LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
vvvaaaauuuuuu :)
kad se na tom vasem divnom sajtu klikne na "spisak LU u Srbiji"
kaze sledece

Niste autorizovani da vidite izvore.
Morate pristupiti sistemu. :lol:

evo i jedna prelepa prica

steta za trofej... :(
Zakljucak,sram bilo vukove sto smo mi ljudi dosli i poceli da im otimamo teritoriju :mrgreen:

a tek slika sto ide uz pricu,sto je lepa...

slika se covek sa tri lesa....uspeh veliki...ubiti zivotinju iz daleka....puskom :)
Bravo

Evo vec razmisljam da se i sama pridruzim lovcima...

Slika dede sa tri vuka , samo da pojasnim , radi se o deda Frcku legendarnom lovcu na vukove, odstrelio ih je preko 20, inace ta tri vuka je odstrelio sa dva metka .CAR. Ince je izuzetno vredan covek i pravi domacin.

Dakle ovako,to da li je neko pravio ogradu,gajio decu,negovao zenu i tome slicno nema ama bas nikakve veze sa temom.

Tema je LOV i neka tako i ostane.

Dakle ovako,to da li je neko pravio ogradu,gajio decu,negovao zenu i tome slicno nema ama bas nikakve veze sa temom.

Tema je LOV i neka tako i ostane.

Zasto se stalno mesate u diskusije, brisete, prekrajate, izvrcete - i kad treba i kad ne treba?

Ostavite nas vec jednom na miru da DISKUTUJEMO ili diskutujte sami u sterilnim uslovima!

Cim se lovcima odgovori adekvatno - odmah brisanje!

Jesmo li se vec jednom dogovorili da lovci idu na Lov i ribolov?

Ja posle tog dogovora vise ne idem tamo, ali oni i dalje dolaze ovamo.

I jos kad im se odgovori - moderatori odmah brisu!

Ovde nema ko od modertora nije nesto ispravljao, zakljucavao i brisao!

Poslednja izmena:
Kao prvo posao nam je da se mesamo u diskusije
Kao drugo to da li je neko gajio decu nema veze sa lovom
Kao trece napisane su stvari iz licnog zivota nekog ko nije na ovoj temi,znaci bez njegovog odobravanja
Kao cetvrto nisi im adekvatno odgovorio

I kao najbitnije sve sto je obrisano nema bas nikakve veze sa temom.

Tema je LOV,a ne dom i porodica gde bi se moglo pisati koliko se neko zrtvovao za svoju,a nije ni religija da bi se iznosile bozije zapovesti,jos je manje ratovanje....

http://www.worldclassoutdoors.com/wyoming-elk-hunting.htm
sredise i pumu koja je ugrozena vrsta

Mountain lions once roamed nearly all of the United States. They were prized by hunters and despised by farmers and ranchers who suffered livestock losses at their hands. Subsequently, by the dawn of the 20th century, mountain lions were eliminated from nearly all of their range in the Midwest and Eastern U.S.—though the endangered Florida panther survives.

Type:
Mammal
Diet:
Carnivore
Size:
Head and body, 3.25 to 5.25 ft (1 to 1.6 m); Tail, 23.5 to 33.5 in (60 to 85 cm)
Weight:
136 lbs (62 kg)
Protection status:
Endangered

:bye:

Poslednja izmena:
uostalom,sta nije ugrozeno u danasnje vreme

e,sad jos neki lovac da mi objasni samo,kako se to cuva ravnoteza u prirodi kada se ubija ugrozena vrsta

Poslednja izmena:
ZzZzZzZzZzZzZzzZZZzZzzZzzzzzzzZZZZZZZzzzzzZZZ

ma tu sam na ceki pa cekam 6 dana u nedelji kako ti kazes,zato ne odgovaram.....hahahaha

"Professionalism and Pride are the keys to providing the best in high quality, personalized adventures for every client. Tangle Ridge Outfitters & Guides are committed to providing our guests with an experience they won’t soon forget. We.....

Money is power........platili ljudi-nema imunih na susku....sve moze ako imas pare....ko nema-nema cemu da se nada...to nam je slika danasnjice-tuzno ali istinito...

hm...
pusti ti ko je organizovao...takvi uvek idu za parama...nista cudno

ali lovac koji ulovi je taj koji sa jedne strane zvace kako odrzava ravnotezu,a sa druge lovi ugrozene vrste

Za lisice

Ne samo da su slatke vec su i VEOMA KORISNE.

Bez njih bi populacija GLODARA toliko porasla da bi nam pojela sve biljke koje sejemo i koristimo u ishrani.

To sto su lovci proglasili lisicu za stetocinu jedna je od njihovih brojnih, ali povecih gluposti.

Blajbingeru jesi li cuo za misara?A za besnilo?

daj molim te
a jesi ti cuo za sidu...hepatitis C?
daj da pocnemo i ljude koji nose ove bolesti da trebimo...bicemo bezbedniji

postoji nesto sto se zove oralna vakcina protiv besnila

bilo bi vam bolje da se time bavite nego sto ubijate lisice

eto dokaza da jednostavno uzivate u ubijanju
pre cete upucati nego vakcinisati

pritom uopste ne pucate u zarazene,vec u sve na koje naidjete
usput i pse lutalice ubijate po nekim mestima
pse,koje kazete da prosto obozavate

Joj... ne podsećaj me na to sa psima! z:cry:
Koliko dece je tada plakalo... i za malo nastradalo u želji da zaštite svoje ljubimce.
A lovci...:mafijas: Pa oni su dali obaveštenje kada će ubijati sve što se mrda. Ko im kriv, što se nisu sklonili! :besan2:

Evo jos jednog zanimljivog slucaja, u kome su akteri lovci. Ne treba da kazem da se zavrsilo smrcu :dash:

KNJAŽEVAC - Baka Paulinka Milenković (66) iz knjaževačkog sela Vlaško Polje ni sanjala nije šta može da se desi njenom ljubimcu i osloncu, konju Zelenku, kad je prekjuče krenula po drva. Zelenko nije divlja svinja, ali je nepažljivim lovcima tako izgledao, pa su ga iz grmlja greškom upucali iako je pored konja vlasnica skupljala drva.

Prilozi

• safe_image.php.jpg
    safe_image.php.jpg
    4,3 KB · Pregleda: 30
Lovci ubili babinog konja

Zelenko nije divlja svinja, ali je nepažljivim lovcima tako izgledao, pa su ga iz grmlja greškom upucali iako je pored konja vlasnica skupljala drva

Thumb_0804_8.jpg

KNJAŽEVAC - Baka Paulinka Milenković (66) iz knjaževačkog sela Vlaško Polje ni sanjala nije šta može da se desi njenom ljubimcu i osloncu, konju Zelenku, kad je prekjuče krenula po drva.
Konj nije divlja svinja, ali lovcima je Zelenko izgledao kao poveća svinja, pa su ga iz grmlja greškom upucali. Ko je od lovaca pucao i da li je protiv krivca podneta prijava u policiji, nismo uspeli da saznamo.

- Sa Zelenkom sam krenula u šumu po drva. Kad sam stigla s konjem na jedan proplanak, ostavila sam ga tu i otišla u šumu desetak metara dalje. Sakupljala sam drva po šumi, kad sam začula strahovit pucanj. Okrenula sam se da vidim šta se dešava i čula Zelenka kako je jako zanjištao, skočio je i krenuo ka meni. Sreli smo se na pola puta, a njemu je jadnom iz stomaka tekla krv. Moj Zelenko je bio sivkaste boje, kao divlja svinja, pa su ga lovci verovatno zamenili - pričala je juče baka Paulinka događaj komšijama i ostalim meštanima sela Vlaško Polje.

Baka Paulinka nekako je uspela da ranjenog konja odvede do kuće, ali je jadna životinja uginula pre dolaska veterinara. Ubrzo je došla i policija i uzela izjavu u vezi sa ovim nemilim događajem.

U atar sela Vlaškog Polja često dolaze lovci. Meštani kažu da među lovcima ima raznih profesija - lekara, advokata, radnika... Po priči meštana, većina njih često lovi pod uticajem alkohola, pa nije ni čudo što im se umesto konja pričinila divlja svinja.
- Pošto su takve greške moguće, uopšte mi nije prijatno kad odlazim u šumu - Kad zađem u čestar, odmah uključim motornu testeru, da me lovci čuju i da me ne gađaju - kaže B. C. iz susednog sela.

izvor:
http://www.kurir-info.rs/clanak/reportaza/kurir-16-01-2010/lovci-ubili-babinog-konja

Deo teksta označen crvenom bojom mogu da potvrdim iz prve ruke, samo je reč o drugoj lokaciji i o tome sam već pisao.
Sad zamislite ako lovci ne razlikuju konja od divlje svinje, šta sve mogu da urade. :think:

I uostalom ko će da nadoknadi materijalnu i emocionalnu štetu koju su počinile štetočine, istinske štetočine - lovci?
Nisu li lovci po ovom forumu pisali srceparajuće "lovačke" priče o tome kako oni zapravo štite domaće životinje od divljih zveri?

Od kada je konj divlja zver? :think:

Postoji knjiga o nesrecnim slučajevima u lovu, a nepostiji nigde zapisano koliko se godišnje ljudi polomi u svojoj kadi , koliko se klinaca izroka po školama, koliko klinaca umre od predoziranja.

Lov je opasan sport , koliko i vožnja autom.

Vuk koji je centralna tema nije ugrožen od strane lovaca , ali ris jeste , mrki medved isto. Jelen evropski strada od velikog američkog metilja. Ali gospodo zaštitari to vas uglavnom ne zanima.

Vas zanima nešto sasvim drugo al zato ću da otvorim posebnu temu.

Back