LuSH!!!!

Ma ne koristim ga redovno, posto perem kosu svaki dan skoro. :lol:

Drugo, najbolji je efekat kad ga koristis samog, bez balazama i drugih sampona.
A meni treba nesto i za mascenje, tako da ga koristim kad mi kao treba extra volumen, mada nisam toliko odusevljena, s obzirom na cenu.

Onu rouge! Trebalo bi da dobijem crveni preliv. Mada sam se za kanu odlucila zbog nege koju daje, hocu da se vise ne farbam, mada se ja kao crnka farbam u crno jednom u tri meseca zbog sjaja. :D Inace, ko ima probleme sa kozom glave, mama moja ima telefon neke doktorke dermatologa, prvo ti izvrsi besplatnu analizu dlake, posle dobijes preporuku za preparate koje prodaje, sta ti odgovara i to, ja cu mozda da odem. Samponi su oko 700 dinara, al' nema greske. ;)

apache:
E,ja imam jedan problem.. Naime kosa mi se bas brzo masti, moram da je perem svakog drugog dana. A sa druge strane posto se farbam u svetlo smedje krajevi su mi prilicno suvi.
Nasla sam savrsen sampon za masnu kosu(da ne reklamiram sada na lushovoj temi) ali problem je sto ni se mnogo zamrsi kosa od njega, i suvi su krajevi uzasno, sto ja sredim nekom maskom ili balzamom, ali osecam da mi neodgovara.
Dakle, sta mi preporucujes?

Karma Komba sampon idealan za normalnu do masne kose, a ujedno se nakon njega kosa dobro rascesljava. Nakon njega regenerator Veganese, a mogla bi razmotriti i pakovanje Marilyn povremeno.

apache:
Ja sam cula da kana nikako ne moze da se prefarba, mozes samo da cekas da izraste...

Efekat kane mogao bi se izgubiti vec nakon cetiri nedelje, ali to zavisi od nacina nanosenja, duzine ostavljanja i najvise od toga da li je stavljas prvi put ili si je vec nanosila. U svakom slucaju treba da prodje neko vreme da bi nanela ponovo hemiju na kosu. Kada nanesete farbu na kosu, toksicne supstance iz nje nadju se u vasoj mokraci u roku od pola sata. Mislite o tome :confused:

Evo mene sa kesom na glavi, cekam 2 sata, pa cu vam javiti sta ispade!:lol:

Dve kockice su meni dovoljne, malo su mi otpali prsti dok sam izrendala :lol: , napravila dzumus u kupatili (obavezno staviti novine na pod), al' nije nista komplikovano! Predivno mirisi, egzoticno, dakako! :D

apache:
Nadam se da ce ti dobro ispasti :)
Ocekujem sliku u profilu ;)
Inace nesto doktori i dermatolozi ne simpatisu lush... barem oni sa kojma sam razgovarala

Naravno da ima onih koji ne simpatisu, ali i onih odusevljenih. Mi se nazalost uvek nadjemo prvi na udaru kritika kada su u pitanju konzervansi i sinteticki sastojci, upravo zato sto smo jedni od retkih koji toliko trasnparentno isticu svoje sastojke. Ostali uglavnom ili svedu sve pod "parfem" pa u tome ima svega i svacega, ili demagoski prodaju kreme "bez konzervansa i sintetickih sastojaka" kojima je rok upotrebe dve ili tri godine. Ne treba imati mnogo mozga da se u to posumnja. Kritikuju nas i za parabene, koji u svakom slucaju jesu diskutabilni, ali trenutno ne postoji adekvatnija i vise ispitana zamena. Pored toga zaboravlja se koje su to kolicine koje Lush koristi, kao i da ostali koriste najmanje tri konzervansa, tamo gde Lush koristi ustaljena dva. Inace parabeni u Evropi od nedavno nisu dozvoljeni u hrani a ne u kozmetici sto je cesta zabuna kriticki nastrojenih "strucnjaka". Sve u svemu, mi i dalje igramo otvorenih karata, a kvalitet i efekat nasih preparata dovoljan je odgovor na sve dobrodosle kritike.

divlja u srcu:
Aaaaaaa, ljudi, skoro da se ne vidi nista! :lol:

Da li treba sutra da ponovim tretman?

Al' kosa mi je super, dobila je na volumenu i divno mirise! :D

To i jeste Lush kana, ne daje ekstremne promene, vec samo nijanse i lepu kosu. Ukoliko ti je prirodna boja tamna tim pre. Na svetlijoj kosi su promene izrazitije. Ukoliko imas volje ponovi tri dana za redom i kosa ce ti biti lepa i sjajna dva meseca.

evo vec vise od nedelju dana koristim Karma komba sampon, i bas sam zadovoljna. Peni vise od Blonda, i imam utisak da mozda i malo bolje pere. I divno mirise!

mackica ns:
A kako pokriva sede ta crvena kana?
Moja mama već godinama koristi kanu; ali sve veći problem je naći neku kvalitetnu, baš ću joj kupiti da proba ovu.

Tesko je reci, posto dosta zavisi od pigmenta same kose. Obicno se smatra da ukoliko je kosa do 40% seda, rezultat treba da bude zagarantovan, dok se kod u potpunosti sede kose nista ne moze garantovati, pa je neophodno izvrsiti probni test na jednom pramenu. U slucaju tvoje majke, malo smo sigurniji, obzirom da vec koristi neke druge vrste kane koje joj pokrivaju sede, pa ce joj tako i ova pokriti. Preporucujem Caca Rouge, koja jedina od Lush kana ne sadrzi indigo, jer isti ponekad na sedoj kosi zna da nacini neke zanimljive zelenkaste varijante (bio slucaj! :) )

meni se koja jako brzo masti, probala sam karmu i od nje mi kosa samo lepo mirise, nista vise od toga... obicno izdrzim do 3 dana da ne perem kosu (iz objektivnih razloga trpim), ali sa karmom sam morala da je perem na 2 dana sto je bilo malo nezgodno pogotovu u zimskom periodu...
new hair mi je mnogo bolji...

da li je istina ono sto sam procitala na americkom sajtu, da new hair na plavoj kosi ostavlja boju?

Back