LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kao prvo reci mi da li se drogiraš.

hajde da se drogiramo da nam oci sjaje............
to da li se drogiram ili se ne drogiram uopste se tebe ne tice

na ovoj grupi koliko sam video ima vise slika scena iz lova tako da sam resio da se prebacim ovde kod vas posto mi je tamo na delu koji je namenjen lovcima i ribolovcima postalo nezanimljivo ....

sto se tice hajke na vukove neka mi neko prikaze koliko se na tim saborima lovaca stvarno odstreli vukova.....da vas vidim

koliko znam vec je objasnjeno zasto ste vi jadni lovci na losem glasu kod ljubitelja zivotinja

a ti meni sada,kad si vec dosao ovde kod nas,objasni zasto se pokrecu tolike hajke na vukove....i zasto se love srndaci i ostale zivotinje(samo molim te nemoj da pominjes opet odrzavanje ravnoteze,bice mi muka)
i zasto se love kapitalci a ne neki zakrzljali defektni primerci......a kazete da odrzavate ravnotezu

Uh,mislim da je ovo pocetak jednog divnog druzenja....dobrodosao :D

e neko pravi-hvala, bolje vas nasao.....suprotnosti se privlace,monotono je pricati s istomisljenicima........

e neko pravi-hvala, bolje vas nasao.....suprotnosti se privlace,monotono je pricati s istomisljenicima........

onda lepo budi fin i odgovori na moje pitanje
vi lovci vecito izbegavate da odgovorite na moja pitanja,a od mene ocekujete da odgovorim na vasa
sto se tice argumenata,svi koje je iznela smeh su i vise nego na mestu

slabi argumenti..........a jos i moderator.......
Aha... znači moderator treba da ti predoči jače argumente?
Za šta?
Zašto smatra da su lovci zlo, zašto ne podnosi pušku uperenu u životinju koja to ničim nije izazvala... osim svojim postojanjem i lepotom, zašto je protiv daljeg otimanja teritorije i uništavanje prirode, zašto ubijanje radi ubijanja smatra iživljavanjem...?

Ako ti za to trebaju "argumenti", mi stvarno nemamo o čemu da pričamo.
U stvari... odmah sam znala da neće uspeti, ali sam bar probala. Više zbog drugih. I onih koji ne razmišljaju na ovu temu. z:)

PS Kad budem imala malo više vremena, ispričaću ti još po neku priču... iz usta "vrsnog" lovca.

Što uopšte bilo ko polemiše sa lovcima i vređa svoju inteligenciju, treba da vam je ispod časti da se upuštate u konverzaciju sa ubicama, zlotvorima i monsrumima!

Prilozi

• skotine 1.jpg
    skotine 1.jpg
    3,8 KB · Pregleda: 55
  • skotine 2.jpg
    skotine 2.jpg
    3,6 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena od moderatora:
onda lepo budi fin i odgovori na moje pitanje
vi lovci vecito izbegavate da odgovorite na moja pitanja,a od mene ocekujete da odgovorim na vasa
sto se tice argumenata,svi koje je iznela smeh su i vise nego na mestu

sto se same hajke na vukove tice kazi mi koliko po hajci bude vukova odstreljeno?sta da uradi seljak koji zivi od storstva tacnije uzgaja ovce i to mu je osnovni izvor prihoda a onda copor vukova dodje,probije ogradu-tor veliki deo ovaca ubije,jednom delu samo popije krv nekoliko komada iscepa da im vise ni veterinar ne moze pomoci a da ne govorimo o soku koje prezivele pretrpe.i koce njemu stetu da nadoknadi.
koliko je samo lovackih kerova stradalo od strane vukova-veliki broj njih vise nikad nece svog gazdu videti,koliko stete nanesu fondu plemenite divljaci?sve je to mala cena u odnosu na ono sto covek odstreli.
ne svidja mi se nacin razmisljanja na ovom delu foruma-na osnovu jedinke sudi se za vecinu.....sto se tice odstrela kapitalaca i skartova:svako lovacko drustvo raspolaze i vodi brigu o fondu divljaci,reprodukciji,ishrani i zastiti.za sve ovo se ulazu novcana srestva-odstrel je nacin za vodjenje brige;sanitarni za odstranjivanje bolesnih i komercijalni za vracanje ulozenih srestava radi dalje reprodukcije.....
ovo je moj stav-na pragu je nedelja vikend i lovni dan-suzbijaju se stetocine.pozivam sve zainteresovane za druzenje u nedelju....

Zrenjanin, 23. dec. 2009.
“NOVOSTI” OTKRIVAJU
MASKR DIVLJIH SVINJA U SRPSKOM ITEBEJU OTVARA PITANJE STANJA U LOVSTVU

TROFEJI ZA SRAMOTU

- Ima li lovačke mafije!? . - Gde je završilo meso od pobijenih divljih svinja na ribnjaku u Srpskom Itebeju?

SRPSKI ITEBEJ – Lovački pir na jezeru ribnjaka “Trnovica” u Srpskom Itebeju, u blizini srpsko-rumunske granice u Srednjem Banatu, o čemu su “Novosti” jedine izvestile, ne prestaje da uzbuđuje lovce iz ovog regiona.
- “Novosti” su samo pogrešile u broju divljih svinja koje su nesavesni i neodgovorni lovci odstrelili u pravom masakru prošlog vikenda! Nije bilo ubijeno 30, a kasnije pronađeno još 18 ubijenih svinja kako je navedeno, nego je samo prvog dana ubijeno 48! Toliko svinja kamionom je prebačeno u lovački dom u Međi, a niko nije tačno utvrdio koliko ih je kasnije pronađeno u ataru – iznosi izvor “Novosti”.
Još nije poznato kako je uopšte organizovan lov na ribnjaku i da li je Ribarsko gazdinstvo “Ečka” iz Lukinog Sela, kojem je povereno upravljnje lovištem “Trnovica”, uopšte imalo dozvolu za odstrel divljih svinja!? Jer, u pitanju je suvo jezero, a planom gazdovanja “Trnovice” prioritet je dat odstrelu barske divljači.
Organizatori lova iz RG “Ečka” i njihovi gosti, međutim, iskoristili su nailazak krda divljih svinja koje su, verovatno zbog velikog snega i hladnoće, a u potrazi za hranom, iz susedne Rumunije zalutale na ribnjak. Izvor “Novosti” tvrdi da su se divlje svinje našle “na ziceru” lovcima, koji su ih nekontrolisano tamanili, a nisu štedeli ni krmače i prasiće...
- Bio je to pravi masakr. U lovu su učestvovali uglavnom gosti “Ečke”, ali bilo je i domaćih lovaca iz Srpskog Itebeja i okoline. Odgovorno tvrdim da su prošlog vikenda na ribnjaku lovili i ljudi bez lovnog lista, čak neki i bez dozvole za držanje oružja, a neki su imali po dve puške... Bahatost u lovu nastavila se kasnije u prodaji mesa – iznosi izvor “Novosti”.
Kada su razdeljeni trofeji, trebalo je negde “utopiti” ogromnu količinu mesa. Divlje svinje nudile su se na prodaju svima - prvo po ceni od 2,5, a kasnije 2 evra za kilogram... Navodno, najveća količina završila je u nekim privatnim kasapnicama, ali i nekim restoranima u Zrenjaninu i okolini!? Nije poznato da li je vršena kontrola na trihinelu, što pokazuje koliko može da bude opasna ova ilegalna trgovina mesom divljači , a pojava je, nažalost, sve prisutnija u ovom delu Banata... Ne razgovara se ni o tome gde je završio novac od prodatog mesa...
- Slične vesti stižu i iz drugih pograničnih sela uz granicu sa Rumunijom. Na meti, slobodno mogu da kažem lovačke mafije, nalazi se ove zime i srneća divljač...
Ratko Kušić, predsednik Društva lovaca iz Žitišta , osim izjave “da je bilo parade” na ribnjaku, nije želeo da komentariše maskr divljih svinja. Ni Srećko Kuzman, iz Udruženja lovaca Žitišta, juče nije mogao bilo šta da iznese o događaju. Kaže – niti je žitištansko udruženje organizovalo lov na “trnovici”, niti je on učestvovao u njemu.
sta su trazile divlje svinje na ribnjaku ajd ti meni reci;mozda posle na pecanje?:dontunderstand:

Ma čovek samo manipuliše sa životinjama...Znam ljude koji obožavaju pse,što krvoločnije to bolje ali recim mrze i ubijaju mačke,ptice,gaze cveće...I ti bezdušni,odvratni ljudi će ako ih slučajno počne kritikovati biti u prvim redovima ''odbrane'' prirode:roll:

sto se same hajke na vukove tice kazi mi koliko po hajci bude vukova odstreljeno?sta da uradi seljak koji zivi od storstva tacnije uzgaja ovce i to mu je osnovni izvor prihoda a onda copor vukova dodje,probije ogradu-tor veliki deo ovaca ubije,jednom delu samo popije krv nekoliko komada iscepa da im vise ni veterinar ne moze pomoci a da ne govorimo o soku koje prezivele pretrpe.i koce njemu stetu da nadoknadi.
koliko je samo lovackih kerova stradalo od strane vukova-veliki broj njih vise nikad nece svog gazdu videti,koliko stete nanesu fondu plemenite divljaci?sve je to mala cena u odnosu na ono sto covek odstreli.
ne svidja mi se nacin razmisljanja na ovom delu foruma-na osnovu jedinke sudi se za vecinu.....sto se tice odstrela kapitalaca i skartova:svako lovacko drustvo raspolaze i vodi brigu o fondu divljaci,reprodukciji,ishrani i zastiti.za sve ovo se ulazu novcana srestva-odstrel je nacin za vodjenje brige;sanitarni za odstranjivanje bolesnih i komercijalni za vracanje ulozenih srestava radi dalje reprodukcije.....
ovo je moj stav-na pragu je nedelja vikend i lovni dan-suzbijaju se stetocine.pozivam sve zainteresovane za druzenje u nedelju....

Seljak neka se pobrine da do toga ne dodje...ima vise nacina da se to spreci.A jedan od tih nacina je i prestanak otimanja teritorije vukovima i ubijanja njihovog plena iz zabave.

To sto vukovi ubiju lovackog psa je opet krivica vas lovaca,jel tako? sta ce pas u sumi?Vi ste ga doveli....a zasto ste ga doveli? Zato sto ste nesposobni sami bez psa da locirate divljac i zato sto ste nesposobni golim rukama sami da ulovite divljac...jel tako? Tako je. (ovo ne pokusavam bilo koga da uvredim,vec je jednostavno tako....bez psa i puske ste niko i nista u shumi)
I kako te nije sramota da za vukove kazes da unistavaju plemenitu divljac? To je priroda covece....sta se bre mesate u njihova posla? Zbog takvih mesanja i sirenja populacija nam planeta odlazi u aut

I da te pitam....sta su to stetocine? ko spada u stetocine?

pokrecem ovu temu iz razloga sto je deo foruma namenjen lovcima redovno zasut spamom sa ovog dela grupe.

To što ti nazivaš "spamom" neko drugi naziva argumentima koji tebi ne idu u prilog.
Pretpostavljam da ti je lakše da se praviš da ti argumenti ne postoje, ukoliko ih nazivaš spamom. :think:

voleo bih da mi neko argumentovano objasni zasto se pokrece tolika hajka prema lovcima?te lovci ovo,lovci ono..........same glupe neargumentovane gluposti pa da cujem.......:whistling:

Zamerke lovcima:
  • lov u vreme lovostaja
  • neselektivan odstrel, koji ugrožava održivi razvoj vrste
  • izlovljavanje
  • lov koji ugrožava biodiverzitet
  • lov na svete srpske životinje: vuka, medveda i orla, čime dokazuju svoje antisrpsko oprdeljenje
  • nepoštovanje zakona o oružju
  • ugrožavanje bezbednosti ljudi i domaćih životinja u naseljenim mestima i u blizini naseljenih mesta
  • udruživanje radi sticanja protiv pravne koristi
  • udruživanje radi zloupotrebe službenog položaja
  • nesportsko ponašanje
  • lov kod hranilišta
  • upotreba sredstava koja su zabranjena zakonom
  • lažno predstavljanje svojih akcija kao projekata zaštite životne sredine, radi sticanja protivpravne dobiti
  • falsifikovanje dokumenata i zloupotreba službenog položaja u cilju omogućavanja lova u vreme lovostaja na zaštićene vrste

Tek nekoliko, koje su mi prve pale na pamet. :bye:

Povlačim se iz diskusije posle izbrisanih 4 moja posta gde sam izneo jedno naučno istraživanje. Vidim da lovci imaju svoj lobi čak i na ovom forumu. Savetujem i drugima da ne učestvuju u ovom nameštenom cirkusu.

Back