Ludacka ideja o novoj Zastavi!!!

Lada je ok do 70kkm posle toga ide raspad svake godine 500 evra na popravke dok ne crkne vlasnik od gladi. Na kraju istrule koševi, sajtne, pod. Ne ostane ništa.
To si u pravu , krene sve redom .
Bruka je kolko sam brzo ko klinac dva tri puta vozio ladu , mislim kad ti neko da da nesto završiš , a ti se iživljavaš .
Stara niva i još neka karavanka sa čini mi se porše menjačem pa to je kidalo .
Menjač na klik svaki santim brzina .

Autorska:
Znaci bile su vesti da ce se vratiti zastava nazad u zivot od strane nekih tamo nemaca. Naravno ja ne verujem u to nikako, a ono sto znamo vezano za novog juga uopste ne uliva nadu. Prvobitno je meni problem taj da imas ja mislim 10 vozila sa 1.2 motorom, hibridi ili full struja, vec dostupni i to jos prekomerno.

Sta li je nama ciniti onda? Koje je to resenje zbog kojeg sam stavio ovakav naslov? BMW-ov B48 i B58. Ovaj motor je kao oluja razvalio svetsku auto industriju - giganti poput tojote i mercedesa su kapitulirali i uzeli license, pazi koliko je taj motor dobar kad ga i mercedes hoce? Ti motori pasu na ZF-8 speed menjac, automatik, pa si resio vec problem motora i prenosa.

Jedan segment trzista koji niko ne dira u evropi jesu kamioneti (a vala i terenci).

Pogledajte prilog 1785261
Zastava i dalje postoji kao firma oruzja, sta to njih zaustavlja da proizvode terenska vozila poput pikapova i 4x4 kockica poput nive i suzuki Jimnija? Firma mora iz temelja ionako da se gradi, sto da se ne okuse u proizvodnji terenaca (i "terenaca") visokih performansi?

Kinezi su uspeli da prave slicni koncept ali sa skromnim dizelskim motorima i ZF menjacem, ovde medjutim sa cummins i b58 motorima imao bi ozbiljnu pricu, ne samo da se takmicis sa manje protivnika (u evropi se jedino prodaje suzuki jimny i INEOS grenadir kao prave kocke terenci, ford ranger 3.0 raptor kao pikap sa slicnim motorom), nego bi imali i srpske institucije za kupce (kupuju po 100 vozila od 100 hiljada evra, brzo se skupi lova).

Od tih para, a vala sto ne bi bilo, naprave neku limuzinu cisto radi reda
O cemu bre pricas. Pa prefarbani radikali su unistili i Ikarbus i FAP da bi se uvozili turski i kineski autobusi a ti lupetas o tek pokretanju nekakve nove nikad do sad proizvedenih kola

Mlad je pa fantazira :kafa:
a jbg sirotinja je uvek najvece ideale imala
O cemu bre pricas. Pa prefarbani radikali su unistili i Ikarbus i FAP da bi se uvozili turski i kineski autobusi a ti lupetas o tek pokretanju nekakve nove nikad do sad proizvedenih kola
mnogo je tesko kupiti license i proizvoditi jer to inace nije kako je zastava i nastala...do sad se moglo 10 zastava pokrenuti samo od cene ekspoa, ako uopste bude zastave pravice citroen c3 ili fiat 600 kopiju
Vucko i njegovi su prodali planove Miloša Shiptarima, sad i oni prave to.
da su nesto napravili pa ajde. Motor, menjac a i oklop se direktno uvozi, oruzje preko 12.7mm se uvozi kao i prateca elektronika i kompjuteri. Kanadjani uvoze fordove F-350 kamionete, nakantaraju oklop i mozda neki top i eto ti borbeno vozilo "Senator". Isti princip rade i ostali narodi

Problem su servisne mreže .Moraš da imaš u X zemalja servisnu mrežu za svoj model .
Druga varijanta je uobičajeni spoljni delovi tipa guma , glavčine , amortizera ,itd a pod uslovom da se motor i unutra nista ne kvari barem 8 godina .
Nekad se funkcionisalo tako i da se uveze 10 hiljada Lada , uzme na svaku hiljadarka i plate plate radnicima .I sad bi se prodavale Lade , mada su se Dačije pokazale kao dobar auto do 300 hiljada km uz kvalitetna maziva .
A bilo je nekad prvih lada koje su prelazile ladno pola miona , i nisu se čule ko toyota .
ako se kupuje kvalitetno a to ZF i pomenuti motori jesu onda je samo pitanje kako ces to da sklopis. Tu je problem kod nas jer nas ne zanima da mi to dobro uradimo nego sve idemo "ma nema veze samo da se istera iz avlije"

opet s obzirom na koliko nam vucko baca pare mogli smo i T-14 armatu da pokrenemo proizvodnju da smo hteli za cenu ekspo-a

a jbg sirotinja je uvek najvece ideale imala

mnogo je tesko kupiti license i proizvoditi jer to inace nije kako je zastava i nastala...do sad se moglo 10 zastava pokrenuti samo od cene ekspoa, ako uopste bude zastave pravice citroen c3 ili fiat 600 kopiju

da su nesto napravili pa ajde. Motor, menjac a i oklop se direktno uvozi, oruzje preko 12.7mm se uvozi kao i prateca elektronika i kompjuteri. Kanadjani uvoze fordove F-350 kamionete, nakantaraju oklop i mozda neki top i eto ti borbeno vozilo "Senator". Isti princip rade i ostali narodi

ako se kupuje kvalitetno a to ZF i pomenuti motori jesu onda je samo pitanje kako ces to da sklopis. Tu je problem kod nas jer nas ne zanima da mi to dobro uradimo nego sve idemo "ma nema veze samo da se istera iz avlije"

opet s obzirom na koliko nam vucko baca pare mogli smo i T-14 armatu da pokrenemo proizvodnju da smo hteli za cenu ekspo-a
Pomenuti motori od 5000 kubika, pa mislis da je to bas rentabilno za nas?

Koliko je para baceno na gluposti gospodar je mogao,da je hteo, pokrenuti proizvodnju u Zastavi nekih sopstvenih modela automobila.
Imamo odlicne dizajnere a na kraj krajeva bar je danas to lako uraditi pored silnih kompjutera a ne kao nekad.
Sve se moze kad se hoce ali on,covek vizionar sa letecim automobilima,to nije hteo nego je hteo da Zastava bude fabrika za strance sa robovima.

Koliko je para baceno na gluposti gospodar je mogao,da je hteo, pokrenuti proizvodnju u Zastavi nekih sopstvenih modela automobila.
Imamo odlicne dizajnere a na kraj krajeva bar je danas to lako uraditi pored silnih kompjutera a ne kao nekad.
Sve se moze kad se hoce ali on,covek vizionar sa letecim automobilima,to nije hteo nego je hteo da Zastava bude fabrika za strance sa robovima.
zastava se privatizovala pre vucica ali on bi to sigurno sahranio da je bilo za vreme njega

FIAT bi bio daleko bolji da nije u stelantis grupaciji, ti ljudi najgore motore i menjace imaju

I da je gorivo 100 dinara za litar :mrgreen:
jeste ako ugradis plin (i msm da je pozeljnije nego drmati se sa dpf i adblue u dizelima)
Toliko ti je sada registracija za 2000 kubika i 150 ks.
samo se gleda kubikaza + pikapovi su teretnjaci pa s time imaju okvirno 30-40 hiljada registraciju bez obzira na kubikazu

:hahaha::hahaha::hahaha: tako idemo do situacije gde je ford mondeo 2.0 registracija 42 hiljade, a F-250 sa osmakom 7300 kubika i 250 konja takodje 40.000 dinara

Autorska:
Znaci bile su vesti da ce se vratiti zastava nazad u zivot od strane nekih tamo nemaca. Naravno ja ne verujem u to nikako, a ono sto znamo vezano za novog juga uopste ne uliva nadu. Prvobitno je meni problem taj da imas ja mislim 10 vozila sa 1.2 motorom, hibridi ili full struja, vec dostupni i to jos prekomerno.
Pa moze da se vrati ime Zastava, samo sto prizvodnja nece imati nikakve veze sa vozilima koje je Zastava proizvodila. Motore sa karburatorom vise ni Rusi ne prave, da ne govorim dobos kocnice.Sve je to bila tehnologija iz 70tih koju smo vukli do 2007me kao domacu, a sto je najgore ni to nismo uspeli da napravimo sami , sve je bila licenca.

Pa moze da se vrati ime Zastava, samo sto prizvodnja nece imati nikakve veze sa vozilima koje je Zastava proizvodila. Motore sa karburatorom vise ni Rusi ne prave, da ne govorim dobos kocnice.Sve je to bila tehnologija iz 70tih koju smo vukli do 2007me kao domacu, a sto je najgore ni to nismo uspeli da napravimo sami , sve je bila licenca.
pa naravno da nece imati vezu, nije to neka religija pa da mora biti isto kao i prosla zastava.

Moze da se napravi nesto novo, unikatno. Mozes lako napraviti neki jeftin dzip sa 1.5 motorom ili hecbek sa cvt i hibridnim sistemom, ali to svi rade, bolje nesto unikatno da spremis sto nije prezasiceno i da imas sance da ga prodajes ko covek

da naprave auto od 15 hiljada evra sa 1.5DCi i manuelcem bilo bi para do krova

Nema od toga ništa iza auta se krije komoletna industrija od livnica blokova, glava, klipljača, klipova, ramena, spona, manđetni, stakla... Sve je to nekada bilo osmišljeno i uvezano. Auto ima hiljade delova a danas nemamo NIŠTA!

Pravili se avioni, supergaleb, orao, gazela itd. Probajte da zamislite kakav svemirski brod je bila SFRJ.

Nema od toga ništa iza auta se krije komoletna industrija od livnica blokova, glava, klipljača, klipova, ramena, spona, manđetni, stakla... Sve je to nekada bilo osmišljeno i uvezano. Auto ima hiljade delova a danas nemamo NIŠTA!

Pravili se avioni, supergaleb, orao, gazela itd. Probajte da zamislite kakav svemirski brod je bila SFRJ.
ruku na srce vecina toga je bilo sve licensirano manje ili vise, ali su zato bas smekerski uzeli najbolje moguce - perkins i mercedes motori stari 50 godina pale na pola kljuca bez ikakvog prepravljanja, licno video

j.ebes to sto smo mi balkanci a mi gledamo samo kratkorocno vreme, da se pokupe pare i cao. pre 20 godina kina nije nista imala, ali su lepo osnovali firme, pravili za druge, naucili kopirali...sadili su drvo i sada beru plodove, mi drvo posecemo da prodamo drva
Ja na poslu imam pik ap. Za neke stvari je odličan. Ali za grad ili parkiranje je totalno nepraktičan. Što se tiče teme imaće neku šansu ako taj auto bude iole ličio na nešto. I ako bude po nekoj prihvatljivoj cijeni.
to jeste, ali ljude ne sprecava da kupuju full-size SUV sa 4x4 i 7 sedista a voze npr do soping centra samo. navikli bi se na parkiranje ako mogu dobit 6cil motor sa 30 hiljada registracijom isk

Back