Lyoness! Zarađujte dok trošite novac!?!

• Začetnik teme Začetnik teme vojan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj status:

Datum registracije 200738
Pozicionirani direktni saradnici 14
Sedmica pozicioniranja prvog ugovora 200739
Saradnici bez pozicije 92

Naravno, ja ne krijem podatke koji nisu poverljivi.
Da objasnim gornje brojke.
Registrovao sam se 38-me nedelje 2007, a prvi avans uplatio 39-te nedelje 2007.
Imam ukupno 106 direktnih saradnika, od kojih je 14 avansiralo minimum 50 evra, i 92 još nisu avansirali, ali dostići će iz uštede svojih 50 evra, i započeti ostale zarade sem 1% + 0.5% + 0.5%.
Od tih 106 direktnih saradnika preko interneta su se sami registrovali oko 40 njih, a nekoliko je i avansiralo.
Od tih 40, imam mrežu od oko 230 članova od druge do četvrte dubine (dalje ne vidim), znači minimum 270 članova preko interneta.
Kontaktirao sam skoro sve koji su se registrovali preko mene, da bi imao informacije odakle su. Iz prve dubine imam preko interneta sem iz Srbije, ljude iz Bosne, Slovenije i Makedonije, a iz druge preko njih iz Bugarske i Hrvatske van toga.
Smatram da nije uzaludno reklamiranje po forumima...
I uvek se obradujem novom članu...

Poslednja izmena:
Mene cudi to da saradnik dobije bruto i treba da plati poreze, da li to ljudi dobro shvate kad se uclanjuju?
Tako izgledaju provizije vece nego sto jesu, a i pitanje je da li ce ljudi uopste znati i koliko njih je spremno da za ovakav honorar predaje poresku prijavu? Pa obicni smrtnici to ne rade ako nisu vec vlasnici neke firme ili imaju knjigovodju. Po mojim saznanjima, po propisima nijedna isplata , ni po ugovoru, ni kao autorski honorar, niti saradnicka, ne moze da ide a da se prvo ne da drzavi da li 12, 33 ili vec koliko poreza i doprinosa , zavisi da li si zaposlen, ili si na birou, ili si ....penzioner, ili ...
Ne zvuci mi ovo bas sasvim legalno ako je ovako kako kazes.

Mene cudi to da saradnik dobije bruto i treba da plati poreze, da li to ljudi dobro shvate kad se uclanjuju?
Tako izgledaju provizije vece nego sto jesu, a i pitanje je da li ce ljudi uopste znati i koliko njih je spremno da za ovakav honorar predaje poresku prijavu? Pa obicni smrtnici to ne rade ako nisu vec vlasnici neke firme ili imaju knjigovodju. Po mojim saznanjima, po propisima nijedna isplata , ni po ugovoru, ni kao autorski honorar, niti saradnicka, ne moze da ide a da se prvo ne da drzavi da li 12, 33 ili vec koliko poreza i doprinosa , zavisi da li si zaposlen, ili si na birou, ili si ....penzioner, ili ...
Ne zvuci mi ovo bas sasvim legalno ako je ovako kako kazes.

Zasto ti ovo zvuci nelegalno?

To je sasvim normalna stvar, ti meni prodas neku uslugu, ispostavis fakturu, ja ti platim, a tvoja je obaveza da platis drzavi pdv, socijalno, penzijsko, invalidsko osiguranje, porez na dobit. Samo sto smo mi navikli na ono cisto koliko je tu moje. Da li je to firma ili pojedinac, svejedno. U tom sistemu su svi registrovani kao saradnici - firme, i imaju honorarne naknade, i sistem prebacuje zaradu samim saradnicima, a ti razmisljam o poreskim obavezama proizaslim iz zarade. Sasvim cista i legalna procedura.

Cudi me kako su moderatori dozvolili sirenje MLM-a sa linkovima na ovom forumu, s obzirom na pravilnik?

Meni se cini da si ti ljubomorna na podatke koje ti je Vojan sa poverenjem izneo pa bi da ga ukinu. Covek se bas potrudio da ti razjasni stvari i kad si saznala sta te je interesovalo tako mu se zahvaljujes. Niko ti ne brani da se i ti reklamiras gde hoces jer i ti ocigledno radis layones ali sa takvim stavom neces daleko dogurati.
Sto se tice tvog navodnog cudjenja verovatno je razlog za Vojin ostanak to sto je njegova tema vec mesecima pri vrhu interesovanja. Za to je zasluzan on sam najvise jer na kulturan i civilizovan nacin odgovara na svako pitanje pa i provokaciju.:rtfm:

... tako da je veliki broj svetskih firmi postao partner LYONESS-a: OMV, LUKOIL, INTERSPORT, PRAKTIKER, SHELL, KIKA, AQUA HOTEL, OPEL, SAAB, O2 i dr.
Cilj LYONESS-a je preusmeravanje kupaca prema odabranom partneru - prodavcu. LYONESS pregovara sa svim firmama – potencijalnim partnerima, a ugovor sklapa samo sa po jednom kompanijom iz raznih delatnosti, tj. sa onim ko odobri veći rabat.

Meni nije jasno kako to OMV, LUKOIL i SHELL nisu iz iste delatnosti. Isto tako i Opel i Saab.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se za malu pauzu (i ja imam dušu da idem na more...)
OMV, LUKOIL i SHELL nisu učlanjeni u istoj državi.
Na početku je bila ideja da bude samo po jedna firma iz svake oblasti, ali je kasnije promenjena strategija iz više razloga.
Pošto je sada početak u Srbiji, mogu da se učlanjuju bilo koje firme - prodavnice, dok neka ne stavi licencu na svoju oblast (na primer VIP za telefoniju, ili NIS za gorivo).
Naravno, da bi se ostvarila licenca, firma mora da zadovolji mnogo uslova...

Kažu da slike često govore više od hiljadu reči...

MSN-Emoticon-123.gif
+
3d-funny-eyes.gif
=

happy-dollar-signs-094.gif
+
3d-paranoid.gif
=

happy-131.gif
+
MSN-Emoticon-hello-049.gif

Počelo je sa instaliranjem aparata po prodavnicama, i već imamo objavljen spisak prvih prodavnica koje su pristupile partnerstvu Lyoness-u, i kod kojih ćemo uskoro moći da ostvarujemo popuste.
Spisak prodavnica se nalazi na:
https://www.lyoness.ag/3807_RS.pdf
Kao što vidite ima prodavnica iz raznih oblasti. Mnoge još nisu objavljene, a sklopljeni su ugovori, ali sve oblasti trgovine i usluga biće pokrivene.
Pozdrav svim članovima potrošačkog društva Lyoness-a.
Pozdrav i ostalima i naravno ponuda za registrovanje zauvek važi.

Učlanjuje se korak po korak na sledeći način:
Udjite na sajt www.lyoness.co.yu
Kliknite na „prijava“ na plavoj liniji, ili na „registrujte se“ u gornjem desnom uglu.

Unesite Vaše podatke:
Selektujte gospodin/gospođa.
Unesite ime i prezime.
Unesite adresu, poštanski broj i grad.
Selektujte državu (pojavi vam se ispod pozivni za Srbiju 00381, ili za Bosnu 00387 i slično) i unesite e-mail.
Unesite mobilni bez prve nule i datum rodjenja.
Na početku, kada se prijavite u Lyoness, ne morate uneti žiro račun i banku.

Skroz niže ... gde piše „Lyoness mi je preporučio” unosite podatke – osobe koja je sponsor!
Unesite moj id broj 381006153 na mestu „kupac id“ i kliknite na “potvrdite sponzora”.
Pojavi se ispod nikolic vojislav – kompjuter sam popuni ovo, a na mestu za mobilni su zvezdice.

Izaberite Vaše „korisničko ime“ i „lozinku“ (zapišite ih i zapamtite). One su ulazak u Vaš ofis!
Selektujte saglasan sam sa opštim uslovima.
Kliknite na „poslati prijavu“.
Ako se prijavi neka greška, verovatno je korisničko ime zauzeto ili ste negde pogresili pri unosu, pa ispravite podatke.

Srećno!

Poslednja izmena:
Konačno i kod nas da krene.
Počelo je funkcionisanje aparata po pojedinim prodavnicama. Danas sam prvi put provukao karticu i barkod čitač je identifikovao moj broj!
Od sada ćemo moći da uštedimo novac korišćenjem Lyoness kartice, samo za registrovanje svoje potrošnje, a i da zaradimo, t.j. da budemo nagrađeni ako smo prenosili informaciju. Reklamiranje Lyoness-a je interes svakoga ko se učlani, jer dobijamo nagradu za to što smo reklamirali Lyoness, a ujedno i prodavnice koje su potpisale partnerstvo sa Lyoness-om.
Prvo Lyoness ne postoji, zatim nema sajt na srpskom, zatim nema prodavnica u Srbiji, zatim ne funkcionišu kartice, zatim niste zadovoljni prodavnicama, zatim izmislite još nešto...
Prodavnice već postoje, i objavljuju se partneri sve više i više. Sklopljen je ugovor sa preko 100 raznih prodavnica (ne računam razne prodajne objekte jedne iste prodavnice).
Svi su čekali ovo sa nestrpljenjem! Da vidimo sada neverne Tome...

Poenta price- posle skoro godinu dana davljenja ko zmija zabu, na sta se svelo?
Na dve benzinske pumpe i jedan mini market u "Pisku, kod Čengrčića"...

I sad ja ili bilo ko treba da isto toliko davi poznanike i prijatelj, ovi da pricaju da nije normalan-za sta?!? Da ustedim 50din kad prodjem kroz Nis i sipam benzin kod nekog za kog nikad nisam cuo(mozda je u Nisu poznat)...

Da je to iole ono sto sam zamisljao, a ocigledno to ne mozete da ostvarite jer tim mega firmama ide dobro i bez vas, pa odes u Tempo, popust, odes na pumpu(koja ima vise od jedne pumpe-OMV,NIS i sl)-popust. Pa onda i ima smisla, ovako:whistling:

I kome si sad ti pokazao? Pa pogledaj spisak prodavnica...:thumbdown:

Čekam ja i tebe na spisku saradnika, kada se objavi spisak nacionalnih kompanija (ovo su za sada sve regionalne). Ima da bude iz svih oblasti po jedna od najjačih! Šta li će onda da bude razlog za odlaganje registracije?
Najvažnije je da je krenulo. I ima trgovaca iz svih oblasti (od sitnica do nekretnina) koji prihvataju idelu Lyoness-a!

Mreža prodavnica - partnera Lyoness-a napreduje odlično. Pre manje od 2 meseca su napravljeni ugovori na srpskom za partnerstvo sa prodavnicama, i već imamo oko 200 registrovanih prodavnica (neke sa po mnogo filijala), samo što mnoge još nisu objavljene na sajtu. Za početak odlično.
Što se tiče uštede t.j. zarade, % popusta - rabat koji daju prodavnice se deli na tri dela interesantna za nas.
1) Trenutna ušteda od 1% (izgleda malo ali na godišnjem nivou može da bude korisno)
2) Zarada od 0.5% + 0.5% koju dobijaju dva sponzora preko kojih je došla informacija (može da bude mnogo novca ako se potrudite)
3) Ostatak rabata na bonus računu! To je ono što je glavno! To je najveći deo popusta i kreće se do preko 20%, a obično je oko 5-10% od potrošenog novca. Samo ovde ima jedna caka! Ovaj popust se ne dobija u novcu, već kada se sakupi 50 evra dobija se pozicija u binarnoj matrici, koja nam donosi novac! Umesto 50 evra koje smo uštedeli na bonus računu, dobićemo za početak 582 evra kada se matrica ispuni sa 35+35 pozicija. Uz to dobijamo 4 gratis pozicije koje nam zarađuju po 132 evra, pa svaka od njih po nove 4 gratis, i tako do u beskonačno...
A svaka od ovih pozicija kada ostvari 35+35 ispod sebe prelazi u višu trgovačku kategoriju, i tamo zarađuje po većoj skali. I tako dok ne pređe do pete skale. U međuvremenu svaka svuda po 4 nove pozicije...
Pa Vi sada odlučite da li će te na more sa porodicom ići preko agencije u sistemu Lyoness-a, i ostvariti svoju poziciju koja će Vam zaraditi na hiljade evra, ili će te ići kao i do sada, bez popusta...
Svi koji su shvatili suštinu Lyoness-a će od sada zagleđivati ko je partner, a ko nije...

Da objedinim:
- trošim a štedim
- trošim a zarađujem
- troše moji saradnici iz cele mreže a zarađujem
- troše moji sponzori a zarađujem (ponekad)
- troše moje paralele a zarađujem (ponekad)
I tako za sve!
Svi u plusu, ko manje ko više...
Otkrio sam Vam tajnu! Ko voli nek izvoli...

Izgleda da prvo treba da bude reklamna kampanja u Austriji...
A što se tiče prodavnica ima ih po celoj Srbiji. A naravno propisuje svaka prodavnica minimalni iznos za kupovinu, da bi dali popust, a kod nas su to uglavnom male cifre 170 dinara, 400 dinara... Zavisi od delatnosti, i procene vlasnika šta mu je interes...
Ali morate priznati da se napreduje stalno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back