Lovćenac: Pretučen odbornik

Ja sam za:

• Potpuno podržavam prebijanje Crnogoraca, zato što se ne izjašnjavaju kao Srbi!

• Podržavam prebijanje Crnogoraca i drugih naroda, ali sam ljut ako neko Srbinu to uradi, jer je Srbin

• Srbijom provijava duh fašizma, Ljotićev i Nedićev duh!

• Osuđujem ovaj događaj i mislim da će biti procesuiran

• Srbi su ugroženi uvijek, to je moja vječna parola, ostalima želim sve najgore!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Lovćenac: Pretučen odbornik

6. jun 2009. | 20:20 | Izvor: Beta

Lovćenac -- Odbornik Crnogorske partije u Skupštini opštine Mali Iđoš Milo Milojko brutalno je pretučen u Lovćencu, javila je podgorička televizija IN.

Potpredsednik Crnogorske partije Radoslav Pejović izjavio je da su Milojka brutalno pretukle" zasad nepoznate osobe i da se on sa teškim povredama nalazi na intenzivnoj bolničkoj nezi.Pejović je pozvao ministra unutrasnjih poslova Srbije Ivicu Dačića da preduzme sve kako bi se napadači na Milojka odmah otkrili.

Pejović je, takođe, saopštio da su nepoznate osobe pretile i predsedniku Crnogorske partije Nenadu Stevoviću da će biti proteran iz Srbije.

Prema njegovim rečima, pretnje Stevoviću su upućene odmah pošto je Lovćenac 20. maja posetio predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

U Lovćencu živi veliki broj Crnogoraca kolonizovanih u to vojvođansko mesto posle Drugog svetskog rata

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=06&nav_category=11&nav_id=364601

Crna Hronika - Nedjelja, 07. jun 2009. godine

INCIDENT U CENTRU LOVĆENCA

Pretučen odbornik Crnogorske partije

Beograd, 6. juna – Odbornik Crnogorske partije u opštini Mali Iđoš, Milo Milojko (23), brutalno je pretučen u centru Lovćenca oko 13 časova.

«Milojka je brutalno pretuklo više nepoznatih naoružanih lica, koji su poslije ovog gnusnog zločina pobjegli u nepoznatom pravcu», rekao je Radosav Perović, savjetnik za bezbjednost predsjednika Crnogorske partije «Pobjedi».

Milojko je zadobio teži potres mozga, kontuzije, frakture i zbrinut je u bolnici u Vrbasu.

Perović je objasnio da su se napadači dovezli crnim džipom marke «mercedes» i Milojku nanijeli «povrede opasne po život drškom od pištolja i tupim metalnim predmetom». Perović je potvrdio da je policija brzo došla na mjesto incidenta i napravila uviđaj.

-Upućujemo apel nadležnim državnim institucijama Srbije i ministru policije Ivici Dačiću da snagom svog autoriteta naloži da se u što kraćem roku pronađu počinioci. Od posjete predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića Lovćencu, predsjednik Crnogorske partije Nenad Stevović je više puta dobijao prijeteće poruke telefonom i elektronskom poštom. Vjerujem da će nadležni organi brzo otkriti počinioce ovog brutalnog prebijanja, kazao je Perović.

Poznat jedan od napadača na Milojka

Jedan od napadača na Mila Milojka je Milutin Pejović, i on je saslušan u policijskoj stanici u Malom Iđošu, saopštile su odborničke grupe Mađarska koalicija, Crnogorske partije i Socijalističke partije Srbije iz opštine Mali Iđoš.

Kako se navodi u saopštenju, Milojka su napala dva napadača a jedan od njih je Milutin Pejović, čiji je otac Milorad Pejović predsjednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Malom Iđošu i sekretar mjesne zajednice u Lovćencu.

Pomenute stranke navode da je povod za napad na Milojka najvjerovatnije političke prirode, jer je prije nekoliko dana, prilikom smjenjivanja predsjednika Skupštine opštine Mali Iđoš Vladimira Lopičića iz Demokratske stranke, odbornik Milorad Pejović ušao je u verbalni duel sa više odbornika većinske koalicije, među kojima je bio i Milo Milojko.

Uz ocjenu da je opština Mali Iđoš poznata po harmoničnim međunacionalnim odnosima i da se ovim incidentom narušava ta harmonija, stranke koje su potpisale saopštenje od predstavnika MUP-a traže zaštitu i preduzimanje mjera za sprečavanje ovakvih i sličnih nemilih događaja. „Od zvaničnika Demokratske stranke tražimo da se izjasne da li stoje iza ovakvog ponašanja pojedinih svojih lokalnih čelnika”, navele su ove tri partije.

V.C.

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2009-06-07&id=165395

Vidi Dukljanine... Niko normalan ne podrzava prebijanje bilo koga samo zato shto je Crnogorac/Kinez/Marsovac/Shta god, ali u celom ovom tekstu nema ni govora o tome da je on prebijen samo zato shto je Crnogorac, i shto se ne izjashnjava kao Srbin... Tako da... Naslov ti je bezveze...

Kako si mogao uopste da postujes onu zajebanciju SRJ i SCG :hahaha: Ne da je nijesam postovao no sam gledao na svaki moguci nacin da je omalovazavam dje god sam stigao, a tih godina sam stizao na svaki dio Evrope... Uvijek sam protiv nje navijao, radovao se svakom porazu u bilo kojem sportu a onaj dan kad je Argentina pobijedila sa 6:0 bio je jedan od srecnijih dana u mome zivotu...

Danas je drugacija stvar, svako ima svoje i svakom uspjehu kako Crne Gore tako i Srbije se radujem.

Ti si bas vidno oboleo......:roll:
Nista lepse od SRJ.:ok:

A jel' tako i mi trebamo s ovim našima, Strunjašom, Dedeićem, Mandićem...????

Gledaj.........ako ste vi srbi a izjasnjavate se kao gorci,znaci izdajnici,onaj deo vas koji se zove srbima nisu izdajnici,cak stavise pravi srbi.....ovako 1+1=2

Ili.......onaj ko izda izdajnika ne moze biti izdajnik :hahaha:

Ili kako da ti objasnim :hahaha:

Ne mozes gledati isto........dzelat koji izvrsava kaznu ubistva nije ubica kao njegova musterija.........:roll:

Kapish?

Aha, a ovi ovamo predstavnici Srba kod nas, su kao normalni, ijedan??

Srbi kod vas su tako poceli da se ponasaju posle milovog ludila,nepravednog tretmana prema njima,raspirivanje mrznje prema njima,dejstva protiv njihove matice i jos mnogo toga........a vasi ovde su ludi i kad zive ko bubreg u loju.

Neka dođu da pretuču kojeg Šiptara, pa će da vide kako će da prođu, junačine :hahaha::hahaha:

Gledam i mislim.......iskreno.......najgluplja izjava koju sam cuo u zivotu......evo citirao sam 5,6 poruka........tvoju gledam vec 30 minuta i ne znam kako da ti odgovorim.......malo je reci da si zasluzio ingnore......zasluzio si da ne postojis......a jos vise su me zbunila ova 2 smajlija na kraju recenice :hahaha::hahaha:

:think:

Siptari su nam protivnik koji nije dostojan da se uopste tako i nazove......jedina nacija na svetu koja je cist primer kukavicluka......

Njih je ispod casti tuci........iskreno......jer se u tuci i ne brane......e sada sto ti njih navodis kao neki primer nije mi jasno......mozda sto su vam uterali strah u kosti na primorju.........bice da je zbog toga........ali opet mi poruka nije jasna.

Ako si gorce stavio ispod lestvice u odnosu na siptare.........mislim sta reci :roll:

A što vrli moderator ne koriguje malo ove postove koji pozivaju na istu? Što se ne kazne korisnici koji pozivaju na istu?

Moderator je trebao u startu da banuje tvog hail kolegu zbog sirenja goreg nacizma nego sam Hitler.

Nisam mogao da verujem da ce se neko od vas sloziti sa tom protuvom.......svi ste medju prvima da pljujete na Seselja i na neki njegov nacionalizam rugaju ci mu se,a jasno se vidi da vama kod njega jedino smeta srpstvo,a to sto se pozivate na njegovo navodno ludilo i sta ti ja znam je samo maska.

Ovaj vas nesretnik je goti od Pavelica 8 puta.......nazvao je "bratski" narod svakako,a jasno se vidi da je to samo cekao i da ovaj incident nema veze sa njegovim misljenjem,kao i to da 100% sa sigurnoshcu tvrdi da je doticni prebijen samo ato sto je gorac.

Ovaj vas debilizam na delu je gori od svakog Seseljevog arlaukanja,cisto da se vidi ko je gde.

A trebalo bi da se desi

Klasicno podrzavanje nasilja,ovo je za cist ban,nista licno.

Moderatori da li vam je ovaj post promakao?

A ovaj događaj nije?

Nije,to je tuca i prebijanje koje tek treba da se rasvetli,a ovde je sve crno na belo,vidi se sta covek izjavljuje,cak i da su ga obesili na sred ulice ovaj tvoj jurisnik nema pravo da se ovako izrazava.......pogotovu ako znamo da takvo misljenje ima i bez ovog incidenta.

Ođe se slažem, ali iz dana u dan se uvjeravam da je ovih drugih više :thumbdown:

Meni su ti dani dosli kraju,od crnogoraca koje sam sve smatrao prijateljima samo zato sto su crnogorci,sada crnogorac ne mozeda mi bude prijatelj...samo zato sto je crnogorac.........ali uopste......i to za vrlo kratko vreme.........2,3 godine......

Pa ti sad vidi.

Ima samo jedna stvar koja mi je tu čudna, od svih ratova, sukoba i ostalih sličnih događaja, uvijek su Srbi bili ugroženi, ovi ostali su njih maltretirali :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

I to je smesno?
E pa sad vidi moj gornji post i pitaj se zasto tako pricam.........:roll:

Naravno, dok nijesmo dobili svoju reprezentaciju, navijao sam za reprezentaciju SiCG i poštovao tu državu

Naravno SRJ ti je bila domovina,kao i sada crna gora i meni Srbija,u protivnom si separatista,tako da nemas kredita ni ratne zlocince da pljujes jer ste u istom rangu(ne ti nego uopsteno),e sad sto pravo ne osudi svakog zlocina to je vec druga prica......

Ne što ne treba, nego ne možete da nas pratite, daleko ste ispred nas po tom pitanju :mrgreen::mrgreen:

Naravno :ok:

Časno i pošteno, 20 na jednog :hahaha:

Pa vidju,da je taj lik samo jedan,tesko da bi u bg-u nekog i mrko smeo da pogleda sto taj govori nesto lose o gorcima.......mogao bi da se povede za onom-cuti i pushi ;):mrgreen::hahaha:

Pogotovu sto vi koliko vidim zivite u nekom virtuelnom izmisljenom ili zastarelom svetu pa bi da se kad vam ide na ruku ponasate kao da smo jos u zajednici......ali nismo :roll:
I stvari nisu vise iste,prijateljski savet da se negde ne zaletis.

Ako me ne shvatas -napr.....crnogorska mafija u Srbiji vise ne moze ni klikere na ulici da prodaje,a do pre 5 godina bi te neko prebio da nesto lose kazes za crnogorce kao i za srbe.......danas nije tako,kako sejes tako zanjes :roll:

Srbin kad čini nedjelo je vrlo srećan, al ako se Srletu što desi, onda zapomaganje do neba!

Sto ti karikiras sve srbe,pa sve i da su ti likovi tog lika prebili BAS zato sto je crnogorac?
Jel' ja trebam da tako za vas govorim kada neko prebije nekog srbina dole.......

O cemu ti pricas......sta bih sve ja trebao da napisem sto je vasa policija tiranisala onog momka danima,ili sto je 5-oro vas silovalo devojku u HN,sto su oni kako se tvoj kolega hvali razbili vilice onim srbima na primorju........to podrzavas?!?! to nije ljoticevski a ovo jeste?
Sto tvog drugara nisi osudio zato sto vidno podrzava nasilje,a ovde nekog napadas iako to ne radi?

I kakva je sad ovo glupava konstatacija,koliko ti uopste imas godina,mozes li da odgovoris na neka pitanja,ili samo da siris mrznju i neke priglupe fraze?

Ti tako opisujes srbe.......:hahaha::hahaha:
Vi ste pretukli(kako se tvoj kolega hvali) srbe na primorju,silovali devojku,kamenujete srpske autobuse i sta ti ja znam,a ti ovde kukas ko ranjenik zboj jednog gorca koji je pretucen i koji se sa ko zna kim zakacio i onda napises.........Srbin kad čini nedjelo je vrlo srećan, al ako se Srletu što desi, onda zapomaganje do neba:hahaha::hahaha:

Pa vi ste mentoli.......

Poslednja izmena:
Cek ti si tek sada izvalio da su mentoli...?...........

Izgleda da sam ja godima poznavao samo normalne crnogorce a da su se ovi krili po jazbinama i odjednom izmileli ko gliste posle kishe :roll:

Svaki njihov primerak to dokazuje,ali ja evo vec godinu,dve pokusavam sebe da lazem da su normalni........ma opusteno kazem sebi-to mora da je neki siptar,pa musliman,pa hrvat......pa mozda neki njihov shizofrenik......ma opusteno olympiakos.....ali na normalnog naletim ko na oazu u pustinji......kad ono opet fatamorgana :roll:

Izgleda da sam ja godima poznavao samo normalne crnogorce a da su se ovi krili po jazbinama i odjednom izmileli ko gliste posle kishe :roll:

Svaki njihov primerak to dokazuje,ali ja evo vec godinu,dve pokusavam sebe da lazem da su normalni........ma opusteno kazem sebi-to mora da je neki siptar,pa musliman,pa hrvat......pa mozda neki njihov shizofrenik......ma opusteno olympiakos.....ali na normalnog naletim ko na oazu u pustinji......kad ono opet fatamorgana :roll:

Ja evo koliko sam dugo na ovom forumu, i u "net zivotu" "nijesam" upoznao ni jednog normalnog crnogorca :mrgreen:. UU rl ih znam par, ali ovde ne vredi sa njima ni poolemisati. Ja sam u pocetku kao ajd, nemoguce da su svi losi, ali sto je vise vreme teklo... A teme poput ove su jednostavno mentolske, pocev od postavljaca, pa preko uvodnog teksta, a najjaci je naslov i anketa :roll:. Ja se jos nadam da ce da dodje neki Crnogorac ovde na ovaj forum, cisto onako a da bude normalan, ne mora super da bude, ne mora nista specijalno, samo da bude ok covek, i normalan. to bi bilo dan za slavljenje :lol:

Ja evo koliko sam dugo na ovom forumu, i u "net zivotu" "nijesam" upoznao ni jednog normalnog crnogorca :mrgreen:. UU rl ih znam par, ali ovde ne vredi sa njima ni poolemisati. Ja sam u pocetku kao ajd, nemoguce da su svi losi, ali sto je vise vreme teklo... A teme poput ove su jednostavno mentolske, pocev od postavljaca, pa preko uvodnog teksta, a najjaci je naslov i anketa :roll:. Ja se jos nadam da ce da dodje neki Crnogorac ovde na ovaj forum, cisto onako a da bude normalan, ne mora super da bude, ne mora nista specijalno, samo da bude ok covek, i normalan. to bi bilo dan za slavljenje :lol:

Ja znam brda normalnih i onih koji priznaju da su srbi i onih koji to nece da priznaju,ali i u blizoj familiji imam *********a sa istim ludackim razmisljanjima,a pocev od svog licnog stava koji na srecu nikom nisam dopustio da mi namece,stvarno mislim da ni za cim ovim nema potrebe,kao sto ni ne vidim ni jedan normalan razlog da Srbija i CG ne budu u zajednici,kao i ostale zemlje sa kojima smo bili u dobrim odnosima,to ti je jednostavno,lako je napraviti 100 drzavica ali tesko je napraviti PRAVU drzavu,lako je cashu razbiti-samo je ispustis,ali treba vremena da se ta casha napravi.........;):ok:

Ali neka radi ko sta hoce dok je to ok i po pravilima,ali to sto su priznali Kosmet ne moze da se opere ni povlacenjem priznanja niti vadjenjem na milov rezim,to iako je stav manjine u CG dovoljno je......i ne moze niko da se vadi na to da ih neko vredja,imamo i zasta........

Ja znam brda normalnih i onih koji priznaju da su srbi i onih koji to nece da priznaju,ali i u blizoj familiji imam *********a sa istim ludackim razmisljanjima,a pocev od svog licnog stava koji na srecu nikom nisam dopustio da mi namece,stvarno mislim da ni za cim ovim nema potrebe,kao sto ni ne vidim ni jedan normalan razlog da Srbija i CG ne budu u zajednici,kao i ostale zemlje sa kojima smo bili u dobrim odnosima,to ti je jednostavno,lako je napraviti 100 drzavica ali tesko je napraviti PRAVU drzavu,lako je cashu razbiti-samo je ispustis,ali treba vremena da se ta casha napravi.........;):ok:

Ali neka radi ko sta hoce dok je to ok i po pravilima,ali to sto su priznali Kosmet ne moze da se opere ni povlacenjem priznanja niti vadjenjem na milov rezim,to iako je stav manjine u CG dovoljno je......i ne moze niko da se vadi na to da ih neko vredja,imamo i zasta........

после признања косова од стране *********а,нема о чему да се разговара са том стоком,себе су сврстали у исти кош са усташама,балијама,шиптарима,немцима,они су тај ниво и не разликујем их,исто бих поступио са милогорцем као са шиптаром:rtfm:

Evo koliko Crnogorci Vole srbiju.

Studiraju u Srbiji na budzetu.
A ako si Crnogorac studiraj u Titogradu

Cim skupe malo para kupe stan u Bgd ili NS
Kupi ga u Titogradu

Zanimljivo je da gde god ima solidan broj tzv "crnogoraca" grad je dobio prefiks titov.
Titograd , Titov Vrbas ....

Verovatno ce se za 10-ak godina zvati Milograd

Srbija da je pametna uvela bi repricotitet u sudiranju , koliko ljudi iz Srbije sudira u Crnjoj Gori toliko ljudi iz Crne Gore moze u Srbiji. Izuzetak bi bili oni koji se izjasne da su Srbi jer za sve srbe sveta treba da bude omoguceno skolovanje u matici.

LOvcencani su poseban karakter ljudi koje niko ne voli pa ni oni sami sebe,
Mali Idos opstina serem im se u opstinu kad nemaju srednje skole.

Poslednja izmena:

Kupi ga u Titogradu

Zanimljivo je da gde god ima solidan broj tzv "crnogoraca" grad je dobio prefiks titov.

Srbija da je pametna uvela bi repricotitet u sudiranju , koliko ljudi iz Srbije sudira u Crnjoj Gori toliko ljudi iz Crne Gore moze u Srbiji. Izuzetak bi bili oni koji se izjasne da su Srbi jer za sve srbe sveta treba da bude omoguceno skolovanje u matici

ma neka ih neka dolaze,asimilirace se to:per:

Kupi ga u Titogradu

Srbija da je pametna uvela bi repricotitet u sudiranju , koliko ljudi iz Srbije sudira u Crnjoj Gori toliko ljudi iz Crne Gore moze u Srbiji. Izuzetak bi bili oni koji se izjasne da su Srbi jer za sve srbe sveta treba da bude omoguceno skolovanje u matici.

LOvcencani su poseban karakter ljudi koje niko ne voli pa ni oni sami sebe,
Mali Idos opstina serem im se u opstinu kad nemaju srednje skole.
Ајде аутономаш....шта булазниш....ЦГ је Србска као што је РС и РСК...
Треба само увести да студирају који се изјашњавају као Срби!

Gledaj.........ako ste vi srbi a izjasnjavate se kao gorci,znaci izdajnici,onaj deo vas koji se zove srbima nisu izdajnici,cak stavise pravi srbi.....ovako 1+1=2

Ili.......onaj ko izda izdajnika ne moze biti izdajnik :hahaha:

Ili kako da ti objasnim :hahaha:

Gledaj ako se Crnogorci izjasnjavaju kao srbi, to automatski znaci da su oni posrbice, 0, zero, nista roba!!! Srbin je samo iz Srbije a nase posrbice i ovi prekodrinski bosnjaci su samo za zaljenje, nista drugo.
A'e sad shibe. :bye:

Poslednja izmena od moderatora:
Prekaso si druze sazn'o da si sado-mazo, sado-mazo!!! :hahaha:

Gledaj ako se Crnogorci izjasnjavaju kao srbi, to automatski znaci da su oni posrbice, 0, zero, nista roba!!! Srbin je samo iz Srbije a nase posrbice i ovi prekodrinski bosnjaci su samo za zaljenje, nista drugo.
A'e sad shibe. :bye:

Слушај шкутору...па зар ти неком о националном...!

Poslednja izmena od moderatora:
Istina boli, zar ne bosnjak? :lol:

шкутору...као и увек просипаш женеће методе по форуму, вређање без доказа..после кукаш модераторима ко ти ко врати истом мером..
Јадан си и жалостан..и немам шта рећи...
брука...чак и за своје арбанасе...
:dash:

зато идеш на игноре...па сам са собом причај..

шкутору...као и увек просипаш женеће методе по форуму, вређање без доказа..после кукаш модераторима ко ти ко врати истом мером..
Јадан си и жалостан..и немам шта рећи...
брука...чак и за своје арбанасе...
:dash:

зато идеш на игноре...па сам са собом причај..

Crveni trougao koristim samo kada pretjeras sa svojim "bogatim rijecnikom" inace ne!!! Aj ziv mi bio bosnjak 100 godina... ;)

U ZEMLJOPISU KNJIŽEVNE CRNE GORE IZ 1895. godine, kojeg su sva deca trećeg razreda osnovne škole morala da nauče piše i ovo: "U Crnoj Gori žive sve sami čisti i pravi Srbi, koji govore srpskim jezikom, a ima ih na 300.000 stanovnika. Većinom su pravoslavne vjere, a ima nešto malo rimokatoličke i muhamedanske vjere, ali treba znati da smo SVI SRPSKOGA PORIJEKLA SRPSKE NARODNOSTI".
LJudi žive u kućama. Gdje se više kuća nalazi u blizini, zove se selo ili varoš. Od više sela postaje pleme. Nekoliko plemena sastavljaju nahiju, a više nahija državu.
Mi živimo u državi koja se zove Knjaževina Crna Gora i to je naša domovina, kojom vlada knjaz. NJu sastavljaju deset nahija.
Oko svakoga sela ili varoši nalazi se: ili brdo, ili rijeka, ili ravnica, a tako isto i u plemenu i u nahiji; a sve što se nalazi u njima, to se nalazi i u državi, jer se država iz njih sastavlja.
Svako selo, pleme i nahija ima svoju granicu, da se zna koliko obuhvata zemljište i gdje se nalazi. Pa tako i naša domovina Knjaževina Crna Gora ima granice svoga zemljišta.
Svi ljudi koji žive u našoj domovini jesu Srbi, i većinom su pravoslavne vjere, a ima ih nekoliko rimokatoličke i muhamedanske.
Osim nas u Crnoj Gori ima još Srba koji žive po drugim srpskim zemljama. Neki su, kao mi slobodni, a neki nijesu, nego su pod tuđinom.
Svaki Srbin u Crnoj Gori treba da iskreno i svesrdno ljubi svoju slobodnu domovinu - Crnu Goru i svoga knjaza, koji se očinski stara o njoj i o nama; pa zato treba svaki da je nauči i pozna, i da je svaki od neprijatelja čuva više nego svoj život.
Tako isto Srbin u Crnoj Gori dužan je ljubiti i poznati svoju cjelokupnu domovinu - sve srpske zemlje, u kojima žive naša oslobođena i neoslobođena braća Srbi. Nijedan Srbin i Srpkinja, ma koje vjere bili, ne smiju požaliti ni život ni imanje za opštu srpsku slobodu, dobro i blagostanje. Treba da je brat mio, ma koje vjere bio, jer teško bratu bez brata.

U ZEMLJOPISU KNJIŽEVNE CRNE GORE IZ 1895. godine, kojeg su sva deca trećeg razreda osnovne škole morala da nauče piše i ovo: "U Crnoj Gori žive sve sami čisti i pravi Srbi, koji govore srpskim jezikom, a ima ih na 300.000 stanovnika. Većinom su pravoslavne vjere, a ima nešto malo rimokatoličke i muhamedanske vjere, ali treba znati da smo SVI SRPSKOGA PORIJEKLA SRPSKE NARODNOSTI".
LJudi žive u kućama. Gdje se više kuća nalazi u blizini, zove se selo ili varoš. Od više sela postaje pleme. Nekoliko plemena sastavljaju nahiju, a više nahija državu.
Mi živimo u državi koja se zove Knjaževina Crna Gora i to je naša domovina, kojom vlada knjaz. NJu sastavljaju deset nahija.
Oko svakoga sela ili varoši nalazi se: ili brdo, ili rijeka, ili ravnica, a tako isto i u plemenu i u nahiji; a sve što se nalazi u njima, to se nalazi i u državi, jer se država iz njih sastavlja.
Svako selo, pleme i nahija ima svoju granicu, da se zna koliko obuhvata zemljište i gdje se nalazi. Pa tako i naša domovina Knjaževina Crna Gora ima granice svoga zemljišta.
Svi ljudi koji žive u našoj domovini jesu Srbi, i većinom su pravoslavne vjere, a ima ih nekoliko rimokatoličke i muhamedanske.
Osim nas u Crnoj Gori ima još Srba koji žive po drugim srpskim zemljama. Neki su, kao mi slobodni, a neki nijesu, nego su pod tuđinom.
Svaki Srbin u Crnoj Gori treba da iskreno i svesrdno ljubi svoju slobodnu domovinu - Crnu Goru i svoga knjaza, koji se očinski stara o njoj i o nama; pa zato treba svaki da je nauči i pozna, i da je svaki od neprijatelja čuva više nego svoj život.
Tako isto Srbin u Crnoj Gori dužan je ljubiti i poznati svoju cjelokupnu domovinu - sve srpske zemlje, u kojima žive naša oslobođena i neoslobođena braća Srbi. Nijedan Srbin i Srpkinja, ma koje vjere bili, ne smiju požaliti ni život ni imanje za opštu srpsku slobodu, dobro i blagostanje. Treba da je brat mio, ma koje vjere bio, jer teško bratu bez brata.

:super::super::super:

Свака част!

Ostavi se tih fora.
Dresirate Crnogorca u srpskom duhu, da mrzi sve što nije srpsko, da se izjašnjava kao Srbin, a onda kad neki kriminal počini, proglasite ga za Crnogorca.
Stare fore Ljotićevske.

mi u crnu goru ne idemo,vi dolazite kod nas.
ne valjaju vam srbi i srbija al nikako da prestanete da dolazite kod nas.
vi dominirate srbijom, al tuca izmedju vas valjda treba opet da zamagli neke cinjenice.
srbija i pored cinjenice da je siromasna, zaposljava vase crnogorce,placa vase generale.funkcionere,studente, podeljeni srpski stanovi to je posebna prica ....
mi srbi jesmo naivni al..........

Back