Lucidni snovi i astralna projekcija

Desilo mi se da se probudim u snu i kad skontam da još uvek sanjam u šoku se stvarno probudim...

Lucidni san!
Kad bi probao da iskontrolišeš to stanje šoka, mogoa bi da produžiš san, a da budeš svestan da sanjaš :), pa da dalje izvodiš eksperimente ili šta već želiš.

Nadam se da neće smetati mala dopuna.
Jedni su napredniji sanjači od drugih tako da ima onih koji u toku noći ne idu samo na Astralni svet već idu do sledećeg, Kauzalnog, ili još jedan višlje, Mentalnog. Takvi mogu imati budjenje a da opet shvate da i dalje sanjaju.
Takvih uzastopnih budjenja može biti dva i tri što zavisi na koji svet naviše je otišla osoba.

Tako se snevač kod vraćanja sa Mentalnog na Kauzalni jednom probudi a onda će uslediti još jedno budjenje kada se vrati na Astralni svet. Najzad će uslediti još jedno budjenje pri povratlu u fizičko tzelo i ovaj svet.

Lucidni snovi se razlikuju od običnih snova samo po stepenu "budnosti" snevača u datom bivanju na kojem od viših svetova.

Dobro je da svako ko želi imati jasnija iskustva praktikuje onu tehniku i metodu koja će njemu (njoj) najviše odgovarati. Tek tada se može postići uspeh. Nema univerzalne metode koja će odgovarati svima.

Ako neće smetati, dodao bih da su snovi tajni prolaz do najviših stanja svesti, ljubavi, mudrosti i duhovne slobode. Snovi se mogu iskoristiti ne samo da bi se svesno kretali višim svetovima (jer od toga malo koristi) već da na višim svetovima učimo ono što ovde nije moguće. Mogu se posećivati Hramovi Zlatne Mudrosti. Takodje, mogu se dobijati pouke u smislu boljeg sagledavanja dnevnih problema te njihovog što bezbolnijeg razrešenja i nadrastanja.

Kako već govorite o karmi i njenom razrešenju na drugim temama dobro je izneti da se na unutarnjim (višim) svetovima može dobiti pomoć u njenom sagledavanju i razumevanju. Može se zaviriti u pojedine prošle živote gde se može sagledati šta je to što nas blokira ili možda veže za koji od problema ili za neku osobu sa kojom nismo kadri normalizovati odnos.

Kako za sve postoji rešenje to i za razrešenje karme postoji metoda. Ukoliko smo je u dosadašnjem životu dovoljno izbalansirali, onda je moguće još u ovom životu raditi ns njenom okončanju.
Jer, u ovim nižim svetovima sve što počne jednom mora i da završi pa i proces inkarnacija čoveka (Duše) u nižim svetovima.

Poslednja izmena:
Sam zivot je lucidan san. Postoji dosta nivoa u sanjanju, tj. razlicitih nivoa jasnoce svesti dok se sanja. Da biste svesno sanjali, a kad to kazem, mislim na najvisi nivo, kada sebe i stvarnost u snu percipirate jednako kao svakodnevnu, treba vam mnogo snage...
Da ste to doziveli, znacete vrlo jasno, jer cete doziveti potres bez presedana...kako u samom trenutku budjenja u snu, tako i u svakodnevnom zivotu.

Sam život ovde u fizičkom svetu i jeste san gledano sa nivoa Duše (ono što jesmo) ali daleko od toga da je to i lucidan - svestan.
Bio bi lucidan (svestan) onda kada bismo bili svesni uzroka i posledica naših dela, reči i misli. No, on postaje lucidnim (svesnim) onda kada osoba dosegne nivo samo-spoznaje (/Znati sebe ili duhovne Samo-Realizacije). To je momenat kada pojedinac (Duša) dosegne čisto duhovni svet kada počne pravi svesni duhovni progres, što i jeste unutarnja težnja svakog od nas. To je razlog da večito težimo i tragamo za srećom ne nalazeći je nigde u ovom sveti. Jer, posle oprobanih mnogo realizovanih želja i dalje ostajemo ne-ispunjeni i ne-ostvareni.
Praktično se to dogadja tek sa našim pravim povratkom kući - čisto duhovnim svetovima a to je ujedno realizacija viših stanja svesti. Da podsetim da svest nije intelektualna kategorija, kako su ljudi sami sebe zaveli, već je to čisto duhovna kategorija.
Tek sa visokim duhovnim realizacijama možemo biti na višim svetovima i prisećati se bivanja u ovosvetskim dogadjajima kada iz te pozicije na ove dogadjaje i ovdašnji život gledamo kao na lucidni san.

Poslednja izmena:
Sam život ovde u fizičkom svetu i jeste san gledano sa nivoa Duše (ono što jesmo) ali daleko od toga da je to i lucidan - svestan.

Pa naravno da ne govorim o debilima koji ne znaju ni gde se zakopcavaju, pricam o svesnim ljudima koji su uradili nesto sa svojom svescu, tako da ovaj zivot jeste lucidan, sve zavisi od pojedinca, postoji hiljadu nivoa jasnoce svesti/percepcije. Ja govorim o sustini, a sustina je to da je zivot lucidan san.

Hteo bih da vam ispricam moja iskustva pa da cujem neke komentare.

Kao mali sam dosta sanjao strasne snove obicno bih to bile neke vestice koje me jure, mnogo sam se plasio i bio me je strah kada sam treba ponovo da zaspim. Da bih se oslobodio tih snova poceo sam svako vece pre spavanja da govorim sebi da cu sanjati i da budem svestan da je to samo san i da mi u snu ne moze niko nista. Posle izvesnog vremena to se i desilo, kada bih ponovo sanjao vesticu koja me juri u pocetku bih bezao a onda bih shvatio da je to san zaustavio se i rekao joj ovo je san ne mozes mi nista. To mi se desavalo u detinjstvu kad sam imao 7-8 god, posle toga sam prestao da sanjam takve snove i retko kad bih u snovima opet bio svestan da sanjam. Da bih negde kasnije ne secam se vise sa koliko godina ponovo mi se vratila zelja da kontrolisem snove i da budem svestan da sanjam te sam poceo opet na isti nacin pre spavanja da sebi govorim da cu sanjati i da budem svestan toga sto sam ubrzo i ostvario. Sve sam bio napredniji u tom svesnom sanjanju pa sam cak nekad mogao i da sanjam ono sto pozelim tj. da snove vodim u onom pravcu u kojem ja zelim. Radio sam neverovatne stvari jer sam bio svestan da je to san, u pocetku se to svodilo na razne visoke skokove, izvodjenje salta i drugih akrobatskih stvari koje ne znam da izvedem u RL da bih kasnije pokusavao da letim sto mi je ponekad i uspevalo al u kratkim intervalima. Snovi su za mene bili neki novi zivot u kom mogu sve da uradim svakog da pobedim u kojima nisam imao granice. I onda pocinju da mi se desavaju snovi u kojima me nesto pritiska kao da lezi na meni i ne dami da se pomerim, ne mogu da progovorim ni da se probudim al sam svestan okoline i svega pokusavam nekog da dozovem al sam ne mocan. Ti snovi su poceli da me proganjaju sve cesce i cesce nekad se probudim uplasen i iscrpljen pa sam se zainteresovao sta se to desava i kako mogu da ih se resim i poceo da googlam. Na netu sam nasao da dosta ljudi imaju slicna ili ista iskustva, neki su to vezivali za davljenje vestica u sta sam i sam sumljao u pocetku al onda sam naisao na takve slucajeve u kojima ljudi tvrde da je to astralna projekcija i da se astralno telo odvoji od fizickog i zato se oseca ta nepokretljivost tj. paraliza. Tako sam poceo da se malo zanimam oko AP i da citam o njoj i o iskustvima, pa cak malo i da vezbam ne bili se oslobodio tih snova ili ih nekako prevazisao. Al mojoj prici jos nije kraj jer se desava jos jedno novo saznanje i to posle jednog takvog sna probudio sam se sav uplasen i posto nisam smeo ponovo da zaspim opet sam poceo da trazim po netu o slicnim situacijam i teskim snovima i dosao do zakljucka da patim od blazeg oblika narkolepsije i da je to jedan od simptoma. Ja imam i sve ostale simptome narkolepsije i misliio sam da patim od te bolesti al nisam bio siguran i nisam znao da su i ti snovi deo nje.

http://www.psihologija.autentik.net/poremecaji_spavanja_narkolepsija.php

Da zaboravio sam da se dopunim da sam svesnot u snovima toliko ovladao da sad mogu bez problema da letim u pocetku to letenje je lagano vise kao lebdenje i nisam mogao bas da kontrolisem pravac a sad vec mogu da letim u zeljenom pravcu i da menjam brzinu cak i do brzine svetlosti, isto tako mogu da prolazim kroz zidove i sve ostalo sto zamislim jer sam svestan da sanjam i da je u snu sve moguce.

Ja se puno ne razumem u AP i slicne stvari samo sam citao o tome pa me interesuje sta mislite dal ja ostvarujem AP ili vec sta mi se desava. Ovo o narkolepsiji sam dodao jer mnogi to mesaju sa AP a to je bolest doduse jos uvek ne objasnjiva al se desavaju te paralize ili ti oduzetost misica u kojima covek ne moze da se pomeri u snu pa pocinje da halucinira sve u svemu potrazite malo na netu pa cete vec skontati.

Bas sam oduzio al stas sad takav je slucaj :D
Molio bih neke komentare i misljenja i dal se jos nekom desavaju ovakvi snovi.

Ja se time bavim skoro celog života i ni na kraj mi pameti nije bilo da se to može nazvati bolešću (kad imam povremeno i neprijatno iskustvo). Ipak mislim da postoji jasna granica između bavljenja lucidnim snovima na način na koji ti ne ugrožava svakodnevno delanje, i s druge strane, eksperimentisanja sa astralom koje za posledicu ima pojavu paničnog straha i slično. Ovo drugo jeste neprijatno i ne treba sebe siliti na tako nešto.

Osim toga, narokolepsija je povezana sa spontanim padanjem u san (protiv volje osobe) što nije slučaj sa lucidnim sanjanjem, ap i slično, zato astralna projekcija nikako ne može biti "deo nje" (uslovno rečeno, jer narkolepsija je ime konkretnog oboljenja, a astralna projekcija je prirodan proces koji nam se dešava svake noći, bili mi svesni toga ili ne). Dakle, to su dve različite stvari i nikako se ne mogu blisko povezati u tom smislu, da jedno uzrokuje drugo.

Inače, osnovni princip kod bavljenja ezoterije je da je neophodno da osoba čvrsto stoji s nogama na temlji, da je uravnotežena, zdrava....ako ti preduslovi nisu ispunjeni, onda se ne mogu očekivati blistavi rezultati u kontaktu sa suptilnim.

A sad šta je kod tebe u pitanju - ako te ta povremeno neprijatna iskustva ne remete u funkcionisanju, ne izazivaju bilo kakav oblik patološkog ponašanja, onda bih rekla da ti se desilo nešto što i većini onih koji se bave astralnom projekcijom. Ti se tad neposredno sučeljavaš sa podsvešću i sa njenim ispoljavanjima, a tu ima svega i svačega..još ako postoji jedna blokada, prirodno je da će te to "susresti" i na astralu. Većina njih nađe načina da to prevaziđe i preobrazi.

Ali ako osećaš da te to ozbiljno remeti, i zaista stvara poremećaj sna i dnevnog funkcionisanja, onda predlažem da makar na neko vreme pauziraš sa tim aktivnostima.

Dotakli smo na temi o analizi snova i lucidne snove, te mislim da je vreme da se podigne ova tema :).

Pošto smo pričali o raznim stvarima koje nam se manifestuju tokom sanjanja...red je da pomenemo i astralne entitete.
Dakle, na astralu ima svega.
Pošto tu misaoni obrasci zadobijaju sopstvene oživotvorene oblike, tu se bukvalno manifestuje "ono što pomisliš, to se desi".

E sad, ima i "realnih" astralnih stanovnika, koji su toliko brojni i toliko različitih karakteristika da bi verovatno bili potrebne godine da bi se svi popisali i opisali..

Dakle, posebna je veština razaznati šta je plod naših sopstvenih umnih projekcija, a šta stvarni astralni šetač.

I još nešto je tipično za astral - dok smo u njemu, nivo percepcije zna da nam varira, i to se često manifestuje kroz menjanje oblika i prostora u kome se nalazimo...nešto se izoštrava i nešto postaje zamagljenije.. npr jako je teško fokusirati određeni predmet. Saint na temi o analizi snova je napomenula kako joj se dešava da - čim je nešto zainteresuje, to se pretvori u nešto drugo.

Pa ako ste zainteresovani, možemo prodiskutovati kako da održimo stanje koncentracije na astralu.. i kako da kontrolišemo tokove sna.

eto i posle par dana od tog 'običnog' sna, sanjam lucidan san...
naravno ukapiram jer sam krenula da sebi ponavljam 'ovo je san' i stvarno tako ukapirala da je san
i odatle kreće sve i šta ja radim u snu svesna da mogu šta poželim? jedem! :zcepanje:
pomislim na hranu i odjednom sto prepun ukusne hrane. da, sećam se i ukusa :)
samo se sećam da sam pokušavala i pokušavala da uspostavim kontrolu nad snom time što sam govorila sebi 'ovo je san'
i kad god bih to rekla sebi, kao da je san sve oštriji bio, a kako mi se polako gubila koncentracija tako
bih ponovila sebi da je to san. ne znam kako sam došla do zaključka u snu da je sve to samo san, ali odjednom sam se samo
tako trgla pošto sam rekla 'ovo je san' prvi put i odatle je većina stvari bila pod mojom kontrolom.
malo sam nova u ovome, imala sam više lucidnih snova kao mala, dok sam malo 'porasla' i zanimala se drugim problemima
zaboravljajući i na snove i na sve...

dobro nisam bas sve procitao ali zelim nesto ukratko da mi kazete
Sta je sa nama koji smo uvek svesni da sanjamo i u stanju smo da kontrolisemo tok sna?
Mada ja sam osoba koja ima izuzetno slab san budim se 100000000000 puta u toku noci ali celog zivota ja kontrolisem svoje snove objasnite mi to da li sam ja lud;psihicki stabilniji nego drugi;mozda vanzemaljac :))))))))))

A kad je sve pocelo jos od ranog detinjstva sam imao jedan kosmar i stalno se budio i nastavljao da spavam i isti kosmar se ponavnjao svakog puta kad zaspim i onda sam poceo da kontorlisem taj san i bukvalno od tad svaki svoj san kontrolisem i upravljam njime kad sam savladao tehniku sa nekih 5 ili 6 godina od tog trenutka vise nisam zanjao taj san koji me je progonio do tad ali sanjam snove koje kontrolisem

Evo jednog primera od skoro
Sanjao sam da sam sa nekom curom i pocinje da me startuje negde i ja kontrolisem san i kazem joj da imam curu i da sam zauzet i san krece posle toga sasvim drugim tokom sanjam bukvalno ono sto ja zelim
PS ja sam tip koji curu nikad nije prevario i to mi je grozno

Poslednja izmena:
dobro nisam bas sve procitao ali zelim nesto ukratko da mi kazete
Sta je sa nama koji smo uvek svesni da sanjamo i u stanju smo da kontrolisemo tok sna?
Mada ja sam osoba koja ima izuzetno slab san budim se 100000000000 puta u toku noci ali celog zivota ja kontrolisem svoje snove objasnite mi to da li sam ja lud;psihicki stabilniji nego drugi;mozda vanzemaljac :))))))))))

A kad je sve pocelo jos od ranog detinjstva sam imao jedan kosmar i stalno se budio i nastavljao da spavam i isti kosmar se ponavnjao svakog puta kad zaspim i onda sam poceo da kontorlisem taj san i bukvalno od tad svaki svoj san kontrolisem i upravljam njime kad sam savladao tehniku sa nekih 5 ili 6 godina od tog trenutka vise nisam zanjao taj san koji me je progonio do tad ali sanjam snove koje kontrolisem

Evo jednog primera od skoro
Sanjao sam da sam sa nekom curom i pocinje da me startuje negde i ja kontrolisem san i kazem joj da imam curu i da sam zauzet i san krece posle toga sasvim drugim tokom sanjam bukvalno ono sto ja zelim
PS ja sam tip koji curu nikad nije prevario i to mi je grozno

Boldovano - recimo da ste prirodni sanjači :).

Sad, to se može koristiti na različite načine. Na primer, može se koristiti i za početak, da se upoznaš sa misaonim obrascima iz podsvesti...kao u tom snu koji si naveo kao primer, sa devojkom. Može se dobro upoznati sopstvena priroda na taj način...a i priroda astrala. A to može biti dobra podloga za štošta.

Ono što sam ti htela reći jeste da nisi usamljen primer :), mnogi su razvili tu osobinu, al ne znaju šta će dalje sa tim. Ili, potiskuju, misle da je to nešto abnormalno (a nije, nenormalno je da smo stalno nesvesni svega).

Boldovano - recimo da ste prirodni sanjači :).

Sad, to se može koristiti na različite načine. Na primer, može se koristiti i za početak, da se upoznaš sa misaonim obrascima iz podsvesti...kao u tom snu koji si naveo kao primer, sa devojkom. Može se dobro upoznati sopstvena priroda na taj način...a i priroda astrala. A to može biti dobra podloga za štošta.

Ono što sam ti htela reći jeste da nisi usamljen primer :), mnogi su razvili tu osobinu, al ne znaju šta će dalje sa tim. Ili, potiskuju, misle da je to nešto abnormalno (a nije, nenormalno je da smo stalno nesvesni svega).

pa ja svoju prirodu bas tim putem savrseno poznajem ali vise neznam sta da radim time, osim da se poigravam sa snovima

Poslednja izmena:
Ja sam imala utisak da podrhtavamo i krevet i ja,kao i utisak da sam "teska sama sebi",sve to u blagom obliku i trajalo bi jako kratko...zao mi je sto ne znam da objasnim...
Hvala ti puno na odgovoru,mene je to cesto znalo da uplasi!

Hahaha... To se moze i u skroz svesnom stanju,samo sto treba da znas kako. Ja neznam kako,ali to mogu skoro u svakom trenutku,opustim se i posle toga nekako dodatno i to mi se dogodi.. To stanje i ja nemogu da zadrzim dugo,ali napredujem,znam da to nemogu svi,ali neznam cemu u opste sluzi :D

jeste li culi za ovu tehniku: u toku dana da zamisljamo sta zelimo da sanjamo. Kad legnemo da vizuelizujemo kako se spustamo niz stepenika ( ima ih 100 posto treba da odbrojavamo od 100 do 1 ) i pri tome zamisljamo to sto smo i u toku dana da je stvarno. I onda bi navodno trebalo da uronimo u lucidan san...
vezano za ovo - sta bi trebalo zamisljati? Dajte neki predlog. Npr. mogu ja da zamisljam da sam s nekom curom, al to mi je bezveze je l treba da se potrudim da tako bude u stvarnosti. :)

jos jedna tema za razmisljanje: Prekognisticki snovi Vs. Lucidni
Naime, posto ove prve imam a ove druge nemam moze li se dogoditi da ako ovladam kontrolom svojih snova onda jednostavno izgubim prognosticke zato sto oni govore o buducnosti, a samim tim besmisleno je kontrolisati ih.

jeste li culi za ovu tehniku: u toku dana da zamisljamo sta zelimo da sanjamo. Kad legnemo da vizuelizujemo kako se spustamo niz stepenika ( ima ih 100 posto treba da odbrojavamo od 100 do 1 ) i pri tome zamisljamo to sto smo i u toku dana da je stvarno. I onda bi navodno trebalo da uronimo u lucidan san...
vezano za ovo - sta bi trebalo zamisljati? Dajte neki predlog. Npr. mogu ja da zamisljam da sam s nekom curom, al to mi je bezveze je l treba da se potrudim da tako bude u stvarnosti. :)

jos jedna tema za razmisljanje: Prekognisticki snovi Vs. Lucidni
Naime, posto ove prve imam a ove druge nemam moze li se dogoditi da ako ovladam kontrolom svojih snova onda jednostavno izgubim prognosticke zato sto oni govore o buducnosti, a samim tim besmisleno je kontrolisati ih.

Nisam te razumela.. misliš, moramo da zamišljamo, tj. da uronimo u san scenu koja se i inače odigrava u realnosti kod nas?

Bio sam mali kad sam ovo sanjao,ali ga se veoma lepo i sad secam.Sanjao sam da sam na jednoj livadi pored reke,koja postoji i u stvarnosti,sa jednim snovskim drugom,koji ovde nepostoji,ali je tamo normalna pojava.I ja sam u snu znao da sanjam,i sve vreme sam hteo da se probudim,i kao,razmishljam da skochim u reku,jer uglavnom se u snovima probudim kad padam nedge,i mnogo je bio stvarniji nekako,tachn osam osecao miris reke,svezinu,sve je bilo tako stvarno,uopshte nije izgledalo onako snovidjenijski...Je li to nekakva vrsta lucidnog sna?

I shta mislite o osobama koje sanjate i odlichno ih poznajete u snu i dobri su prijatelji/neprijatelji,a one ovako nepostoje,ili bar ne znate da postoje,tj. shta mislite da li one negde postoje i da li one treba da prestavljaju neshto(ne umem da objasnim ono shto hocu da kazem)?Mislim malo bezveze deluje,al' ajd... :lol:

Nisam te razumela.. misliš, moramo da zamišljamo, tj. da uronimo u san scenu koja se i inače odigrava u realnosti kod nas?

Ne, nego recimo želim da sanjam da sam na Havajima i da pričam sa nekim ljudima odatle. To zamišljam u toku dana. Onda uveče legnem i krenem da se spuštam stepenicama brojeći od 100 do jedan pri tome zamišljajući kako me čekaju Havaji kad dođem do dna stepenica.

I shta mislite o osobama koje sanjate i odlichno ih poznajete u snu i dobri su prijatelji/neprijatelji,a one ovako nepostoje,ili bar ne znate da postoje,tj. shta mislite da li one negde postoje i da li one treba da prestavljaju neshto(ne umem da objasnim ono shto hocu da kazem)?Mislim malo bezveze deluje,al' ajd... :lol:

Zanimljivo pitanje. U prvom slučaju može biti da ta poznata osoba simboliše neku drugu osobu. Onda ti se recimo desi da sretneš nekoga koga dugo nisi video...tad treba da se zapitaš koja je zajednička osobina ( bilo kakva ) između osobe iz sna i ove koju si sreo. Takođe, ako ti pred buđenje neka jako bliska osoba s kojom se voliš kaže nešto i nakon toga se budiš to je jako bitna poruka...
Kada je reč o nepoznatim osobama...to ne znam. :) Možda i postoje, a možda je to samo personifikacija neke tvoje osobine...ili ti se recimo javlja tvoja Anima kroz lik neke ženske osobe.

Ne, nego recimo želim da sanjam da sam na Havajima i da pričam sa nekim ljudima odatle. To zamišljam u toku dana. Onda uveče legnem i krenem da se spuštam stepenicama brojeći od 100 do jedan pri tome zamišljajući kako me čekaju Havaji kad dođem do dna stepenica.

Nije loša ideja, meni je to ponekad uspevalo, ali samo kad bih žarko želela da se nađem baš na tom mestu u snu.
Dakle, jaka želja je bila pokretač, bez toga, nema ni ostvarenja te tehnike ...

Ili se ostvari, ali onako modifikovano... npr Havaji koji i ne liče potpuno na Havaje, već su malo drugačiji :).

Bio sam mali kad sam ovo sanjao,ali ga se veoma lepo i sad secam.Sanjao sam da sam na jednoj livadi pored reke,koja postoji i u stvarnosti,sa jednim snovskim drugom,koji ovde nepostoji,ali je tamo normalna pojava.I ja sam u snu znao da sanjam,i sve vreme sam hteo da se probudim,i kao,razmishljam da skochim u reku,jer uglavnom se u snovima probudim kad padam nedge,i mnogo je bio stvarniji nekako,tachn osam osecao miris reke,svezinu,sve je bilo tako stvarno,uopshte nije izgledalo onako snovidjenijski...Je li to nekakva vrsta lucidnog sna?

To gore što si opisao je tipičan lucid :).

Što se tiče ovog drugog pitanja, može biti i naša projekcija u pitanju.. a može biti i astralni stanovnik.. Truman je lepo opisao :). Prava je umetnost raspoznati šta je šta na astralu... ili u ovom slučaju, ko je ko :).

Moze biti visi entitet iliti Vodic,sa druge strane mogu biti astralne larve i paraziti stvoreni mislima,danima i mesecima razmisljanjem,pa se ispoljavaju kroz snove.

Koje je bice u pitanju zavisi od toga kako se ti osecas nakon budjenja i kakve su im poruke,da li te vode ili skrecu.Ako si iscrpljen,umoran i imas neke horore prilikom sanjanja onda su larve,ako si ok i pun energije onda su u pitanju misaoni oblici poslati od strane Vodica ili bica koja rade na tvoju dobrobit.

Valjalo bi bilo da zapisujes iskustva prilikom budjenja,mnogo toga korisnog bi mogao izvuci.

Bas me je odusevila ova tema. Ne bih sada o svojim snovima, jer su mnogi - proslost. Stalno sam se pitala zasto? Da li neko moze da mi ponovo pojasni, ovde neko napisa, "ako je negativna osoba u vasoj blizini" ili slicno. Ubedjena sam da se to meni desilo. Kako eliminisati uticaj te osobe? Jos jedna konstatacija, ovde nisam nasla, pa ako neko moze nesto i o tome da mi kaze. Sanjam da sanjam, pa sanjam. Ja sam ih nazvala trostruki snovi. Ne mogu cak ni da se izrazim, ali se nadam da neko zna o cemu pisem. To su mi bili teski i iscrpljujuci snovi i dogodili se nekoliko puta.

Back