Racku. Pa zasto ne sude generalima za Racak?
Zasto Karla Del Ponte trazi od NATO-a da joj dostavi podatke da je Milosevic znao za napad na RTS i da bi ga teretila za smrt ljudi koji poginuse tamo, a ne tereti NATO koji je i ubio te ljude. KOJI CINICAM!! To je jedno od onih DOSTA!!!
.... SAMO TRAZIM ISINU! Dosta cinizma i laznih dobocinitelja.
1. Kocha Popovic? Eto, jedno.
2. Srbija je bila podeljena zbog uvlachenja "braci po ideologiji" Madjarima i Albancima.
Uostalom, ja stvaranje tih autonomnih pokrajina ne smatram nichim loshim, niti mi je jasno kako neko mozhe kritikovati Hrvate i Slovence kako su oni dozhivljavali Jugoslaviju samo kao jedan stepenik do cilja, kad ljudi kojima smetaju autonomne pokrajine ostavljaju bash isti takav utisak?
Pre nego shto pomenesh odvajanje Kosova kao posledicu toga...chuj...da se ne lazhemo...da smo se mi umeli dogovoriti sa njima, ne bi nam nikakve granice autonomnih pokrajina smetale. A i da nije bilo tih autonomnih pokrajina, verovatno bi se isto ovo desilo, samo shto bi sever Kosova bio zamenjen Preshevskom dolinom.
3. Zar za te stvari nisu odgovorni Hrvati iz dijaspore?
Chak i da nisu, rech je o jednoj marginalnoj grupi. Pa i u Srbiji imash Sataniste, pa to ne znachi da je srpsko drushtvo satanistichko, niti da je rech o nekoj znachajnoj pojavi.
4. Ne od Albanaca, nego od pojedinih Albanaca. Bitna je razlika. Mislim da se chak i ti morash slozhiti sa mnom da je medju Albancima tad bilo daleko, daleko, vishe ljudi spremnih na razgovor, nego recimo danas. I oni su tad hteli republiku Kosovo, ne nezavisnu drzhavu. Imam par prijatelja, Albanaca sa Kosova, svi mi kazhu da je shto se njih tiche, Jugoslavija bila njihova domovina, iako su smatrali da je Kosovo trebalo dobiti status republike..
5. E sad ispade da je do MASPOK-a doshlo zbog zhelje Hrvata da Tito podeli Srbiju. :?
Ljudi su hteli jednostavno decentralizaciju, i slichne stvari. Briga njih bilo za autonomne pokrajine Srbije. Te priche o tome da je rech o nekom neoustashkom pokretu su zapravo posledica tipichne komunistichke propagande, jednake onoj da je za sve loshe u Jugoslaviji od '45 do '66 kriv Rankovic.
Bilo je u tom pokretu svakakvih gluposti, ali im se sigurno nije sve vrtelo oko Ustashtva.
Uostalom, ja smatram decentralizaciju dobrom stvari.
E a za ovo "po tebi su Srbi sami sebe ubijali u Jasenovcu" stvarno ne znam ni shta da ti kazhem.

Ja o SFRJ, on o Jasenovcu.

I josh ispade kako ja krivim Srbe za Jasenovac ili neshto slichno.

Nadam se da ti je sad jasno zashto je ljudima chiji politichki stavovi ne naginju "svesno u desno" tako teshko da polemishu sa vama iz DSS/SRS/SPS. Eto, ja se trudim da fino komuniciram, a on meni...
Ali, 'ajde, nema veze, nastavicu...
6. E pa vidish, u tome je razlika, ja smatram da nikakva "srpska drzhava preko Drine" nije bila potrebna Srbima. Zhiveli ste svi sa svojim komshijama Boshnjacima i Hrvatima od '45 naovamo, bez ikakvih sukoba. Zbog chega je sad odjednom toliko bitno da ih oterate od sebe ili pobegnete od njih?
Ali, ne brini, nisam za ukidanje Republike Srpske. ***, doshlo je dotle, nema sad nazad.
Kad je vec napravljena...neka je.
7. Svaka strana ima svoju verziju. Hrvatima je to neki upad JNA u neko selo u Hercegovini, koliko se secam. Srbima je to shto ti pomenu. Boshnjacima je ovo shto ja pomenuh. E sad, u ovaj upad JNA nisam dovoljno upucen. Shto se tiche ostale dve verzije. Te dve zhene su ubijene na mostu tokom nekih antiratnih demonstracija.
Dakle, ochigledno je povezano sa ratom. A za to ubistvo tog Srbina na svadbi, ja znam, ali i dalje nigde nisam chuo a josh manje video nekakve dokaze da je on ubijen zato shto je Srbin, a ne zato shto je recimo, nekom dugovao pare ili spavao mu sa zhenom.
Porodica se prezivala Zec. Ubice su oslobodjene odmah, i to verovatno, pod uticajem Tudjmana, jer se radilo o nekim njemu bitnim ljudima, da bi pre par godina prezhiveli chlanovi te porodice tuzhili Hrvatsku, i znam da je Sanader predlozhio isplatu odredjenje sume novca u znak obeshtecenja. Ne znam shta se dalje desilo sa tim sluchajem.
8. Iako se dobar deo forumasha ovde trudi da predstavi Hrvatsku kao neku drzhavu u kojoj divlja Ustashtvo na sve strane i u kojoj Srbe kolju na dnevnoj bazi, situacija je daleko drugachija. I posle sve tog ratovanja i svih tih ubistava, danas, Srbi u Hrvatskoj zhive, koliko toliko, bezbedno. Naravno da ima incidenata, ali rekoh, bio je rat, ljudi su gubili najmilije. Svejedno te stvari treba osuditi ali ne isticati ih stalno kako bi se izazivala neka mrzhnja, pogotovo dok u Srbiji ima par desetina hiljada Hrvata a u Hrvatskoj par stotina hiljada Srba.
Nisam chitao "Islamsku deklaraciju", prichali su mi ljudi koji jesu. Nisam stekao utisak da se radi o nekom strashnom shtivu zbog kog bi Srbi trebali da ubijaju svoje komshije, Muslimane.
Pa kad je vojska "prebachena" u BiH pred sam pochetak rata, on je govorio "Nece nas nasha vojska napadati." i slichno.
Mislim da se previshe izmishlja kad je Izetbegovic u pitanju. Nemam neko visoko mishljenje o njemu, ali ga previshe ljudi satanizuju.
9. Naravno da nije trebao da ih iseli, nego da fino sedne za sto sa Albancima, mada je tad verovatno vec bilo kasno, ali dobro, 'ajde...
Vec sam rekao za Rachak da je izmishljotina a ni ne cenim bash neshto onaj sud u Hagu. Takoreci, nimalo.
I za kraj, pitao bih te, otkud to da su "Tudjmanova" i "Alijina" vojska bile toliko multietnichke, ukljuchujuci i zavidan broj Srba?
Ali, pretpostavljam da cesh ih jednostavno okarakterisati kao izdajnike.