LuSH!!!!

Pored prirodnih sastojaka, ima i hemije, cisto da se ne bu ubudjali za 2 dana...
Uostalom, pisu satojci za svaki prozvod pa procitajte...
Stavr je u tome da imaju znatno vise prirodnih sastojaka, od nekih drugih brendova...

A sta su parabeni? Ocigledno nije ok, s obzirom da su kozmeticari protiv njih. Ja znam da i ostali nelush proizvodi imaju gomilu hemikalija ali na ovo mi je bas skrenuta paznja.Pa ako neko zna nek mi please objasni.

apache:
Pored prirodnih sastojaka, ima i hemije, cisto da se ne bu ubudjali za 2 dana...
Uostalom, pisu satojci za svaki prozvod pa procitajte...
Stavr je u tome da imaju znatno vise prirodnih sastojaka, od nekih drugih brendova...

Koliki je procenat prirodnih sastojaka? U nekim zemljama kozmeticki prozivodi dobijaju sertifikat vezan za taj %.
npr. Cosmebio eco za min. 50%
Cosmebio bio za 95%

Mozete konsultovati i ovaj link.

Gema69, a da malo ne preteruješ? E330 koji je parka spomenula je najobičnija limunska kiselina! Dolazim iz porodice hemičara i niko od njih nema ništa protiv Lush proizvoda, ali imaju protiv npr. Fairy deterdženta za sudove, koji ima toliko štetnih sastojaka da je to bolesno. A to i sama znam, jer sam od njega dobila ekcem.

Svaki Lush proizvod ima deklaraciju na srpskom, engleskom i latinskom, gde su izlistani svi sastojci. Ulja koja se koriste su hladno ceđena, a ne mineralna. Idi u radnju, uzmi katalog i prelistaj ga.

Na pojedinim spiskovima navodi se da je dodatak E330 kancerogen, dok je prema drugim istraživanjima ovaj dodatak skinut sa spiska opasnih po zdravlje. Najkonkretnija ispitivanja dodataka u ishrani se vrše na istitutu u Dizeldorfu, koji je aditiv E330 i proglasio kancerogenim.Doduše, njem. riječ za rak, Krebs, takođe je i ime za ciklus u organizmu (Krebsov ciklus), pa je sasvim moguće da je zabluda (ukoliko to jeste) došla odatle.
Mada, nebitno sve ostalo, svaka naljepnica na kojoj piše da proizvod sadrži parabene treba nas natjerati da se zamislimo hoćemo li ga kupiti ili ne...

Desecration Smile:
Gema69, a da malo ne preteruješ? E330 koji je parka spomenula je najobičnija limunska kiselina! Dolazim iz porodice hemičara i niko od njih nema ništa protiv Lush proizvoda, ali imaju protiv npr. Fairy deterdženta za sudove, koji ima toliko štetnih sastojaka da je to bolesno. A to i sama znam, jer sam od njega dobila ekcem.

Svaki Lush proizvod ima deklaraciju na srpskom, engleskom i latinskom, gde su izlistani svi sastojci. Ulja koja se koriste su hladno ceđena, a ne mineralna. Idi u radnju, uzmi katalog i prelistaj ga.

U cemu ja to preterujem?Nigde nije spomenuta E330, sto se mene tice.Ono sto mi je u celoj prici prismetalo je sledece:
najpre da citiram sajt proizvodjaca ''Svi LUSH proizvodi napravljeni su po licenciranoj recepturi isključivo od prirodnih sastojaka.'' - sto cim procitam deklaraciju (kako i sama savetujes) pada u vodu.Mene i dalje interesuje koliki je procenat prirodnih sastojaka, posto taj podatak nigde nije dat.

Ja inače od pre par dana radim na tom sajtu. I to je prva stravka koju ću izmeniti, pošto je i gospodin koji je zadužen za mnoge stvari u vezi sa marketingom, štampanjem, osobljem itd rekao da su mnogi ljudi primetili grešku. No, stvarno je nemoguće izračunati procenat o kome govoriš, pošto to varira od proizvoda do proizvoda.

parabena ima u skoro svakom kozmetickom proizvodu... tesko je pobeci od njih.

a E330 imate u skoro svim prehrambenim proizvodima, jedete ga iz dana u dan... uzmite kesicu kecapa pa pogledajte. smile je u pravu, to je limunska kiselina i koristi se kao konzervans u hrani.

Gema69:
U cemu ja to preterujem?Nigde nije spomenuta E330, sto se mene tice.Ono sto mi je u celoj prici prismetalo je sledece:
najpre da citiram sajt proizvodjaca ''Svi LUSH proizvodi napravljeni su po licenciranoj recepturi isključivo od prirodnih sastojaka.'' - sto cim procitam deklaraciju (kako i sama savetujes) pada u vodu.Mene i dalje interesuje koliki je procenat prirodnih sastojaka, posto taj podatak nigde nije dat.
ali ja stvarno ne znam zasto dizete frku oko Lush kozmetike

to nije prirodna kozmetika!
postoji prirodna kozmetika, ona ima sertifikate koji su jasno oznaceni na proizvodu i ja kupujem iskljucivo sa BDIH nalepnicama...
Da li neka kozmetika ima 95% prirodnih sastojaka... btw, i nafta potice iz prirode koliko ja znam... a onih 5% je sinteticko i veoma opasno... i sada ja kao treba da se osecam bolje?
Ne... ja hocu 100% proverenu stvar.

Milica BG:
parabena ima u skoro svakom kozmetickom proizvodu... tesko je pobeci od njih.

a E330 imate u skoro svim prehrambenim proizvodima, jedete ga iz dana u dan... uzmite kesicu kecapa pa pogledajte. smile je u pravu, to je limunska kiselina i koristi se kao konzervans u hrani.
Tesko je, ali moguce... evo ja sam pobegla :D
malo je skuplje, ali zdravlje je ipak NAJSKUPLJE

Ja sam prošle godine probala Twinkle kupku i divna je. Ove sam, za sad, uzela Christingly i Puddy Holly, probaću ih ovih dana pa ću javiti kako sam prošla.

Balzam sam probala samo u radnji, divan je...mislim da je jači od ostalih i prava stvar za zimu.

ra-ta-tat, kakva je to 100% prirodna kozmetika?

Desecration Smile:
ra-ta-tat, kakva je to 100% prirodna kozmetika?
hej, pa ja nisam rekla 100% prirodna kozmetika, nego 100% proverena stvar!
ali sam ipak rekla da kupujem kozmetiku sa BDIH sertifikatom... pa ako ti stvarno znas nesto o hemiji i kozmetici taj BDIH standard bi trebao da ti je poznat
ako nije, trebao-la si da izguglas, a ne da se blamiras ovako... sada svi znamo da si pacer

sta je BDIH?
http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/en/index.htm

I meni je nekad odgovarao chanel, dior, lancome, clarins i slicno... ali onda je doslo do toga da moje telo odbacuje te proizvode... sta li su mislili oni sto kopaju po novosadskim kontejnerima kada su nasli jednu kesu punu skupe kozmetike :lol:

U svakom slucaju, svako je svoj gospodar i sam odlucuje kako i sta ce raditi svom telu.
Ja ne izmisljam Guco, nego obavestavam ljude i smatram da je to jako lepo sa moje strane. NIkog ne primoravam da radi bilo sta, a ti mozes da ne citas sta ja pisem ako ti toliko smetam nakon sto sam ti rekla ono sto sam ti rekla... :roll:

ra-ta-tat:
I meni je nekad odgovarao chanel, dior, lancome, clarins i slicno... ali onda je doslo do toga da moje telo odbacuje te proizvode... sta li su mislili oni sto kopaju po novosadskim kontejnerima kada su nasli jednu kesu punu skupe kozmetike :lol:

U svakom slucaju, svako je svoj gospodar i sam odlucuje kako i sta ce raditi svom telu.
Ja ne izmisljam Guco, nego obavestavam ljude i smatram da je to jako lepo sa moje strane. NIkog ne primoravam da radi bilo sta, a ti mozes da ne citas sta ja pisem ako ti toliko smetam nakon sto sam ti rekla ono sto sam ti rekla... :roll:
nisam guca!

Ako tako pljuješ ljude u stvarnosti, onda ti stvarno nedostaje domaće vaspitanje. Ovo je čist bezobrazluk. Ja samo dobronamerno pitam KAKVA je to prirodna kozmetika, a ti me tek tako nazivaš pacerom. I još se vređaš kad se devojka ljuti što si joj pogrešno napisala ime.

Ja sam dizajner, studiram jezike; a ono što znam o hemijskom sastavu nekih proizvoda znam samo zato što sam okružena hemičarima. Mislim da si me napala misleći da sam neko drugi, kao npr. ljudi iz našeg Lush predstavništva. E, pa nisam, ja sam samo spoljni saradnik i nisam dužna da primam tvoje napade.

Ne pljujem ja ljude, nego otvoreno govorim svoje misljenje. Da, to radim i u stvarnosti i ljudi me zbog toga neobicno cene jer ja isto tako kazem i veoma lepe stvari. Da govorim samo ruzno to bi bilo bljak... ali nisam takva.
Lepo sam ti rekla da nemas pojma sa prirodnom kozmetikom, ako to tebe vredja... zao mi je.

Nemam ja razloga da budem ljuta na Lush, niti njegove distributere u Srbiji :roll:
ali ne volim lazi i ne volim kada neko obmanjuje ljude i prodaje pricu kako je nesto zdravo i ne skodi... kada to nije tako.

Nalazim da si ti meni rekla stvari koje su mnogo gore od onih koje sam ja tebi (tj. da se ne razumes u prirodnu kozmetiku)... a to da li cu ja nekog nazvati gucom i gucijem je stvar moje dobre volje :D
i samo da dodam.. ja ne gresim, osim namerno :lol:

ra-ta-tat:
Ne pljujem ja ljude, nego otvoreno govorim svoje misljenje. Da, to radim i u stvarnosti i ljudi me zbog toga neobicno cene jer ja isto tako kazem i veoma lepe stvari. Da govorim samo ruzno to bi bilo bljak... ali nisam takva.
Lepo sam ti rekla da nemas pojma sa prirodnom kozmetikom, ako to tebe vredja... zao mi je.

Nemam ja razloga da budem ljuta na Lush, niti njegove distributere u Srbiji :roll:
ali ne volim lazi i ne volim kada neko obmanjuje ljude i prodaje pricu kako je nesto zdravo i ne skodi... kada to nije tako.

Nalazim da si ti meni rekla stvari koje su mnogo gore od onih koje sam ja tebi (tj. da se ne razumes u prirodnu kozmetiku)... a to da li cu ja nekog nazvati gucom i gucijem je stvar moje dobre volje :D
i samo da dodam.. ja ne gresim, osim namerno :lol:
A ti imas pojma???
Daj molim te....................majke mi si negativna..................mozda ljudi u tvojoj okolini to vole ali oni koji nisu navikli malo pripazi..................kao kad si mi rekla da sam glupa................nemas osnova, kulture i sreca da te ne znam pa me ne zanima sta mislis a ionako da si mi bila ispred verovatno bi ti nesto razbila o facu................eto bas sam ti slatko nappisala.................. :)

Back